Assalamualaikum



Apa khabar semua kawan-kawan yang masih setia membaca nukilan-nukilan simple dari Marsha? Moga semua diberikan kesihatan yang baik dan berpanjangan...Aaamin. Lately cuaca tak menentukan? Kejap panas, kejap hujan. Ada time seharian hujan dan ini membuatkan badan kita jadi tak berapa selesa dan ada yang selsema, batuk dan juga demam. Biasanya bulan Disember ni adalah musim tengkujuh jadi hujan berlarutan tu kita dah faham dan get ready awal-awal. Bila cuaca tak menentu macam ni yang paling kesian ialah bayi. Bila cuaca tak menentu ni bayi lah yang mudah terkena selsema dan hidung tersumbat. Sebab bayi imun badan dia belum kuat lagi. Bila dah terkena selsema dan hidung tersumbat pastinya ibu-ibu susah hati. Betul tak?? Jadi Marsha nak sharing tentang satu produk yang akan membantu ibu-ibu diluar sana mencegah dan melegakan selsema dan demam ini dengan cara yang simple dan mudah.




Balm Bayi Tok Syed Bantu Legakan Selsema,Batuk dan Hidung Tersumbat Pada Bayi Dengan Langkah Mudah

Balm Bayi Tok Syed


Mesti ramai dah pernah dengar Balm Bayi Tok Syed yang meniti dibibir-bibir para ibu-ibu sekarang kan? Balm Bayi Tok Syed ni sekarang amat terkenal sebab ia membantu ibu-ibu yang susah hati bila anak-anak terutamanya bayi bawah setahun yang selsema seperti Marsha. Umur Baihaqi baru masuk 3 bulan dan memang Marsha susah hati kalau Baihaqi dijangkiti selsema dan juga demam. Bukan bayi je tau yang boleh guna Balm Bayi Tok Syed ni malah kanak-kanak dan orang dewasa pun sesuai. Percaya tak? Jom kita tengok dengan lebih teliti tentang balm istimewa ni okay 😍😍. Buat yang belum pernah dengar tentang produk ni jom Marsha share secara detail tentang Balm Bayi Tok Syed ini.



Tentang Tok Syed Distribution (TSD)



"Tok Syed Distribution Sdn Bhd adalah syarikat yang mengeluarkan Balm Bayi Tok Syed ini dan ia ditubuhkan pada bulan April 2017 dengan pada awalannya membawa kepada perniagaan menjual produk-produk barangan keperluan ibu dan anak yang berasaskan herba-herba berkualiti traditional.

Keprihatian kami adalah penggunaan produk-produk berasaskan herba traditional kepada pelanggan kami dan sekaligus mengurangkan penggunakan bahan-bahan kimia merbahaya lain yang selalu terkandung di dalam produk-produk di dalam industri ini.


Tok Syed Distribution (TSD)


Siapa yang sanggup melihat si manja mereka tercemar dengan penggunaan produk yang dicampuri SLES, Paraben dan yang sewaktu dengannya kan? Begitulah juga kami. Maka TSD mula melakukan beberapa kajian serta R&D untuk mengeluarkan produk-produk kegunaan harian si manja dan ibu malah orang dewasa lain sekali pun yang berasaskan kandungan pati herba-herba terpilih dari pelbagai serantau benua yang terdapat di Asia.

Di TSD kami amat mementingkan kebersihan, kualiti serta mutu terhadap produk-produk yang dihasilkan. Ianya bermula dari bahan material asas yang digunakan (kami menggunakan material asas yang berkualiti patinya) sehinggalah kepada penyediaan serta penghasilkan sehingga menjadi end-produk kami yang dikilangkan di kilang bertaraf GMP.

TSD juga membuka peluang kepada mereka yang ingin menceburkan diri dalam bidang perniagaan ini menjadi sebagai rakan niaga kami. Konsep rakan niaga yang kami bina ini merangkumi satu konsep yang legnkap di mana ia dibawah pantauan sistem pengedaran yang dibina oleh kami.

Kami cuba sedaya upaya untuk menyediakan fasiliti serta bahan marketing terlengkap bagi rakan niaga serta pengedar kami. Sekaligus ia akan memudahkan uruskan marketing mereka seharian. Di samping itu TSD juga menyediakan pelbagai insentif serta bonus tambahan bagi menggalakkan para rakan niaga dan pengedar kami terus bersemangat dan lama berniaga bersama kami.

Semoga TSD dapat membantu melahirkan ramai lagi usahawan dalam talian serta peniaga berbakat di luar sana yang memberikan perkhidmatan pelanggan berkualiti dari masa ke semasa. Dan juga diharap produk-produk yang dihasilkan dapat mencapai matlamat dalam membantu pengguna di luar sana. "

Ternyata TSD bukan calang-calang syarikat yang mementingkan keselesaan dan kesihatan bayi-bayi di serata Malaysia. Moga pihak TSD akan terus gah membina nama di serata dunia kelak dengan produk-produk yang berkualiti.

