Tajuk tangkap nangis....T_T
Memang dah nangis pun....huhuhu...tp hati kene sabar & tabah..
Berita gembira ada berita sedih pun ada...huhuhu
16 hb Jan 2012....hari pertama ibu melapor diri tp melapor diri di PPD Kinta Utara dulu.
Kat sana baru la kami seramai 50 graduan DPLI batch 2010/2011 yg dipostingkan di negeri Perak akan mengetahui sekolah dimana kami akan berkhidmat nanti.
Akhirnya setelah 1/2 hari dengar taklimat akhirnya kami diberikan sampul tempat posting kami.
Dengan berdebar ibu membuka sampul..akhirnya tertera "SEK MEN KEB PENGKALAN HULU".
Alhamdulillah....itulah perkara yg pertama yg keluar dari mulut ibu.
Ibu dah dapat sekolah dekat dengan umah...disisi abah & anith....amat happy... ^_^.
Namun ku sangka panas hingga ke petang rupanya hujan di tengahari.....T_T
Nak dijadikan cerita..esoknya 17hb Jan 2012 ibu g lapor diri kat sekolah baru.
Pagi tu jugak abah dpt call dari PKD Hulu Perak menyatakan abah dpt tukar ke ipoh... T_T
Adoyaii...berjauhan la kami akhirnya.
Abah dah g lapor diri tp buat penangguhan 2 mggu utk prepare ape yg patut.
So abah & ibu jadi wiken husband & wife la...huhuhu.
Anith ibu jaga & ibu anta pengasuh masa ibu ke sekolah.
Xpe la...redha dengan ketentuan dari- NYA.
Kwn2 doakan kami kuat tempuhi dugaan ini......amin.
Alhamdulillah...setelah menunggu selama 3 hari akhirnya hari ni result posting dah kuar.
Semalam hanya bakal-bakal guru sekolah teknik je dpt.
Arini baru untuk sekolah harian.
Nak tau ibu dapat mana?
Tarrraaaaaaaa!!!!




Nampak x? Ibu dapat kat PERAK...alhamdulillah....hepi sgt2 rasa sebab dpt negeri yg diminta.
Cuma ada sikit lg debaran isnin ni.
Sebab isnin ni akan tau penempatan.
Harap ibu dpt dekat2 jgk dengan abah....amin.
Thanks too abah, family & juga kwn2 yang doakan ibu.
Bersyukur pada-NYA sebab dpt negeri yg dipilih....alhamdulillah.
Lps ni bermula la hidup ibu sebagai seorang isteri, ibu & juga pekerja.
Will totally change hidup ibu.
Kwn2 doakan ibu dpt handle semua tau....nak jadi SUPERMOM utk Anith...hehehe.
Nt ibu updated lg ye....daaaaaaaa..... ^_^
Fuyoo!! Baca tajuk mcm best kan HOLIDAY??
Memang best sgt2...hihihihi
Ni holiday akhir tahun 2011 ibu bersama abah, Anith & juga family ibu.
Seronok bila adik beradik berkumpul...^_^
Dari Pengkalan Hulu kami bertolak balik Kelantan.
Tido semalaman then esok pg gerak ke Kuala Berang, Terengganu.
Jumpa lg BIG-BIG-BIG family kat sana termasuk atok, nenek, pak cik, mak cik & sepupu sepapat belah ma ibu.
Bermalam di chalet Kg Buloh...depan sungai je..hehehe.


Sebenarnya kat cni adalah event kenduri Pak Andak ibu.
Isterinya org Kuala Berang, Terengganu.
So rehat2...malam tu akad nikah & esoknya kenduri belah isteri Pak Andak.
After kenduri kami semua balik ke Jengka 5, Maran, Pahang utk prepared kenduri belah kami.
Mmg seronok bila berjumpa ramai2.
Banyak cerita wpun dlm ms yg sama semua tgh buat kerja utk kenduri esok hari.
Kenduri alhamdulillah success....semua lauk sedap...hehehe.
26 hb pg Ibu, Abah, Anith & Family ibu bertolak ke Melaka.
Ni br nak betul2 holiday...hehehe.
Sampai Melaka tengahari...cek in homestay kat Ayer Keroh.
Kuar g jalan2 lambat sebab tggu uncle ibu dtg homestay...dorg pun ade kat melaka..kebetulan..hehe.
Tp kuar pun xle naik pape pun sebab org ramai ya amat...smpi malam...huhu.
So, balik rehat kat homestay je.
Esoknya, kul 9 am kami kuar g bandar hilir.....alhamdulillah safely naik Menara Taming Sari & Cruise..hehe.


 # Dalam Menara Taming Sari





Yang tu je penting...yg lain mmg konfirm leh masuk kalau ramai pun..hehe.
Lps g jalan2....tempah nama kat baju....kami bertolak ke Coconut Shake Klebang yg sedap.
Puas hati akhirnya dapat jugak minum walaupun tapau..hihihi.
Kami minum coconut shake sambil ke Ayer Keroh masuk Zoo Melaka.
Kat zoo...3 jam kami dok sana....penat tp best!!
Pastu gerak ke cheras anta adik yg nurse tu then balik ke Jengka tido semalaman sebelum bertolak balik kelantan esoknya.
Esoknya pagi2 bertolak balik kelantan.....lusa petang plak balik pengkalan hulu.
Journey masih xhabis lg....30 hb tghr kami bertolak ke Batang Kali sebab 31hb adik ibu ade interview kat UPSI sampai petang.
31 hb petang tu kami naik Genting saje jenjalan....esoknya kami pulang balik ke Pengkalan Hulu.
Family ibu just drop je kami & dorg trus bertolak balik kelantan.
Walaupun perjalanan yg jauh & letih tp best...ending year 2011..^_^


