Saturday, December 25, 2010

Selamat Hari Krismas!!! HOHOHO...

Kepada kwn2 bloggers ibu yang menyambut Hari Natal pada hari ini, Ibu nak ucapkan...
Selamat Hari Krimas....semoga semua bergembira dihari ini.
-
-
-
See ya....!!!!
(^_^)

Monday, December 13, 2010

Cheras-SOGO-Masjid Jamek-Jom Heboh-Cheras


Semalam....11/12/2010 ibu hang out with my sis, Piqah.
This week abah xdapat dtg KL sbb hari senin abah ade audit kilang kat Sitiawan.
Takut xsempat nak balik.
Kitorg kuar dari kul 11 am - 6.45 pm baru sampai umah.
Lenguh kaki mak aiii.................mmg xterkata...hahaha.
Plannya nak mencari 'hanger tudung' for my lil sis kat kg.
Memula dari Cheras, kami ke SOGO....saje nak cuci mata...hehehe.
Tp melekat ngan kamera mainan utk my lil chubby, anith.
Ateh dia plak belikan set 'beach' kat Anith....hehehe.
After that, kami menyusuri jalan dari SOGO ke Jalan TAR.
Kat situ, my sis dah melekat dengan tudung yang cantik bagai + baju jgk....hehehe.
Ibu?? Mestilah melekat jgk...tp xbnyk...just tudung je.
'Hanger Tudung' beli utk my mom & lil sis kat kg.
Dah penat berjalan kami singgah lunch pastu jalan lagi area jalan TAR.
Lps dah puas kami ke LRT Masjid Jamek ke Bukit Jalil.
Mesti kwn2 tau kan ape ada kat Bukit Jalil tu...........JOM HEBOH..hehehe.
Punya la ramai ya amat naik LRT ke Bukit Jalil.
Sampai kat sana manusia mcm semut.....ramai....hehehe.
Tiap2 booth kami singgah....dapat la tgk Akim AF, Ariel AF, Intan Ladyana dan ramai lg artis secara dekat....:)
Ibu juga masuk contest Sabah Tea....Photo Contest.
Mana tau rezeki dapat fly ke Sabah lagi...hehehe....amin.
Ni la gambar yang ibu pertaruhkan...suke2 je.....hehe

Selepas penat berjalan kami singgah kat gerai mee sup & char kue teow alas perut.
Pastu kami balik ke Cheras..........kaki dah xlarat nak jalan...hehehe.
Walaupun penat, tp best dpt hang out with my sis.
Thanks dear!!! Next time kita hang out lagik k...:)


Sunday, December 12, 2010

Praktikal...Di sekolah mana???


Ibu say halooo!!!!!
Ibu in da house again...........hehehe.
Dah lama ibu x mengemas blog ni...dah ber'sawang' pun ha.....huhuhu.
Sori tau kwn2...........i'm very2 bz lately.
Dah nak hampir praktikal pun bulan 1 ni.
Praktikal???? Kat mana agak2 ibu dapat???...hehehe.
Sebelum ni masa pemilihan negeri nak praktikal ibu pilih Selangor.
Awat x pilih Perak?? Perak xdak no.....pilihan ada 2 je...
Melaka ngan Selangor.
So ibu pilih selangor....dekat sket nak balik..hehe.
Sek yg ibu dapat ialah......................(drum)..hehe.
SEKOLAH MENENGAH TENGKU AMPUAN JEMAAH, Port Klang.
So...ibu kena la cari umah sewa kat sn.
Harap ok sbb ibu xpernah ke Port Klang lg...hehehe.
Kwn2 doakan ibu dapat harungi praktikal yang baik kat sn ye.
Tiap2 hari wondering mcmn la anak2 murid ibu nanti.
Harap semua sempoi & sporting & juga bekerjasama...amin.
So ni la sekolah yang bakal cikgu masuk praktikal 22 Januari - 22 April 2011 nt...
Layanz...........:)

# picas credit to en google..:)

Sunday, November 21, 2010

Salam Aidiladha....

