Tips Booking Hotel Malaysia Dengan Traveloka


Assalamualaikum….Uolsss….


Sihat ke semua? Wiken ritu Marsha rest dari updated blog kejap sebab Marsha baru discharge.
Kena more bedrest. Nt Marsha share tau next entry.
Arini Marsha nak share beberapa tips untuk booking hotel di Malaysia.
Marsha ni memang ‘hantu’ travel tak kira lah dalam ke luar negara janji boleh travel & release stress…hihi.
Sape yang satu geng ngan Marsha mesti faham kan kepuasan travel ni…hihi
Now banyak travel dalam negara since preggy dan juga USD melonjak naik…hihihi
Jadi insyaAllah next year kita plan untuk ke oversea.
Maybe Australia? Or Krabi….kita tengok bajet ya….hihihi

Ok, berbalik pada TIPS BOOKING HOTEL MALAYSIA DENGAN TRAVELOKA ni…
Kita semua memang maklum Malaysia merupakan sebuah negara yang sangat istimewa.  
Mostly ramai pelancong luar negara malah  rakyat Malaysia juga memilih negara sendiri sebagai destinasi pelancongan.  
Apakah sebab-sebab rakyat Malaysia memilih  untuk melancong di negara sendiri? Nak tau tak kenapa?? Ini kerana Malaysia sebenarnya mempunyai pelbagai jenis industri pelancongan yang boleh dikomersialkan. Selain mudah mendapat akses makanan halal, Malaysia merupakan antara negara yang mudah bagi pelancong Islam menunaikan solat tidak kira di mana mereka berada, termasuk di kompleks membeli-belah dan juga di lapangan terbang selain suasana yang selamat.
Jika korang tahu ke mana lokasi percutian yang telah dipilih, korang juga pasti perlu tahu dimana dan apa tempat penginapan yang akan didiami kan?? Jadi dengan adanya traveloka. Korang tidak perlu pening lagi nak memikirkan tentang tempat penginapan.

Traveloka menyediakan pelbagai informasi terbaik dari setiap pelosok negeri dan negara. Jika terpilih sebagai pengguna bertuah, untung-untung dapat promosi yang best dari Traveloka. Sangat beruntung!!

Traveloka dapat menyelesaikan masalah korang yang tidak tahu dimana lokasi penginapan atau harga. Traveloka akan memaparkan setiap lokasi mengikut bajet keperluan dan destinasi. So korang akan dapat hotel yang memenuhi citarasa dan pastikan akan berpuas hati. 



Tak tau kenapa perlu menempah dengan menggunakan traveloka? Haa….meh Marsha nak bagi tau. Ini kerana ia tiada fi tempahan, harga yang terpapar  adalah apa yang perlu dibayar, tiada caj tersembunyi. Malah akan dapat penjimatan lebih lagi! Tidak hanya murah malah harga lebih jujur. Jadi tak perlu was-was untuk menggunakan Traveloka. Selain itu korang juga boleh membuat kaedah pembayaran yang lengkap dan mudah tanpa perlu sampai ke destinasi terlebih dahulu. Pilihan kaedah pembayaran samada Kad Kredit (Visa, MasterCard, AMEX) dan Perbankan Internet. Dan yang terakhir Traveloka adalah penyelamat kepada lokasi penginapan percutian korang sebab boleh tempah penerbangan dan hotel sekali gus.



Aplikasi Traveloka boleh di download kedalam telefon bimbit korang dalam apple store atau google play. Senang untuk digunakan di kemudian hari. Korang perlu rasa bertuah tau sebab juga bakal menjadi antara 1.5 juta pengguna traveloka yang bakal mendapat harga promosi yang berpatutan.
Terdapat tiga langkah mudah untuk cari apa yang korang nak. Pertama adalah masukkan lokasi yang nak pergi atau nama hotel. Kedua adalah masukkan tarikh percutian. Dan yang terakhir adalah masukkan bilangan orang dan jenis katil. Traveloka akan memaparkan harga yang tinggi dan rendah dengan pelbagai kualiti yang diperlukan.




