Amboi........mentang2 anak jauh, abah & ibu dating ye???....hehehe.
Xde la, ibu mmg dah lama nak ke Bukit Tinggi tu.
Cuma masa x mengizinkan.
So hari sabtu last 2 weeks ibu ajak la abah ke Bukit Tinggi.
Sbb mggu tu pun kami mmg xkemana.
Tp ibu berazam akan dtg skali lg bersama anak kesayangan ibu.
Oh ya, fee untuk ke Colmar Tropicale & Taman Jepun....RM12/person.
Bukan free ok..........=)
So ape lg...layan gambar ek....






Sori kwn2 ibu agak lama menyepi.
Ibu ade je cuma 2 minggu pertama ni ibu agak sibuk catch up kelas.
Insyaallah ibu akan sesuaikan diri dengan jadual baru secepat mungkin.
Nt bleh la ibu berblogging mcm dulu.
Nt kan kemunculan ibu balik ye!!!!

Dah 2,3 hari ibu xsempat nak hapdet blog.
Sori tau kwn2....ibu mmg xsempat nak hapdet...huhuhu.
Mmg kelas tiap2 hari 8 am - 5 pm straight.....penat....huhu.
Oh ya....ibu dah ade watermark tau.
Design watermark ibu ni di design oleh WHITEY MOMMY.
Amat marvellous hasil kekreatifan beliau.
Kalau kwn2 nak watermark jgk bleh la ke blog WHITEY MOMMY ye.
Cantik2......hehehe.
Oh ya, ibu skrg kat hotel di Dengkil.
Abah ade kursus kat Putrajaya.
Saje je ibu menyibuk nak dok dekat ngan abah.
Rindu wehhh.............hehehe.
K la, sok ade kelas....so kene zzz awal....daaaaa.
Layan gambar bersama watermark ibu ye..............=)



Sori kwn2 semua....this week mmg ibu bz sgt2.
Terkejar2 ngan kuliah, nak setelkan medical checkup + agreement KPM.
Xsempat ibu nak BW & juga hapdet blog.
Balik ptg, malam kul 8 mata dah mula layu.
Penangan kelas yg pack.....huhuhuhu...:'(.
Eh..........ape ibu mebebel ni????Lari dari tajuk ni........hahahahaha.
-
-
-
Ok la, sebenarnya skrg ibu telah jd student DPLI opsyen sc pertanian.
So, antara subjek2 teras ibu ialah berladang & menternak.
Kira dalam 1 week ibu ada amali kat ladang 2 kali iaitu hari selasa & khamis.
Amali this week, hari selasa just pengenalan je jd xde ape sgt.
Cuma ibu & kwn2 kene buat FERTIGASI.
FERTIGASI ni adalah fungsi utk semai biji benih.

# Ni la fertigasi yg ibu & group buat

# Ltk bwh sprinkler untuk penyiraman

Haaaaaaaa..............hari khamis ari tu amali agak tough bg ibu yg dah lama xaktif.
Sakit belakang wooooooooooo....hehehehehe.
Nak tau ape ibu & kwn2 buat?????
PERSEDIAAN BATAS SEMAIAN BAGI TANAMAN SAYURAN & BERBUAH.
Means??????? Mesti la membuat batas....hehehe.
So petang tu kami mencangkul & membuat preparation untuk menyemai biji benih.
So, malas nak taip banyak2....layan gambar deh....


# Tgh kushyuk buat batas....dapat plot yg agak berair...

# Ibu & the group

# With another group member....Naqie...also my fren..=)

Bila dah siap............mcm ni la batas group ibu......taraaaaaaaaaaa.....

So, dah siap kami balik....
Minggu depan tiba masa untuk semai biji benih & mula menerima anak ayam untuk diblela.
Nantikan kemunculannya......hehehehe.







