Assalamualaikum....



Sekarang ni banyak produk bayi yang dijual dihasilkan secara natural dan organik. Macam-macam produk kan? Dari alat mandian, makanan bayi, minyak telon dan banyak lagi. Hari ni Marsha nak kongsikan satu produk yang dihasilkan oleh syarikat local di Malaysia. Yes, Marsha bangga orang kita, orang tempatan yang hasilkan produk. Malaysia boleh!!



Ok berbalik pada produk yang Marsha nak kongsikan ini. Produk ni lain dari yang lain. Kenapa ia lain dari yang lain? Sebab ia adalah produk berbentuk balm tetapi sesuai untuk melegakan beberapa jenis ketidakselesaan kepada bayi. Menarik kan?? Jom baca entri Marsha sampai penamat ye..💓💓






Tasneem Naturel Baby Balm | Solution Untuk Ketidakselesaan Bayi



Tasneem Naturel Baby Balm adalah nama produk yang Marsha nak kongsikan dengan semua pembaca amnya dan khususnya buat ibubapa yang mempunyai bayi. Seperti yang kita semua maklum bayi hanya memberikan tindakbalas melalui tangisan bila tidak selesa seperti kembung, lapar, sakit dan banyak lagi jenis ketidakselesaan. Jadi kita sebagai ibubapa perlu lebih peka dengan ketidakselesaan bayi kita. Jadi Tasneem Naturel Baby Balm ini dirumus khas untuk ketidakselesaan bayi supaya bayi sentiasa ceria dan sihat 💗.




Rangkaian Tasneem Naturel Baby Balm




Tasneem Naturel Baby Balm ini mempunyai empat jenis balm pelbagai manafaat iaitu Coughflu Time, Calm Time, Sleep Time dan Tummy Time. Keempat-empat balm ini mempunyai manfaat yang berbeza dan khusus untuk setiap ketidakselesaan bayi. Jom kita tengok keempat-empat balm secara detail.


Tasneem Naturel Baby Balm | Coughflu Time





Tasneem Naturel Baby Balm| CoughFlu Time


Kandungan yang ada dalam Tasneem Naturel Baby Balm | Coghflu Time ialah Lemon, Sweet orange, Eucalyptus, Cypress, Tea Tree. Kelebihan Tasneem Naturel Baby Balm | Coghflu Time pula:
  • Membantu mengurangkan selsema dan mencairkan kahak.
  • Membantu melegakan asthma
  • Mengurangkan suhu ketika bayi demam

Cara Guna:
Sapu pada hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki, dan dada


Tasneem Naturel Baby Balm | Calm Time


Tasneem Naturel Baby Balm | Calm Time

Mengandungi bahan natural iaitu Lavender, Naval orange, Tangerine, Geranium, Marjoram, Frankinsense, Bergamot, Chamomile dan ia sesuai untuk :
  • Memberikan keselesaan kepada bayi
  • Mengurangkan keletihan dan tekanan
  • Membantu bayi lebih tenang

Cara Guna:
Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi belakang telinga, serta pergelangan tangan bayi

Tasneem Naturel Baby Balm | Sleep Time

Tasneem Naturel Baby Balm | Sleep Time

Dihasilkan dari gabungan bahan semulajadi Cedar, Vetiyer, Roman chamomile, Sweet orange, Marjoram, Targerine fruit fermet, Ylang ylang dan sesuai untuk:

  •         Bantu anak supaya mudah tidur lena
  •        Bantu anak bangun dalam mood ceria
  •       Membaiki kualiti tidur bayi

Cara Guna:
Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi belakang telinga, serta pergelangan tangan

Tasneem Naturel Baby Balm | Tummy Time

Tasneem Naturel Baby Balm| Tummy Time

Dihasilkan dari gabungan bahan semulajadi Fennel, Ginger, Wild mint, Tangerine, Patchouli, Lemongrass, Anise, Juniper dan sesuai untuk:

  •        Membuang angin dalam perut
  •        Bantu melegakan perut sebu dan kembung


Cara Guna:
Sapu pada perut dan tapak kaki



Testimoni Pengguna Tasneem Naturel Baby Balm


Sudah ramai pengguna yang berpuas hati menggunakan Tasneem Naturel Baby Balm ini. Jom kita lihat apa kata pengguna...