Balm Bayi Tok Syed 


Ok kita dah tau tentang Tok Syed Distribution (TSD) dan Marsha nak share tentang Balm Bayi Tok Syed ni pula. Ia diformulasi khas untuk melegakan batuk, selsema dan hidung tersumbat bayi. Seperti yang kita maklum bayi ni sangat sensitif dan jika tak selesa memang bayi akan meragam dan kadang-kadang kita buntu macamana nak legakan ketidakselesaan pada bayi kita bila terkena selsema, batuk dan hidung tersumbat. Jadi, dengan adanya Balm Bayi Tok Syed ni ianya pasti akan memberi nafas kelegaan kepada ibu-ibu diluar sana. Bayi boleh tidur lena dan ibu pun lega...betul tak??


Tekstur Balm Bayi Tok Syed

Menariknya Balm Bayi Tok Syed ini diadun dari bahan-bahan semulajadi dan bukan hanya dikhususkan untuk bayi sahaja malah semua peringkat usia boleh menggunakan Balm Bayi Tok Syed ini. Balm Bayi Tok Syed juga adalah balm serbaguna yang diproses di kilang bertaraf GMP. Bermakna kita tak perlu risau dengan kualiti Balm Bayi Tok Syed yang pastinya terbaik kerana ia telah melalui pelbagai proses R&D.

Balm Bayi Tok Syed Berasaskan Bahan Semulajadi, Halal Lagi Suci Tanpa Paraben dan SLES


Balm Bayi Tok Syed ni diformulasikan dengan 4 bahan semulajadi sebagai kandungan utama iaitu Beeswax (Lilin Lebah), Minyak Kelapa Dara, Minyak Bunga Matahari dan Pati Minyak Lavender. Kesemua empat-empat bahan utama ini mempunyai khasiat tersendiri yang membuatkan Balm Bayi Tok Syed ini mampu melegakan batuk, selsema dan hidung tersumbat. Melalui beberapa peringkat R&D didapati keempat-empat bahan ini dapat memberikan kesan terbaik kepada pengguna. Ini kerana sebahagian besar kandungan bahannya diperkaya dari bahan-bahan halal lagi suci merupakan warisan herba sepanjang zaman.


Empat bahan utama dalam Balm Bayi Tok Syed


Untuk pengetahuan semua keempat-empat bahan ini mempunyai khasiat tersendiri dalam membantu melegakan batuk, selsema dan hidung tersumbat. Jom kita tengok khasiat keempat-empat bahan utama ini.

Beeswax


Dikenali sebagai Lilin Lebah merupakan pekatan bahan asli yang dihasilkan dari lebah serta dapat membantu masalah radang kulit. Ini kerana ia bersifat anti-inflamasi seperti madu juga.

Minyak Kelapa Dara


Minyak Kelapa Dara pula terbukti khasiatnya dan diiktiraf seluruh dunia. Ia bertindak sebagai pelembab yang berkesan pada semua jenis kulit termasuk kulit kering. Manfaat minyak kelapa pada kulit adalah setanding dengan krim pelembab. Malah ia jauh lebih baik daripada krim pelembab kerana ia diserap kedalam kulit, tidak ada kesan samping pada kulit dengan penggunaan Minyak kelapa dara. Ia membantu mengelakkan kulit menjadi kering, mengelupas dan sekali gus melambatkan proses penuaan. Jadi pemilihan Minyak Kelapa Dara sebagai bahan dalam Balm Bayi Tok Syed sangat sesuai.


4 Bahan Utama Yang Semulajadi


Minyak Bunga Matahari


Minyak Bunga Matahari pula diekstrak dari bijinya yang kaya dengan nutrien dan komposisi yang seimbang. Ia mengandungi Vitamin E dan Asid Lemak Omega 6 yang tinggi menjadikannya sangat efektif untuk urutan luaran.

Pati Minyak Lavender


Pati Minyak Lavender dipilih kerana ia menjadi agen utama untuk mengurangkan stress. Ia juga bukan sekadar aromaterapi kerana mempunyai bau yang menyenangkan malah terbukti dalam kebaikan merawat selsema dan demam.

