STICKY MODE UNTIL 30 APRIL 2010

Sekiranya anda rasa anda seorang blogger yang prihatin, tampal banner ni kat sidebar blog masing-masing. Jemput kawan-kawan anda untuk turut serta dalam kempen ini....

Sayangilah Anak-Anak Kita.


MATLAMAT KEMPEN:

MENINGKATKAN KESEDARAN ORANG RAMAI TENTANG GEJALA PENDERAAN KANAK-KANAK DAN PEMBUANGAN BAYI......

Lagu Tema Kempen: Harapan Tanpa Suara

Di dalam kandungan ibuku tersayang
Amannya kurasakan
Degupan jantungmu, jantungku
Irama penuh syahdu

Kuingin rasai kehangatan pelukan
Belaian kasih sayang
Kujaga kau di hari tuamu
Andai panjang usiaku

Korus
Namun hanya harapan tanpa suara
Di dunia cuma seketika
Jasad kaku dibaluti kertas usang
Terbiar bagai sampah terbuang

Dimanakah ibu, dimanakah ayah
Bonekakah atau manusia
Anak tidak berdosa menjadi mangsa
Oleh hawa nafsu yang serakah

Lagu : S. Atan
Lirik : Habsah Hassan

Untuk Klip Video Klik SINI.

Semoga usaha kita sedikit sebanyak dapat selamatkan mereka yang tidak berdosa. Berikanlah mereka peluang yang sama seperti apa yang pernah kita dapat dari orang tua kita......

Jom Banteras Penderaan dan Pembuangan Bayi.

Maklumat lanjut kempen, Klik SINI.

Info Penting:
Untuk join kempen ini, memadai anda menggantung banner di atas di sidebar blog masing-masing dan tinggalkan komen tanda sokongan anda di SINI. Sekiranya berminat untuk copy paste keseluruhan n3 ini, usaha anda amatlah dihargai.

Thanks in Advance.

Wah....lama tul ibu nak buat review ni..hehe.
Sori sbb lmbat..sbb ari tu ibu holiday for a 1 week, so tertangguh sket....ampun ya....huhu.
Ari tu ibu dah review 1 st impression CD Moms & Tots kat SINI.
So ni review after guna plak..hehehe.

Pemakaian menggunakan velcro snap belakang:
- Disebabkan Anith dah bleh jalan, so agak ssh sket nak ketatkan velcro sbb bila di tiarapkan anith trus bgn...huhuhu. Tp ok je sbb mybe ibu pun 1st timer kan...hehe.

Serapan:
- Daya serapan insert bamboo yg baik n marvellous....Anith pakai 6 jam tp xbocor.

Bau
- Bau hancing kurang dari guna insert mirofiber.

Saiz
- Anith pakai setting saiz L...tp nt nak cuba saiz M sbb rasa lg ok..:)

Lg 1, pocket CD yang mempunyai inner bamboo yg lembut membuatkan Anith selesa walaupun CD telah penuh....mmg puas hati...(^_^)

Kpd kwn2 yg berminat nak try CD Moms & Tots ni...xrugi nak cuba....hasilnya marvellous!!


Uishhhh....lamo benar eden nak tulis entry ni..
Xsempat...huhuhu....ni baru ade kelapangan sket...tp ibu buat part by part ye...(^_^).
Okla, entry masa 1 day sampai ibu dah story mory kat SINI
Ni entry masa 1 day ibu, abah & Anith memulakan journey kami..hehe.
Kat Sabah awal 1 jam tau....kul 6 tu subuh dah habis & hari pun dah cerah mcm kul 7 kat cni.
Mlm pun gtu...kul 6.30 ptg dah totally gelap....best kan??
Kira ms 1 st day, kami pinjam kete kwn abah....kul 9 lbh kami gerak.
1st destination ialah Muzium Sabah....sbb ibu & abah melawat berdasarkan GPS..hehe.
Kat Muzium Sabah kita dapat tahu mengenai suku2 kaum kat Sabah sendiri.
Sejarah2 lama kaum2 & adat2 mereka..pakaian mereka..brgn hiasan & banyak lg.
Ade jugak pameran tembikar masa zaman2 lampau & juga replika binatang.
Yg paling menakjubkan.....tulang temulang ikan paus yg dipamerkan di sudut depan muzium.
Sungguh besar saiznya.....tp syg, gambar ibu xamik sbb xleh bwk kamera dlm muzium...huhuhu.
Setelah puas hati merayap dlm muzium....dalam kul 11 lbh kami ke kedai souvenir.
Usha2 & beli sket2 souvenir yg mmg xde kat tempat lain....hehehe.