Testimoni Sleep Time

Testimoni Sleep Time

Testimoni Calm Time

Testimoni Calm Time


Sangat best kan testimoni dari pengguna yang telah menggunakan Tasneem Naturel Baby Balm ni. Marsha sangat suka sebab ianya adalah produk yang berasaskan bahan semulajadi dan 100% pati minyak (Essential Oil) yang asli. Lagi satu bau dia wangiiiii!!! Serius ni.

Oh ya, Tasneem Naturel Baby Balm ni bukan sahaja sesuai untuk bayi tau tapi boleh digunakan dari bayi hingga dewasa. Jadi sangat tak rugi untuk memiliki satu set untuk satu keluarga.  Semua ahli keluarga boleh guna, best kan??


Untuk maklumat lanjut dan order boleh rujuk maklumat dibawah:

Alamat:

TASNEEM NATUREL NETWORK
15-1, JALAN PUTRA KAJANG, TAMAN PUTRA KAJANG,
43000 KAJANG, SELANGOR

HOTLINE:
011-20964665 (ORDER) , 010-8453469 (DAFTAR AGEN & STOKIS)

IG: TASNEEM NATUREL (OFFICIAL HQ)
FB : TASNEEM NATUREL HQ
www.tasneemnaturel.com





Marsha
Part Time Blogger Review Product & Place
Lifestyle, Parenting, Travel, Health & Beauty Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Lynnity| Sihat dari Ladang dengan Botanic Health & Rasai Ketenangan dengan Relief Essential Oil - Pure Therapeutic


Assalamualaikum


Hari ni Marsha nak share tentang dua produk keluaran Lynnity yang berbeza fungsinya. Satu adalah minuman kesihatan (Botanic Health) dan lagi satu ialah minyak (Relief Essential Oil) untuk release stress. Kedua produk ini dihasilkan dengan menggunakan herba cina yang mempunyai banyak khasiat. Kita sedia maklum bahawa herba cina banyak manafaat dari segi kesihatan serta memberikan impak yang positif kepada kesihatan.

Botanic Health ( Phyto Citrus Blend)


Produk pertama yang Marsha nak share ialah minuman Botanic Health- Phyto Citrus Blend yang dihasilkan untuk membantu dalam kesihatan tulang dan 'joint', kesihatan kardiovascular , pengurusan kolestrol dan juga tenaga. Di zaman ini ramai anak muda sudah mengalami masalah joint atau sambungan terutamanya pada lutut.Tak tunggu berusia malah ramai yang mengalami masalah ini.

Dengan ini, pihak Lynnity telah menghasilkan minuman kesihatan | Botanic Health- Phyto Citrus Blend fokus untuk kesihatan tulang dan juga sendi untuk membantu individu yang mengalami masalah kesihatan tulang dan sendi.


Botanic Health Drink

Jangan Biarkan Detik Indah Anda Dipenuhi Dengan Kesakitan


Ayat diatas ialah dari page Lynnity sendiri dan bagi Marsha ianya sangat betul. Ini kerana dalam aktiviti seharian kita menggunakan semaksimum mungkin tulang temulang dan juga sendi kita. Masa berjalan, berlari malah duduk sekalipun. Jika kita menghadapi masalah kesihatan tulang dan sendi bermakna kita akan susah untuk bergerak dan membuat aktiviti ringan sekalipun. Jadi ia akan membuatkan kita sangat tidak selesa.

Faktor penuaan akan lebih cepat berlaku jika kita tidak mengamalkan hidup sihat dan juga pemakanan yang sihat. Jika menghidapi penyakit seperti radang sendi (osteoarthritis) dan  osteoporosis, ia akan menghalang pergerakan individu dan menghalang pesakit menjalani gaya hidup yang aktif.

Untuk masalah berkaitan tulang dan sendi ini pihak Lynnity telah menghasilkan Botanic Health- Phyto Citrus Blend yang mengandungi bahan-bahan unik untuk melindungi tisu rawan, meningkatkan kepadatan tulang dan menambah mobiliti. Pengambilan secara konsisten akan memberikan manafaat kepada tulang dan sendi serta membantu mencegah osteoporosis dan osteoarthritis.

Ianya juga amat sesuai untuk individu yang 'vegetarian' jadi ianya boleh diamalkan oleh semua orang.
Seeloknya untuk wanita yang peratusan untuk menghidapi osteoporosis yang tinggi.

