Aluuuuuuuuuu!!
Harap semua sihat walau dimana kwn2 blogger ibu berada.
Habis praktikal, xde keje nak buat....boring...huhuhu.
Malam ni saja je ibu nak share ttg 'CLOTH PAD' ni.
Kalau xberminat pun xpe....saja nak share experience ibu in my greeny life.....(^_^).
Sebenarnya dah lama ibu berjinak2 dengan cloth pad aka CP ni.
Alhamdulillah semnjak fully CP ibu rasa makin selesa.....rasa kering & x sticky....hehe.
Utk pengetahuan semua CP adalah Pad Kain untuk gadis, wanita serta mommies.
Mcm org zaman dulu2 kan pakai kain batik je kan??
Mcm tu la...cuma skrg sudah dimodenkan.
CP ni adalah fully kain tau....xde gel2 bagai tu......100% kain.
CP ni ada pelbagai jenis dari liner, light, medium, heavy & overnight.
Yang bezanya CP ni pakai-basuh-pakai....senang je kan??....(^_^)
So ibu amat selesa sebab dah xpayah beli stok tiap2 bulan & buang sampah lagi.
Dalam masa yang sama bleh support kurangkan sampah dibumi....walaupun sikit...alhamdulillah.
Kalau kwn2 berminat...nak tny....tny je jgn malu2 k....sharing is caring.
Ibu share one of my stash.....CP brand Momiji...
Banyak lagi brand yang ibu guna like Mamapatch, Ummi Pad, Saffa Pad, Babysnowdrop, Blucotton & Bisky Bosky
Nt ibu upload lagi gambar tau.....


Hai and Assalamualaikum...............
Good morning everyone!!!!
Alhamdulillah....syukur ibu masih bernafas di dunia pada pagi ini...
Ape yang ibu nak share pg ni???
Let's check out!!!
Starting with a pic of 'bunting' below............



Hari ni sebenarnya ibu nak share ttg 'THE GREAT CLOTH DIAPER CHANGE' yang ibu join sabtu aritu.
Lg best sebab jadi crew 'payung terjun'....hehehe.
It's the great day for me..............!!!
Kenapa ibu cakap best??
Sebab...ibu dapat jumpe kwn2 group 'MALAYSIAN CLOTH DIAPERING PARENTS'.
Dapat bersua muka, dapat berganding bahu jayakan program.
Walaupun baru berjumpa tp mcm dah lama kenal...amat rapat.....miss them so much!!
Event ni dijalankan di Scriptory Box, Puchong.
Alhamdulillah....dengan bantuan encek suami yang mencari koordinat GPS & juga encek GPS ibu selamat smpi ke sana dengan lancar.....dari kul 10 am - 6 pm kat sn tau.....=)
Kat sn banyak ibu belajar....ttg cloth diapers, cloth pad, babywearing, breastfeeding & banyak lagi sebab kat sana ada talk.....Dynas Mokhtar pun dtg tau bg talk ttg breastfeeding....=)
Alhamdulillah...ibu pun menang 'LUCKY DRAW'....hadiahnya lumayan...hehe.
Dekat bazar, ibu x borong CD sebab CD anith dah cukup....ibu borong CP plak.....hehe
So dah jimat duit beli dispo pad dah tiap2 bulan & amat selesa bila ber'CP' ni...=)
Ok kat bwh ibu share some pic with u......

 # our 'KAK LONG' of MCDP....Kak Dot


 # Dynas....tgh bg talk ttg 'Breastfeeding'


 # Me and Dynas......=)


 # My MCDP fren....Jaja Gary with Dynas....=)




# Ibu...tgh jaga booth 'MCDP'...hehe (pic ni credit to kak long nuzula)
Alhamdulillah....my practical is finally....DONE!! Yeay!!
Next week.....ibu can together-gether with abah & Anith again!! Alhamdulillah......its the time!!
22 April 2011...my last step on at SMK Tengku Ampuan Jemaah, Port Klang.
Miss my students.......4A2 class......hope they always success in thier lives.....amin.
Review balik kenangan kat SMKTAJ:

1st & 2nd  week: Shock...sebab baru 1st time mengajar dah kene mengadap students yang disiplin zero....huhuhu.
3rd - 12th week: Dah 'kebal' and dapat sesuaikan diri dengan students & sekolah...alhamdulillah.

Walaupun my practical school is not the top school...but I feel in love...........hehe.....lama2 seronok kat cni.
Cikgu2 yang understanding and havoc!!
Miss my best fren.........Fauzani.............keep in touch ya!!
Ok kat cni ibu upload gambar ms farewell party kelas.....with my students....................