Salam pagi semua kwn2..
Actually sbnrnya ibu skrg berada di Bumi Hang Tuah, Melaka.
Saja bercuti memandangkan kami dah lama xbercuti....:).
Sbnrnya adiah birthday abah buat ibu...hehe.
Tp kali ni kami bercuti berdua je.....erm....bercuti ke be
rdating???...hehe.
Mmg nak bwk Anith...tp memandangkan masa nak balik ke kelantan memakan masa 1 hari jd abah + ibu decided nak g ber2 dulu.....nt dtg lg skali ofkos dgn puteri kesygan kami...:).
Kami memulakan perjalanan ke Melaka lps ibu hbs kelas smlm pada kul 1 ptg.
Jd kami selamat sampai ke Yellow Mansion Hotel di Banda Kaba dalam kul 3 ptg.
After check in, kami trus ke bilik utk merehatkan
bdn.
Kul 4 baru kami kuar berjalan2 area A Famosa dengan berjalan kaki...best!!
Agak banyak jgk tmpat yg kami lawat smlm.
Antaranya.....Muzium2 area A Famosa, Dataran Pahlawan, Melaka Parade, Menara Taming Sari dan Night River Cruise selain dr A Famosa.
Mmg best!!! Yang paling best skali dapat layan keindahan bandar Melaka dr ketinggian 80 Meter dgn naik Menara Taming Sari yang berputar.

Kalau sape2 yang dtg bercuti ke Melaka ni wajib naik tau!! Best!!!
Lg 1 yang best ialah, Nite River Cruise.....

Ape yg bestnya....kita dapat menyusuri sepanjang sungai Melaka & dapat melihat kwsn2 bersejarah di susur Sg Melaka spt Kg Morten yang bersejarah...amat cantik dengan keindahan rekabentuk umah Melaka yang asal.
Perjalanan kami smlm smpai malam.........hehehe.
Kol 10 lbh baru smpi hotel.
Kate hotel tmpt tido je....hehehehe.
Ok la...nt ibu hapdet lg ye............ari ni nak berjalan2 lg..
Tggu ye!!!!! Daaaaaa..............:p


*p/s: Gambar2 ihsan dr en google....nt ibu upload gambar ibu ye...skrg xleh upload. Lupe bwk card reader.....huhuhu...:'(

ALLAH SELAMATKAN KAMU..
ALLAH SELAMATKAN KAMU..
ALLAH SELAMATKAN MARSHALIZA..
ALLAH SELAMATKAN KAMU...
-
-
-
HAPPY BIRTHDAY TO ME...
HAPPY BIRTHDAY TO ME...
HAPPY BIRTHDAY TO MARSHA...
HAPPY BIRTHDAY TO ME.....

Alhamdulillah hari ni genap umur ibu 28 tahun.
Lg 2 tahun nak masuk 3 series dah....hehehe.
Ibu amat bersyukur kepada yang MAHA BESAR...MAHA PENCIPTA kerana ibu telah bernafas hingga hari ni dan diusia ini ibu telah dikurniakan suami + anak yang amat menyayangi ibu.
Ibu doakan moga kami sekeluarga akan sentiasa bahagia hingga akhir hayat...amin.


Layan picas latest ibu sekeluarga ye....
Tadaaaa..........




Hai semua kwn2 bloggers!!
Harap semua sihat sentiasa ye.
Ibu??? Arini kurang sihat.....kene serang ngan flu + batuk.
Bdn panas sket je....hehehe.
Actually ibu kat kroh ni....smpi pg khamis lg.
Ari ni baru nak hapdet blog...ish...ish....
-
-
Rindunye rasa nak aktif berblog mcm dulu.
Insyaallah ibu akan usahakan.....chaiyok!!
Ok...kita jumpe lagi...
Nak siap2 balik Kulim umah mertua jap.
Esok ibu dah nak balik KL.
Daaaaaaaa......salam.
Holaaaaaaaaaa.....
Harap semua kwn2 blogger ibu sihat selalu...amin.
Bercuti????
Ibu sebenarnya tgh bercuti tp xle g vacation mana2 pun.
Just balik kelantan jumpa my chubby, Anith & my lovely hubby....:).
Dah lama kitorg xjumpa since ibu bz ngan esaimen & final exam.
Wpun xbercuti ke mana2 tp ibu rasa best sgt2!!
Actually ibu already kat Kelantan & esok (ahad) ibu dah nak balik KL.
Balance cuti sem 4 hari ibu manafaatkan sebetul-betulnya...:)
Rasa bahagia sgt2 bila dapat bersama suami & anak tersayang.
Sungguh2 bahagia...:)
Isnin ni ibu dah masuk sem baru.
Doakan ibu tau.
Moga ibu dapat tempuhi dengan tabah...amin.
Sayonara!!!

Wah...ayat cam teruja je kan??
hehehehe.
Xde la, sbnrnya ni quick hapdet.
Tu yg mcm teruja tu....hehehe.
Kul 10 am nt ibu n kwn2 seper'DPLI' akan bertolak ke Pusat Maritim UPM, Teluk Kemang, N9.
Buat ape???
Ibu hadiri KEM BINA INSANIAH KEGURUAN di sana.
Tarikh.....10/10 iaitu ari ni hingga 13/10 ni.
Doakan ibu selamat pergi dan pulang ye.
See ya!!!!!


1st contest setelah sekian lama menyepi diri akibat dari ke'bz'ian yang melanda...hehehe.
Kali ni ibu nak cuba nasib try contest anjuran Puan As.
Ok ni gambar yang ibu pertaruhkan....

Nama Si Manja: Nurul Iman Anith bt Mohamad Shahir
Umur Si Manja: 1 tahun 9 bulan
Status Si Manja: Anak sendiri.
Pengirim : Marsha
-
-
Jom kwn2 kita sama2 join...sempat lagi.
Tarikh tutup 5/10 iaitu esok.
KLIK SINI untuk join.
Jom kita join sama2....:)




Salam.....Holaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Dah lama ibu x menghapdetkan blog ibu.
Dah bersawang dah ni.......adeiiiii!!!!
Ini sebab ibu saaaaaaaaaaangat bz dengan esaimen yang berlambak + kelas yang pack.
Sampaikan weekend pun ade kelas ganti...adoyai!!!
Nak balik jumpe Anith pun xdapat.....waaaaaaaaaaaa........
Actually ari ni ibu start FINAL EXAM.
Start dr 4/10 - 8/10 ni.
Doakan ibu ye kwn2 moga ibu success dalam pelajaran ibu.
Harap this week ibu jgn2 stress melampau...huhuhu.
Ok la...jumpa nt ye kwn2 blogger yang ibu syg.
Berjumpa di post yang akan dtg ye.
Bye!!!!
Salam.