Thursday, March 23, 2017

MOMMA® Pregolact™ Milk Booster & Susu untuk Ibu Mengandung

Assalamualaikum...

Holaaa........semua sihat???
Marsha kat sini alhamdulillah sihat.
Cuma kali ni preggy kali ketiga ni agak mudah penat sket mungkin sebab dah makin berumur kot...hihihi
Doakan kandungan Marsha kuat hingga melahirkan ya....:)
Sebab pernah sejarah kandungan kedua tiada rezeki.
Jadi Marsha menunggu selama 7 tahun untuk kandungan ketiga ni.

Okey....ni Marsha nak tanya ni..
Kenapa waktu mengandung je semua orang suruh minum susu?
Tak kira lah doktor ke, nurse ke, suami ke atau sesiapa sahaja.
Bila mengandung je pesanan yang wajib ialah MINUM SUSU.
Meh kita tengok apa kepentingan susu kepada ibu-ibu mengandung ni.


"Susu bukan hanya menjadi pelengkap untuk memenuhi kebutuhan energi dan zat gizi ibu hamil, tetapi juga mempunyai peran penting dalam menyediakan zat gizi penting yang diperlukan janin. Berdasarkan United States Department of Agriculture, ibu hamil direkomendasikan untuk minum susu sebanyak 3 gelas per hari untuk memenuhi kebutuhan kalsium, protein, dan vitamin D bagi janin."
sumber dari: https://hellosehat.com/apakah-susu-hamil-itu-penting/

Jadi sekarang dah terbukti susu amat penting bagi ibu-ibu mengandung. Jangan skip minum susu tau!!! Perkembangan baby sangat-sangat penting.

Okey, hari ni Marsha nak memperkenalkan satu produk yang Marsha sedang consume sekarang iaitu MOMMA® Pregolact  4 in 1 plus milk booster.
MOMMA® Pregolact  ni ialah milk booster & susu untuk ibu mengandung.
MOMMA® Pregolact  juga diformulasi khas untuk milk booster & susu untuk ibu mengandung serta mempunyai rangkaian susu untuk kanak-kanak juga dewasa.
Tapi kali ni Marsha diberi peluang untuk mencuba MOMMA® Pregolactuntuk ibu hamil dan menyusu.
Untung la baby dapat try susu yang sedap ni....hihihihi.


Ok sedikit tentang milk booster & susu untuk ibu mengandung MOMMA® Pregolact  ni...
Kalau tak kenal maka tak cinta kan??...Jommm.....

MOMMA® Pregolact™ adalah produk susu bernutrisi yang dapat membantu ibu hamil dan menyusu untuk kekal sihat dan cergas dan dapat membekalkan nutrisi yang lengkap buat anak dalam kandungan atau anak yang disusui. Di samping dapat meningkatkan dan memekatkan susu ibu.

Tidak seperti produk lain yang berada di pasaran, MOMMA® Pregolact™ diformulasi dengan Activ-4 Plus™ adalah produk susu dikhaskan untuk ibu hamil dan menyusu yang mementingkan kecantikan, kesihatan, tenaga ekstra, perkembangan otak bayi yang baik dan meningkatkan kuantiti dan kepekatan susu badan.
C:\Users\HP\Dropbox (MOMMA Industries)\MOMMA Industries Team Folder\Sales & Marketing Team\Design Material\ACTIV4PLUSS.png

Aspek-aspek ini penting bagi setiap wanita yang bergelar isteri dan ibu:-
  1. Cantik: Membantu menghalus, melicinkan dan mencantikkan kulit ibu  
              dan bayi.
  1. Sihat: Membantu memberi kesihatan yang baik dan merawat stress.
  2. Bertenaga: Membantu memberi tenaga segera buat ibu-ibu yang sering  
                        keletihan.
  1. Bijak: Mengandungi EPA & DHA yang dapat membantu meningkatkan                           
                        perkembangan otak bayi.
  1. Milk Booster:   Melancarkan saluran susu, meningkatkan pengeluaran serta  
                        kepekatan susu badan bagi ibu yang mempunyai masalah susu                                 kurang.