Balm Bayi Tok Syed Membantu Marsha Legakan Ketidakselesaan Baihaqi


Haa....jangan korang tak tahu Marsha pun pengguna Balm Bayi Tok Syed ni tau. Dah 2 minggu guna sebab Baihaqi ada bunyi kahak dan ianya mungkin dari dalam rahim lagi. Kadang-kadang ada lah juga bunyi wheezing dan cepat-cepat Marsha sapukan kat Baihaqi. Alhamdulillah dia tidur lena sampai ke pagi. Jaga pun sebab nak menyusu je. Nampak je Baihaqi tak selesa terus je Marsha sapukan Balm Bayi Tok Syed ni dekat tapak kaki, belakang, dada dan zon T muka Baihaqi dan urut perlahan. Memang nampak selesa sangat dia lepas Marsha applykan balm ni. Baunya pula ni wangi dan menenangkan tau sebab ada Pati Minyak Lavender kan membuatkan bayi tenang dan lena sepanjang malam. Kulit Baihaqi pun makin licin sebab kandungan beeswax yang melegakan radang kulit dan minyak kelapa dara yang melembapkan kulit.


Baihaqi ceria je bila selesa lepas gunakan Balm Bayi Tok Syed


Sebenarnya bukan Baihaqi je guna Balm Bayi Tok Syed ni, Kakak Anith pun Marsha sapukan balm ni sebelum tidur sebab Kakak Anith suka tidur lambat. Bila dah sapu Balm Bayi Tok Syed ni dia sekarang mudah lena dan mudah bangun pagi. Alhamdulillah. Ini mungkin kerana pati lavender yang ada dalam Balm Bayi Tok Syed ni. Best kan? Memang sesuai dengan konsep balm serbaguna.

Cara Menggunakan Balm Bayi Tok Syed


Cara menggunakan Balm Bayi Tok Syed ini sangat mudah dan simple. Hanya sapu dan buat urutan dengan perlahan. Pejam mata sebelah pun boleh buat....hihihi. Jom ikut cara penggunaan Balm Bayi Tok Syed dalam bentuk video yang Marsha buat sendiri. Senang sikit kan tengok real...hihi





Testimoni Balm Bayi Tok Syed



Sebenarnya dah banyak testimoni yang positif dari pengguna Balm Bayi Tok Syed termasuk Marsha sendiri. Balm Bayi Tok Syed ini banyak membantu para pengguna dan rata-rata pengguna sangat berpuas hati dengan hasilnya. Jom kita tengok apa kata pengguna :

Testimoni Balm Bayi Tok Syed


Testimoni Balm Bayi Tok Syed

Testimoni Balm Bayi Tok Syed



Testimoni Balm Bayi Tok Syed



Kan ramai pengguna yang berpuashati selepas menggunakan Balm Bayi Tok Syed ini. Untuk testimoni yang lain dan update terkini boleh klik SINI


Jom kita tengok testimoni video pula.


Ini pula Testimoni Marsha sendiri selepas menggunakan Balm Bayi Tok Syed ni untuk Baihaqi.




Untuk update terkini dan testimoni video yang lain boleh klik SINI

Marsha yakin lepas korang baca penerangan dan detail serta testimoni Balm Bayi Tok Syed ni korang mesti nak cuba kan? Jom dapatkan Balm Bayi Tok Syed ni. Wajib ada satu setiap isi rumah sebagai 'first aid kit' walaupun tak ada bayi. Detail tentang harga Balm Bayi Tok Syed:


Harga: RM80
Berat: 45 g

Untuk medapatkan Balm Bayi Tok Syed ni boleh membuat pesanan secara terus melalui laman web rasmi Tok Syed ataupun pengedar yang sah yang berada berhampiran korang. Pastikan beli yang ada hologram untuk memastikan ianya original. Jika ada keraguan terus berhubung dengan pihak TSD. Kalau lagi senang terus je ke www.toksyed.com untuk pembelian terus sampai ke pintu rumah korang.


Untuk maklumat lanjut mengenai Balm Bayi Tok Syed dan jika berminat untuk menjadi pengedar:



Official Website


Page Jualan


Page Pengedar


Page Register Pengedar


Facebook


Instagram


Youtube


No Telefon
0168262990

















Marsha 
Part Time Blogger Review Product & Place
Lifestyle, Parenting, Travel, Health & Beauty Blogger 
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Assalamualaikum


Mengapa WD-40 dipercayai ramai dan mesra kepada alam sekitar?


Diasaskan pada 1953, produk Syarikat WD-40 sentiasa menemani pengguna di seluruh dunia sebagai produk yang perlu ada tidak kira sama ada diletakkan di bawah sinki, garaj mahupun kotak peralatan sejak berdekad lamanya. Penggunanya yang terdiri daripada pelbagai peringkat termasuk mekanik dan jurutera, membuktikan ia adalah  produk selamat yang sentiasa dipercayai ramai.


Environmental Free 


Kepercayaan yang diletakkan oleh pengguna terhadap produk ini mendorong syarikat untuk terus melakukan pelbagai usaha bagi melindungi pengguna dan pada masa sama, memelihara alam sekitar.

