Assalamualaikum....

Brrrr.....sejuknya sekarang ni
Hujan tak berhenti, sang suria pun malu-malu menonjolkan diri.
Musim sejuk ni terutama kanak-kanak mesti kerap kencing kan?
Perasan tak?
Kalau ibu-ibu perhatikan anak-anak kita akan kerap kencing bila musim sejuk.
Ini kerana pundi kencing tak tahan dengan kesejukan.

Kadang-kadang sampai tak sempat nak ke tandas pun.
Kesian kan kat anak-anak kita.
Meh Marsha nak share Tips simple.
Sapukan Minyak Yu Yee di bahagian ari-ari atau bahagian pundi kencing anak-anak.
InsyaAllah anak-anak tak akan kerap kencing.
Sebab Minyak Yu Yee ni berikan kehangatan dan keselesaan kepada anak-anak kita.



Tips ni bukan sahaja digunakan pada kanak-kanak tau.
Kita orang dewasa pun sesuai apply tips ni.
Janji ada Minyak Yu Yee Cap Limau insyaAllah berkesan.
Ni tips Marsha kongsi adalah dari pengalaman sendiri.
Alhamdulillah dipermudahkan.
Jom cuba jom.....😉😉😉😉


Marsha 
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018
Assalamualaikum


Happy betul!!!
Tak sangka plak femilac ni masuk newspaper 
Hee.....saya rasa bangga jugak sebab salah sorang cosumer tegar Femilac Milk Booster ni.











Hahh...ni private launching…

Juga tampil dengan Hashtags:
#selamberselak
#pakarbajumenyusu
#blousemenyusu
#bajumenyusu
#jubahmenyusu




Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018
Assalamualaikum


Moga kawan-kawan semua sihat yer dalam keadaan sejuk dan hujan ni.
Bagi kawan-kawan yang tengah berpantang dan ada bayi lingkungan 12 bulan kebawah kena lebih extra care sewaktu cuaca macam ni.
Kita yang dewasa pun menggigil sejuk apatah lagi anak-anak yang masih kecil kan?


Cuaca sejuk boleh menyebabkan beberapa masalah kepada anak-anak kita terutamanya bayi.
Sesetengah bayi baru lahir tak selesa dalam keadaan yang sejuk di musim hujan ni.
Bayi baru lahir perlukan sedikit kehangatan.
Tak perlu terlalu sejuk atau terlalu panas.
Sedang-sedang sudah selesa bagi bayi...😉😉

Jika kita perasan bayi kita menangis kerana kesejukan, cara pantas yang boleh di cuba ialah menyapu minyak di tapak kaki dan perut bayi.
Minyak yang sangat sesuai untuk bayi tentulah Minyak Yu Yee Cap Limau yang sangat-sangat menjadi buah mulut ibu-ibu selama berpuluh tahun.
Ia memberikan kehangatan yang diperlukan bayi kita.
Bayi akan selesa dan terlena selepas disapukan Minyak Yu Yee Cap Limau ni.



Dalam masa yang sama ibu-ibu boleh monitor suhu di bilik bayi supaya berada dalam lingkungan 24-25 darjah celcius.
Jadi bayi akan merasa keselesaan yang diperlukan.
Bayi happy mama pun happy betul tak???...heeeee

Jadi boleh dapatkan Minyak Yu Yee Cap Limau ni di kedai-kedai yang berdekatan.
Simpan di rumah dan dalam beg bayi anda.
Bayi kita akan merasa selesa dengan kehangatan dari Minyak Yu Yee Cap Limau dan baunya yang lembut.


Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Assalamualaikum..

Dah lama tak berceloteh merapu meraban kan?..heeeeee.........
Kekangan dengan kerja hakiki dan juga sampingan.
Tapi insyaAllah minat berceloteh di blog sendiri tak kan hilang...hihi

Okey nak share kisah 'lempar belakang'...hihi
Sabtu lepas sempena Birthday Suami ke XX.
Kami pergi lunch kat Taiping.
Jauh kan semata nak pergi makan?
Tapi sebab nak belanja suami yang spesel so Marsha minta suami bawa ke restoren Arab kat Taiping ni.
Namanya Taiping Oasis Arabic Yemeni Cuisine.