MOMMA® Pregolact™ terkini diformulasikan dengan advanced formula iaitu:-
PureMilk™
Tiada gula
Tiada krimer
Rendah lemak
Bahan-bahan semulajadi
Penggunaan untuk 30 kali (1 bulan)

Kelebihan MOMMA® Pregolact™ 
  1. Meningkatkan kuantiti susu ibu (milk booster)
  2. Memekatkan susu ibu (bayi lebih kenyang dan tidur lena)
  3. Mencantik dan menghaluskan kulit ibu dan bayi.
  4. Memberi tenaga kepada ibu
  5. Baik untuk perkembangan otak bayi.
  6. Meningkatkan kesihatan ibu dan mengurangkan stress. 

MOMMA® Pregolact™ diperbuat daripada Formulasi RAHSIA dan TERKINI daripada campuran 12 bahan SEMULAJADI termasuk bahan-bahan sunnah yang berfungsi membekalkan nutrisi yang lengkap bagi memenuhi keperluan ibu dan bayi.

5 dari 12 bahan semulajadi yang digunakan telah TERBUKTI BERKESAN dapat membantu meningkatkan kuantiti dan menambah kepekatan susu ibu.
Kesan semulajadi dapat dirasakan jika diamalkan berterusan selama 7 hari. Selain diperkaya dengan pelbagai nutrisi dan rasa susu coklat yang sedap, tidak berbau hamis dan PALING PENTING bagi kita yang beragama Islam...

-Halal Jakim dan lulus KKM-

Memahami keperluan dan masalah yang sering dihadapi oleh wanita yang ingin hamil, ibu mengandung dan menyusu, susu dari formula gabungan bahan ektraks semulajadi iaitu Zaitun, Kismis, Omega 3, Delima, Buah Tin, Habatus Sauda, Susu Kambing, Kurma, Madu, Safron, Inulin (prebiotic) Coklat serta Vanilla.

Khasiat MOMMA® Pregolact™ buat Ibu Hamil dan Menyusu
  1. Menaikkan HB
  2. Kurang alahan (morning sickness)
  3. Menghilangkan rasa letih, lesu dan penat
  4. Anak cerdas dan bijak
  5. Meningkatkan perkembangan otak
  6. Mengelakkan sakit pinggang dan kejang kaki
  7. Merawat stress
  8. Merawat masalah kulit kepala gatal atau rambut gugur
  9. Meningkatkan imunisasi badan
  10. Kulit ibu dan bayi, cantik dan halus
  11. Penggalak susu ibu (Milk booster)
  12. Mengurangkan masalah kulit kering atau eczema
  13. Mengurangkan risiko demam kuning
  14. Tenaga ekspres buat ibu yang sering kepenatan

Alhamdulillah, semoga semua ibu-ibu dapat memberikan makanan terbaik kepada anak iaitu susu ibu sehingga anak berusia dua tahun.
Rangkaian MOMMA® Pregolact  milk booster & susu untuk ibu mengandung ini mempunyai 2 perisa iaitu Vanilla Bliss dan Chocolate.














Ok menarik kan bila kita baca semua tentang MOMMA® Pregolact  ni?
Teruja tak nak mencuba??
Opkos la kan.....bila tengok kandungan 12 bahan yang digabungkan dalam MOMMA® Pregolact  ni yang bagi Marsha sangat-sangat baik untuk milk booster & susu untuk ibu mengandung.
Dan MOMMA® Pregolact  ni lebih fokus kepada milk booster & susu untuk ibu mengandung untuk membantu ibu-ibu yang sedang hamil dan juga menyusu.

Ok nak share pengalaman Marsha consume milk booster & susu untuk ibu mengandung MOMMA® Pregolact™  ni.
Marsha dapat peluang review MOMMA® Pregolact  perisa Vanilla Bliss.
Rasa dia sangat sedap dan marsha sangat-sangat suka dengan rasanya.
Ni lah MOMMA® Pregolactperisa Vanilla Bliss kepunyaan Marsha :)
 
Selain dari rasa yang umphhhh......mengandung kali ni agak mudah penat sikit TETAPI dengan adanya milk booster & susu untuk ibu mengandung MOMMA® Pregolactni, keletihan yang Marsha rasa sebelum consume MOMMA® Pregolactni dah hilang sedikit demi sedikit.
Eh g mana keletihan tu? Pelik jugak.
Rasa lebih kuat dan bertenaga sekarang dari sebelum mencuba milk booster & susu untuk ibu mengandung MOMMA® Pregolactni.
Tapi bila teliti 12 bahan yang ada dalam milk booster & susu untuk ibu mengandung MOMMA® Pregolactni, maka tak hairanlah bertenaga kembali kerana bahan-bahan yang digunakan adalah yang terbaik dari yang terbaik.