Kandungan Botanic Health- Phyto Citrus Blend


  • Delima
  • Manggis
  • Alga
  • Orthosiphon (Misai Kucing)
  • Rumpai Laut Lithothamnion
  • Halia Hitam
  • Asid Askorbik
  • Bran Oat
  • Chia Seed
  • I-arginine
  • Taurina
Botanic Health- Phyto Citrus Blend


Kelebihan Botanic Health- Phyto Citrus Blend



  • Meningkatkan kesihatan tulang dan sendi
  • Membaikpulih dan mengekalkan kesihatan tulang dan rawan.
  • Mengurangkan kesakitan dan keradangan.
  • Meningkatkan dan mengekalkan pergerakan fizikal.
  • Mengurangkan kolestrol dan tekanan darah
  • Meningkatkan kesihatan kardiovaskular (jantung)



Review Marsha:


Sedap dan Sihat


Serbuk putih yang berwarna putih krim dibancuh dengan air panas suam memberikan rasa seakan minum minuman protin yang biasa Marsha minum sebelum ini. Rasanya sedap dan badan lebih bertenaga walau seharian melakukan aktiviti. Kemanisan yang just nice buat Marsha mengambilnya setiap pagi kerana Marsha jenis person yang kurang manis. Ada rasa ala-ala oat sikit dan ia mengenyangkan. Suprisingly ia sangat sesuai dengan Marsha...💓💓.

Bila dibancuh


Relief Essential Oil - Pure Therapeutic (10 ml)


Ok produk yang kedua yang Marsha nak sharing kat sini ialah Relief Essential Oil-Pure Therapeutic.
Bila buka pakaging dia sangat cantik dan bau essential oil yang wangi kat dalam sangat mengujakan Marsha utk mencubanya.

Lynnity Relief ini adalah gabungan propetiari minyak yang paling penting dan ia banyak digunakan di rumah. Ia membantu dalam melegakan ketidakselesaan yang kecil dan boleh digunakan dimana sahaja dan bila-bila kita perlukan. Direka dalam botol kecil berbentuk roll-on dan minyak asli yang di gabungkan secara esklusif diformulakan untuk memberi kesegaran, memberikan tenaga serta boleh diaplikasikan di bahagian kepala dan juga leher pada bila-bila diperlukan dan dimana sahaja!!! Yang menariknya ia mengandungi 100% Therapeutic Essential Oil...best kan?

Relief Essential Oil -  Pure Therapeutic 

Kandungan Relief Essential Oil


Mentha piperita (Peppermint) oil, Abies balsamea (Balsam Canada) needle oil, Eugenia caryophyllus (Clove) bud oil, Cocos nucifera (Coconut) oil, Lavender Flower, Hawaiian Sandalwood, SunFlower, Eucalyptus Leaf, Clary Sage Flower, Roman Chamomile Flower, Cedarwood Wood, Ylang Ylang Flower, Geranium Plant.

Cara Penggunaan


Ada 2 cara penggunaan Lynnity Relief ni mengikut jantina. Suggestion dari pengeluar sendiri. Jom kita tengok....

Dalam botol ada Chamomile Flower

Jejaka


Untuk kaum lelaki, Lynnity Relief ni disarankan dan elok diaplikasikan sebagai peneman sewaktu 'work out' di Gim atau bersukan setelah seharian stress dengan kerja harian di pejabat. Ia memberikan kesegaran, rasa dingin sewaktu dan selepas work out dengan bau yang menenangkan untuk memberikan tenaga kepada badan untuk terus aktif. Hanya sapu di leher, hujung jari, pergelangan tangan dan juga bahu.

Selain tu Marsha share kegunaan Lynnity Relief ni secara khusus:

  • Sapu pada tangan, lengan, kaki dan lutut sebelum dan selepas 'work out'
  • Gosokkan pada bahu dan bahagian bawah otot belakang selepas membuat kerja berat di pejabat atau semasa membuat pergerakan.
  • Gosok pada dada atau pergelangan tangan untuk meningkatkan mood dan kesuburan.
  • Sepanjang hari yang stress di pejabat sapu sbelum memandu untuk hilangkan stress.

Wanita

Baunya sangat wangi


Untuk wanita Lynnity Relief ini dihasilkan khusus buat wanita untuk memberi keselesaan dan ketenangan semasa haid.

Kegunaan secara khusus:

  • Semasa haid, sapukan ke bahagian abdomen untuk lebih rasa selesa dan tenang.
  • Semasa dalam keadaan hari yang panas, aplikasikan pada kulit untuk kesan yang dingin dan selesa.
  • Memberikan aroma yang tenang untuk melegakan emosi yang tidak stabil.