# Pic kat Muzium Sabah

Lps tu kami menyambung perjalanan kami ke destinasi yg ke 2, LOK KAWI WILDLIFE PARK.
12 km dr Muzium Sabah.....hehehe.
Kami sampai kul 12 tghr.....mak aiii.............mmg hangat (kata org kedah...hehe)
Ms tu pelawat xde sgt....so, kami trus beli tiket masuk...RM10/person.
Wah....LOK KAWI WILDLIFE PARK ni mmg besar.
Bayangkan, kami habis tawaf semua kul 1.30 tghr...dlm 1jam setengah kami jalan...penat..hehe.
Anith bukan main sronok tgk elephant, rabit, tiger, org utan, deer & banyak lg binatang.
Tp yg popular kat cni ialah Proboscis Monkey @ lebih dikenali sbg Long-nosed Monkey.
Gambar dia kat bwh ni.....(^_^)
# Credit to en GoogleAnith mmg lasak..berlari je...abah & ibu dah piawai...huhuhu.
Kul 1.30 tghr....kami bertolak ke Taman Luyang....makan time!!!

Knp ke Taman Luyang?? Sbb kwn ibu suh dtg umah mkn tghr....hehehe....seronok!!
Menu?? Udang Masak Lemak, Ayam Sambal & Kerabu Paku Pakis.
Mmg marvellous!!! Udang dia mmg besar2 xmcm kat semenanjung....puas mkn..hehe.
Rugi abah xmakan.........peace abah....hehe.
Thanks a lot tu Maslinda & Hubby...Fikry sbb belanja kami lunch.
Kwn ibu sorg ni mmg kaw2 masak untuk kami...banyak...hehehe.
Kami lepak umah kwn ibu sampai ptg...sebab???
Rupanya umah kwn abah selang beberapa rumah je dr umah kwn ibu.
Jd smlm kami dah tido kat sni....hehehe.....klakar kan??
Secara x langsung abah & ibu dapat eratkan silaturrahim antara kwn abah & kwn ibu.
Kul 5 lbh kami bertolak ke hotel............CITITEL EXPRESS untuk rehat..penat sehh..hehe.
Lps cek in kami rehat.....lps isya dlm kul 7.30 mlm kami kuar makan malam.
Kali ni kwn abah plak belanja............save budget kami ari ni....mkn semua org belanja..hehe.
Kami makan makanan semenanjung....menu??
Ikan 3 rasa, Tom Yam Seafood, Tom Yam Ayam, Ayam Masak Merah & Kangkung Grg Belacan.
Lokasi??? Kingfisher...........dekat dengan Hospital Likas....kenyang & sedap...(^_^)
Thanks Firdaus & wife....Nazirah.....Dua2 ni Medical Doktor tau...(^_^)
After makan, kami dihantar oleh kwn abah sbb kete kwn abah nak guna.
So balik kami trus.........zzzzzzzzzzzzzzz.....hehehe.
Layan gambar k.....(^_^)


# Depan entrance Lok Kawi Wildlife Park


# Anith & Abah


# Gelagat Anith
Taraaa!!!!Award ke 3 ibu dapat sepanjang ibu ber blog ni..
Thanks to Maslina sbb sudi bg award ni kat ibu..sori tau sbb lmbt..hehehe..ampun ya dong..hehe.
Sungguh ibu sronok dapat award ni.....(^_^)

Ok...ibu nak bg award ni kpd 6 kwn2 blogger ibu plak sbg syarat penerimaan award ni.
Calon2 nya ialah.....