Ibu dah berseorangan kat KL ni.
Abah dah balik kul 11 malam semalam.
Pg td kul 3 pg lebih dah sampai umah.
Rindunya kat abah & anith.......:'(.
Mode: sedey.............:'(.
-
-
Actually hari ni hari pertama ibu sbg student Fakulti Pengajian Pendidikan, UPM.
Bertolak dari PJ kul 6.50 am...elok2 smpi UPM kul 7.20 am.
G amik kwn2 ibu kat K14 pastu trus ke kelas.
Kelas patut kul 8 am-10 am tp dibatalkan sbb lect sakit mata.
So, ms senggang ni ibu ambil peluang ke pejabat amik agreement KPM.
Pastu kami ke bilik PA tp PA kami xde.
Kul 10 ade kelas kat Unit Pendidikan Jasmani smpi kul 11 am.
Kul 11 am - 2 pm xde kelas.
Jd ibu ke K14 setelkan urusan keluar kolej.
Kul 2 pm - 5 pm ibu ade amali Kemahiran Manipulatif.
Hari ni just briefing dr Mr Asif from Pakistan.
Punctual tul....kul 5 baru ibu & kwn2 dibenarkan balik.
Ibu trus balik....alhamdulillah perjalanan lancar & selamat.
Kul 6 pm ibu smpi umah....rehat & mandi.
Fuhh............dah lama xrasa masa pack cmni.
Tp xpe, demi ms depan ibu gagahkan jua....=)

Sekarang ibu kat umah uncle kat PJ.
Semalam ibu bertolak dari pengkalan hulu kul 3.30 pm smpai PJ kul 9 pm.
Alhamdulillah perjalan kami selamat wpun ms perjalanan hujan lebat & agak banyak e*****n.
Mybe sebab jalan licin pastu view yang terhad.
Kat PJ ni agak cloudy, rasa cm nak ujan je.
Plan ari ni nak g kemas brg sket2 kat umah sewa ibu kat HUKM then balik.
Isnin dah start kelas....mmg pack sgt2.
Kul 8 am - 5 pm full kelas....cuma rehat 1-2 jam je sehari.
Tp yang bestnyer jumaat xde kelas.
Yippiee!!!!
Tp xleh seronok dulu....mana tau lecturer tukar jadual ke hari jumaat plak...haru...:'(
Kalau jumaat xde kelas leh la khamis tu balik perak.
Ade la masa nak balik kg tgk puteri ibu yang lasak tu.
Doakan ye kwn2...moga dipermudahkan semua urusan...amin.

p/s: Anak ibu....ibu rindu kamu!!!

Kali ni ibu dapat award dari INUMATIN.
Thanks dear!!!
Sori sbb lambat buat entry...ari tu bz ngan pendaftaran ibu nak sambung study balik.
Ni la award nya...

Ada soklan yang ibu kene jawab...

# What do you feel to know you get this award??
- So suprised & of course happy!!...=)

# List down 7 bloggers that deserved this award...
- Ibu nak berikan award ni buat SEMUA FOLLOWER ibu & juga SEMUA PENGUNJUNG blog.
So, jgn lupa amik ye...=)


# Pinjam en google..hehe


Alhamdulillah tghr td abah & ibu selamat sampai umah.
Pegi mana?? Aishhhhhhhhh...xlekat umah lgsung ni...hehehe.
Sebenarnya Abah ade ROADSHOW KERACUNAN MAKANAN.
So ibu ikut abah sebab xnak dok sorg2 kat umah.
Lgpun penginapan disediakan...apa salahnya ikut kan??..hehehe.
Hari pertama abah start Roadshow kat Gerik.
Yang tu ibu xikut sbb dekat je.
So ptg Selasa kami bertolak ke Taiping.
Kul 6 ++ Abah & Ibu selamat smpi ke Fullyean Hotel di bandar Taiping.
Check in...rehat2.
Malam, kul 8 ++ kami kuar makan jalan kaki je kat belakang bomba Taiping.
Perut sudah kenyang, melangkah kaki cepat2 balik bilik sbb nak 3G ngan Anith.
Seronok betul Abah & Ibu tgk Anith ceria....lasak sungguh..hehehe.
Malam tu kami lena awal sbb letih...hehehe.
-
-
-
Esoknya hari Rabu, abah ngan gorup dia je ke sekolah utk buat roadshow.
Ibu lepak kat blik layan tenet.........hehehehe.
Kira2 kul 12 tghr abah dah balik & siap2 untuk check out.
Kali ni kami ke Kuarters Poliklinik Kuala Gula untuk penginapan.
Alhamdulillah penginapan ok...=).
Disebabkan abah penat, so kami lepak kat bilik je ptg tu sbb abah lena..hehehe.
Mlm je kami kuar makan & cari tmpat untuk 3G ngan Anith.
Terubat hati Abah & Ibu dapat tgk Anith yang nakal..hehehe.
Balik kat kuarters & zzzzzzzzzzz....
-
-
-
Pg ni, Khamis....Abah & Ibu siap awal2.
Ibu ikut abah kali ni ke sekolah sbb kami plan nak balik umah trus.
Dalam kul 1030 am program dah hbs.
Lps makan kami bertolak balik pengkalan hulu.
Mmg best ikut abah g roadshow sbb leh jenjalan...hehehe.
Next week dah xleh dah sbb ibu dah mula kelas.........huwaaaaaaaaa!!!