Berikut adalah hotel popular di Malaysia. Diketahui sebagai hotel penginapan yang berkedudukan strategik, Hard Rock Hotel Penang terletak di pantai yang terkenal, iaitu di Batu Ferringhi. Khazanah luar biasa ini mempunyai kira-kira 249 bilik dengan ruang dan hiasan yang bergaya dan sesuai untuk keluarga, pasangan atau pelancong perseorangan. Hard Rock Cafe Penang menggunakan satu konsep yang bergaya serta dihiasi dengan dinding merah yang dilukis, tambahan pantulan cahaya keemasan dan dinding kafe yang dihiasi dengan memorabilia artis-artis terkenal dari dekad yang berbeza. Memang Hard Rock Hotel Penang menjadi wishlist Marsha jika melancong ke Pulau Pinang. Dengan adanya Traveloka ni boleh la usha-usha harga terbaik dan terjujur dari Traveloka…yeayyy!!
Seterusnya adalah Hotel 99 Kuala Lumpur terletak di kawasan / bandar Bukit Bintang. Hotel terletak hanya 0.84 km dari Hang Tuah Station. Terdapat banyak tarikan pelancongan yang berdekatan, contohnya Plaza Rakyat LRT Station dalam 0.25 km, dan Chinatown / Petaling Street dalam 0.48 km. Bagi korang yang ingin melancong dengan selesa mengikut bajet, Hotel 99 Kuala Lumpur ialah tempat yang sesuai untuk menginap dengan adanya kemudahan yang baik dan perkhidmatan yang hebat. Juga dekat dengan Berjaya Times Square….rindunya nak ke sana lagi!!!
Selain itu Sri Serdang Homestay terletak di bandar Kepala Batas. Terdapat banyak tarikan pelancongan yang berdekatan, contohnya Fort Cornwallis dalam 13.78 km, dan Pinang Peranakan Mansion dalam 14.2 km. Sri Serdang Homestay ialah pilihan yang ideal bagi anda yang inginkan penginapan yang selesa dan mampu milik.
Penginapan di Georgetown City Hotel juga ialah pilihan yang baik apabila kita nak melawat Gurney Drive. Hotel ini amat mudah ditemui kerana kedudukannya yang strategik berdekatan dengan kemudahan awam. Sama ada anda merancang satu acara sahaja atau majlis khas yang lain, Georgetown City Hotel ialah tempat yang sesuai bagi anda dengan adanya bilik majlis yang besar dan serba lengkap untuk memenuhi keperluan anda. Terdapat pelbagai lagi jenis hotel penginapan yang terbaik yang akan dipaparkan oleh traveloka. Jadi segeralah booking hotel online untuk harga yang lebih menarik.

Haa….next 2 weeks Marsha plan nak ke Langkawi untuk travel sebelum bersalin. Boleh la dapatkan hotel yang harga best melalui Traveloka nanti. Marsha dah siap-siap install apps Traveloka dalam telefon bimbit. Jadi jom korang cepat-cepat install apps Traveloka dalam telefon bimbit dan jangan lepaskan peluang keemasan ni. Jommm!!!




Marsha 
Part Time Blogger 
Review Product & Place Blogger 
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Booking & Travel dengan Expedia Dan Dapatkan Pulangan dari Shopback Malaysia


Assalamualaikum uolss.....



Sape yang sangat suka travel? Raise your hand please ✋✋
Walau tak travel jauh nun diluar negara tapi masih memilih di dalam negara.
Pada Marsha ia adalah minat yang berbaloi antaranya kita dapat meneroka tempat-tempat yang berlainan dari tempat yang kita tinggal, pelbagai budaya dan banyak lagi.
Bila minat travel ni kita akan mula memikirkan tentang booking tiket ke tempat yang akan kita tuju awal-awal dan semestinya ambil cuti untuk travel.
Semestinya jika perjalanan jauh kita akan cari tiket flight yang harga jauh lebih murah.
Tak lupa juga kita akan booking hotel awal untuk dapatkan harga yang berbaloi-baloi.

Antara laman online travel yang mengambil bahagian dalam ShopBack

Entry kali ni Marsha nak share minat kita sebagai Traveller boleh dapatkan pulangan balik yang best.
Eh?? Ada ye?? Memang ada sekarang tau. Kita buat pembelian online tiket flight dan hotel  dan kita dapat balik CASHBACK. Best kan?
Dan ia hanya berlaku dengan satu laman belian online yang dikenali sebagai ShopBack.
Hanya dengan pembelian tiket flight atau hotel ataupun dengan pakej.

Apa itu ShopBack?

Mesti ramai nak tau tentang ShopBack ni kan dan macamana ShopBack ni memberikan pulangan wang balik kepada kita sambil kita travel?
Hanya dengan pembelian online secara  pakej sahaja atau secara berasingan pun boleh tau.
Macamana nak guna ShopBack ni?
Okeh meh Marsha terangkan secara lebih jelas dan terperinci...jom!!

ShopBack adalah satu laman belian online yang memberikan kepada pelanggan mereka pulangan wang (cashback) sekiranya membuat pembelian di mana-mana kedai online terpilih contohnya kalau kita nak travel dan dapatkan penginapan kita boleh pilih Expedia, Hotels.com, ZEN Rooms dan boleh tengok travels deal yang sedang berlangsung di laman belian ShopBack. Marsha lebih suka pada Expedia kerana ia banyak pilihan dari segi flight, hotel , pakej flight dan hotel dan juga pakej flight, hotel dan insuran travel. All in one kan? jadi boleh buat pilihan lebih suka pakej atau bukan pakej.
Dapat cashback pula tu...rugilah kalau  tak menggunakan ShopBack kan??