1. Iena @ MamaUzma
2. Kak Long Nuzula
3. Liza @ Puan Punyer
4. Lynn Nasir
5. Suen
6. Siti Ruhayu



Jd kwn2 ku....harap sudi menerima award ni ye.
Jgn lupa pass kat kwn2 lain ye...(^_^)
Semoga relationship kita akan kekal smpai bila2...amin.

Thanks....to................En Ben....(^_^)
Sbb sudi jelajah blog ibu....seronok!!!!
Akhirnya sampai juga turn ibu untuk di jelajah oleh En Ben.
Thanks a lot En Ben sbb sudi free kan diri jelajah blog ibu yg xseberapa ni.
Sori sbb ibu lambat update blog lately...sbb ibu skrg kat Sabah.
Xsempat nak buka blog selalu sbb tenet xbrp ok + bz travel sana sini.
Balik hotel sudah penat...hehe.
Insyaallah esok ptg ibu akan naik flight balik ke semenanjung.
Doakan keselamatan kami ye...amin.
Nt ibu updated entry masa kat Sabah k....see ya!!
Jangan lupa singgah blog En Ben ye.....(^_^)
Daa..............salam.
Alhamdulillah...semasa ibu taip entry ni ibu dah menjejak kaki di bumi Sabah.
Skrg ibu berada di rumah kwn abah di KOTA KINABALU.
Perjalanan dari umah ibu ke Airport Bayan Lepas ke Kota Kinabalu, Sabah amat panjang.
Knp???? Haa....ni yg nak crita ni...(^_^).
Kami bertolak ke Airport Bayan Lepas, Penang kul 3.30 ptg sbb kami nak singgah umah MIL kejap nak anta brg. Sampai umah MIL, anta brg & terus gerak ke Airport.
Tepat kul 5.55 pm, kami sampai kat Airport Bayan Lepas.
Kami trus cari bank harimau nak draw sedikit bekal dlm perjalanan & terus check in.
Lps check in, kami mengisi perut dulu kat Mc Donald....org paling berselera??
Tentu la si budak kecik tomei tu...mkn fries ngan tomato sos smpai comot..hehe.
Oh ya, terlupa...ms tgh queue nak beli Mc D, ibu ternmapak Dato' Siti.
Lawa sungguh dia skrg...xsempat nk snap gambar sbb tgh queue beli mkn..huhuhuhu.
Lps perut sdh kenyang, kami trus ke Balai Belepas..tggu kat dlm balai berlepas.
Flight lewat sket sampai...Patut kul 8.05 pm dah gerak tp 8.20 baru gerak.
Atas flight Anith xduduk diam...xtau la...mcm2 dia buat...hehehe.
Tepat kul 10.55 pm kami selamat sampai di bumi Sabah.
Elok2 sampai...kwn abah pun dah sampai..so kami trus balik.
Waaa...penat...tp best...hehehe.
Ok la, ibu dah ngantuk.....esok nak memulakan journey ni...hehehe.
Gambar ibu upload kemudian ye.....salam..

Alhamdulillah....
Rezeki dari-NYA..ibu berjaya tempatkan diri menjadi calon exam DPLI pada 24.04.10 ni.
Tempat exam di Sekolah Model Khas Baling, Kedah kul 2 pm - 3 pm.
Doakan supaya ibu dapat jwb exam dgn baik ye kwn2..Amin.
Alhamdulillah...syukur pada-NYA....(^_^)
Lps ni kene study tgk2 contoh soalan...hehehehe.
Cuak plak rasa.....huhuhuhu.....
Nampak gempak x tajuk?...hehehe.
Sbnrnya ini adalah entry tertangguh ibu....hehehehe.
Nak dijadikan cerita hr Ahad baru ni Abah & ibu belikan jersi untuk Anith....motif??? Senang nt nak g sokong abah tournament bola...ada kaitan x motif???..hehehehe.
Abah & ibu belikan jersi Arsenal kaler biru tua kat Anith...comel je...(^_^)

Ingat nt abah dgn ibu pun nak cari jersi yg sama sbb nak sedondon..hehe.
Kami pun tgh2 usha jersi hijau kuning.....Kedah....ekekekeke...