Sebelum kami ke sana kami layan wayang dulu kat AEON Klebang.
Citer Monster Truck - 5 star bagi....hihi
Okey berbalik ke lunch spesel kitorang ni.
Sanggup tahan perut nak makan kat sini...hihihi
Kami kesana guna WAZE je.
Taip je Taiping Oasis Arabic Yemeni Cuisine mesti jumpa...hihihi

Sesampai je kan....wah terpegun
Sebab ingat dia macam kedai makan biasa
Rupanya konsepnya macam sebuah rumah.
Banyak bilik dan setiap ruang bilik tu ada meja dan juga ada ruang yang boleh makan bersila.
Jadi kami pilih ruang yang boleh bersila.
Nak makan dengan selesa katakan....hihihihi

Untuk makan tengahari ni kami amik 3 hidangan je.
2-Aqdah Lamb, 1-Kebab Daging (lupa nama dia) & 1-Lamb Soup sebab memang nak makan kambing je rasa kali ni.
BTW sebelum ni kalau makan nasi Arab pun tak pernah ambil lamb.
Biasa makan chicken je. Beef pun jarang.
So kali ni kita pulun lamb...hihihi
Air pula Marsha try air Delima & Milo Blended.






Jangkamasa ambil order 3-5 minit.
Jangkamasa menunggu adalah dalam 5-10 minit untuk hidangan sampai lepas order dibuat.
Bila dah sampai hidangan yang di order fulamakkk....terkejut dengan portion yang agak banyak bagi Marsha.
Harga yang berbaloi.
Aqdah Lamb - RM16
Beef  Kebab - RM14
Lamb Soup - RM7
Air Delima - RM4
Milo Blended - RM4

Murah kan? Lamb soup tu kami makan bertiga puas hati...hihihi
Secara overall nya hidangan kat sana rasa fresh dan owesome sedap.
Setakat ni Nasi Arab terbaik yang Marsha pernah rasa selama ni.
Lamb Soup dia buat Marsha teringat-ingat sampai sekarang.
Lamb Soup dia penuh dengan daging tau.
Musim hujan ni fuh sedap kalau pekena....hihihi

Jadi kalau nak ke sana boleh WAZE je atau tgk pic kat bawah ni sebagai rujukan okey..
Buka Selasa- Ahad ( Isnin tutup) dari jam 12tghr - 11 malam.




Last but not least....

HAPPY BIRTHDAY MY DEAR HUBBY
MOGA ABG SENANTIASA DIMURAHKAN REZEKI
DAN SENTIASA RASA BAHAGIA BERSAMA AYG & ANAK.
LOVE YOU SO MUCH SYG..💓

Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Haii dear lovely momies kesayangan semua baru kelapangan ni nak create sambung FEMILAC ini coz titew ni supermak yg busy memanjang. 
Sekarang ni free alhamdulilahh dah settle urus husben dan simanja hee..simanja dah tidur lena kene dengan penangan susu pekat cosume Femilac la katakan ...hee..

OKEYYY...okeyy kite start ye..
Femilac Milkbooster ni byk manfaat keistimewaan semenjak amalkan femilac milkbooser ni. 
2in1 plak tu susu banyak meriah dan kulit saya tidak lagi kusam dan lesu. 
Pergi kerja bertenaga & senanghati stock susu mencukupi untuk simanja!!
Bahan2 semulajadi, tambah susu dan makanan sunnah mmang tidak ragu2 dijamin halal.

Harga?? Ermm xya cakaplaa memang harga ekonomi mampu milik 
1botol ada 60 biji tablet cukup untuk sebulan .
Hanya 1biji pagi& 1biji malam.
Tetapi bagi yg susu badan btul2 dah drop boleh upkan dos...makan 2biji pagi 2biji malam Dan jgn lupa banyakkan minum air masak juga sekali !!
Yela...susu badan kite kan air bukanyer pasir!!heee gurau jer.....
SO amalkan sekurang2nya 2liter sehari.