Langkah pertama yang perlu kita buat ialah boleh SIGN UP akaun ShopBack >>>> DISINI

Selepas SIGN UP boleh la klik EXPEDIA untuk mengetahui cara untuk mendapatkan pulangan dengan pembelian pakej atau bukan pakej travel di Expedia.

Langkah-langkah untuk dapatkan Pulangan Balik dengan ShopBack

Detail CashBack melalui Expedia


Jadi dengan setiap belian pakej travel atau berasingan, kita akan dapat cashback.
Menarik kan? Ni buat Marsha teruja nak travel lepas bersalin nanti.
Kawan-kawan pun boleh amik peluang ni tau.
Beli pakej travel (hotel & flight) atau berasingan boleh dapat travel percuma nanti dengan cashback yang akan kita dapat.
Berbaloi-baloi kan?
Kalau nak lebih detail tentang ShopBack ni jom kita tengok video ni



Sebagai seorang pengguna, kita mestilah bijak memilih perkhidmatan yang memberikan kelebihan kepada kita supaya kita dapat harga yang murah dan berbaloi-baloi serta pulangan wang balik (CashBack) atau reward lain dari perkhidmatan tersebut.
Terima kasih kerana sudi membaca sharing Marsha tentang travel dan ShopBack ini.
Jika ada pertanyaan boleh tinggalkan jejak di bahagian komen.
In sya Allah Marsha akan membantu πŸ’—πŸ’—πŸ’—




Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Ultrasound di Klinik MyFamily by MySonoworld


Assalamualaikum...

Entry before ni untuk mama preggy kan??
Haa....kali ni untuk baby pulak.
Massage baby ke? Eh tak.....ni entry untuk kita 'teropong' baby....hihihi
'Teropong' baby maksudnya kita buat scan atau dipanggil ultrasound.

Klinik MyFamily by MySonoworld


Awal julai lepas Marsha dihubungi oleh salah seorang sonographer juga owner dari Sonoworld Centre, Puan Suraya offer ultrasound di Klinik MyFamily by MySonoworld (nama terkini) di Ukay Bestari.
Puan Suraya hubungi Marsha atas suggestion Mama Yoorin kawan blogger Marsha.
Jadi Puan Suraya offer Marsha untuk review servis ultrasound di Klinik MyFamily.
Pakej yang Puan Suraya tawarkan ialah detail pakej iaitu pakej no 4.

Pakej ultrasound yang ditawarkan


Sedikit tentang Sonoworld ni...
Sonoworld dibuka pada tahun 2015 oleh 3 Sonographer yang berdedikasi iaitu Puan Suraya Sulaiman Khan, Puan Nurhayati Yahya dan Ms Tan Chee Tian dan komited memberikan servis ultrasound yang berkualiti, terbaik dan berpatutan kepada masyarakat.
Sonoworld ialah Pusat Ultrasound Scan yang PERTAMA di Malaysia dan menyediakan pelbagai servis berkaitan ultrasound.
Maklumat lanjut boleh klik SONOWORLD CENTRE.

Jadi Marsha buat appointmen dengan Puan Suraya pada 16hb iaitu ahad lepas pada jam 10.30 pagi.
Petang sabtu Marsha dah massage dengan Dr Medispa & Wellness.
Jadi pagi ahad Marsha buat ultrasound scan di Klinik MyFamily by MySonoworld pula.
Malam tu Marsha stay kat setapak kira-kira 11 km dari Klinik MyFamily by MySonoworld.
Sebenarnya berlaku sesuatu yang tak diingini semasa nak ke klink, tayar keta kempis.
Tapi hero ada, encik suami tukar spare tyre then kami berjaya sampai ikut masa yang ditetapkan....alhamdulillah.

Bergambar kenangan


Kedatangan kami di sambut mesra oleh staff bahagian registration.
Cuma ralat sedikit Marsha tak ada rezeki nak berjumpa empat mata dengan Puan Suraya kerana Puan Suraya ada program lain dan hanya ada waktu petang di klinik.
Sebab nak balik ipoh lepas tu jadi Marsha tak dapat nak stay petang.
Hope nanti boleh jumpa juga dengan Puan Suraya....Aaamin.

Ok seperti biasa sebelum mula ultrasound Marsha perlu mengisi borang untuk rekod pelanggan.
Usai isi borang, Marsha sempat bergambar di bahagian dalam klinik.
Ada tempat menunggu yang sangat selesa, tempat display jualan barang baby brand sonoworld handmade dan juga kemudahan air bersih di bahagian depan untuk pelanggan minum.
Toilet disediakan di bahagian belakang.