Holaaa...........my friends!!!!
Long time no see..................hehehehe.
Sori buat kwn2 sbb ibu xsempat nak hapdet blog.
Kekangan masa yang amat2 limited untuk ibu prepare for everything.
Sem ni plak bz ngan microteaching....huhuhu....ibu kene tempuhi jua.
Banyak la pot pet pot pet ibu ni..
Sebenarnya ibu nak ucapkan Salam Aidiladha buat kwn2 ibu semua.
Harap belum terlambat lagi ye.
Baru raya ke 3...hehehe.
Hari ni 2nd last day ibu beraya di kelantan.
Esok ibu dah nak balik KL....ibu ade kelas + abah ade conference.
Sedey nak tgglkan Anith lagi....:'(.
Anith dah banyak mulut skrg ni...suka joget, suka menyanyi dan suka berlari...hehehe.
Amat indah bila di sisi anith......cepatlah bulan 4..xsabar nak hbs study...huhu..:'(.
Kwn2 cmne raya haji tahun ni?
Mesti best kan?
Raya Haji tahun ni bg ibu mmg best sgt sbb tahun ni ibu buat Qurban.
Alhamdulillah rezeki dari-NYA ibu dapat buat Qurban tahun ni.
Tambahan pula atok n nenek ibu dari Pahang pun join raya kat Kelantan.
Lagi meriah....yeay!!!!
Ok la kwn2...ibu xleh lama.
Nak siapkan esaimen, nak study + nak isi borg posting plak.
Kwn2 doakan ibu dapat posting dekat dengan abah ye nt.
Xsanggup nak berpisah lagi dengan abah + Anith.
Doakan ibu ye kwn2....amin.
K la ibu berundur dulu.
See u soon!!!
Daaaaaaaaaaaaaaa.......salam.

Friday, October 29, 2010

Melaka....Historical City...:)



Salam pagi semua kwn2..
Actually sbnrnya ibu skrg berada di Bumi Hang Tuah, Melaka.
Saja bercuti memandangkan kami dah lama xbercuti....:).
Sbnrnya adiah birthday abah buat ibu...hehe.
Tp kali ni kami bercuti berdua je.....erm....bercuti ke be
rdating???...hehe.
Mmg nak bwk Anith...tp memandangkan masa nak balik ke kelantan memakan masa 1 hari jd abah + ibu decided nak g ber2 dulu.....nt dtg lg skali ofkos dgn puteri kesygan kami...:).
Kami memulakan perjalanan ke Melaka lps ibu hbs kelas smlm pada kul 1 ptg.
Jd kami selamat sampai ke Yellow Mansion Hotel di Banda Kaba dalam kul 3 ptg.
After check in, kami trus ke bilik utk merehatkan
bdn.
Kul 4 baru kami kuar berjalan2 area A Famosa dengan berjalan kaki...best!!
Agak banyak jgk tmpat yg kami lawat smlm.
Antaranya.....Muzium2 area A Famosa, Dataran Pahlawan, Melaka Parade, Menara Taming Sari dan Night River Cruise selain dr A Famosa.
Mmg best!!! Yang paling best skali dapat layan keindahan bandar Melaka dr ketinggian 80 Meter dgn naik Menara Taming Sari yang berputar.

Kalau sape2 yang dtg bercuti ke Melaka ni wajib naik tau!! Best!!!
Lg 1 yang best ialah, Nite River Cruise.....

Ape yg bestnya....kita dapat menyusuri sepanjang sungai Melaka & dapat melihat kwsn2 bersejarah di susur Sg Melaka spt Kg Morten yang bersejarah...amat cantik dengan keindahan rekabentuk umah Melaka yang asal.
Perjalanan kami smlm smpai malam.........hehehe.
Kol 10 lbh baru smpi hotel.
Kate hotel tmpt tido je....hehehehe.
Ok la...nt ibu hapdet lg ye............ari ni nak berjalan2 lg..
Tggu ye!!!!! Daaaaaa..............:p


*p/s: Gambar2 ihsan dr en google....nt ibu upload gambar ibu ye...skrg xleh upload. Lupe bwk card reader.....huhuhu...:'(

Saya Nak Beg Itu ~ Giveaway!


Holaa.................fuhh...penat berjalan2 td....hehehe.
Esok nak berjalan lg....tp sebelum tido, ibu nak cube nasib dalam giveaway INI.
Anjuran MamaZakwan....:)

Mula 13/10/2010 (12am)

~ Jadi follower blog Superhero Mama & MZ Collections

~ Copy & paste banner ke entry & sidebar (beserta link, ya!)

