Rangkaian Syahirah Korean Secrets White Glow - White Glow Brightening Plus Essence

Rangkaian Syahirah Korean Secrets White Glow - White Glow Brightening Plus Essence |Assalamualaikum. 

Sejak kebelakangan ini kulit Marsha perasan kulit Marsha kering, menggelupas, kusam dan paling stress, 'dark spot' semakin bertambah. Ini mungkin disebabkan cara pemakanan dan juga cara penjagaan kulit wajah Marsha yang agak acuh tak acuh kerana Marsha berpantang selepas keguguran kandungan yang ke-5. Susah hati betul. Mujur ada kawan yang memperkenalkan rangkaian produk Syahirah untuk Marsha cuba.

Kini Syahirah Malaysia telah memperkenalkan satu produk dalam rangkaian Syahirah Korean Secrets White Glow iaitu White Glow Brightening Plus Essence yang didatangkan dalam saiz botol 30 ml. Memang sesuai untuk bawa travel. Boleh masuk dalam handbag je.

Didatangkan dengan botol 30 ml


Rangkaian Syahirah Korean Secrets White Glow - White Glow Brightening Plus Essence


Jenama Syahirah sebenarnya dah lama berada di pasaran dan ia adalah antara jenama yang menjadi pilihan pengguna skincare di Malaysia. Ini bermakna rangkaian Syahirah Korean Secrets White Glow ini juga sudah lama berada dipasaran tetapi kini ia datang dengan pembungkusan yang baru.

White Glow Brightening Plus Essence adalah produk terbaru dalam rangkaian Syahirah Korean Secrets White Glow ini. Ia terbukti membantu menghasilkan 3x kuasa untuk kulit lebih cerah. Menarik kan?

Bahan Utama Dalam White Glow Brightening Plus Essence


Marsha sangat tertarik dengan kandungan bahan utama yang aktif terdapat dalam White Glow Brightening Essence ini. White Glow Brightening Plus Essence mengandungi bahan aktif utama iaitu Ekstrak 'Cherry Blossom' yang membantu mencerahkan kulit kusam dan memperbaiki tona kulit yang tidak sekata.



Selain dari Ekstrak 'Cherry Blossom', ia juga mengandungi 2 bahan aktif yang pekat dan tinggi iaitu Vitamin B3 dan juga Ekstrak Bunga Teratai Jeju yang membantu melindungi kulit sambil memberikan kesan pencerahan untuk mengurangkan pigmentasi & memberi sinaran pada kulit.

Produk ini juga BEBAS dari alkohol dan juga Paraben.


Kebaikan Syahirah White Glow Brightening Plus Essence

Syahirah White Glow Brightening Plus Essence ini telah diuji secara dermatologi oleh pakar. Jadi usah risau kerana ia dijamin selamat.




Antara kebaikan White Glow Brightening Plus Essence ini ialah:

  1. Membantu menjadikan wajah lebih ceria dan bertenaga - kulit lebih cerah secara semulajadi .
  2. Membantu mencerahkan bintik hitam (dark spot)
  3. Membantu memperbaiki tona kulit tidak sekata.
  4. Membantu melembapkan kulit yang kering.
  5. Membantu mengurangkan pigmentasi.

White Glow Brightening Plus Essence juga dapat membantu:

  • Memperbaiki 100% tekstur kulit
  • 56% memperbaiki 'Skin Barier'
  • 42% melembapkan kulit yang kering

Cara Pemakaian White Glow Brightening Plus Essence

Cara pemakaian White Glow Brightening Plus Essence sangat mudah. Setelah mencuci muka dan memakai penyegar muka, titiskan 2-3 titis dan sapu rata pada kulit wajah dan juga leher. Urut dengan lembut supaya ianya meresap ke dalam kulit.

Untuk kesan yang lebih baik korang boleh guna pelembap wajah.





White Glow Brightening Plus Essence Serasi Dengan Kulit Marsha

Marsha jatuh cinta dengan White Glow Brightening Plus Essence ini sebab kali pertama Marsha cuba, Marsha dapat rasai perbezaannya. Kulit Marsha lebih lembap dan tidak menggelupas. Kulit pun rasa lebih segar dan bertenaga.

Marsha juga perasan pigmentasi dan 'dark spot' juga semakin pudar. Memang megujakan bila Marsha tengok perubahan pada kulit Marsha sendiri setelah beberapa hari konsisten menggunakan White Glow Brightening Plus Essence ini. Bukan itu sahaja, kulit lebih berseri dan lebih cerah.




Apapun hasilnya bergantung kepada kulit individu. Ada yang lebih cepat kesannya dan ada juga kesan agak lambat. Untuk kesan lebih ketara, perlu konsisten sekurangnya selama 90 hari.


Untuk maklumat lanjut boleh layari 
Instagram : Syahirah Malaysia


#SyahirahKoreanSecrets
#WhiteGlow
#HydraSoft

Marsha 
Part Time Blogger 
Niche Lifestyle, Parenting, Healthy, Beauty & Travel 
Collaboration & Review Blogger

10 Comments

  1. ada estrak blossom tu mesti wangi kan..

    ReplyDelete
  2. Nampak perbezaannya tu. Moga terus serasi dan berseri-ser lepas ni.

    ReplyDelete
  3. Wahh Syahirah dah ada essence yer.. bagusnya.. nk try la kot boleh rawat kulit kusam kita nie..

    ReplyDelete
  4. packagingnya cantik dan mcm nak try juga nnti ni

    ReplyDelete
  5. Dah lama tak memanjakan wajah dengan produk syahirah. Boleh la cari nanti ni..

    ReplyDelete
  6. comel je kann packaging pink :)

    ReplyDelete
  7. Bagusnyaa tengok.. Produk syahirah lama dh kan. Tak sangka akan keluar produk baru

    ReplyDelete
  8. My friends dah try this and feedback pun bagus, so now i pun nak try juga

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen. Moga dimurahkan rezeki semua. Tunggu saya terjah balik yer..:)

Subscribe Us