Isi Borang Dulu

Capture moment

Barangan baby handmade

Kemudahan di Klinik MyFamily by MySonoworld

Sebenarnya Klinik MyFamily by MySonoworld ni bukan hanya buat ultrasound untuk pregnancy sahaja tetapi juga ultrasound untuk bukan pregnancy juga.
Klik SERVIS  untuk lebih lanjut

Servis lain yang ada


Klinik ini juga menyediakan khidmat pemeriksaan antenatal untuk ibu preggy.
Pakej pun berpatutan.
Jom tengok.....

Pakej Pemeriksaan Antenatal



Tak lama kemudian sonographer yang bertugas memanggil nama Marsha.
Kami masuk bertiga tau sebab mesti suami & anak Marsha pun nak tengok baby kan...hihi
Sesi ultrasound sangat lancar dan sonographer yang handle sangat polite.
Lembut je cakap......rasa selesa sangat.
Jadi ikut pakej ni sonographer akan scan secara detail anggota badan, organ, air ketuban, uri, tali pusat, jantina dan secara keseluruhan perkembangan baby.

Sonographer yang buat ultrasound Marsha


Teknologi yang digunakan ialah scan detail 2D, 3D (gambar 3 dimensi warna oren) dan 4D (video).
Sebelum ni Marsha pernah buat scan yang sama di Ipoh masa 21 weeks.
Tetapi hasil yang dapat di Klinik MyFamily by MySonoworld ni lagi jelas dan cantik.
Cuma hari tu baby agak shy-shy jadi muka tak nampak jelas sangat.
Walaupun Marsha kuar balik 15 minit jalan-jalan & minum air sejuk dan scan balik pun dia tak nak 'selfie'....hihihihi
Teka gender adik baby???
Meh layan gambar hasil ultrasound....hihihi

Adik baby senyum lepas dengar kakak dia panggil

Nampak tak jari dia??

Syok lena..

Amboi bestnya kaki dia dok....hihihi

Usai menjalankan prosedur ultrasound scan, Marsha diminta tunggu sekejap untuk full report detail dan burn CD moment baby yang di capture semasa buat ultrasound.
Itu adalah kenangan adik baby semasa dalam rahim ibu berusia 27 weeks.
Yeay dah dapat!!!!
Marsha dapat 1 full report, 1 CD, 1 keping gambar oren 3D dan 2 keping gambar hitam putih.

Senyum puas hati

Kenangan adik baby

Thank you Klinik MyFamily by MySonoworld & tentu skali Puan Suraya yang offer perkhidmatan yang terbaik disini.
Marsha sangat berpuas hati dan Marsha bagi 10 bintang untuk servis dan hospitaliti di Klinik MyFamily by MySonoworld.
Sangat recomended....πŸ‘πŸ‘πŸ’—πŸ’—
Thank you juga Mama Yoorin suggest Marsha πŸ’‹πŸ’‹
Berbaloi sangat travel dari Ipoh-KL tau...hihi

Oh ya...22 Julai 2017 , SABTU ni Klinik MyFamily by MySonoworld adakan melancarkan GRAND OPENING.
Ada pelbagai aktiviti antaranya pemeriksaan kesihatan percuma dan juga ada cabutan bertuah.
Jadi yang berada di raea KL weekend ni Marsha suggest sangat join Grand Opening ni untuk pendedahan lebih detail.
Maklumat lanjut boleh refer pic kt bawah dan FB Klinik MyFamily ye.
Jom beramai-ramai memeriahkan πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—


Untuk maklumat lanjut tentang Klinik MyFamily by MySonoworld dan juga info terkini:

Alamat:
BG 14, Residensi Bistaria Apartment,
Ukay Bestari,
Hulu Klang,
68000 Ampang,
Selangor.


Waze: Sonoworld Centre


Tel no: 03-41622754 atau 010-2256224


Email: sonoworldmalaysia@gmail.com


dan boleh juga buat tempahan di web


SONOWORLD CENTRE


Facebook: Klinik MyFamily by My Sonoworld




Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Pregnancy Massage di Dr Medispa & Wellness


Assalamualaikum.....

Massage atau mengurut memang menjadi pilihan dari dulu lagi.
Yang biasa kita tahu ada pelbagai jenis urutan dari hujung kepala ke hujung kaki kan?
Urutan muka, urutan badan tu biasa kita dengar kan?
Urutan semasa mengandung atau pregnancy massage yang ni Marsha akui Marsha sendiri jarang dengar.
Biasa pun yang akan buat pregnancy massage ni bidan-bidan aje.
Yang memang berpengalaman dalam hal perbidanan.
Bukan calang-calang orang dan tak banyak buat secara moden lah.

