Teknologi Jam Tangan Pintar Amazfit Dipertingkatkan Dengan Mengemaskini OS Zepp 3.5 yang Dikuasai AI

Teknologi Jam Tangan Pintar Amazfit Dipertingkatkan Dengan Mengemaskini OS Zepp 3.5 yang Dikuasai AI | Assalamualaikum.

Zepp Health (NYSE: ZEPP), penyedia teknologi kesihatan global bagi peranti boleh pakai pintar, mengemaskini Zepp OS 3.5 yang menampilkan Zepp FlowTMberkuasa AI untuk model Amazfit Balance.

OS Zeep 3.5 Dipertingkatkan untuk Jam Tangan Pintar Amazfit


Kemajuan terkini itu ialah sistem pengendalian pertama yang menyepadukan Antara Muka Pengguna Bahasa Asli (LUI) yang dipacuoleh LLM (model bahasa besar) AI. LUI membolehkan penggunaberinteraksi dengan peranti boleh pakai secara semula jadi atau biasamelalui pertuturan. 
Zepp FlowTM menerap kemajuan ke arah penggunaan AI denganmenggabungkan AI dan semua aspek Zepp OS 3.5, membolehkanperanti mengecam dan melaksanakan berdasarkan suara pengguna. Perkembangan berterusan dengan keupayaan yang diperluaskandengan menawarkan pengguna pengalaman yang lebih diperibadikan, mengawal kesejahteraan mereka melalui penggunaan AI.

Ciri OS yang dikemas kini termasuk penjadualan, membalaspemberitahuan, menyemak cuaca dan banyak lagi.

Cik Chow Kar Mun, Pengurus Pemasaran-Malaysia berkata, 

“Zepp FlowTM akan merevolusikan teknologi kesihatan. Antara Muka Pengguna Bahasa Asli, dikuasakan oleh LLM AI, menawarkan carapenggunaan yang lancar dan mesra pengguna untuk memantau dan mengekalkan gaya hidup yang lebih sihat. Pengguna hanyamenerangkan keperluan mereka, dan Zepp FlowTM akan mengenalidan memberikan respons yang paling sesuai.”


Ciri Tambahan Dikemaskini

Ada beberapa ciri yang telah dikemaskini termasuk: 

Latihan Marathon: Sokongan untuk latihan maraton separuh dan penuh melalui Zepp CoachTM, dengan Indeks Keyakinan dan Kadar Penyiapan Pelan baharu untuk cerapan latihan.
Rakaman HRV: Kebolehubahan Kadar Jantung Tidur (HRV) menjejaki variasi degupan jantung, memberikan maklumat tentangkeadaan pemulihan pengguna, tahap tekanan dan pemulihan selepasbersenam. Rekod lengkap data HRV malam sebelumnya dipaparkanuntuk kesedaran yang lebih baik tentang kesejahteraan holistik anda.
Penyepaduan WhatsApp: Lihat mesej imej Whatsapp terus pada jam tangan pintar Amazfit Balance apabila diterima melalui WhatsApp untuk peranti Android.
Peta Luar Talian: Navigasi dipertingkat dengan nama jalan intuitifuntuk berlari, mendaki atau mencari tempat makan baharu denganlebih mudah.
Mod Sukan Baharu: Termasuk aktiviti terkini dalam senarai mod sukan - memanjat batu dan memanjat batu dalam dewan.
Running Power tracking: untuk cerapan prestasi kuasa semasa larian.
Sukan Musim Sejuk: Pengalaman yang dipertingkatkan untuk papan salji dan ski, dengan navigasi denai dan peta peranginan.


Malaysia akan menyaksikan pelancaran lebih banyak teknologi AI, pada Julai 2024, dalam bentuk pembantu kesihatan peribadi Zepp Aura. Zepp Aura akan menampilkan pengurusan tidur dan tekanan, pelaporan kesihatan, skap bunyi yang menenangkan dan analisis tidur. Digabungkan dengan Zepp FlowTM, Zepp Aura akan menjaditeknologi yang mengagumkan.


Marsha 
Part Time Blogger 
Niche Lifestyle, Parenting, Healthy, Beauty & Travel Collaboration & Review Blogger

0 Comments

Subscribe Us