Bayi & Kanak-kanak


Boleh digunakan untuk fokus semasa belajar atau mengulangkaji pelajaran. Ia juga melegakan dan memudahkan pernafasan dan melegakan kesejukan dan batuk. Hanya sapu di bahagian dada, belakang, tapak kaki dan ia membantu tidur yang lena di waktu malam.

  • Bila kesejukan, selsema atau batuk boleh sapu di bahagian dada untuk kanak-kanak.
  • Aplikasikan semasa tidur malam untuk dapatkan tidur yang berkualiti.
  • Urut Lynnity Relief pada bayi secara lembut atau kaki untuk kanak-kanak sebelum tidur.


Review Marsha:


Memang Marsha suka sangat guna Lynnity Releif ni membantu Marsha untuk tenang dan selesa ketika berpantang. Baby pun lebih tenang tidak berjaga malam dan menangis seperti sebelum ini. Rasa lebih tenang dan nyaman serta stress pun berkurang kerana badan lebih bertenaga. Marsha menjalani tempoh pantang yang baik dengan Lynnity Releif ini...💗💗. Bau nya sangat wangii!!


Ok menarik kan dua produk yang Marsha share dalam entri kali ni? Jadi untuk maklumat lebih lanjut boleh hubungi pihak Lynnity seperti dibawah:

Website: Lynnity


Instagram: lynnityhealth





Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place
Lifestyle, Parenting, Travel, Health & Beauty Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Assalamualaikum..

Mekap, Cantik dan Wanita adalah berkaitan dan sinonim disebut bersama. Ini kerana wanita pada dasarnya mahu merasa diri mereka cantik terutamanya di depan suami. Marsha pun tak lari dari itu. Mestilah nak nampak cantik dimata suami kan?? Jadi hari ni Marsha nak kongsikan satu produk yang membantu wanita tampak lebih berseri dan cantik dalam masa yang singkat tanpa bermekap tebal, dan mengambil masa yang lama. Simple make up pun nampak berseri. Jadi jom baca entri Marsha kali ni sampai habis yer....💓💓

Cantik Berseri Sekelip Mata dengan Beauty In The Drops dari 9Herbs

9 Herbs | Beauty In The Drops


Cantik tak pakaging dia? Haa....ni adalah salah satu produk keluaran 9Herbs iaitu Beauty In The Drops yang berfungsi sebagai UV Face Primer dan juga sebagai serum harian (Luminous Day Serum) untuk membantu meratakan make up dan juga dalam masa yang sama merawat kulit wajah kita. Kalau tak pakai make up boleh guna tak?? Jawapannya BOLEH. Haa...tanpa make up pun Beuty In The Drops ni akan buatkan kulit kita glowing dan cantik. Mampu menahan make up selama 12 jam tau. Mengandungi 30 ml bersamaan 750 titis dan bertahan sehingga 3-4 bulan mengikut kekerapan penggunaan juga. Best kan???



Kelebihan Beauty In The Drops?


  • Menjimatkan masa untuk bersiap.
  • Mencantikkan dan merawat wajah.
  • Mengandungi 100% BAHAN SEMULAJADI.
  • Membersih dan merawat kulit dari dalam.
  • Kulit lebih cerah & glowing tanpa make up.
  • Tiada bahan kimia berbahaya.
  • Tiada kesan sampingan.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Kaya dengan antioksidan.

Kandungan Beauty In The Drops


Beauty In The Drops ini mengandungi 3 bahan utama yang dijamin 100% SEMULAJADI iaitu Minyak Argan, Minyak Jojoba dan juga Vitamin E. Ketiga bahan ini memang khusus untuk kecantikan kulit.

Minyak Argan


Kaya dengan Vitamin E dan Omega 3,6 & 9. Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Sebagai antioksidan untuk melawan radikal bebas yang menyebabkan penuaan kulit.
  • Melembapkan dan menegangkan kulit.
  • Menghalus dan mencerahkan kulit.
  • Mengatasi jerawat, radang kulit dan sunburn.
  • Menjadikan kulit lembut dan bersinar secara semulajadi.

Minyak Jojoba

Ianya lilin cair atau @ax Ester yang memiliki ciri-ciri yang sama dengan struktur kulit manusia. Sesuai untuk kulit sensitif.