~ Tajuk Entry : Saya Nak Beg Itu ~ Giveaway! sahaja

~ Linkkan entry anda ke entry ini

Tamat pada 30/10/2010 (12am)

MamaZakwan mencari 3 org yang bertuah! :)
Senangkan? So apa tunggu lagi..
Jom join! :)

Thursday, October 28, 2010

Today is 28 Oct 2010 for 28 yrs!!...hehe


ALLAH SELAMATKAN KAMU..
ALLAH SELAMATKAN KAMU..
ALLAH SELAMATKAN MARSHALIZA..
ALLAH SELAMATKAN KAMU...
-
-
-
HAPPY BIRTHDAY TO ME...
HAPPY BIRTHDAY TO ME...
HAPPY BIRTHDAY TO MARSHA...
HAPPY BIRTHDAY TO ME.....

Alhamdulillah hari ni genap umur ibu 28 tahun.
Lg 2 tahun nak masuk 3 series dah....hehehe.
Ibu amat bersyukur kepada yang MAHA BESAR...MAHA PENCIPTA kerana ibu telah bernafas hingga hari ni dan diusia ini ibu telah dikurniakan suami + anak yang amat menyayangi ibu.
Ibu doakan moga kami sekeluarga akan sentiasa bahagia hingga akhir hayat...amin.

Our Latest Picas...:)



Layan picas latest ibu sekeluarga ye....
Tadaaaa..........




Saturday, October 23, 2010

Not Feeling Well

Hai semua kwn2 bloggers!!
Harap semua sihat sentiasa ye.
Ibu??? Arini kurang sihat.....kene serang ngan flu + batuk.
Bdn panas sket je....hehehe.
Actually ibu kat kroh ni....smpi pg khamis lg.
Ari ni baru nak hapdet blog...ish...ish....
-
-
Rindunye rasa nak aktif berblog mcm dulu.
Insyaallah ibu akan usahakan.....chaiyok!!
Ok...kita jumpe lagi...
Nak siap2 balik Kulim umah mertua jap.
Esok ibu dah nak balik KL.
Daaaaaaaa......salam.

Saturday, October 16, 2010

Bercuti.............:)

Holaaaaaaaaaa.....
Harap semua kwn2 blogger ibu sihat selalu...amin.
Bercuti????
Ibu sebenarnya tgh bercuti tp xle g vacation mana2 pun.
Just balik kelantan jumpa my chubby, Anith & my lovely hubby....:).
Dah lama kitorg xjumpa since ibu bz ngan esaimen & final exam.
Wpun xbercuti ke mana2 tp ibu rasa best sgt2!!
Actually ibu already kat Kelantan & esok (ahad) ibu dah nak balik KL.
Balance cuti sem 4 hari ibu manafaatkan sebetul-betulnya...:)
Rasa bahagia sgt2 bila dapat bersama suami & anak tersayang.
Sungguh2 bahagia...:)
Isnin ni ibu dah masuk sem baru.
Doakan ibu tau.
Moga ibu dapat tempuhi dengan tabah...amin.
Sayonara!!!

Sunday, October 10, 2010

Ibu nak ke Kem Bina Insan pg ni!!!


Wah...ayat cam teruja je kan??
hehehehe.
Xde la, sbnrnya ni quick hapdet.
Tu yg mcm teruja tu....hehehe.
Kul 10 am nt ibu n kwn2 seper'DPLI' akan bertolak ke Pusat Maritim UPM, Teluk Kemang, N9.
Buat ape???
Ibu hadiri KEM BINA INSANIAH KEGURUAN di sana.
Tarikh.....10/10 iaitu ari ni hingga 13/10 ni.
Doakan ibu selamat pergi dan pulang ye.
See ya!!!!!

Tuesday, October 5, 2010

Contest "LEBARAN SI MANJA"



1st contest setelah sekian lama menyepi diri akibat dari ke'bz'ian yang melanda...hehehe.
Kali ni ibu nak cuba nasib try contest anjuran Puan As.
Ok ni gambar yang ibu pertaruhkan....

Nama Si Manja: Nurul Iman Anith bt Mohamad Shahir
Umur Si Manja: 1 tahun 9 bulan
Status Si Manja: Anak sendiri.
Pengirim : Marsha
-
-
Jom kwn2 kita sama2 join...sempat lagi.
Tarikh tutup 5/10 iaitu esok.
KLIK SINI untuk join.
Jom kita join sama2....:)



Quick Updated (FiNaL ExAm!!)