Biasa la abah kan peminat Kedah.....(^_^). Ibu mmg fanatik kalau nak sedondon kan baju...hehehehe. Ermmm....ape tema kaler raya taun ni ye??? Tetiba dtg dlm kepala...sudahhhh....hehe.
Jom layan pic Anith bergaya dgn jersi Arsenal nya...hehehe..

# Elok x jersi ni dengan saya?

# FABREGAS...

# Kenapa ibu??
# Cheeky Face...hehehe

# Buat ape tu???


Ibu baru je blogwalking mlm ni.
Ingat nak join dlm penjelajahan blog En. BEN ASHAARI.
Tup2 tgk ade segmen baru...JELAJAH BLOG IBU...Wallahhhh...best ni..hehe.

APA YANG PERLU IBU BUAT IALAH ;

1 ) HEADER blog BEN ASHAARI - Done

2) Linkkan ke entri ini .. - Done

3) Cerita serba sedikit mengenai blog anda ... itu akan membantu promosi blog anda ..

" Blog Sporting Mummy ni adalah tempat ibu mencoretkan kenangan2 terindah bersama 2 insan yg ibu sayang iaitu suami & puteri sulung ibu, Anith. Kisah2 ibu diadaptasikan berbentuk maya di blog ibu. Selain berkongsikan kisah2 hidup, ibu juga berkongsi dengan kwn2 blogger pengalaman & kebaikan berCD @ lebih dikenali sbg Cloth Diaper. Ibu adalah antara ibu2 yang telah berjinak2 dengan item2 yg berasaskan Cloth untuk selamatkan bumi untuk anak2 dimasa hadapan. Go green.....(^_^)"

4 ) Dari mana anda tahu mengenai SEGMEN JELAJAH BLOG IBU ini ..

- Ibu tahu segmen Jelajah Blog Ibu ni dari Blog En. Ben sendiri....(^_^)



Jom kwn2 ibu semua kita join....
Klik kat header En. Ben di atas ye....


Saje ibu gatal2 search MyLook blog ibu...rupenye ade.....hehehe.
Suukkkkaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!...hahahaha.
Saja layan otak tak betul mlm2....
Padahal br je pandai wat print screen ni haa.....kih..kih...

P/S: Lawa x ibu punya wallpaper firefox???..ekekeke..


Skrg ni hidup ibu memang dekat dengan encek posmen + pejabat pos.
Semenjak berbisnes online...hehehe.
Dulu ibu hanya tau ttg Pos Laju, Pos Ekspress & of course la Pos Biasa.
Bila dah makin dekat dengan Pos Malaysia ni ibu br tau cara nak buat Pos Daftar & E-Parcel.
Satu pengalaman kan??
Bukan ibu saja...abah pun...sbb kdg2 abah yg tlg poskan parcel untuk customer...hehe.
Teramat berterimakasih kpd rakan2 seangkatan kerana xlokek berkongsi pengalaman.
2 hari skali posmen masuk dlm kwsn ibu..& tiap2 kali ibu akan setia menunggu samada parcel @ surat yg sampai....dah menjadi rutin...hehehe.
Rasa seronok bila ada surat @ parcel...hehehe.
Oh ya..hari ni sampai 1 parcel - baby tight & CD Babylove Minky untuk my dearest daughter.
Teramat gembira ibu khususnya baby tight sbb ibu mmg dah lama usha nak beli baby tight ni.
At last tertunai jugak.....untuk Anith pakai ms kat Sabah nt...(^_^)
hehehe....layan gambar ek...



# Kandungan parcel yg smpai pg td

Wahh...bangganya ibu tgk owner redmummy.com...


Kak Red a.k.a Red Lover.



Knp? Sbb ibu tgk Kak Red masuk paper Harian Metro ari ni.
Wow...pendapatan Kak Red dr Nuffnang RM 10K sebulan....mmg walllahhhh!!!
Dengan berblog saja..Kak Red telah mendapat pendapatan yg tinggi....seronoknye....(^_^).
Kak Red telah berusaha dari bawah hingga la ke peringkat sekarang.
Xlupa jgk blog Kak Red ni telah menang award Bloggers Idol pd taun 2006.
Mmg xrugi kalau kita berdaftar dgn Nuffnang....nampak hasilnya....(^_^).
To Kak Red, congrates tau....sronoknye jd mcm Kak Red....(^_^).
Semoga Kak Red success selalu....amin.
Jom kita terjah blog Kak Red ok....(^_^)