  • Melembut, melembap dan menghaluskan kulit.
  • Mengatasi masalah kulit berminyak - mencegah jerawat.
  • Mencegah oksidasi kulit - sebagai anti-penuaan.
  • Anti-radang.
  • Menjadikan kulit sihat dan cantik
Comelkan 9Herbs|Beauty In The Drops ni?

Cara Penggunaan


  1. Goncang botol sebelum digunakan.
  2. Picit hujung getah penitis kemudian lepaskan.
  3. Longgarkan penitis dari bekas kaca.
  4. Perlahan-lahan picit hujug getah untuk titiskan kandungan disekitar muka. Titiskan ke dagu, pipi, hidung dan dahi. Kemudian ratatakan ke seluruh wajah.
  5. Mulakan solekan seperti biasa.
  6. Untuk hasil yang lebih baik dan maksimum, titiskan sekali lagi sebagai 'final touch'.
Untuk lihat cara penggunaan secara 'live' boleh tonton video di bawah




Review Marsha:

Pertama kali guna sudah jatuh cinta kerana selepas apply kat muka kulit terasa moist dan senang nak pakai compact powder. Sebab Marsha ni jenis tak make up. Hanya calit calit sikit je, Marsha juga apply lat bibir sebab bibir kering. Alhamdulillah kulit terasa moist dan glowing sampai ke petang. Jeragat pula makin pudar. Nampak kulit lebih muda dari sebelum ni bila jeragat mula pudar. Rasa ringan walaupun pakai Beauty In The Drops sebagai asas dan juga cuba pakai makeup. Selepas cuci muka rasa kulit lebih licin dan lembut.

Sekarang ni 9Herbs tengah buat offer yang istimewa dan boleh 

CTA: Claim the Promo Code NOW! for special offer (Promo Code IMC-BitD#1).


Jangan lepaskan peluang okey!!! Jom rebut!!



Untuk maklumat lanjut, hubungi

WEBSITE :

FACEBOOK : 

INSTAGRAM :

CONTACT NUMBER :
012-4540187 (Kak Raaina)

#9Herbs #9HerbsHealthBeauty #BeautyInTheDrop #SaveEffectiveConvinient









Marsha 
Part Time Blogger Review Product & Place
Lifestyle, Parenting, Travel, Health & Beauty Blogger 
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Mengapa Masih Perlu Berbelanja Untuk Menyelenggara Penghawa Dingin Jika Kita Mampu Buat Sendiri?


Assalamualaikum


Tajuk sharing Marsha arini bebeza sikit. Nak share tentang macamana kita nak berjimat di zaman ekonomi yang mencabar ni. Khusus buat pengguna penghawa dingin dirumah yang tentunya akan berhabis untuk menyelanggara penhawa dingin jika bermasalah.

Menyedari berlakunya peningkatan kos sara hidup ketika ini, kita seharusnya menilai semula perbelanjaan dengan cermat.

Antara perkara yang mungkin boleh dilakukan ialah dengan melakukan rutin pembersihan sendiri tanpa perlu mengeluarkan sejumlah wang bagi mengupah khidmat kontraktor walaupun untuk menyelenggara penghawa dingin.

Kebanyakan rumah di Malaysia pastinya dilengkapi dengan kemudahan penghawa dingin untuk keselesaan hidup sekeluarga namun, harganya bukan murah  dan sudah tentu pengguna mengharapkan ia mampu bertahan lama.

Bagi memastikan alat penghawa dingin sentiasa berfungsi dengan baik, pengguna harus melakukan rutin pembersihan dan penyelenggaraan dengan sebaiknya.

Kerja pembersihannya sebenarnya bukanlah terlalu rumit seperti apa yang disangka malah, ia lebih mudah dengan adanya produk WD-40 iaitu ejen pembersihan terbaik 3-DALAM-SATU® Pembersih Profesional Penghawa Dingin.

3-DALAM-SATU® Pembersih Profesional Penghawa Dingin 


Ejen pembersih berasaskan air ini mampu menanggalkan kotoran, debu, kulat serta kotoran lain yang terkumpul dari dalam gegelung penyejukan penghawa dingin berkenaan. Ia tidak perlu dibilas. 