# Kami sebelum berjauhan....ibu menten ayaq mata..huhu


Awas!!!!!!!!!! Entry Backdated lg...hehehe.
5 Julai 2010 jam 5 ptg.
Sungguh berat hati abah & ibu nak pulang ke perak.
Niat dihati nak lama lg bersama anak kesayangan tp abah ade roadshow hr selasa.
So terpaksa balik.
Adegan air mata............ibu je, anith menten....hehehe.
Sepanjang perjalanan...air mata ibu asyik berlinangan.
Rindukan puteri yang comel + nakal.
Sunyi sudah dalam kereta.
Tiada nyanyian bahasa yg x difahami oleh puteri ibu.
Moga anak ibu sentiasa ceria.
Nt ibu & abah balik ye syg...

Mmmmuuuuaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh!!!
Sori kwn2..........ibu sunyi lg.
Ibu mmg bz sgt2 + emosi yang agak kurang stabil.....:'(.
Semalam ibu baru smpai dr Kelantan.
Tinggalkan puteri kesayangan ibu dengan nenda & atok nya.
Ibu terpaksa berjauhan kerana ingin menyambung study.
Untuk kesenangan anak ibu nanti...amin.
-
-
-
Kali ni ibu nak bercerita ttg pendaftaran ibu kat UPM.
Xkisah la even dah backdated pun...ade ibu kisah??..hehehe.
3 hb Julai 2010 ibu dikehendaki mendaftarkan diri ke Kolej Keempat Belas, UPM.
So, dari PJ kami bertolak ke UPM kul 8 am sbb pendaftaran mula kul 9 am - 5 pm.
Perjalanan alhamdulillah lancar......x jem pun...:).
Kami smpi kul 8.45 am & trus ke Dewan Besar untuk saringan influenza A + anta X-Ray.
Dah setel kat sana, kami ke kolej plak.
Alhamdulillah proses pendaftaran berjalan lancar cuma tersangkut skit sbb ibu mohon dok luar kampus..........kene edit surat sket.
After edit surat & anta kpd pengetua kolej untuk sign....dah setel semua.
Alhamdulillah..
Kami pulang ke PJ jam 12 tghr.
Ibu escape Minggu Perkasa Putra sbb risaukan Anith.
Escape pun dengan kebenaran pengetua.....:)
Salam semua!!!
Sori ibu agak lama menyepi.........ibu terpaksa sbb ada kekangan.
Ibu ke KL utk pendaftaran masuk ke UPM.
So kemudahan internet xde.
Tu yang susah nak updated blog...huhuhu.
1stly THANKS to kwn2 yang selalu singgah blog ibu walaupun ibu menyepi je 2-3 hari ni.
Malam ni ibu buat QUICK UPDATE ye..hehehe.
05 Julai 2008...Abah & Ibu bertunang.
Nampaknya dah hampir 2 tahun usia perkahwinan kami.
Anniversary Ogos nt.......hehehe.
K la...........jumpe nt ye.
Skrg ibu still kat kelantan.
Esok baru nak balik Perak.
Doakan perjalanan kami lancar ye...=)

Sori kwn2 sbb ibu sunyi sepi 2-3 ari ni.
Ibu skrg dah berada di kg halaman, Kota Bharu,Kelantan.
Biasalah bila dah balik kg banyak la program...hehehe.
Perjalanan kami Perak - Kelantan alhamdulillah selamat.
Tambahan pula ibu berpeluang jumpa member lama ibu, ASNA kat Hentian Titiwangsa.
Lama betul kami xjumpa since 2008 msa kenduri ibu.
Dapat la jumpe little boy Akif yang chumel...(^_^).
Semalam ayahanda ibu treat kami adik beradik, menantu makan kat kuar.
Sempena birthday adik ibu yang nurse + ibu dapat DPLI.
Ibu order lauk 'BELUT PADPRIK'.
Saje nak try...org ckp sedap....so ibu try.
Mmg sedap kwn2.....rugi xcuba...hehehe.
Kwn2 kalau ke Kelantan ibu suggestkan try masakan belut padprik ni.
Mmg xrugi cuba........terbaekkkkkkk!!!
Ok la...ibu nak mengemas.
Jap g kul 3 nak gerak ke pahang & lusa ke KL.
Jumpa lg next entry ye............:)