Salam.....Holaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Dah lama ibu x menghapdetkan blog ibu.
Dah bersawang dah ni.......adeiiiii!!!!
Ini sebab ibu saaaaaaaaaaangat bz dengan esaimen yang berlambak + kelas yang pack.
Sampaikan weekend pun ade kelas ganti...adoyai!!!
Nak balik jumpe Anith pun xdapat.....waaaaaaaaaaaa........
Actually ari ni ibu start FINAL EXAM.
Start dr 4/10 - 8/10 ni.
Doakan ibu ye kwn2 moga ibu success dalam pelajaran ibu.
Harap this week ibu jgn2 stress melampau...huhuhu.
Ok la...jumpa nt ye kwn2 blogger yang ibu syg.
Berjumpa di post yang akan dtg ye.
Bye!!!!
Salam.

Monday, September 20, 2010

Gambar Studio Raya


Memandangkan ibu mmg dah lama teringin nak amik gambar studio.
So, bila raya ke 6 ibu ajak abah & Anith bergambar studio kat kedai gambar dekat umah Tok Abah Anith di Pengkalan Chepa, Kelantan.
ALhamdulillah, Anith tak banyak ragam & sporting...hehehe
So, ni la gambar RAYA kami...
Taraaaaaaaaa........


Wednesday, September 15, 2010

Salam Lebaran..EID Mubarak 2010


Walaupun dah 6 Syawal tp ibu nak ucapkan jgk SALAM AIDILFITRI buat kwn2 blogger.
Raya kan sebulan.....hehehehe.
Sori lambat update sbb ibu balik raya kg.
Line DIGI Bband xkuat sgt...huhuhu.
SALAM LEBARAN dr kami sekeluarga.
Moga kwn2 semua bergembira di samping keluarga tersayang.
=)

Monday, September 6, 2010

Tunjuk.....tunjuk.....

#ehsan en google....hehehe



Aidilfitri 2010...
Tunjuk.....tunjuk...tunjuk............huhuhuhu.
Tunjuk ape????
Haaa...............nak tau x??
Jom terjah !!!!!!
-
-
-
Kalau nak tau tahun ni semua ibu tunjukkkkk.....je.
Xde dah yang handmade..huhu.
Gara-gara ibu xsempat nak buat.
Ape yang handmade tu??
Biskut raya la....especially ALMOND LONDON.
Sori abah sbb ibu xsempat nak buat biskut kegemaran abah.
Nt tahun depan insyaallah ibu buatkan ye.
So, tahun ni ibu tunjuk je biskut ALMOND LONDON dekat kwn.
Sbb biskut ni mmg wajib di hari raya...hehehe.
To kwn2 semua.........
SELAMAT BALIK KAMPUNG
SELAMAT MAKAN KETUPAT
SELAMAT BERJUMPA SANAK SAUDARA
SELAMAT BERGEMBIRA
SELAMAT HARI RAYA!!!!
Ibu sekeluarga mohon ampun jika ada salah & silap.
Semoga Syawal yang bakal tiba tahun ni makin meriah.....=)

Saturday, September 4, 2010

Weekend before balik raya @ KL


Alhamdulillah...ari ni bleh ibu berehat di rumah dengan cukup.
Kalau x, tiap2 wiken je kene g UPM.
Ape lagi??? Kelas ganti @ Amali....mmg dah rasa cm xde life dah.
Tp alhamdulillah, bak kata peribahasa :
Berakit2 kehulu, Berenang2 ketepian, Bersusah2 Dahulu, Bersenang2 Kemudian.
At last...ibu n kwn2 DPLI yg lain dapat rehat sket...hehehe.
Actually ari ni ade kelas ganti jgk.
Tp di extend hr isnin ni.
So, bleh la ibu berehat di rumah.
Abah??? Abah xdtg wiken ni sbb hr isnin ni abah dah nak dtg amik ibu kat KL.
Xsabar nak tggu isnin ni.....:)
Plan wiken ni???
Since kelengkapan utk raya pun dah setel.
Ingat hari ni nak kuar jap ngan my sis...pastu berehat kat umah je.
Esok pg nak ke UPM bg makan anak ayam & juga buat batas utk jagung.
Oh ya.....sayur SAWI PUTIH & PAK CHOY dah dituai dah.
Ibu ade buat balik sket..leh la msk tuk berbuka nt...hehehehe.
Wah xsabarnye nak balik raya!!!!.....:)

Saturday, August 28, 2010

Balik Kampung....Ooooooo


# Gambar ehsan en google...:)

Perjalanan jauh x kurasa
Hati kini melonjak sama
Ingin berjumpa anak tersayang
Yang selalu bermain dimata...
-
-
Actually ibu kat Kelantan skrg ni.
Balik jumpa anak kesayangan ibu...:)
Stress exam dah ilang bila lihat wajah Anith yg makin chubby...geram!!..hehehe.
Rasa bahagia sgt bila abah, ibu & anith dpt bersama kembali.
Walaupun masa amat terhad tp kami bahagia....:)
K la, ni quick updated dr ibu.
Tido dulu...daaaaaaaaaa.....:)

Tuesday, August 24, 2010

2nd Anniversary.!!