Sebagai contoh, formulasi yang digunakan untuk produk popular di dalam tin biru kuning, Produk Pelbagai Guna WD-40 tidak mengandungi bahan kimia penyebab kanser, benzena yang digunakan dalam pembuatan plastik, resin, nilon dan banyak lagi. Ia juga boleh menyebabkan kerosakan sistem saraf pusat akut dan sum-sum tulang. Pada kebiasaannya ia digunakan sebagai pelarut cat untuk industri, bahan pengilat, peluntur cat, petrol dan lain-lain.



Produk Pelbagai Guna WD-40 sememangnya produk biodegradasi atau mudah diurai iaitu menepati panduan Pertubuhan Kerjasama dan Pembangunan Ekonomi (OECD) bagi biodegradasi (Kaedah 301 – kaedah ujian biodegradasi aerobik). Bekas yang digunakan untuk produk ini juga bersifat kitar semula, sama seperti bekas keluli yang lain.

Ia juga mematuhi Sekatan Bahan Terlarang Kesatuan Eropah (RoHS) yang bermaksud ia tidak mengandungi plumbum (Pb), merkuri (Hg), kadmium (Cd), hexavalent chromium (Cr6), polybrominated biphenyls (PBB) atau polybrominated diphenylether.

Add caption


Bahan terlarang ini berbahaya kepada alam sekitar dan mencemarkan tapak pelupusan sampah. Ia juga mengancam keselamatan pekerjaan ketika proses pembuatan dan pelupusan.

Selain itu, produk syarikat bersifat mesra ozon memandangkan ia tidak mengandungi Kloroflurokarbon (CFC) yang lazimnya terkandung di dalam sesetengah produk aerosol dan boleh memusnahkan lapisan ozon bumi.

Propelan adalah sejenis bahan yang membantu menyembur keluar Produk Pelbagai Guna WD-40 dari bekas tin. Bahan propelan yang digunakan di dalam Produk Pelbagai Guna WD-40 ialah karbon dioksida (CO2) iaitu gas lengai. Penggunaan CO2 juga mengurangkan bilangan sebatian organik tidak menentu di dalam produk sekaligus menjadikannya lebih baik kepada alam sekitar.

Memandangkan penyembur WD-40 adalah bahan mudah terbakar, syarikat melakukan yang terbaik untuk sentiasa mengingatkan pengguna dan paling utama ialah penyembur berkenaan mesti diuji untuk mengetahui jarak mudah terbakar dan pembalikan api iaitu sama ada semburan itu akan berbalik kepada pengguna. WD-40 tidak memberi kesan pembalikan api tetapi ia masih mempunyai keupayaan untuk menyalakan api dan dikategorikan sebagai bahan mudah terbakar.

Menerusi pengguna setianya di 176 negara di seluruh dunia, WD-40 sentiasa berbangga dengan usaha yang dilakukan dalam aspek penjagaan pelanggan serta keprihatinan terhadap alam sekitar yang menjadi sebab mengapa pengguna terus bergantung kepada produk ini dalam menyelesaikan masalah seharian.
 
Selamat untuk seisi keluarga
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk WD-40 atau data teknikal mengenainya, sila rujuk http://wd40.asia.


Tentang syarikat WD-40®

Syarikat WD-40®  adalah pembuat produk pelbagai guna yang sangat dipercayai, malah peralatan ini mesti ada dalam toolbox setiap rumah seluruh dunia. Jenama Amerika ini ditubuhkan pada 1953 sebagai anti karat, pelindung anti-hakisan untuk lapisan luar Atlas Missile  (peluru berpandu) dan ia diubah kepada produk penyelesaian yang pantas bagi tujuan membersih dan melindungi, melonggarkan bahagian yang berkarat, menghilangkan kelembapan dan lain-lain.

Produk syarikat WD-40® sentiasa menjadi pilihan mereka yang profesional dalam bidang penyelengaraan dan amatur DIY dalam kerja-kerja mereka seperti perkakasan, industri, automotif , sukan, basikal dan jualan runcit. Hari ini WD-40® boleh diperolehi di seluruh dunia dalam pelbagai saiz dan pelbagai rangkaian produk baru seperti WD-40® Specialist, WD-40® BIKE dan WD-40® Specialist Automotive.

Rangkaian produk WD-40® boleh diperolehi di kedai-kedai perkakasan seluruh negara. Untuk maklumat lanjut tentang WD-40® , layari: www.wd40.asia

Maklumat lanjut dan gambar, sila hubungi Chan
GreatWorks Marketing
Mobile +6012 362 7205
Email chan@greatworksmarketing.com

Marsha
Part Time Blogger Review Product & Place
Lifestyle, Parenting, Travel, Health & Beauty Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Assalamualaikum


Minumlah Juice Works Semasa  Berbelanja!!


Anda lebih baik berhati-hati, anda lebih baik tidak menangis, kereana ada banyak beli belah yang anda perlu lakukan! Kesesakan jalan raya dan saat akhir membeli belah adalah begitu gila sekarang. Bah kan ia menjadi lebih gila.

