My Kitchen Rules Australia

/
8 Comments

My Kitchen Rules Australia



Assalamualaikum 💖💖

Sape suka masak? Angkat tangan ✋✋
Mesti kawan-kawan yang suka masak suka tengok rancangan masakan.
Betul tak??
Apa rancangan masakan yang korang palingggg suka?
Marsha suka My Kitchen Rules yang sekarang ni disiarkan dalam Astro 702.



Ia sebenarnya ialah rancangan pertandingan memasak.
Version australia...peserta dari seluruh pelusuk Australia.
Konsep dia unik bermula dengan restoran segera setiap kumpulan.
Dan kumpulan yang turn memasak akan diadili oleh kumpulan lain serta 2 tetamu chef jemputan.
Antara chef yang glemer ialah Manu, Pete & Collins.

Dari kiri: Manu & Pete


Apa yang menarik lagi dalam MKR ni kreativiti setiap peserta menghasilkan hidangan yang bukan sahaja sedap rasanya tetapi mula dari awal dan juga persembahan yang menarik.
Cara membuat setiap hidangan penuh dengan teknik yang sebelum ni Marsha tak tahu.
Dalam masa yang sama boleh belajar.

Drama??
Of course ada drama....hihihi
Setiap kumpulan besar mesti ada satu atau dua kumpulan yang berlagak & annoying.
Yang tu Marsha tak pasti ia lakonan atau sebenar.
Tetapi itu yang membuatkan MKR itu lebih menarik...hihi.
Macam-macam drama ada...hihihi

Antara peserta sesion 8

Tapi apa yang Marsha nak tekankan disini adalah resepi yang unik dari setiap peserta.
Ada yang latar belakangnya masakan cina, lebanon, itali dan banyak lagi.
Jadi resepi adalah variasi.
Jadi jom sama-sama tengok di DIVA 702 Astro jam 930 malam-1030 malam (isnin-rabu)

Selamat menonton!!!




Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018


You may also like

8 comments:

  1. Menarik juga cerita ni.. kat siaran mana ye

    ReplyDelete
  2. pernah tengok tapi bukan follower tegar.. rumah xdak tv so kadang2 balik kg tu kalo terbuka layan juga..

    ReplyDelete
  3. alorhhh, xde astro diva, kena beli..hoho..

    ReplyDelete
  4. Selalu ternampak tapi tak pernah tengok. Nak try tengok gak la. Mana tau kot2 pasni terer masak Hihi

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen. Moga dimurahkan rezeki semua. Tunggu saya terjah balik yer..:)