Then packging ‘femilacmilkbooster” sayang jer nak buka sebab colour pastel dye feberet rasa sangat exclusive rasa pun exclusive berperisa vanilla hanya kunyah sahaja dan mudah dibawa di mana sahaja....bestttlaa!! 
Balik kampung or pergi travel sumbat je dalam handbag...senang kan??..hihi




Jadi untuk mendapatkan maklumat lanjut dan nak order Femilac Milkbooster ni boleh rujuk maklumat dibawah:


ALAMAT BOUTIQUE :

Feedmilk Boutique - H50-1,
JalanSerai Wangi, M16/M,
Alam Avenue 2, 
40200 Shah Alam.

Waktu Urusniaga:
SELASA-AHAD  ( 11.00 AM - 8.00 PM )
Waze :Feedmilk

*segala pembelian atau keterangan lagi lanjut boleh

Whatsapp : 018 327 3092.
Website    : www.feedmilk.com

Alamat HQ: 
FEEDMILK BOUTIQUE SDN. BHD. (1160172-U)
                       No 9A Tingkat 1,JalanKeluli AK7 / AK
Seksyen 7, 
40 000 Shah Alam,Selangor

       HOTLINE HQ : 03-33626516        


Juga tampil dengan Hashtags:
#selamberselak
#pakarbajumenyusu
#blousemenyusu
#bajumenyusu

#jubahmenyusu


Marsha 
Part Time Blogger 
Review Product & Place Blogger 
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018
"Oh...keturunan saya memang banyak susu, adik-beradik saya semuanya susu dada"...balas dia. (Pap...tetiba rasa cam orang tepukdahi saya). Ok, keturunan dia banya ksusu... Adoi, camanalah aku ni, mama selalu cakap keturunan kita takde susu. (berkata saya dalam hati). But keep mind perlulah kuat semangat dan mempunyai keazaman yang tinggi. Lengkapkan ilmu tentang penyusuan demi simanja saya!!

Hahh...ni lagi nak story jiran sebelahtu, dah la baru bersalin dari kita. Baby dia minum, bunyi siap berdecit2 lagi nyott nyottt, susu macam bertakung dalam mulut.Pelik gak, mulut saya pun rajin bertanya. "Banyaknya susu awak. Sampai sini saya dengar. Saya risaula, saya macam takde susu je".

HAHA sakit jee telinga turun kehati tu sakityerr dgr bunyi susu baby dye tgh BF. Rupanya amalkan “Femilac Milk Booster”..cecepat la balikkkk cari kat facebook femilac atau klik SINI.




atau boleh dapatkan “Femilac Milk Booster” melalui maklumat dibawah:

INSTAGRAM : https://www.instagram.com/feedmilk/ .
ALAMAT BOUTIQUE :Feedmilk Boutique - H50-1,
JalanSerai Wangi, M16/M,
Alam Avenue 2, 40200, Shah Alam.

BUKA :SELASA - AHAD  ( 11.00 AM - 8.00 PM )
Waze :Feedmilk

*segala pembelian atau keterangan lagi lanjut boleh hubungi....

whatsapp : 018 327 3092.
website    : www.feedmilk.com .
AlamatHq: FEEDMILK BOUTIQUE SDN. BHD. (1160172-U)
 No 9A Tingkat 1,JalanKeluli AK7 / AK
Seksyen 7, 40000 Shah Alam,Selangor
HOTLINE HQ : 03-33626516

Syukur alhamdulilahhh.... susu badan saya semakin meriahh...happyyy tak terkata memang cosume femilac sampai la simanja saya 2tahun, yg penting kene yakin, dan ikhtiar paling pentingyee momies chu olls kat luar sana. huhhh ok dear nak p pumping susu dulu hee....cik b dah bengkak kene pump untuk stock simanja titewww..nnti kite smbung borak yerr….



Juga tampil dengan Hashtags:
#selamberselak
#pakarbajumenyusu
#blousemenyusu
#bajumenyusu
#jubahmenyusu

Marsha 
Part Time Blogger 
Review Product & Place Blogger 
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

 SERUM MUKA MAWAR TERBAIK DARI ZEETA


Assalamualaikum WBT

Apa khabar semua?
Diharap semua senantiasa ceria 
Marsha sangat-sangat ceria sekarang sebab ditemani bau-bauan mawar
My favorite....hihihi
Dengan bantuan serum muka yang diekstrak dari mawar membuatkan Marsha happy.