Ingat x entry NI ?
Alhamdulillah....kul 2 pagi 2 Januari 2012 ibu dapat berita gembira.
Ibu LULUS interview SPP...syukur pada-NYA..syukur sangat2...^_^
Keputusan ialah Diperakukan Lantikan Tetap.
Alhamdulillah.....alhamdulillah...alhamdulillah.....
Thanks to kosmet ibu SUZI yang sms ibu kul dekat kul 2 pagi.
Time tu tgh layan 'OMBAK RINDU'.
Nasib baik...hehehe..leh cek trus.
Skrg tgh tggu result posting je la.
Harap dpt dekat ngan abah & Anith.
Doakan tau....thanks kwn for support ibu.
Sayang kamoo semua!! ^_^


Halooo!! Dah lama blog ibu bersawang...
Ada dalam dekat sebulan kot...huhu.
Sebab ibu teramat bz + travel sana sini..jadi mood nak mengarang tu ada tp xsempat..huhu.
Ibu updated part by part ye.. ^_^
Ok 1st skali ibu updated tentang HOLIDAY ibu, abah & anith ke ipoh-pantai remis-lumut.
Sebenarnya bukan la holiday sgt pun.
Ibu & Anith ikut abah ada audit kilang kat Pantai Remis.
So dipendekkan cerita...19 Dec kul 6.45 pagi kami dah bertolak ke Ipoh.
Sebab kul 8.30 pagi abah ade kursus motivasi kat Bahagian Keselamatan & Kualiti Makanan di Ipoh.
So pagi tu anta abah ke BKKM pastu ibu ke bandar ipoh bfast McD & jalan2 kat Tesco.
Bila waktu lunch ibu ke BKKM semula utk amik abah then check in hotel.
Plan check in semalaman kat Ipoh..esoknya pagi2 bertolak ke Pantai Remis.
Pastu abah g balik BKKM utk sambung kursus..ibu & anith lepak je kat hotel..hehe.
Kul 5 lebih abah balik...rehat2.
Lps maghrib kami kuar makan kat dataran sebelah MBI...Sup Mak Endah.
Sedap x terhingga....nt nak g makan lg..hihihi.
Lps makan g shopping kat kedai 100 yen pastu ke Gerbang Malam kat Ipoh.
Ramai org malam tu..musim cuti sekolah kan?..^_^
Dah beli yg berkenan, kami balik lepak kat bilik & tido awal.

Perjalanan ke Pantai Remis....
Tepat kul 7 pagi kami bertolak & kul 8.30 pagi kami sampai ke Pantai Remis.
Breakfast & kul 9 abah tinggalkan kami kat pekan utk audit kilang.
Abah naik keta bos dia..so keta ibu ngan anith guna utk jalan2..hihihi.
Hotel kat sini kilang yang provided & mulanya plan dpt hotel kat Lumut.
So ibu drive la ke Lumut..senang..nt dah xyah drive jauh dah.
Rupanya ibu kene drive jauh jgk sebab kilang tukar hotel ke Pantai Remis.
So kami jenjalan kat kat Lumut Waterfront.
Bila kat Lumut Waterfront, Anith nampak feri ke Pangkor so nak naik feri.
Ibu sms abah mintak izin ke Pangkor...abah bg green light je ibu trus beli tiket.
Tiket x mahal..just RM10 utk 2 hala.
Kat Pangkor ibu just beli ikan bilis & ikan masin je utk Ma, Mak Mertua & utk kegunaan sdri.
Nak beli banyak2 xleh sebab xcukup tangan..hihihihi.
Dah setel beli...balik ke Lumut....makan & trus balik ke Pantai Remis then check in hotel...lepak..hihiihi.
Ptg kul 5 abah balik pastu siap2 ke Lumut balik....ni abah plak drive..ibu xlarat dah..kikiki
So kami lepak2 bergambar kat Lumut Waterfront & dinner skali...
Dinner special sebab with kawan lama abah, Khairul & wife serta anak perempuan dorg yg comel.
Lps makan kami balik hotel...rehat & tido.












Perjalanan balik Pengkalan Hulu...
Kul 8 abah g ke kilang audit utk meeting penutup.
Ibu packing apa yang patut sebab kul 12 nak check out.
Kul 11 abah balik meeting then siap & check out kul 12.
So kami drive pulang ke Pengkalan Hulu.
Otw pulang kami singgah di Pusat Konservasi & Penerangan Penyu, Segari utk tgk penyu secara live.
1st time tgk penyu live depan mata...asyik tgk dlm TV je.
So impressed....Anith sgt suke...^_^
Xpuas rasanya dok sana....best!!













Pastu kami teruskan perjalanan & singgah ke  Swiss Garden Golf Resort & SPA Damai Laut utk jalan2 & lunch.
Abah nak belanja..hehehe..so kami jalan2 & lunch.
Lunch kami.... sedap x??..hehehe








Lepas dah puas, kami teruskan journey pulang ke Pengkalan Hulu tp tiba di Kuala Kangsar kami singgah Masjid Ubudiah utk solat asar.
Kul 8 malam br sampai umah..penat tp best...hihihi.
Esoknya ibu nak balik kg....ntkan updated k... ^_^