Kawal Diabetes Dengan GLA COMPLEXJika kadar gula berlebihan dalam salur darah, peluang individu untuk menghidap Diabetes atau kencing manis lebih tinggi. Ia terjadi kerana badan kekurangan hormon yang dikenali sebagai insulin yang dihasilkan oleh pankreas yg berfungsi untuk menukarkan gula menjadi tenaga untuk bekalan tubuh badan.

Individu yang menghidap kencing manis tidak dapat menggunakan sepenuhnya gula yang terdapat dalam salur darah mereka. Ini kerana hormon insulin berkurangan dalam badan atau tidak berfungsi sepenuhnya.

Antara simptom Diabetes ialah..
Sanggupkah anda melihat anda sendiri atau ahli keluarga bergantung kepada ubat atau injection insulin??

Tak sanggup kan?? Tgk diri kita atau ahli keluarga tersayang bergantung kepada insulin dan juga ubatan yang agak banyak.
Diabetes boleh dikawal dengan pemakanan yang seimbang, bersenam, kawalan berat badan, berhenti merokok dan menjalankan pemeriksaan yang tetap.

Bagi penghidap Diabetes Marsha syorkan GLA Complex untuk mengawal Diabetes. GLA Complex berfungsi untuk menghalang komplikasi diabetes, merendahkan gula dalam darah dan meringankan kebas serta kesakitan yang disebabkan gula yang tinggi.

Nak lagi BEST Marsha suggestkan VIVIX.
Nt Marsha cerita tentang VIVIX di entry lain ya...=)Marsha
Shaklee Mama
Master Coordinator 2016

0 Comments

Subscribe Us