Awal Julai, Marsha terima phone call dari owner Dr Medispa & Wellness, Dr Azirawaty yang menawarkan pakej urutan Pregnancy Massage.
Masa dengar offer dari Dr Azirawaty hati ini sangat teruja.
Serius di Ipoh memang ada Medispa, tapi tak ada yang ada pakej untuk mommy preggy.
Semua kena buat after bersalin dan lebih fokus kepada facial dan kecantikan.
So, ini adalah offer yang menarik dan pengalaman pertama bagi Marsha.

On 15 Julai lepas Marsha buat appointment dengan Dr Azirawaty untuk sesi pregnancy massage ini.
Bertolak dari Ipoh jam 1 tghr direct ke Dr Medispa & Wellness untuk appointment jam 530 petang.
Medispa ni terletak di Jalan Reko, Kajang.
Nt penghujung entry Marsha akan share full address bagi yang berminat untuk dapatkan massage dengan Dr Azirawaty...πŸ’—πŸ’—
Alhamdulillah perjalanan lancar direct sampai ke Dr Medispa & Wellness.




Baru sampai masa ni...bergambar dulu takut nanti dah gelap tak sempat nak bergambar.
Depan Dr Medispa & Wellnes


Kedatangan kami (Marsha ditemani suami & anak) disambut dengan senang hati oleh Dr Azirawaty dan juga staff.
Kami dilayan dengan baik dan di offer minum sementara menunggu.
Kemudian Marsha isi borang sebelum buat massage.
Borang perlu diisi untuk rekod pelanggan.


Kita isi borang dulu


Ok sesambil tu Marsha snap pakej-pakej yang ditawarkan di Dr Medispa & Wellness.
Selain dari pregnancy massage ada juga pakej untuk rawatan muka seperti facial dan juga khidmat semasa berpantang dengan harga yang berpatutan.
Jom kita tengok pakej-pakej yang ada di Dr Medispa & Wellness ini..


Pakej Pregnancy Massage & Khidmat Berpantang


Pakej Selain untuk pregnancy massage pun ada



Tak lama pun menunggu dan Marsha dipanggil ke dalam bilik rawatan untuk sesi massage.
Sesi massage ini mengambil masa 75 minit @ 1 jam 15 minit.
Jadi suami dan anak menunggu Marsha massage di dalam medispa yang banyak kemudahan semasa menunggu dan selesa sementara menunggu Marsha massage kat dalam...hihi
Pakej yang di tawarkan ni nama dia Luxurious 75 Min Belly In Love Pregnancy Massage with Foot Spa bernilai RM150 untuk satu sesi.

Dan Dr Azirawaty menggunakan massage oil yang organik yang dikenali sebagai Belly In Love Pregnancy Massage Oil.
Semua massage oil yang digunakan di Dr Medispa & Wellness ni adalah organik.
Jadi tak perlu risau yer....πŸ’—πŸ’—
Ada 4 pilihan yang kita boleh choose antaranya Macadamia Nut dan Coconut Oil.
Jadi Marsha pilih Macadamia Nut Oil untuk sesi massage hari tu.

Massage bermula dari bahagian kaki dan bahagian belakang badan.
Tapi jangan confuse ya.
Marsha tak duduk meniarap tau.
Urutan belakang tu buat sebelah-sebelah dan masa massage tu Marsha peluk bantal berbentuk U shape yang memang khas untuk preggy mom....selesa....mata kedip kedip ngantuk...hihi


Nampak tak bantal best tu??

Semasa massage tu kami banyak berbual dan Marsha banyak tanya tentang pregnancy memandangkan Dr Azirawaty adalah Doktor O&G.
Dr juga dapat rasa masa mengurut kepala baby berada dibawah dan Dr share cara nak berkomunikasi dengan baby.
Urutan demi urutan Dr Azirawaty dan staff buat sehinggalah waktu penamat.
Sangat selesa hingga tak rasa dah 75 minit buat massage...hihi

Actually since 3 bulan lepas Marsha sakit bahagian papan punggung belakang.
Bila baring melentang dia akan 'tarik' dari papan punggung hingga ke bahagian betis yang menyebabkan kejang.
Marsha juga baru lepas kekejangan kaki kiri 2 hari sebelum massage sehingga jalan pun hincut-hincut.
Tu adalah masalah biasa bagi mommy preggy macam Marsha ni tambah lagi semakin sarat.
Alhamdulillah lepas massage dapat terasa perubahan.
Semua kesakitan dah hilang.....alhamdulillah.
Personal touch dari Dr Azirawaty memang best.....terbaik...

Oh ya....Dr Azirawaty juga buat urutan di bahagian abdomen itu kawasan usus untuk melancarkan proses pembuangan air besar dan mengelakkan sembelit.
Juga urutan breast untuk menggalakkan pengeluaran susu badan nanti.
Actually Dr Azirawaty mempunyai certified dari UK dalam bidang pregnancy masssage ni.