Sori kwn2 ibu dah lama x hapdet blog.
Ibu mempunyai kekangan masa kerna ibu sibuk dengan m
id term exam last week.
This week ni less sket tp sibuk jgk dengan assignment yang membukit...huhuhu.
Kwn2 sihat ke??
Harap semua sihat & ceria ye...:)
Ni sbnrnya entry backdated tp suka suki ibu...hehehehe.
Sabtu lps....21/08/10 adalah Anniversary ke-2 ibu & abah.
Alhamdulillah...dah 2 tahun kami melayari bahtera cinta kami.
Moga jodoh kami kekal hingga akhir hayat...amin.
Ibu just bg abah coklat yg ibu tempah khas buat abah.
Alhamdulillah abah suke & coklat homemade Kak
Sal mmg sedap.
TQ Kak Sal!!!!!...:)

# Gambar credit to maputeri sedap coklat.

Abah bg ibu ape nak tau x???
Abah bg ibu handbag untuk ibu guna sbb handbag ibu dah koyak..hehehe.
Ibu suke sgt2 sbb dapat handbag pilihan hati..hehe.
TQ syg!!!!...mmmuaahhhh.
-
-
-
Erm..result exam ada yg dah tau tp result agak kurang memberangsangkan..huhuhu

Tuesday, August 17, 2010

Anak Angkut!!


Anak angkut????
Ape tu??
Hahahaha...sebenarnya ni amali ibu kat ladang UPM.
Selain bercucuk tanam, ibu & group kene bela ayam daging.
So, hari Khamis lps ibu & group terima unggas/anak ayam ni.
Comel2 sgt...almaklum la masih kecik.
Tggu beso nt cmne???...hahahaha.
So tetiap hari, pagi & petang kitorg kene bg makan, minum & tukar alas ayam.
Tp ikut jadual la.
Hope semua baby ayam ni cepat besar n sihat.
-
-
-
P/S: Thanks kepada En Ben sbb dah masukkan ibu dalam bloglist "botol susu"....TQ!!!


Monday, August 16, 2010

BLOG LIST BEN ASHAARI


Baru je ibu buka blog En Ben.
Ade kategori bloglist baru rupenye...hehehe.
Ari ni lmbat BW sbb ari ni exam.
Sok pun exam.
Harap belum terlambat lg...hehehehe.
So syarat2 nya ialah:
-
-
1) Banner Ben Ashaari Blog
2) Tajuk ( BLOG LIST BEN ASHAARI) dan linkkan ke entri ini.
3) Kategori mana yang ingin anda berada...
-
-
Jadi, ibu nak berada dalam blog list...

"IBUBAPA"
-
-
Harap masih diterima ye en ben....:)
TQ!!!

Sunday, August 15, 2010

Minggu Exam!!!


Esok dah start mggu yang ibu cuak...........MINGGU EXAM!!
Waduh....dah lama gak la equibrilium ibu ni beku.
Agak ssh nak cairkan balik.....huhuhu.
Esok kul 9 am ibu ade exam Psikologi Pendidikan.
Isnin.....Falsafah Dalam Pendidikan.
Rabu....Agroteknologi & SainsPertanian.
Khamis....Kemahiran Manipulatif.
Jumaat........Teknologi Dalam Pendidikan.
Haa...........amik!!!!
Dah le assignment makin memBUKIT....huhuhu.
Poning dah kopalo den ni ha....adeh.
Kwn2...doakan ibu supaya leh jwb exam dgn baik ye.
Ibu perlu tenangkan hati & elakkan stress.
Malam ni kene study lagi...CHAIYOKKKK!!!!