Cara yang Mudah untuk Menyelenggaran Penghawa Dingin



Ini adalah cara mudah untuk menggunakan 3-DALAM-SATU® Pembersih Profesional Penghawa Dingin :

  1. Utamakan keselamatan, tutup suis penghawa dingin anda. 
  2. Alihkan penapis dan cuci kotoran debu pada penapis.
  3. Semburan 3-DALAM-SATU® Pembersih Profesional Penghawa Dingin pada sirip penyejuk secara menegak dari bawah ke atas bagi memastikan setiap bahagian  dilitupi semburan.
  4. Biarkan sirip penyejuk selama dua minit untuk memastikan ejen penyejuk berfungsi dan kemudian masukkan kembali penapis.
  5. Buka suis penghawa dingin semula dan biarkan selama 15 minit untuk memastikan kotoran dapat dikeluarkan daripada hos saliran.
 
Cara Mudah untuk Menyelenggara Penghawa Dingin DI Rumah
Itu sahaja! Tugas membersih anda selesai!

Sebaik selesai melakukan pembersihan, alat penghawa dingin anda lebih sejuk sekaligus mampu menjimatkan tenaga elektrik. Apa yang lebih baik ialah anda berupaya menikmati udara lebih bersih dan nyaman! Jadi, simpan wang anda kerana tidak perlu lagi berbelanja hingga beratus ringgit untuk mengupah orang lain untuk membersihkan alat penghawa dingin di rumah dan lakukannya sendiri ! Jadilah pengguna yang bijak. Dalam masa yang sama ia memberikan kita satu lagi kelebihan mengetahui lebih detail tentang penhawa dingin itu sendiri bila kita menyelanggara penghawa dingin kita sendiri.

Untuk mendapat tips dan idea lebih lanjut berkaitan penjagaan rumah, sila lawati http://wd40asia bagi produk WD-40® serta rangkaian produk 3-DALAM-SATU®.

Tentang 3-IN-ONE®

3-IN-ONE®


Jenama 3-IN-ONE® mula terkenal sejak tahun 1894 lagi. Ia telah menyelesaikan pelbagai masalah dan membuatkan orang tersenyum. Inilah penyebab syarikat WD-40 terlibat dengan bisnes 3-IN-ONE Oil  pada 1995 dan dari masa ke masa melakukan inovasi bagi menghasilkan produk terbaik dengan sistem terbaik.
Pakar dalam solusi produk tahan lasak yang sentiasa menjadi pilihan pengusaha dan pusat diy, , jenama 3-IN-ONE® antara produk berkualiti syarikat WD-40. Layari laman sesawang Asia untuk maklumat lanjut https://goo.gl/NiDfNd; or http://wd40.asia/products/3-in-one/3-in-one-professional-air-conditioner-cleaner

Tentang syarikat WD-40

Syarikat WD-40 adalah pembuat produk pelbagai guna yang sangat dipercayai, malah peralatan ini mesti ada dalam toolbox setiap rumah seluruh dunia. Jenama Amerika ini ditubuhkan pada 1953 sebagai anti karat, pelindung anti-corrosian untuk lapisan luar Atlas Missile  (peluru berpandu) dan ia diubah kepada produk penyelesaian yang pantas bagi membersih dan melindungi, melonggarkan bahagian yang berkarat, mengusir kelembapan dan lain-lain.
Produk syarikat WD-40 sentiasa menjadi pilihan mereka yang profesional dalam bidang penyelengaraan dan amatur DIY dalam kerja-kerja mereka .seperti perkakasan, industri, automotif , sukan, basikal dan jualan runcit. Hari ini WD-40®  boleh diperolehi di seluruh dunia dalam pelbagai saiz dan pelbagai rangkaian produk baru seperti WD-40® Specialist, WD-40® BIKE dan WD-40® Specialist Automotive.
Rangkaian produk WD-40® boleh diperolehi di kedai-kedai perkakasan seluruh negara. Untuk maklumat lanjut tentang WD-40® , layari: www.wd40.asia

Maklumat lanjut dan gambar, sila hubungi Chan
GreatWorks Marketing
Mobile +6012 362 7205

Email chan@greatworksmarketing.com



Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place
Lifestyle, Parenting, Travel, Health & Beauty Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Un-Pore-Gettable Box: Pore Solution To Remember


Assalamualaikum


Cantik dan wanita adalah sinonim dan sangat sukar di 'separate' kan. Simple macamana pun basic seperti toner,  bedak muka dan lipstik mesti ada. Percaya tak?? Sila percaya okey....hahahahaha

Okay hari ni Marsha nak share satu produk eh bukan....satu box yang Marsha beli baru-baru ni dari Althea Korea. Jauh tau dari Korea. Lawati laman web Althea - klik-klik - bayar- produk dikurier - sampai.