Adakah kaki anda terasa sakit dan berasa anda tersekat di dalam suasana buruk dengan pelbagai pilihan yang anda lihat? Tibalah masanya untuk anda berehat dan mendapatkan diri anda minuman yang sesuai untuk menghidrasikan badan sebelum menyambung kembali aktiviti membeli-belah.

Sempena dengan musim perayaan ini, Juice Works telah mencipta satu minuman yang istimewa dan berkilau merah! Ia melambangkan semua kebaikkan, kebahagiaan dan kegembiraan manis sepanjang tahun ini. Juice Works berharap nama itu sendiri akan memberikan sentuhan kegembiraan; “Honey, it’s Christmas!” sempena perayaan yang bermakna ini.

Honey Its Christmas dari Juice Works


Smoothie ais bercampur dengan jus embun madu, plum, strawberi, limau dan tambahan bermusim delima mulberi dan delima ruby-merah. Ramuan ini hanya boleh didapati dari 6 Nov sehingga 1 Jan 2018!

Kandungan anti-oksidan yang banyak didalam minuman ini boleh membantu mengecilkan radikal bebas yang jahat didalam badan anda, vitamin C, serat, folat dan kalium juga adalah keperluan untuk badan anda pada musim yang sibuk ini.

Apa lagi, untuk setiap pembelian RM 20 yang and belanjakan di Juice works, anda akan mendapat satu setem. Kumpulkan 5 setem dan tampalkan di kad yang disediakan. Boleh diambil di mana-mana cawangan Juice Works.

Kad yang digunakan untuk mengumpul setem


Cukup 5 setem anda akan mendapat edisi terhad beg kitar semula (ya, ia adalah sangat berguna untuk membeli-belah). Tawaran istimewa ini adalah sah sehingga 31 Jan 2018 atau sehingga stok masih ada.

Beg Kita Semula Juice Works yang Menarik

 Jom kita tengok video beg kitar semula yang ohsem ni...menarik sangat


Oh ya! Tidak lupa juga bahawa ia adalah musim untuk memberikan kegembiraaan kepada semua, Juice Works juga telah menyediakan baucar tunai bernilai RM 10 setiap satu untuk membolehkan anda untuk menghadiahkan kepada orang yang tersayang. Kerana Juice Works tahu, hadiah yang terbaik untuk orang tersayang adalah “hadiah kesihatan” dan cara yang lebih baik dan mudah untuk memastikan orang yang tersayang mendapat nutrien yang terbaik.

Juice Works ingin juga mengucapkan terima kasih atas sokongan semua sepanjang tahun 2017, dan Selamat Menyambut Hari Krismas yan sihat dan Tahun Baru yang hebat!



MENGENAI JUICE WORKS Malaysia



Juice Works Malaysia adalah perintis syarikat jus buah-buahan yang segar di negara di mana mereka dipercayai oleh beribu-ribu pelanggan-pelangang setia untuk kraf yang mengunnakan ramuan bahan-bahan semulajadi yang terbaik.

Diasaskan oleh Jason Choy dan Ling Mooi Li, pasangan berkenaan membuka kiosk pertama di pusat beli-belah Curve pada Disember 2004. Setelah tidak lama ia dibuka, kisok tunggal ini telah memenangi pujian daripada pelanggan-pelanggan untuk menu jus yang sihat dan smoothie yang sangat lazat.

Bermula daripada satu kiosk, Juice Works Malaysia telah berkembang sebagai syarikat pembekal jus buah-buahan dan smoothie segar premium di negara ini yang mengkhusus dalam menu hebat untuk lebih daripada 30 pilihan buatan tangan. Jenama ini terkenal dengan minuman sihat yang segar, dibuat selepas pesanan dan lazat menjamin pelangan akan kembali melawatnya lagi. Daripada eksekutif perniagaan yang sibuk kepada ibu bapa dan pengguna yang mementingkan kesihatan, Juice Works Malaysia mempunyai minuman yang sesuai dibuat segar untuk setiap keperluan individu.

Juice Works Malaysia kini boleh dijumpai di 29 lokasi di seluruh negara dengan banyak lagi akan di buka pada masa yang akan datang. Bagi memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk gaya hidup sihat, Juice Works Malaysia juga menawarkan peluang francais sebagai sebahagian daripada rancangan pengembangannya, serta kiosk mudah alih untuk menyampaikan minuman kepada pelanggan yang asyik bergerak.