Friday, August 13, 2010

Ramadhan is come back!!! =)


Assalamualaikum kwn2 semua.
Sori sbb lately ibu xsempat nak hapdet blog.
Ibu tersgt busy with my assignment & presentation.
Start ahad ni ade mid term exam plak..huhuhu.
-
-
Ibu rasa belum terlambat lagi ibu nak ucapkan....
"SELAMAT BERPUASA"

Buat semua kwn2 blogger ibu yang dihormati.
Moga di bulan yang penuh keberkatan ini kita sentiasa bertenaga & ceria.
Salam Ukhwah dr Ibu.
Tggu ibu di next post ya!!!
Daaaaaaaa!!!!!!!!!

Sunday, August 8, 2010

Ke mana hari ni????


Menjawab kepada entry sebelum ini.
Ibu & abah buat banyak benda hari ni & pegi baaaannnnyakkkkkk tempat...hehehe.
Ibu & abah keluar seawal kul 11 am.
-
-
-
Destinasi 1st: Pureen Warehouse Sale kat PJ.
Naik rambang mata ibu & abah kat sana.
Beli mcm2 keperluan anith spt botol susu, toiletries, baju, kasut & banyak lg.

Almost RM1++ la ibu spend kat sana...hehehe. botak abah..huhuhu.
Dalam 2-3 jam jgk la kami kat sana..hehehe.
Buat kwn2 yg nak g...sempat lg esok.
Klik SINI utk info ye...=)
-
-
-
Destinasi 2nd: Ke Alamanda Putrajaya menikmati Pizza Meatball baru!!!..hehehe.
Rasanya...best!!..Mcm pizza biasa je cuma tambah meatball.
Meatball mmg marvellous.....nyum2....=).
Lps dah kenyang, Ibu ajak abah pusing2 dalam Parkson.
Ckp je nak pusing, tp melekat kat 2 gaun untuk Anith....untuk raya..hehehe.
After dah byr semua abah ajak round Carefour tp sebelum tu kami ke tempat karaoke.
Kononnya nak release tensen dulu tp penuh la plak...huhuhu.
Otw ke Carefour kami nampak ade geng2 DIGI wat promo bband.
So, kami singgah & tanya2 bnyk soklan.
Pastu kami register...hehehe.
Lps register, kami trus masuk Carefour & balik ke Serdang.
Ada keje yang perlu diselesaikan.
-
-
-
Destinasi 3rd: Ke SS Serdang.
Hanya utk print Jurnal yg ibu dah cari utk kelas falsafah isnin ni.
Then, kami balik ke PJ.
Fuhhh.....memang penat tp amat gumbira.
Sebab dapat meluangkan masa bersama yg tersyg.
Xsabar nak tggu Anith sampai isnin ni...=)



Saturday, August 7, 2010

Abg here!!!! The Last Airbender...=)



Wuwuwuwuwu......sorila kwn2.
Seperti yg ibu bgtau dalam entry2 sebelum ni.
Ibu memang xsempat nak hapdet blog.
Malam ni je baru berpeluang.....sebab ari ni xde kelas.
Tp ade gak discussion sampai mencecah tghr....hehehe.
Nasib baik abah ade temankan....hehehehe.
ABAH????
Ye....abah with ibu now.
So seronok taw............=).
Rasa semangat bila abah ade disisi taw.....hehehe.
Oh ya, after discussion, lunch + basuh keta.
Ibu ajak abah jenjalan MINES then kami tgk wayang.
Lama sgt dah xtgk wayang...umur Anith....dah stahun lebih...lama kan??
Ibu & Abah tgk THE LAST AIRBENDER....fulamak, best sgt2....=)


# Best sgt!!! (credit en google)


# Aang......the AVATAR (credit en google)

Mmg xrugi tgk tau...dia punya teknik movie mmg best.
Esok kemana ye????...hehehehe

Tuesday, August 3, 2010

Blurrrrrrrrrrrr....


Dah 3 miggu belajar, masuk kuliah.
Kuar kuliah masuk ladang.
Kuar ladang masuk court.
tetapi.............
Masih BLURRRRRRRRRRRRRRRR....
Xsusah nak adopt.
Tp susah nak adapt.
Hope before mid test leh release semua.
amin...
Kwn2 doakan ye.....=)

Sunday, August 1, 2010

Rindu.....Abg & Anith



Rindu mereka sgt2...
Siapa???
2 Insan yang selalu bertakhta dihati.....my beloved Hubby & Daughter.
Dikala ini hati rasa kesepian.
Merindui moment2 bersama.
Aduh...........pedihnya rasa hati....merindui yang jauh di mata..

Ladang Jagung.....



