Assalamualaikum....sihat semua kawan-kawan bloggers?
Sebenarnya saya tengah dalam proses berkebun dirumah.
Tengah belajar teknik-teknik yang mudah dan berkesan.
Dan wishlist untuk tanam herbs segar dirumah.
Nak guna, petik je kat umah.....wah seronokkk.

Pertama kali nak menyemai pokok mint @ Applemint.
Beli keratan di AEON bahagian sayur segar.
Balik terus buat kotak semaian dari plastik.
Sebenarnya recycle dari kotak biskut....hihi
Masukkan medium semaian 2:1:1
Cantas ambil pucuk dan sesetengahnya batang sederhana keras.
Kemudian cucuk terus ketanah dan siram.
Alihkan ke tempat yang teduh.

Pada hari pertama saya letak atas pagar di bawah awning garaj.
Nampaknya ia bukan tempat yang redup.
Habis keratan mint saya melecur....huhu.
Hanya beberapa yang ok.
Tapi saya tawakkal teruskan dan alihkan kat tempat yang lebih redup.
Jadi kita tunggu 'result' nanti ye berjaya atau tidak.
Setelah sebulan...ni ha Applemint sy.




Next nak semai Rosemary pula guna keratan batang.
Tunggu ya..................





Marsha
Shaklee Mama
Master Coordinator 2016
013.933.7697
Assalamualaikum...
Lama tak hupdate blog yang dah bersawang.
Asyik busy ke buat-buat busy??? ...hihihi
Memang busy sebab asyik tak lekat kat umah je sejak cuti sekolah ni.
Follow encik husben outstation.
Kali ni ke Sepang sebab encik suami ada audit dekat kilang Kelloggs di Bandar Enstek.
Dan tempat menginap kami pilih Sri Langit Hotel yang terletak di Bandar Baru Salak Tinggi di Sepang.
Sri Langit hotel ni konsepnya adalan kabin kapal terbang.
Mula-mula masuk kat lobi pun dah nampak suasana dalam kapal terbang.
Front office staff semua pakai ala pramugara pramugari.
Hiasan pun banyak replika kapal terbang.
Serta tersedia komputer untuk check in terus flight.
Bila masuk ke bilik.....haa....ni dia...macam dalam kabin flight kan?


Makanan pun sedap tau.
Lagi satu yang menarik hati ialah:


Cer tekq apa ni????
Ni la eskrem spesel tau.
Harga dari rm5.90 ke atas.
Ok sebelum berundur ni la kilang encik suami kena audit aritu.

Ok jumpa nanti yer...