Althea Pink Box

Box yang Marsha tertarik ialah Un-Pre-Gettable Box yang fokus untuk pemulihan masalah pori terbuka. Harganya pun memang jimat berganda-ganda.
Mesti ramai yang menghadapi masalah pori terbuka ni kan? Include me...😓😓

Punca Pori Terbuka


Ada beberapa faktor yang menyebabkan pori terbuka ni. Antaranya ialah:

  • Terdedah kepada pancaran UV
  • Merokok
  • Penuaan
  • Genetik
  • Mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat (pemakanan)
  • Perubahan hormon.
Jadi dengan Un-Pore-Gettable ni boleh membantu dalam menyelesaikan masalah pori terbuka ini.
Dalam masa yang sama boleh save duit dan juga jadi wanita ala ala korean punya....cunnn...hihi


Althea Un-Pore-Gettable Box


Okay ni lah box yang Marsha terima direct terbang dari Korea.



Un-Pore-Gettable Box


Banyak tak item kat dalam Un-Pore-Gettable Box ni? Banyak kan? Semua ni untuk 'Pore Solution'.
Jom kita tengok secara terperinci item-item yang ada dalam box ni:

  • Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask
  • Common Labs Mild Peeling Finger Pad 
  • Laniege Powder Fit Cushion #23 Sand
  • Rire All Kill Pore Tightening Ice Stick
  • Dear, Klairs Supple Preparation Facial Toner
  • My Beauty Mask Pack
  • Innisfree Jeju Volcanic Pore Care Sample Kit
  • Random Sample Kit
Kandungan dalam Un-Pore-Gettable Box

Sebenarnya Althea ni keluarkan pelbagai 'Althea Box'. Kali ni Marsha tersangkut dengan Un-Pore-Gettable Box' ni. Sesuai dengan permasalahan kulit yang Marsha alami. Almaklumlah dah cecah 35 yr old...hihihi.

Okey jom kita tengok dengan lebih terperinci setiap item dalam Un-Pore-Gettable Box ni.


Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask

Innisfree | Super Volcanic Pore Clay Mask



Dihasilkan dari tanah liat gunung berapi di Pulau Jeju. Adoi sebut Jeju ni dalam wishlist nak kesana.
Nanti ada rezeki sampai sana boleh tengok tanah liat gunung berapi disana. Mask ini berfungsi untuk hilangkan sebum minyak yang keluar dari liang pori dan nyahkan kekotoran pada wajah.

Review Marsha:

Cara pemakaian yang senang dengan mask yang sejuk dan best. Selepas pakai dan cuci kulit rasa lebih smooth dan licin. Rasa ringan sangattt...:)

Sejuk sangat muka bila pakai




Common Labs Mild Peeling Finger Pad 

Common Labs| Mild Peeling Finger Pad


Okey ni adalah exfoliator dan antara exfoliator favorite Marsha. Ia berfungsi untuk mengecilkan pori, menghilangkan kulit mati dan mencerahkan kulit.

Selain itu juga ia berfungsi untuk:


  • membersihkan kulit wajah
  • penjagaan kulit wajah semasa dirumah
  • membesihkan kawasan-kawasan yang mungkin kita 'missed' masa mencuci muka.
  • Bersihkan kawasan 'make up' yang tak perlu.
  • Memudahkan untuk bersihkan 'make up' dimana sahaja....besttt!!

Review Marsha:

Bila cuba rasa sejuk dan segar sangat. Kulit mati pun siap melekat di Finger Pad tu. Lepas guna rasa lembut je kulit muka.

Feel Good with it


Laniege Powder Fit Cushion #23 Sand


Laneige| Powder Fit Cushion #23 Sand


Brand ni brand glamor ye tak? Selalu tengok iklan kat TV tapi tak pernah cuba sebab tau harga nya setanding kualiti...hihi. Ia cover pori dan juga parut dari nampak ketara. Sangat selesa mencuba.

Dari bentuk 'cream' ke 'powder twist cushion'. Rasa ringan macam kulit asal,

Review Marsha:

Selepas apply kat kulit muka Marsha nampak pori dan parut tak berapa nampak. Rasa sangat ringan dan tone kaler sangat sesuai dengan kulit Marsha. Video jom!!