Bila bercakap tentang mawar ni
Sebenarnya Marsha nak share satu review produk yang diamanahkan oleh Zeeta Official kepada Marsha.
Ni dia.......SERUM MAWAR ZEETA

Comel kan?? 😉

Ok jom kita tengok serba sedikit tentang Serum Mawar Zeeta ni..

APA ITU SERUM MAWAR ZEETA?

Serum Mawar Zeeta, pasti ramai wanita kenal dengan produk jenama Zeeta ini.
Ia adalah produk keluaran Zeeta yang sampai kini meniti di bibir-bibir pengguna.
Serum Mawar Zeeta adalah serum muka yang sangat menyegarkan dan masa yang sama membantu menyelesaikan beberapa masalah terutamanya kulit dan juga pelega stress.
Sudah mencecah usia empat tahun, ternyata serum mawar kekal menjadi killer produk syarikat Richnine Resources.
Tahun demi tahun, meski sudah menghasilkan tujuh produk kesemuanya, Magis Aura Serum Mawar Zeeta tetap masih dalam top produk dari segi jualan.
Sebanyak 50,000 sehingga 80,000 botol serum terjual dalam tempoh sebulan dan kini pasarannya melebarkan sayap sehingga ke Singapura dan Brunei. Banyak kan yang dah terjual?
Bahan utamanya ialah bunga mawar itu sendiri yang diekstrak.
Bunga mawar memiliki kandungan sitral, sitronelol, geraniol,linalo, nero, eugenol, feniletil, alkohol, farnesol, nonilaldehida. 
Kandungan tersebut berfungsi sebagai penetralisir racun, menghaluskan kulit, melancarkan sirkulasi darah, dan lain sebagainya


KELEBIHAN SERUM MAWAR ZEETA 


Bunga mawar sudah tentunya banyak kelebihan yang kita belum tahu.
Banyak kelebihan Serum Mawar Zeeta ni tau....antaranya ialah:

  • Semburan getaran aura mawar
  • Memberi kesegaran serta merta
  • Menyembuhkan luka dengan cepat
  • Sembur dengan kerap untuk kesan menakjubkan
  • Mengekalkan keanjalan kulit wajah
  • Mengecutkan dan menghilangkan jerawat
Banyak kan kelebihan mawar sebenarnya?
Ok jadi Serum Mawar Zeeta ni adalah salah satu cara hilangkan jerawat yang bertandang di kulit wajah.
Ia juga dikenali sebagai serum jerawat...ha....ohsem
Jadi kalau cari cara menghilangkan jerawat, gunakan Serum Muka Mawar. Pasti okey...hihi
Serum Mawar Zeeta ini bukan sahaja untuk jerawat tau malah ia dikenali sebagai serum antipenuaan yang membuatkan pengguna tampak lebih muda dan bertenaga.

Buat yang ada masalah mengantuk di pejabat, Serum Mawar Zeeta ni adalah produk menghilangkan mengantuk. Jadi ia adalah salah satu petua menghilangkan mengantuk di pejabat.
Rasa lesu letih atau tak bermaya je cepat-cepat spray ke muka dan ia adalah cara segarkan muka dengan cepat.


CARA GUNA SERUM MAWAR ZEETA

Cara guna Serum Mawar Zeeta ni senang je....
Semburkan ke wajah seberapa kerap yang korang mahukan untuk kesegaran yang berpanjangan.
Paling best lepas mandi...rasa segarrrr sangat-sangat....hihi



TESTIMONI TERBUKTI SERUM MAWAR ZEETA


Seperti yang kita tahu, Serum Mawar Zeeta ni dah terjual di serata Malaysia dan sudah sampai ke Singapura dan Brunei.
Jadi semestinya banyak testimoni dari pengguna Serum Mawar Zeeta ni.
Marsha share beberapa testimoni ya...