Untuk maklumat dan imej, sila hubungi
Chan
GreatWorks Marketing

Mobile +6010 295 4802
e-mel chan@greatworksmarketing.com


Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place
Lifestyle, Parenting, Travel, Health & Beauty Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

 Assalamualaikum


Lazada....korang mesti pernah dengar kan? Majoriti semua orang tahu tentang Lazada. Terutamanya yang kaki shopping online macam Marsha. Lazada ni adalah salah satu platform shopping online yang mencipta fenomena shopping online yang terunggul di Selatan Asia . Lazada seringkali membuat sale, promosi dan juga diskaun ke atas produk-produk yang menjadi pilihan ramai dan juga berjenama. Walaupun ada beberapa kontroversi yang telah dihadapi oleh pihak Lazada Malaysia baru-baru ini namun ia tidak memberikan kesan yang serius untuk Lazada sentiasa maju kehadapan kerana isu-isu tersebut telah diselesaikan oleh pihak Lazada Malaysia dengan baik dengan tampil memberikan penjelasan dan juga meminta maaf kepada para pelanggan. Bagi Marsha ia satu tindakan yang gentleman dari Lazada Malaysia walaupun alhamdulillah Marsha setakat ini tiada masalah dengan Lazada Malaysia. Korang dah 'melawat kawasan' ke semalam start Online Revolution Sales? Marsha dah letak barang yang akan dibeli dalam cart...hihi. Online Revolution Sales ni bermula dari 12.12.12 hingga 14.12.12 tau. Jadi masih sempat lagi. Disamping sales yang memang ramai kaki shopping online tak mampu nak tolak, Lazada Malaysia juga telah menganjurkan contest khas untuk para blogger iaitu Lazada Online Revolution Contest. Jadi Marsha tak kan lepaskan peluang untuk join contest ni. 

Platform Online Terkenal | Lazada Malaysia

Lazada Online Revolution Blogger Contest


Contest yang Lazada Malaysia anjurkan hanya perlu menjawab beberapa soalan sahaja. Apa soalan tu? Jom kita tengok:

Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience? 


Alamak Marsha dah confuse item ape yang Marsha beli pertama kali shopping di Lazada Malaysia. Nasib baik ada track di apps Lazada Marsha di bahagian orders ada barangan kita yang telah diorder. Rupanya Marsha start shopping di Lazada Malaysia pada 24 September 2016 bermula dengan 5 item iaitu Wireless Bluetooth Speaker, Toothpaste Rack Set, Point n Paint, Portable Amplifier Loud Speaker dan Wireless Cordless Smoke Detector. Banyak kan? Skali order sampai 5 item....hahaha. Nampak sangat kaki shopping online.

Antara item pertama shopping dengan Lazada Malaysia

Which types of products would you prefer buying online? 


Biasanya produk yang Marsha beli secara online ialah barang keperluan rumah seperti perkakas rumah, gadget seperti jam tangan dan juga  mainan anak-anak. Baru-baru ni Marsha ada beli playgym untuk baby Baihaqi dan juga jam untuk Kakak Anith. Seronok betul dorang dapat mainan dan jam...hihi

What to you love about online shopping?


Marsha adalah seorang isteri, ibu dan juga seorang wanita yang berkerjaya. Jadi masa untuk shopping di mall atau di kedai-kedai biasa sangat terhad. Kadang-kadang wiken kami balik kampung. Jadi masa wiken untuk shopping pun singkat sebab Marsha dan suami memerlukan masa untuk membeli belah terutamanya barangan elektrik. Mesti nak compare speksifikasi dan banyak lagi dan ia memerlukan kami ke kedai yang berlainan. Jadi ia akan mengambil masa yang lama. Kadang-kadang ada barangan yang dijual di Lazada tetapi tiada di mall-mall biasa. Bila hari bekerja pula hanya malam time untuk famili kecil kami. Jadi shopping online adalah pilihan terbaik sambil menikmati famili time yang berharga setiap saat. Antara sebab Marsha suka membeli belah secara online ialah:

  • Sentiasa ada sales - Bab sales dan diskaun ni memang serius betul. Ada je Lazada Malaysia buat sales dan diskaun. Secara online ada juga secara kupon di Petronas. Baru-baru ni masa isi minyak di Petronas Marsha dapat kupon less 12% dari Lazada. Dah selamat guna shopping di Lazada dah pun. Kerjasama dengan bank-bank ternama pun ada. Menarik kan? Tak perlu tunggu sales yang mall buat. Depan laptop pun boleh  dengan shopping sales dan diskaun terbaik.
  • Jimat masa, minyak kereta dan tenaga- Ini adalah semestinya. Tak perlu nak amik masa ke mall dan pusing-pusing cari barang lepas tu balik dengan tangan kosong. Penat dapat, minyak kereta pun habis sebab kesana-sini. Kalau shopping online ni kita hanya perlukan laptop/PC atau telefon pintar dan data internet sahaja. Kili-klik then siap tunggu je barang hantar.
  • Suka menunggu barang di rumah sambil siapkan housecores - Marsha juga suka menghabiskan masa dengan famili dirumah. Bagi Marsha, masa dengan famili adalah amat penting. Marsha pun tak pernah bawa balik kerja kerumah untuk siapkan dirumah kerana rumah adalah masa kita berehat dengan famili. Jadi tunggu je barang shopping sampai rumah dan ia nya satu terapi Marsha...hihi
  • Free Delivery - Marsha pasti ramai kaki shopping online suka 'FREE DELIVERY' kan? Kalau kita ke kedai barangan elektrik memerlukan jarak yang tertentu untuk dapatkan FREE DELIVERY. Tapi tidak bila shopping online. Kita boleh tengok item-item yang kita nak beli tu dengan FREE DELIVERY. Best kan??
Marsha pasti kawan-kawan yang kaki shopping online pun mempunyai sebab yang sama dengan Marsha...hihi

Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales? 


Haaa....memang dah ada planning pun ni sempena Online Revolution Sales. Produk yang Marsha nak beli 2 barang ni yang dah lama Marsha marked dan aimed.

1. Elba Portable Air Conditioner| RM900

Portable Air Conditioner

Rumah Marsha takde aircond tau. Memang saje taknak guna aircond sebab nak anak-anak biasa dengan nature. Jadi kat mana-mana pun dorang boleh tidur. Tapi cuaca sekarang yang agak panas ni Marsha kesian dengan baby Baihaqi. Jadi Marsha nak belikan Portable Aircond ni untuk kegunaan bila cuaca sangat panas untuk dia dan Kakak Anith selesa tidur. Jadi boleh guna untuk emergency di rumah. Jadi kalau ada tetamu pun boleh guna portable aircond ni sebab boleh bawa kemana-mana. Nak balik kampung pun boleh bawa ni...hihi


2. GoPro Hero 6 Black | RM2399


GoPro Hero 6 Black

Marsha memang amat memerlukan GoPro Hero ni untuk kerja-kerja blogger Marsha sebab Marsha ni adalah salah seorang Travel Blogger. Jadi dengan adanya GoPro Hero 6 ni dapat menyenangkan kerja Marsha mengambil gambar dan video yang berkualiti. Marsha juga banyak buat review dengan menggunakan video. Untuk memuaskan hati client Marsha kena buat yang terbaik dan GoPro Hero 6 Black ni jadi pilihan walaupun Marsha sudah ada kamera DSLR. GoPro Hero 6 ni lebih compact dan senang dibawa.

Buat peminat shopping online, jangan lupa temujanji korang dengan Lazada Malaysia tau dengan Online Revolution Sales yang bermula dari 12.12.12 hingga 14.12.12 ni. Boleh je klik terus link di bawah untuk shopping

Lazada Online Revolution Sales 12.12


Untuk kawan-kawan blogger pula jom join Online Revolution Blogger Contest ni supaya lebih meriah kerana Lazada telah menyediakan hadiah yang menarik. Jom join!! Untuk join contest klik gambar dibawah.

Marsha 
Part Time Blogger Review Product & Place
Lifestyle, Parenting, Travel, Health & Beauty Blogger 
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Assalamualaikum



Hari ni Marsha nak kongsikan produk kecantikan jenama Safi yang Marsha pasti semua pernah dengar dan ada yang memang pengguna setia pun. Betul tak? Rangkaian produk Safi ni ada bermacam-macam dari remaja hingga ke pengguna yang agak berumur. Umur Marsha dah 35 tahun. Jadi memang perlukan skincare untuk melambatkan penuaan. Kita tak boleh mencegah atau mengelak penuaan tapi kita boleh melambatkan penuaan dengan teknologi terkini. Ok kali ni Marsha nak kongsikan rangkaian baru Safi Rania Gold iaitu rangkaian antipenuaan lengkap dengan kehebatan teknologi Beetox baharu.


Safi Rania Gold | Tawan Daya Muda dengan Teknologi Beetox Baharu



Safi Rania Gold Beetox Teknologi dengan Kotak Blink2
Ok Marsha juga adalah antara pengguna Safi terutamanya Safi Rania Gold kerana ia membantu Marsha untuk kekal awet muda walaupun umur makin bertambah. Betul kadang-kadang kita nampak lebih tua dari umur sebenar kerana banyak faktor seperti stress, persekitaran dan banyak lagi. Orang-orang tua kata yang asik masam je nanti mudah kedut. Ada relevannya tau...hihi. Apa yang ada dalam kotak blink-blink tu??