Menurut Dr Azirawaty, Dr Medispa & Wellness ni baru 3 bulan beroperasi dan lebih fokus kepada penggunaan bahan organik dan natural.
Dr Azirawaty juga ingin memperkenalkan dan memberi pendedahan tentang pregnancy massage dengan menggunakan bahan organik kepada mommy-mommy yang sedang preggy.
Jadi bagi Marsha tanpa sangsi lagi mahu pregnancy massage kerana Dr Azirawatiy mempunyai certified dari UK.


With Dr Azirawati owner Dr Medispa & Wellness


Sesi temuramah

Selepas selesai sesi massage Marsha dan family dijamu dengan minuman yang disediakan oleh staff Dr Medispa & Wellness.
Dan kemudian kami buat sedikit sesi fotografi serta sesi perkenalan.
Sebelum balik Dr Azirawaty berikan token spesel untuk Marsha kenangan balik Ipoh.


Organic Massage Oil bernilai RM90++ ada dijual di Dr Medispa & Wellness


Alhamdulillah moga murah rezeki Dr Azirawaty dalam bisnes beliau.
Secara keseluruhan sesi massage sangat best dan calming.
Hospitaliti yang sangat best!!
Suasana dalam Dr Medispa & Wellness sendiri pun amat selesa dan tenang semasa menunggu.


Tenang kan???

Dan layanan sangat-sangat polite dari Dr dan staff Dr sendiri.
Sangat puas hati.
Kalau Dr buka dekat Ipoh, Marsha akan menjadi pelanggan tetap....hihihi

Ok nak tau location Dr Medispa & Wellness korang boleh waze je Dr Medispa & Wellness.


Alamat:

Dr Medispa & WellnessNo 6-1, Jalan Reko Sentral 6,Reko Sentral,Kajang.


Waze: Dr Medispa & Wellness


Untuk maklumat lanjut atau booking boleh call direct atau ke FB Page:
No tel: 03-8733 1980


FB Dr Medispa & Wellness: https://www.facebook.com/drmedispawellness/
atau
FB Pregnancy Masssage: https://www.facebook.com/bellyinlovepregnancymassage/



Jadi buat yang berminat untuk dapatkan perkhidmatan Pregnancy Massage di Dr Wellness & Medispa boleh call & buat appointmen yer.
Untuk pakej lain pun sama.
Rate for Dr Medispa & Wellness??
10 bintang berganda Marsha bagi......yeayyyyy
Serius nt datang kajang mau massage lagi......bestttt πŸ’ƒπŸ’ƒ



Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

2 Perisa Baru Susu Goodday


Assalamualaikum


Haa...nak tanya ni.
Sape peminat tegar susu segar??
Raise your hand please ✋✋✋✋
Wah speaking plak kite kan....hihihi

Ok nak dijadikan cerita last week ternampak kat FB personal member.
Dia upload susu segar brand Good Day.
Tapi yang menarik perhatian ialah perisa baru.
Ada 2 perisa baru iaitu Madu (Honey) dan lagi satu ialah Teh Hijau (Green Tea).

Green Tea is my favorite dan membuatkan diri ini teruja untuk mencuba.
Kawan kata dia beli kat 7E tapi belum berkesempatan nak menyinggah.
Sekarang musim panas terik jadi malas nak menyinggah memana....hikhik
Jadi cita-cita nak merasai perisa baru tu Marsha simpan kemas-kemas dalam hati.

Nak dijadikan cerita sabtu lepas kami plan ke KL untuk setelkan 'job' Marsha.
Actually Marsha buat job sambilan iaitu reviewer.
Jadi sabtu lepas plan ngan husben untuk ke KL setelkan job then nak singgah GM Klang untuk cari barang-barang baby.
Persiapan baby....πŸ‘ΆπŸ‘Ά
Beli sikit-sikit yang mana penting dulu untuk prepare dalam beg baby masa nak ke hospital nt.

Ok otw ke KL, kami singgah di Petronas RNR Ulu Bernam untuk solat, top up touch n go.
Jadi bila masuk mart Petronas tu nampak la offer Good Day perisa baru ni.
Promo beli 2 = RM3.
Hmm...okay la kan.
Jadi Marsha amik ler serba satu setiap perisa.
Jadi beli 2 kotak je la untuk try dulu mana tau kot tak leh terima dek tekak ke kan.



Bila udah try tu rasa menyesal lah pulak beli tiap satu.
Homaii.....sedapppp.....termimpi-mimpi rasanya.
Kami satu family suka perisa baru ni.
Manis dia just nice sangat.