1stly Thanks too K.E sbb bg award ni kat ibu.
Suka...suka....(^_^)
Oh ya...di sini ibu perlu buat syrat2 di bwh:

Seperti yg disyaratkan, untuk award ini saya mestilah:

1- Thank & link the person that gave you the award

2- Pass the award onto 15 bloggers you've recently discovered & think are fantastic

3- Contact said blogs & let them know they've won the award

4- State 7 things about yourself

Ok....
7 benda ttg diri ibu:

1. Seorang ibu yang mempunyai seorang puteri yang comel & seorang suami yg penyayang.
2. Seorang student master yg xlama lagi akan habis...insyaallah..doakan ye.
3. Baru menceburkan diri dalam bisnes Cloth Diaper & juga Cupcake & Cake.
4. Minat memasak....(^_^). Suka mencuba resepi2 baru.
5. Anak sulung dari 5 org adik beradik.
6. Cucu sulung di kedua belah pihak abah & ma.
7. X lupa juga suka ber blogging....hehehe

Kepada kwn2 blogger ibu...kalian semua adalah antara yg fantastic bg ibu.
Jadi ibu bg award ni kpd semua kwn2 ibu...xterhad kpd 15 org je...
Jom amik....rugi kalau x amik...(^_^)

Lalalala...ibu dah jumpa pemanggang idaman hati...*wink* *wink*
Pemanggang ni ibu beli dari Puan Dyana....(^_^)
Masa mula2 tgk gambar & dengar penerangan dr Puan Dyana mmg dah tersangkut di hati.
Sbb ibu mmg suka panggang memanggang ni..hehe.
So, ibu amik dulu 1 nak try...(^_^)
Dan ibu dah pun try....

Review:
1) Ayam & Daging yg dibakar rasa mcm kita bakar dengan bara api ori.
2) Kurang asap
3) Oh ya...senang guna sbb letak atas dapur gas je...hehe.
4) Ayam & Daging masak sekata....(^_^)
5) Piring yg berpusing yg sebabkan ayam & daging masak dengan sekata.
6) Boleh di bawa untuk piknik dgn gunakan dapur gas yg kecik tu...senang.

So, ibu terpikir nak jadi reseller Puan Dyana..kalau siapa2 yg berminat boleh la contact ibu dekat emel dak_rotu@yahoo.com @ call @ sms kat no 012-6906871.
Harga?? RM 49.90 skali ngan postage....jom cuba....puas hati..insyaallah...(^_^)
Ni la al-kisah puteri ibu.........
Bermain2 di Taman di Pengkalan Hulu..
Layanz................penyakit M***S....dah mai...huhuhuhu.

# Uishh...salah jalan tu..huhuhu

# Tgk ape tu??


# Seronok betul main gelongsor...


# Ready............go!!


# Hai...!!!

# Cak!!!

# Tgk ape lg tu??# Ready again!!!
# Weeeeeeeeeeeee..........


Ada lagi.............layan lagi........zassssssssssss..hehehe.


# Sempat posing ngan abah

# Xlarat abah nak ligan....hehehe

# Posing lagi..hehehe

# Washable Cloth Liner yg Anith pakai smlm....Black Smarties

Review lagi!!!...hehehe
Kali ni ibu nak review ttg Washable Cloth Liner yang ada dalam produk jualan ibu.
Kalu kwn2 nak tau mcmn nak order jenguk kat SINI...(^_^).
Oh ya...sambung review....ok!!
Semalam ibu pakaikan CD dekat Anith di alaskan dengan Washable Cloth Liner ni.
Slps 4 jam...dah sampai masa untuk tukar CD, Ibu shocked!!
Sbb??? Washable Cloth Liner still kering mcm mula2 pakai td.
Pelik ni...pastu ibu trus cek inner CD....dah basah lencun, insert lg la lencun.
Mmg suprised me!! Montot Anith pun memang kering.
Mmg puas hati guna....no regret amik washable cloth liner ni.
Jom kwn2 kita try & tgk hasilnya...bg ibu, hasilnya amat baik.
JOM!!!!....(^_^)

Best sgt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Breathable.............& Comfortable!!!