Haa....bestkan baca testimoni-testimoni dari pengguna Serum Mawar Zeeta ni.
Lelaki pun boleh pakai tau bukannya khas untuk wanita sahaja.
Kalau ada yang bermasalah kulit berminyak, Serum Mawar Zeeta adalah serum muka untuk kulit berminyak.


CARA BELI DAN ORDER SERUM MAWAR ZEETA

Bagi Marsha, Serum Mawar Zeeta ini adalah serum muka yang bagus dan murah.
Kelebihan dia kita dah tahu tapi harganya berapa murah tu???

Hanya RM20 sahaja (70 ml)

Ok kalau berminat dengan produk Serum Mawar Zeeta ni korang boleh dapatkan dengan harga RM20 sebotol 70ml tak termasuk postage RM6.

Cara beli pun senang je...hanya whatsapps ke nombor 019-220 9069 / 013-330 8583 untuk proses yang lebih pantas atau boleh komen PM di FB atau instagram Zeeta Official di bawah:

Instagram: @zeetaofficial
Website: Zeeta Official


Jadi buat yang berminat jangan lepaskan peluang ni okey....hihi

Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018
Assalamualaikum WBT

Nampaknya ni entry PERTAMA tahun 2017 ni..alhamdulillah.
Arini Marsha nak sentuh dan share serba sedikit tentang satu aplikasi laman web yang amat membantu Ibu Bapa untuk mendapatkan keputusan peperiksaan anak-anak paperless.
Untuk kemudahan para Ibu Bapa, terutamanya yang sibuk bekerja.
Kementerian Pelajaran Malaysia telah mewujudkan satu laman web khas untuk Ibu Bapa mengakses keputusan peperiksaan bulanan, pertengahan tahun atau akhir tahun anak-anak mereka.
Juga peperiksaan yang penting seperti UPSR,PT3 dan SPM.

Asyik bercerita tentang SAPS Ibu Bapa je ni. Tp apa SAPS Ibu Bapa itu? Kenapa anak-anak dan ramai orang bercakap mengenai saps ibu bapa ini? Sebelum bercerita lanjut, baca dulu artikel ini sampai habis. Semoga ianya bermanfaat untuk semua ibu bapa di Malaysia terutamanya.

Sebagai ibu bapa, kita sangat perlu untuk menitik beratkan pendidikan anak-anak. 
Pendidikan yang terbaik untuk anak-anak dapat menjamin keterusan masa depan mereka di dalam era globalisasi yang mencabar ini. 
Bagaimana untuk memastikan anak-anak kita sentiasa berada dalam keadaan terbaik dalam pembelajaran mereka?
Bagaimana memastikan anak kita terus cemerlang dalam pelajaran dan dalam masa depan mereka?

Menurut pakar, antara cara terbaik memastikan kecemerlangan anak kita adalah dengan sentiasa memantau keputusan peperiksaan mereka. 
Ya, sebab keputusan peperiksaan mereka merupakan cerminan kepada prestasi pembelajaran mereka. 
Jadi, kita perlu sentiasa memastikan keputusan peperiksaan anak-anak kita berada pada keputusan yang terbaik!
Oleh itu sesibuk mana pun kita perlu luangkan masa untuk mengetahui keupayaan anak-anak kita dalam pembelajaran supaya kita dapat memperbetulkan apa yang tidak betul.

Bila kali terakhir anda cek keputusan peperiksaaan anak anda dan bila kali terakhir anda suami isteri berbincang bersama demi memastikan kecermalangan anak-anak? Tak pernah? 
Jangan macam itu, sila ambil berat dengan pendidikan anak-anak. 
Oh ya, mungkin dulu susah untuk dapat tengok keputsan anak-anak, sekarang da mudah boleh cek secara online! 
Senang kan? Boleh guna smartphone akses dimana sahaja.