Salam Ukhwah buat semua kwn2.
Sori sbb 2,3 mggu ni masa untuk hapdet blog agak dicemburui dgn kelas yg pack & keletihan.
Ibu berpeluang hapdet bila betul2 masa free.
Okla, kali ni ibu nak share ttg ladang jagung ibu &
group.
Puas hati tgk anak2 benih jagung dah tumbuh dgn cantik.
Harap ladang jagung ni akan mambuahkan hasil yang baik untuk dijual nt.
Layan gambar ek......=)

# Ni la ladang ibu & group

# Anak benih jagung baru tumbuh

Monday, July 26, 2010

Dating di Bukit Tinggi






Amboi........mentang2 anak jauh, abah & ibu dating ye???....hehehe.
Xde la, ibu mmg dah lama nak ke Bukit Tinggi tu.
Cuma masa x mengizinkan.
So hari sabtu last 2 weeks ibu ajak la abah ke Bukit Tinggi.
Sbb mggu tu pun kami mmg xkemana.
Tp ibu berazam akan dtg skali lg bersama anak kesayangan ibu.
Oh ya, fee untuk ke Colmar Tropicale & Taman Jepun....RM12/person.
Bukan free ok..........=)
So ape lg...layan gambar ek....






Menyepi................

Sori kwn2 ibu agak lama menyepi.
Ibu ade je cuma 2 minggu pertama ni ibu agak sibuk catch up kelas.
Insyaallah ibu akan sesuaikan diri dengan jadual baru secepat mungkin.
Nt bleh la ibu berblogging mcm dulu.
Nt kan kemunculan ibu balik ye!!!!

Tuesday, July 20, 2010

Watermak....oh watermark...=)

Dah 2,3 hari ibu xsempat nak hapdet blog.
Sori tau kwn2....ibu mmg xsempat nak hapdet...huhuhu.
Mmg kelas tiap2 hari 8 am - 5 pm straight.....penat....huhu.
Oh ya....ibu dah ade watermark tau.
Design watermark ibu ni di design oleh WHITEY MOMMY.
Amat marvellous hasil kekreatifan beliau.
Kalau kwn2 nak watermark jgk bleh la ke blog WHITEY MOMMY ye.
Cantik2......hehehe.
Oh ya, ibu skrg kat hotel di Dengkil.
Abah ade kursus kat Putrajaya.
Saje je ibu menyibuk nak dok dekat ngan abah.
Rindu wehhh.............hehehe.
K la, sok ade kelas....so kene zzz awal....daaaaa.
Layan gambar bersama watermark ibu ye..............=)



Saturday, July 17, 2010

Mari Kita Berladang....hoi!!!

Sori kwn2 semua....this week mmg ibu bz sgt2.
Terkejar2 ngan kuliah, nak setelkan medical checkup + agreement KPM.
Xsempat ibu nak BW & juga hapdet blog.
Balik ptg, malam kul 8 mata dah mula layu.
Penangan kelas yg pack.....huhuhuhu...:'(.
Eh..........ape ibu mebebel ni????Lari dari tajuk ni........hahahahaha.
-
-
-
Ok la, sebenarnya skrg ibu telah jd student DPLI opsyen sc pertanian.
So, antara subjek2 teras ibu ialah berladang & menternak.
Kira dalam 1 week ibu ada amali kat ladang 2 kali iaitu hari selasa & khamis.
Amali this week, hari selasa just pengenalan je jd xde ape sgt.
Cuma ibu & kwn2 kene buat FERTIGASI.
FERTIGASI ni adalah fungsi utk semai biji benih.

# Ni la fertigasi yg ibu & group buat

# Ltk bwh sprinkler untuk penyiraman

Haaaaaaaa..............hari khamis ari tu amali agak tough bg ibu yg dah lama xaktif.
Sakit belakang wooooooooooo....hehehehehe.
Nak tau ape ibu & kwn2 buat?????
PERSEDIAAN BATAS SEMAIAN BAGI TANAMAN SAYURAN & BERBUAH.
Means??????? Mesti la membuat batas....hehehe.
So petang tu kami mencangkul & membuat preparation untuk menyemai biji benih.
So, malas nak taip banyak2....layan gambar deh....


# Tgh kushyuk buat batas....dapat plot yg agak berair...

# Ibu & the group

# With another group member....Naqie...also my fren..=)

Bila dah siap............mcm ni la batas group ibu......taraaaaaaaaaaa.....