Rangkaian Antipenuaan dengan Teknolgi Beetox
Ok ini adalah produk Safi Rania Gold baru iaitu diperbaharui dengan formulasi Teknologi Beetox dan Bio Nano Gold 24K agar kulit tampak anggun muda secara kekal dengan sel pemulihan kulit pada kadar kulit remaja. Produk di dalam pic tu terdiri dari kiri Pembersih Wajah (Royal Jelly), Esen Emas Keremajaan (Honey), Eliksir Keremajaan ( Beetox & Propolis) dan Krim Pelembap Siang (Propolis). Kandungan yang terdapat dalam rangkaian produk Safi Rania Gold Teknologi Beetox ni ialah: 

  1. Nano Gold 24K - Meyerap kedalam lapisan dermis dan merangsang kolagen agar tekstur kulit lebih anjal dan halus malah mampu mengurangkan kadar kedalaman kedutan dengan lebih ketara.  
  2. Honey - Merupakan pelembap semulajadi untuk mengekalkan kelembapan dan meningkatkan keanjalan dan kehalusan kulit.
  3. Royal Jelly- Kaya dengan 20 jenis asid amino, vitamin dan mineral untuk pembaharuan kulit dan menenangkan kulit yang stress dan tidak bermaya.
  4. Propolis - Merupakan antioksidan semulajadi yang melawan radikal bebas untuk mencegah penuaan awal.
  5. Bee Venom - Kulit menegang seolah-olah bertindakbalas terhadap sengatan lebah. Hasilnya kulit menjadi lebih anjal.

Dalam rangkaian Safi Rania Gold Teknologi Beetox ni ada pelbagai produk dan mempunyai 5 langkah dalam penjagaan antipenuaan ini iaitu:

  1. Membersih| Pembersih Solekan (Honey), Pembersih Wajah (Royal Jelly), Gel Pembersih Wajah (Honey), Pembersih Wajah Lembapan Mendalam (Honey & Royal Jelly), Skrub Wajah (Propolis)
  2. Menyegar| Penyegar (Honey), Semburan Booster & Penyegar (Royal Jelly), Esen Emas Keremajaan (Honey)
  3. Merawat| Serum Konsentrasi 50x (BEETOX & Propolis), Eliksir Keremajaan (BEETOX & Propolis)
  4. Melembap| Krim Pelembap Siang SPF25PA++IR (Propolis), Krim Pelembap Malam (Royal Jelly)
  5. Menyeri| Krim CC SPF37PA++IR (Royal Jelly), Masker Keremajaan (Royal Jelly), Krim Kecantikan (Honey)
Setiap produk mempunyai kelebihan masing-masing dan kita boleh sesuaikan penggunaan dengan beberapa produk yang sesuai dengan masalah kita. Untuk masalah Marsha, Marsha hanya guna empat jenis produk dalam rangkaian Teknolgi Beetox ni iaitu:

Pembersih Wajah (Royal Jelly)| Membersih


Pembersih Wajah|Royal Jelly

Formulasi Micro-Foam dan agen antioksidan membersih secara mendalam.

Esen Emas Keremajaan (Honey)| Penyegar



Mengunci lembapan sehingga 24 jam dengan Hyaluronic Acid serta menyediakan kulit untuk menyerap produk seterusnya.


Eliksir Keremajaan ( Beetox & Propolis)| Merawat



BEETOX, Nano Gold 24k & Vitamin C meningkatkan keanjalan 3 kali, merawat pada lapisan epidermis dan memudarkan pigmentasi dengan berkesan



Krim Pelembap Siang (Propolis) | Melembap




Melembap dan mengukuhkan struktur kulit agar tahan sinaran UVA, UVB & InfraRed (IR)

Hebat kan produk Safi Rania Gold yang ditambahbaik dengan Teknologi Beetox ni kan? Hasilnya dengan penggunaan Safi Rania Gold dengan Teknologi Beetox ni terbukti secara klinikal kulit menjadi lebih anjal, kehalusan kulit meningkat, pemulihan tona kulit dan pengurangan kedutan dari responden yang berumur 25 - 35 tahun yang menggunakan produk ini secara konsisiten selama 14 hari atau lebih. Pigmentasi kulit juga memudar dengan ketara dengan penggunaan konsisten selama 2 bulan dengan penggunaan set Safi Rania Glod Teknologi Beetox dengan eliksir keremajaan secara berterusan. Jadi rangkaian produk Safi Rania Gold dengan Teknologi Beetox ni bukan sahaja untuk antipenuaan malah untuk antipigmentasi juga.

Berminat nak cuba? Nak dapatkan dimana? 
Produk ini boleh didapati di seluruh Malaysia termasuk pasaraya dan pasaraya hiper utama seperti watson, guardian dan banyak lagi.

Untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI sila layari: 

Facebook SAFI: www.facebook.com/SAFI.MY
Instagram SAFI: @safimalaysia 
 Youtube SAFI : www.youtube.com/safimalaysia.


#SafiRaniaGoldBeetox



Selamat Mencuba!!!


Marsha Part Time Blogger 
Review Product & Place
Lifestyle, Parenting, Travel, Health & Beauty Blogger 
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018