Rire All Kill Pore Tightening Ice Stick

Rire| All Kill Pore Tightening Ice Stick


Ia berbentuk stick dan sangat mesra pengguna. Mengandungi 'Glacial Milk Form' dan berfungsi untuk mengecilkan pori, mengurangkan 'water retention' dan mengurangkan suhu kulit secara sementara.

Review Marsha:

Lepas apply kat kulit wajah pori nampak tak terbuka lebar. Lebih kecil dari biasa dan rasa selesa. Tak melekat seperti sesetengah produk yang Marsha sudah cuba.


Dear, Klairs Supple Preparation Facial Toner


Dear, Klairs| Supple Preparation Facial Toner


Ni adalah antara produk yang Marsha suka sebab tu berminat sangat dengan Un-Pore-Gettable Box ni. Marsha dah ada Klairs BB Cushion yang cute itu....hihi. Boleh baca tentang produk Klairs yang lain di SINI.

Supple Preparation Facial Toner ni memberikan kelembapan pada kulit selepas cuci muka, menyeimbangkan PH untuk lebih penyerapan dan sesuai untuk kulit yang sensitif. Ia juga di 'upgrade' kompone kelembapan dan lembap lebih lama.

Review Marsha:

Cara pemakaian yang simple sangat sesuai untuk Marsha yang jenis 'on the go' ini dan kulit marsha yang kering ni rasa lebih lembap selepas apply dimuka.
Jom kita tengok video Marsha ni




My Beauty Mask Pack| Red Ginseng Gold Hydrogel Mask


My Beauty Mask Pack| Red Ginseng Gold Hydrogel Mask (sebelah kiri)


Taraaa..........maskkk!! Memang antara favorite Marsha bermask-mask ni. Rasa release je tau.
My Beauty Mask Pack (Red Ginseng Gold Hydrogel Mask) memberikan kelembapan pada kulit dengan kandungan yang natural. Jadi kulit tak kusam dan lebih segar serta bertenaga.

Review Marsha:

Lepas guna rasa kulit lebih lembap dan licin. Kulit muka pun nampak segar dan bertenaga. Suke sangatt...💕💕. Sangat sesuai dengan kulit marsha yang kering ni.


Innisfree Jeju Volcanic Pore Care Sample Kit


Innisfree| Jeju Volcanic Pore Care Sample Kit

Haa...lagi satu dari Innisfree iaitu Jeju Volcanic Pore Care Sample Kit. Brand Innisfree ni serius best sangat. Lepas try dalam Un-Pore-Gettable ni tak mustahil Marsha akan tambah pembelian nanti...hihi.

Dalam Innisfree Jeju Volcanic Pore Sample Kit ni ada 3 item yang comel-comel je. Ada kapas muka, Jeju Volcanic Pore Cleansing Foam dan Jeju Volcanic Pore Toner. Jadi boleh bawa untuk travel.
Pek kecil dan jimat ruang.

Ia berfungsi untuk mengawal pengeluaran sebum atau minyak di kulit wajah, megecilkan pori dan juga menanggalkan kulit mati.

Review Marsha:

Sesuai untuk dibawa travel kerana ianya kecil dan jimat ruang. Lepas guna kulit kasar rasa lebih lembut dan muka tak berminyak.

Random Sample Kit


Althea Korea ni sangat bermurah hati tau. Dah la box penuh dengan item-item yang Marsha suka lepas tu dapat sample kit lagi. Jadi try - suka - boleh beli....hihihi. Banyak brand ada dalam sample kit ni antaranya ialah: Dear, Klairs , IOPE, Skinmiso, CP-1, Boom De Ah Dah, Mamonde dan banyak lagi. Pastinya semua best dan khas untuk masalah pori.

Random Sample Kit


Menarik tak Un-Pore-Gettable Box ni? Haa....kalau berminat jangan lepaskan peluang grab box ni di web Althea. Untuk pengetahuan Althea Box ni Limited tau. Once dah sold out gigit jarilah nampaknya..huhu. Marsha menunggu lagi Althea Box yang baru nak klik order...hihihi

Maklumat lanjut boleh ke web Althea


  • Best Price
  • Free Shipping 2 item Above
  • 30 Days Return
  • 100% Asli

Jadi cepat ke web Althea sebelum geget jari!!!



Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place
Lifestyle, Parenting, Travel, Health & Beauty Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018