Itu yg mampu ibu nyatakan setelah 1st experience menggunakan Cloth Pad ni.
Mmg berpuas hati sbb bila di compare kan pakai Dispo Pad dgn Cloth Pad, Cloth Pad teramat jauh selesa...dah xde rasa kegatalan & rasa basah bila time heavy....(^_^).
Cloth Pad yg pertama ibu guna adalah dari Mama Patch.
Dah lama gak ibu mengusha Cloth Pad ni. Tp information dari kwn ibu, Liza telah membuka hati ibu untuk bersedia try Cloth Pad.
Kebetulan, Mama Patch tgh sale 28%...so, ape lagi trus ibu grab...hehehe.
Buat masa ni ibu hanya try yg Flannel sbb yg Fleece belum sampai.
Jd, ibu review yg flannel dulu ok.....(^_^).
Ibu telah guna Regular Pad & Night Pad.
1st time pakai...mmg rasa selesa sbb kulit ibu berhubung terus dengan cloth.
Jd tiada langsung mslh kegatalan seperti ibu pakai Dispo Pad.

Ok, ni la review ttg Mama Patch Cloth Pad:

1) Senang digunakan: Snap button yg kemas & senang di snapkan di panties ibu. Xmudah tertanggal walaupun ibu lasak kesana, kemari.
2) Selesa: Dapat rasa yg kulit boleh breath dengan baik. Dah xde gatal2 seperti pakai Dispo Pad. Tidak berpeluh lg...mmg betul2 selesa.
3) Senang di basuh: Ya...Cloth Pad ni senang di basuh & kesan senang hilang dengan hanya rub gently antara fabrik dgn fabrik. Cuma flannel ni agak berbulu sket2 tp ok..(^_^).
4) Tidak Bocor: Dengan shape yg elok2 sesuai dgn ibu, kebocoran mmg zero. Tambahan lagi Cloth Pad ni di cover dengan PUL di bhgn bwh. So mmg xde mslh bocor.
5) Corak & Kaler yg cantik: Ini tentulah...hehehe. Bila kaler & corak2 yg cantik, lg la ibu rasa nak tambah lg...hehehe. No regret!!!

Now, ibu dlm proses mengumpul Cloth Pad selain mengumpul Cloth Diapers untuk Anith.
Ibu sudah sedikit sedikit nak bertukar kepada penggunaan item yg berasaskan Cloth.
Jom kwn2 join ibu....dlm ms yg sama kita bleh elakkan punca kepada kanser & juga dapat kurangkan sampah di bumi tersayang. Nantikan review part 2 untuk fleece plak ye.

P/S: Liza, Kak Long & Lynn.....this my review. Sori agak lama menunggu...hehehe.

My Favourite Sport???
Very interesting title was given from
Project Alpha for week 6 of Instant Cash Blogging.
My favourite sport is Volley Ball.I most like it than other sport. Its because I can work out with my talent..(^_^).
Actually, Volley Ball is a team sport in which two teams of 6 players are separated by a net.
Each team tries to score points by grounding a ball on the other team's court under organized rules.
I play volley ball since I'm at my secondary school and I continue my volley ball in inter college.
From the WIKIPEDIA, the complete rules are extensive.
But simply, play proceeds as follows: A player on one of the teams begins a rally by serving the ball (tossing or releasing it and then hitting it with a hand or arm), from behind the back boundary line of the court, over the net, and into the receiving team's court. The receiving team must not let the ball be grounded within their court. They may touch the ball as many as three times.
Typically, the first two touches are to set up for an attack, an attempt to direct the ball back over the net in such a way that the serving team is unable to prevent it from being grounded in their court.
The rally continues, with each team allowed as many as three consecutive touches, until either (1): a team makes a kill, grounding the ball on the opponent's court and winning the rally; or (2): a team commits a fault and loses the rally. The team that wins the rally is awarded a point, and serves the ball to start the next rally.

The ball is usually played with the hands or arms, but players can legally strike or push (short contact) the ball with any part of the body.