Sistem SAPS ini merupakan sistem yang agak baru diperkenalkan. SAPS atau Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah dirangka bagi menjalankan fungsi sebagai pusat pengumpul, penyimpan dan menganalisis data peperiksaaan dalaman setiap sekolah di seluruh Malaysia.
Sistem ini berfungsi hanya di atas talian ( online ) yang boleh dicapai oleh pihak tertentu seperti KPM, JPN, PPD, sekolah dan ibu bapa mengikut keperluan masin-masing.
Penyediaan pusat data yang berpusat ini memberi kemudahan dan boleh digunakan oleh pihak KPM, JPN dan PPD untuk membuat perbandingan, analisis ataupun mengenalpasti kelemahan yang ada untuk diperbaiki dan memabantu Ibu Bapa untuk mengakses maklumat yang diperlukan.
Kementerian Pelajaran Malaysia telah membuat satu sistem online bagi membolehkan ibu bapa membuat semakan keputusan anak-anak melalui online. Sistem ini adalah sistem SAPS Ibu Bapa yang direka bagi membolehkan keputusan peperiksaan diakses dengan mudah untuk pelajar tahun 1 hingga tingkatan 5.




Sebelum wujudnya sistem semak keputusan peperiksaan SAPS ibu bapa ini, ibu bapa perlu ke sekolah setiap kali habis musim peperiksaan untuk memeriksa keputusan anak-anak. Ibu bapa perlu bertemu guru kelas, membuat appointment dengan guru, dan hal ini sangat memakan masa dan tenaga.
Ada diantara ibu bapa yang tak mempunyai masa langsung untuk berjumpa guru dan hanya mengetahui keputusan melalui anak-anak.
Jadi tiada perubahan yang ibu bapa boleh nilaikan dan ini juga akan memberikan kesan negatif kepada anak-anak kelak.

Sistem SAPS ini juga dikenali sebagai SAPS NKRA Ibu Bapa, singkatan kepada Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS), dan NKRA ialah National Key Result Area. Sistem ini dicipta oleh kerajaan bagi memudahkan penyimpanan data mengenai sistem pendidikan dan taraf pendidikan Negara kita.
Jadi buat ibu bapa yang belum tau, kita boleh mengakses keputusan peperiksaan anak-anak kita hanya dihujung jari sahaja.


Untuk memeriksa secara online sila klik di sini → 

SAPS Ibu Bapa - Semak Keputusan Peperiksaan.


p/s: Anda digalakkan menyemak keputusan peperiksaan anak anda melalui laman web ini kerana tidak akan terjadi masalah website down atau terjadi Laman tidak dapat diakses. Klik sahaja link tadi dan ikut arahan untuk menyemak keputusan peperiksaan anak melalui SAPS NKRA Ibu Bapa. Jika anda menggunakan website official atau website lain, ia akan menyukarkan proses semakan kerana server tidak dapat menampung pengguna yang banyak dalam satu masa. Jadi melalui website yang saya cadangkan, insyaAllah tiada lagi isu frust sewaktu menyemak keputusan peperiksaan anak-anak dan ia memudahkan kerja kita lagi insyaAllah.

Oh Ya, Saps Semakan Ibu Bapa boleh diakses melalui online, dan keputusan-keputusan yang boleh ibu bapa dapatkan daripada sistem ialah keputusan-keputusan setiap peperiksaan, dari murid darjah 1 hingga keputusan murid tingkatan 5. Selain itu, keputusan UPSR, PT3 dan SPM juga akan diupdate ke dalam sistem SAPS NKRA ini.

Apabila anda sudah boleh menyemak keputusan anak anda pada bila-bila masa di mana jua, sila terus prihatin dan lebih ambil berat tentang pendidikan mereka. 
Jadikan kelebihan teknologi ini satu batu loncatan kepada kita mendidik anak-anak. InsyaAllah, tidak akan berlaku lagi perkara seperti anak sorok keputusan peperiksaan, anak tipu tandatangan buku rekod, anak tercicir dalam pelajaran dan pembelajaran dan lain-lain perkara tidak baik.
Dan akhirnya kita dapat memantau anak-anak kita dengan lebih teratur untuk masa depan mereka kelak.


Psstttt............Sila share artikel ini semoga ia membantu lebih ramai orang lebih tahu mengenai SAPS Ibu Bapa online ini dan boleh semak keputusan peperiksaan anak-anak mereka hanya secara online.



Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018