So, dah siap kami balik....
Minggu depan tiba masa untuk semai biji benih & mula menerima anak ayam untuk diblela.
Nantikan kemunculannya......hehehehe.







Tuesday, July 13, 2010

Hari Pertama ke Kuliah

Ibu dah berseorangan kat KL ni.
Abah dah balik kul 11 malam semalam.
Pg td kul 3 pg lebih dah sampai umah.
Rindunya kat abah & anith.......:'(.
Mode: sedey.............:'(.
-
-
Actually hari ni hari pertama ibu sbg student Fakulti Pengajian Pendidikan, UPM.
Bertolak dari PJ kul 6.50 am...elok2 smpi UPM kul 7.20 am.
G amik kwn2 ibu kat K14 pastu trus ke kelas.
Kelas patut kul 8 am-10 am tp dibatalkan sbb lect sakit mata.
So, ms senggang ni ibu ambil peluang ke pejabat amik agreement KPM.
Pastu kami ke bilik PA tp PA kami xde.
Kul 10 ade kelas kat Unit Pendidikan Jasmani smpi kul 11 am.
Kul 11 am - 2 pm xde kelas.
Jd ibu ke K14 setelkan urusan keluar kolej.
Kul 2 pm - 5 pm ibu ade amali Kemahiran Manipulatif.
Hari ni just briefing dr Mr Asif from Pakistan.
Punctual tul....kul 5 baru ibu & kwn2 dibenarkan balik.
Ibu trus balik....alhamdulillah perjalanan lancar & selamat.
Kul 6 pm ibu smpi umah....rehat & mandi.
Fuhh............dah lama xrasa masa pack cmni.
Tp xpe, demi ms depan ibu gagahkan jua....=)

Sunday, July 11, 2010

Currently at Petaling Jaya


Sekarang ibu kat umah uncle kat PJ.
Semalam ibu bertolak dari pengkalan hulu kul 3.30 pm smpai PJ kul 9 pm.
Alhamdulillah perjalan kami selamat wpun ms perjalanan hujan lebat & agak banyak e*****n.
Mybe sebab jalan licin pastu view yang terhad.
Kat PJ ni agak cloudy, rasa cm nak ujan je.
Plan ari ni nak g kemas brg sket2 kat umah sewa ibu kat HUKM then balik.
Isnin dah start kelas....mmg pack sgt2.
Kul 8 am - 5 pm full kelas....cuma rehat 1-2 jam je sehari.
Tp yang bestnyer jumaat xde kelas.
Yippiee!!!!
Tp xleh seronok dulu....mana tau lecturer tukar jadual ke hari jumaat plak...haru...:'(
Kalau jumaat xde kelas leh la khamis tu balik perak.
Ade la masa nak balik kg tgk puteri ibu yang lasak tu.
Doakan ye kwn2...moga dipermudahkan semua urusan...amin.

p/s: Anak ibu....ibu rindu kamu!!!

" FB Miela77 Online Shoppe GiveAway"


Kali ni ibu nak join Giveaway anjuran Miela77.
Ibu tau Giveaway ni dari member blogger ibu.....LYNN.
So secara otomatik LYNN dah jadi referer ibu...=)
-
-
-
Syarat2 Giveaway ni ialah:

1. Pastilah wajib menjadi follower blog Miela77 dan Miela77 Online Shoppe dan tepek banner kat atas tu di sidebar uols ye... - Done

2. Syarat paling wajib ... jadilah peminat Facebook Miela77 Online Shoppe dan Miela Muhd Riza.. (Just taip Miela77 Online Shoppe / Miela Muhd Riza di ruangan search Facebook..or klik facebook badge di sidebar) - Done.

3. War2kan ttg giveaway nie dimana2 yg bersesuaian .. either FB or Blog or Email dan sebagainya...make sure inform daku kat kotak komen bawah tuh... pastikan buh nama n link uols as a referer... (ada hadiah tuk top referrer eh..as usual) - Done

4. Pastikan berikan nama, email, nick ym (bg mudah berhubung), FB anda or link entry anda di kotak komen ye.. - Done
-
-
Hadiah????
Jeng..jeng...jeng..
KLIK SINI kalau nak tahu..hehe.
Jom kwn2 kita ramai2 join.
Tarikh tutup...31/07/10 jam 12 tgh malam....banyak masa lagi!!

P/S: Jangan lupa kwn2 letak nama ibu sbg referer kwn2 ye...nama ibu..MARSHA...=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...