Jadi semalam otw balik ke  Ipoh kami singgah lagi di Petronas untuk solat.
Masuk mart dia nak memborong skali ada yang madu jer.
Yang Green Tea belum sampai stok katanya.
So semalam amik la madu 2 kotak.
Nanti kita cari kat 7E sini plak....hihi

Kawan-kawan nak mencuba boleh la cari di Petronas atau 7E ya.
Jom cuba...gerenti repeat minum....hihihi






Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Pelancaran Perdana Summit Online 


Assalamualaikum all......

Arini Marsha nak war-war kan satu kempen dari brand kasut SUMMIT yang sudah agak lama berada di pasaran.
Siapa yang tak suka kasut kan?
Terutamanya girl-girl macam Marsha ni kan.
Walaupun dah mak-mak orang tapi masih sangat meminati kasut...hihihi

Sedikit tentang bermulanya kasut brand SUMMIT ni.
Asalnya SUMMIT tercipta bila minat yang mendalam tentang memberikan servis dan produk yang terbaik oleh foundernya Senior Mr NG.
Beliau asalnya membuka SUMMIT pertama 30 tahun yang lalu.
Senior Mr Ng mahu membina sebuah butik dimana sekeluarga dapat menemui kasut diperlukan dalam satu kedai sahaja. Jadi dia mula bisnes kasut pada 1987 di Holiday Plaza.
Bisnes ini maju dengan cepat dan permintaan yang tinggi untuk produk yang premier meningkat dan ini menjadi faktor Mr Ng membuat keputusan untuk mula menghasilkan rekaan kasut buatan sendiri dan dijenamakan dengan nama yang sama yang dibanggakan iaitu SUMMIT.

Jadi survei ni dijalankan untuk dapatkan pandangan dari peminat kasut SUMMIT yang mana web online SUMMIT akan dilancarkan tak lama lagi...πŸ’“πŸ’“
Survei online ini akan dijalankan untuk melihat pandangan pelanggan dari sudut online pula walaupun selama ini jualan dibuat secara offline.
Jadi peminat-peminat kasut berjenama SUMMIT jangan lepaskan peluang yang best ni tau.

Ada token untuk peminat dan pelanggan baru yang selesai menjawab survei akan mendapat baucer tunai SUMMIT bernilai RM15 untuk pembelian secara online dan berpeluang memenangi sepasang koleksi terbaru High Heels dari SUMMIT. 
Yang bestnya 3 pasang koleksi terbaru High Heel SUMMIT akan menemui 3 orang tuan baru yang bertuah nanti...yeayyyy!!!
Jadi jom share pengalaman shopping dengan SUMMIT sekarang : 


Blog: https://goo.gl/31ej9F

Jangan tunggu lama-lama okey!!



Haa....tengok tu Marsha pun dah jawab survei SUMMIT Online tau.

Tempoh kempen : sekarang hingga 27 Julai 2017.

Untuk rujukan boleh ke FB SUMMIT Online:





Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Mesin Taip Legend


Assalamualaikum


Beberapa hari lepas Marsha bawak pelajar masuk library di sekolah.
Terpandang satu alat kira legend la tapi masih digunakan sampai kini.
Mesin taip lama….memang legend kan?
Marsha pun akui Marsha tak mahir nak guna mesin taip ni.
Tapi kerana di sekolah memang mahir walaupun dorang dah ada kemudahan IT iaitu komputer untuk menggantikan mesin taip ini.


Mesin Taip di Library 

Sejarah mesin taip ni dah lamaaaa sangat dicipta.
Cuma dalam bentuk yang lain kemudia diinovasikan sehingga kini.
Ia dicipta dan dipatenkan pada tahun 1829 oleh William Austin Burt yang dikenali sebagai Typographer.
Ia dikenali sebagai mesin taip pertama.
Dan ia diinovasi sedikit demi sedikit dan hingga kini.

Ok itu serba sedikit sejarah mesin taip.
Kadang-kadang Marsha terpikir, adakah nanti anak-anak kita yang masih kecil akan sempat tengok mesin taip ni?
Sekarang ni dah pelbagai gadget yang ada di pasaran.
Dah up to date.
Game pun sama dah ada macam-macam yang telah di inovasi oleh IT.

Marsha sangat respek pada kerana sekolah kerana masih menggunakan mesin taip ni untuk urusan tertentu.
Jadi masih ada kemahiran yang ada.
Adoi kalau Marsha memang macam kura-kura lah jawabnya dan mesti akan banyak silap…hihi
Kenal tapi sempat guna beberapa kali sahaja….hihi
Bila tak prektis jadi sangkut-sangkut la kan

Setahu Marsha mesin taip akan berbunyi setiap kali kita tekan huruf.
Dan bila sampai penhujung kita akan bermula balik dan pusing ke bawah.
Tapi sekarang dah ada kemudahan teknologi.
Kita guna PC atau laptop untuk menaip kemudian print.
Kalau salah boleh delete dan taip kembali.
Tapi kalau mesin taip kalua salah samada kita kena bermula kembali atau kalau salah sikit je boleh liquid atau guna cecair pemadam.