A number of consistent techniques have evolved in volleyball, including spiking and blocking (because these plays are made above the top of the net the vertical jump is an athletic skill emphasized in the sport) as well as passing, setting, and specialized player positions and offensive and defensive structures.


Haa....bila dah berpeluh main....so kita semburkan Adidas Action 3 untuk hilangkan bau yang x ingini ye x???..hehehe. With Adidas Action 3, no problem with sweat...(^_^)

That's why the Volley Ball is my favourite sport....so, how about you???

#Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

P/S: Vote me at Face Alpha Project ok..TQ!!..(^_^)

# Bungkusan dari SKYNET

Alhamdulillah....ptg smlm Cloth Pad ibu yg di order ibu dgn MamaPatch dah sampai.

MamaPatch kurier pakai SKYNET....mmg cepat!!! Marvellous !!!!....(^_^)
Bila ibu buka sampul plastik kurier mmg suke...sbb Cloth Pad ibu semua comel2...hehe
Semua lembut....xsabar nak pakai.
Nt ibu dah pakai ibu review ye....
Layan gambar....zasss.....


# Rupa Cloth Pad ibu masa dlm bungkusan bersama kad nama MamaPatch


# Setelah diasingkan bersama kad nama MamaPatch

Oh ayamas....!!
Kijang memang ganas...!!

Itu adalah cheers blok ibu masa kat UPM dulu...hehehe.
Sbnrnye entry ni xberkaitan pun dgn cheers..hehehe.
Entry ni sbnrnya berkaitan dgn puteri kesayangan ibu.....(^_^).
Smlm abah,ibu & Anith g pasar malam.
Tgh2 dok usha ibu terpandang sesuatu yg dah lama ibu nak beli.
Mainan untuk Anith....ala dia tolak2 pastu jln tu...biasa ade bentuk aeroplane.
Kali ni abu amik yg bentuk ayam untuk Anith...hehehe.
Kalu yg biasa...RM10, tp yg ni kecik sket so bleh la RM 4..jd kalu rosak pun xla rasa sgt..hehe.
Anith ni ganas....kdg2 kejap je mainan dia rosak.
Tu yg kene beli yg murah dulu.
Nt dah besar sket br leh beli yg mahal sket.
Balik2 dari pasar malam trus Anith main mainan baru dia depan umah.
Punya la seronot....hehehe.
Rasa puas bila anak suka mainan yg kita beli walaupun murah...hehehe.
Dia punya main smpai xnak masuk umah.
Ibu nak amik basuhkan roda untuk bwk masuk dlm umah pun xbg.
Agaknya ingat ibu nak amik kot....hehehehe..anak ibu...anak ibu...
So, ape lagi?? Layan gambar anak ibu yg excited ni...layanzzzzz.....









Cloth Pad????Ape tu???
Haaa..........kalu nak tau ni la "Lampin Kain" tp untuk remaja2, wanita & ibu2 diluar sana.
Untuk penggunaan harian sbg Pantyliner & juga masa kita "Bulan Merah".
Ingat baby je ade Cloth Diaper ye????..hehe.
Dah lama ibu nak ber "CP" ni cuma terpaksa tahan sbb harganya agak boleh tahan..hehe.
Bila smlm member ibu...Liza bgtau yg ade sale di blog Mama Patch, trus ibu usha2.

Mmg murah sgt2 sale dia.....apa lg....bertambah semangat la ibu.
Tambahan lg ada member yang nak ber "CP" skali.
Ibu rasa no big deal untuk ibu mencuba....anak dah cuba...turn ibu plak..(^_^).
Lps meng "usha", ibu order Cloth Pad yg biasa je dulu sbb yg Fleece agak boleh tahan harga.
Ibu tau fleece mesti best tp xpe la ibu try dulu yang Flannel....(^_^).
So after buat payment, td tghr Cloth Pad ibu dah di kurier by SKYNET.
Hope cepat smpai....xsabar nak guna...hehehe.Nanti bila dah guna ibu review ye....(^_^)
So..layan gambar zassssssssss............

P/S: Gambar credit to Mama Patch


# Reversible Liner


# Regular Pads (Plaid)
# Regular Pad ( Floral)


# Regular Pad (Plain Color)

# Night Pads