Lenguh-lenguh pinggang dan kejang kaki sebelum ni pun dah tak terasa. 
Rasa best plak lepas consume milk booster & susu untuk ibu mengandung MOMMA® Pregolactni. 
 Sakit serta lenguh pinggang dan cramp kaki dah mula berkurangan. 
Jadi rasa lebih sihat. Takde nak berbaring je kan. 
Baring je pun bukan lebih sihat sebab badan kita tak aktif.
Lagi satu yang Marsha perasan lepas consume milk booster & susu untuk ibu mengandung MOMMA® Pregolact ni ialah kulit rasa lebih soft. 
Suke sangat usap-usap kulit sekarang. Kulit-kulit kasar dah berkurang. Bestnyaaaaaaaa!!!!
Jadi mengandung pun boleh fefeeling comey okay...hihihi
Ni baru kesan selama 7 hari consume  MOMMA® Pregolactni belum lagi yang lain-lain tau...hihihi

Okey....
Memandangkan masa melahirkan puteri kesayangan yang sulung Marsha tak berpeluang nak breastfeed disebabkan kekurangan pengetahuan dan juga belum jumpa lagi milk booster & susu untuk ibu mengandung MOMMA® Pregolact™ ni. 
Harap tahun ni ada rezeki Marsha dan baby untuk breastfeeding. Sebab Marsha memang minat semua ni dan insyaAllah ada rezeki kami, Allah akan makbulkan....Aaamin....
Marsha support breastfeed tau........yeahhhh.....



Tapi bila tengok testimonial tentang penyusuan memang sangat-sangat mengujakan.
Dah terbukti yang milk booster & susu untuk ibu mengandung MOMMA® Pregolact™ ni membantu dalam penyusuan ibu-ibu yang menyusu sebagai penggalak susu dan juga membuat susu badan lebih pekat.
Memang tertido kekenyangan lah bayi-bayi kita kan?
Doakan Marsha dapat menyusukan baby nanti sehingga dapat PHD ye iaitu 2 tahun...yang pastinya kena kuat & rajin....Aminnn...

Jom kita tengok testimonial pengguna  MOMMA® Pregolactdari segi penyusuan:


~Testimonial~








Best kan bila kita baca semua testimonial dari pengguna milk booster & susu untuk ibu mengandung MOMMA® Pregolactni?
Susu lebih pekat dan penghasilan susu badan meningkat dari sebelumnya. Baby pula dah tak meragam sebab lebih kenyang lama.
Wah best betul!!!
Jadi bila susu dah banyak jangan lupa selalu pump ye sebab breastfeeding ni konsep dia dari segi permintaan .
Lagi banyak permintaan lagi galak susu keluar untuk bayi kita...jadi jangan malas-malas pump ye ibu-ibu....:)
Buat ibu-ibu yang mempunyai masalah susu badan kurang boleh mencuba  MOMMA® Pregolact™.

Okey, satu canister  MOMMA® Pregolactni menghasilkan 30 gelas hidangan. 
Jadi cukup untuk sebulan....jimat dah tu.....
Jangan lupa ke web www.momma-nutrition.com untuk dapatkan lebih maklumat tentang MOMMA® Pregolact™.



Jadi buat ibu-ibu yang nak cuba  MOMMA® Pregolact ni boleh rujuk maklumat yang Marsha sertakan di bawah ye:


Untuk maklumat lanjut mengenai MOMMA® Pregolact™ boleh layari facebook dan website MOMMA®:






Atau terus ke kedai beralamat:
MOMMA® Industries Sdn Bhd,
No 6-25-3, Tingkat 2, Jalan Medan Pusat Bandar 8A,
Bangi Sentral, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

Hotline tempahan: 016-923 6962 / 016-924 6962

Google Map / Waze: Momma Club

Untuk testimonial boleh layari http://bit.ly/testimonialMOMMA




Marsha 
Part Time Blogger 
Review Product & Place Blogger 
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

6 comments:

  1. setiap ibu pasti inginkan yang terbaik untuk bayinya sejak dari dalam kandungan...

    makanan sumber penting untuk kandungan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu arz...pemilihan makanan yang baik sangat dititikberatkan

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...