Kalau guna computer atau laptop kita guna elektrik atau bateri kan?
Tapi kalau mesin taip kita tak perlukan elektrik atau bateri.
Hanya taip dan siap terus.
Kalau komputer ni tak ada bateri maknanya tak boleh la buat kerja…hihi

Marsha sangat suka tengok mesin taip ni dan bunyi nya.
Rindu….hihi
Jadi kalau nak merasa taip guna mesin taip ni kenalah naik opis kat atas....hihi




Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Super-Food Untuk Ibu Hamil


Assalamualaikum semua....

Kadungan dah mencecah usia 26 minggu.
Kiranya dalam 6 bulan 2 minggu arini.
Last week khamis dah usai checkup di KKIA.
Alhamdulillah semua ok...baby sihat.
Cepat je masa berlalu kan?
Baby pun makin aktif 'kickboxing' dalam tummy ibu.
Tak sabar nak jumpa baby....πŸ’–πŸ’–πŸ‘ΆπŸ‘Ά
Ada 14 minggu lagi baby dalam tummy ibu.

Okey malam ni Marsha nak share sedikit info buat ibu hamil.
Opkos tentang makanan yang berkhasiat.
Iaitu Super-Food untuk ibu hamil.
Apa maksud Super-Food ni?
Ikut  apa yang Marsha faham Super-Food ni adalah makanan yang memberikan tenaga dan juga khasiat yang baik buat pregnancy mommy.

Jom kita tengok beberapa jenis Super-Food untuk preggy mommy ni:

Buah Tembikai

Tembikai


Kandungan buah tembikai ialah 90% air, jadi ibu hamil yang amalkan buah tembikai ni boleh mengelakkan dehidrasi semasa hamil. Ia menstabilkan kandungan bendalir dalam badan kita bagi megelakkan simptom bengkak kaki yang dikenali sebagai Edema , merawat kekejangan otot akibat ketidakstabilan hormon dan peningkatan berat badan.

Selain itu, tembikai juga tinggi kandungan mineral dan vitamin bagi membantu pembentukan organ janin. Ia mengandungi sejenis enzim yang dikenali sebagai Glutathione dengan jumlah yang agak besar berupaya meningkatkan sistem ketahanan badan ibu hamil.

Sayur Brokoli

Brokoli


Sayur Brokoli ni spesel tau sebab ia adalah sejenis sayur yang hampir lengkap lagi padat dengan nutrisi termasuk protin, kalsium, zat besi, mineral, asid folik, vitamin B complex, Beta Karotena dan serat yang sangat tinggi. Ia bersifat anti-kanser, anti-radang, bagus untuk program detox, mampu merawat anemia, kesihatan mata, mengelakkan bayi premature dan sindrom spina-bifida.

Banyak kan khasiat sayur comel ni?
Jadi sepanjang preggy ni elok diamalkan boleh di masak secara kukus atau goreng kilas.
Sedap dan berkhasiat dan yang paling best ia mudah didapati.
Semua pasaraya memang ada di bahagian sayur-sayuran.

Buah Delima

Delima


Okay buah delima ni memang sangat glemer di kalangan ibu-ibu hamil.
Sejujurnya memang dinasihatkan amalkan makan buah delima ini.
Buah delima kaya dengan Vitamin C yang tinggi, folate, kalsium, zat besi, protien dan sumber tenaga yang tinggi.
Paling best ia mampu mengurangkan 'morning sickness' yang dialami dikalangan ibu-ibu hamil.
Buah delima ni mengandungi anti-oksidan yang tinggi, berkeupayaan membaik-pulih radang serta menjaga kesihatan plasenta.
Selain itu juga, pengambilan jus delima secara konsisten dapat menyembuhkan pelbagai masalah usus dan juga hati.

Alhamdulillah masa preggy sekarang memang Marsha amalkan makan buah delima ni.
Untuk kesihatan diri dan juga adik baby yang ada dalam rahim Marsha ni...πŸ‘ΆπŸ‘Ά

Okay ni adalah 3 jenis SUPER-FOOD yang elok untuk ibu-ibu hamil amalkan.
Marsha rasa ketiga-tiga makanan ni sangat senang didapati sekarang. 
Dipasaraya pun banyak.
Jadi tak ada alasan untuk kita tak amalkan...betul tak...hihi
Mungkin dari segi harga agak pricey tapi ia mungkin tak terlalu pricey.

Ok jom kita mula amalkan bagi yang belum dan bagi yang dah jom amalkan secara konsisten ✌✌









Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018