Assalamualaikum WBT

Selamat petang semua....😊😊😊
Buat apa tu?
Tengah tea time ke?
Marsha tengah tunggu encik husben balik kerja.
So amik kesempatan untuk blogging jap...hihi

Hmmmm 3 hari lagi nak masuk 2017
Pejam celik pejam celik
Kejap je masa berlalu
Akan merindui 2016
Dan akan tempuhi 2017 dengan tabah
InsyaAllah.....Aamin.

Bak kata kawan-kawan BU
Jom kita audit diri
Jadi sempena beberapa hari 2016 berlabuh
Marsha bagi peluang untuk korang
Peluang apa tu???
Haaaaa......

Marsha bagi korang tanya SATU soalan
SATU soalan je tau
InsyaAllah Marsha akan cuba jawab
Mana tau kita boleb berkenalan bagi yang belum kenal Marsha secara personal

Jommmmm....masuk 1 Jan 2017 dah tak valid ye....hihihi




Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

 Assalamualaikum WBT

Arini Marsha nak kongsikan satu produk yang khas untuk yang mengalami masalah kulit iaitu Bedak Ruam Bayi atau nama lain dia Ruam Bayi Powder.
Produk ini telah melegakan pelbagai jenis penyakit kulit seperti Ruam pada bayi, Eczema dan Psoriasis.
Pernah dengar kan?
Buat yang tak pernah, meh Marsha kongsikan serba sedikit tentang Bedak Ruam Bayi ni.



Info Bedak Ruam Bayi :

  • Bedak ini dihasilkan daripada 100% tanah liat yang mengandungi mineral semulajadi.
  • Ia mengandungi mineral semulajadi yang bertindak menyerap segala kotoran dan toksik yang terdapat pada kulit.
  • Cepat meresap dalam kulit. Kulit terasa sejuk dan lembut .
  • Satu bekas tahan agak lama. Selalunya saya guna beberapa bulan.
  • Walaupun ia tidak semahal produk-produk lain, Alhamdulillah setiap kali sapu ruam atau penyakit kulit anak-anak kita semakin berkurangan.
  • Bebas Paraben dan juga bahan-bahan kimia berbahaya.
  • Selamatlah anak-anak anda terutama yang masih bayi, sebab kandungannya dari 100% bahan semulajadi seperti tanah liat putih dan air galian yang telah ditapis secara khusus.
  • Ruam Bayi Powder ini sememangnya sangat menjadi pilihan ibubapa untuk bayi mereka terutama masalah berkaitan ruam. Ramai yang cakap berbaloi, murah dan berkesan! Banyak testimoni pelanggan yang sangat berpuas hati. Alhamdulillah!
100% semulajadi serta sunnah nabi S.A.W. Ini kerana ia salah satu cara Nabi SAW mengubati penyakit kulit seperti yang terdapat di dalam Hadith Sohih di atas yang membuktikan Nabi S.A.W. menggunakan tanah liat mengubati penyakit kulit dan lain-lain penyakit.


Ok Marsha juga nak kongsikan tips untuk mengenalpasti Bedak Ruam Bayi Original & Tiruan.
Sebab ramai yang mengambil cara singkat melalui cara yang tidak betul.
Antara ciri-ciri produk TIRUAN ialah:
  • Ruam Bayi Powder (RBP) tidak pernah menukar packaging baru kepada nama Bedak 'Asma.

Jadi kalau tengok pakaging berlainan tu memang confirm lah yang TIRUAN sebab yang ASLI tak pernah tukar pakaging dia.
Harap para pengguna dan bakal pengguna dapat mebezakan yang mana ASLI dan TIRUAN ye. 
Pastikan Bedak Ruam Bayi ORIGINAL atau Ruam Bayi Powder ORIGINAL baru beli 😍😍😍


Jom kita tengok beberapa testimoni pengguna yang berpuas hati dengan Bedak Ruam bayi ni:










Untuk melihat banyak lagi testimoni dari pengguna boleh ke FB Bedak Ruam Bayi tau 😍😍

sumber: FB Page Bedak Ruam bayi (RBP)



Okey untuk keterangan lanjut tentang Bedak Ruam bayi (RBP) ni boleh rujuk maklumat dibawah ye:

NO TELEFON: HQ EN. HAFIS 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran ) & 
PUAN NURUL 017 623 9935 ( Produk Owner)


Marsha
Part Time Blogger Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018
Assalamualaikum WBT

Buat readers yang setia membaca blog yang masih bertatih walaupun usia agak lama.
2009-2016 dah 7 tahun usianya...masih muda rupanya, baru darjah 1...hihihi
Ok tak nak melalut dah
Misi arini ialah nak memperkenalkan satu produk yang Marsha rasa dah lama meniti di bibir-bibir terutamanya pengguna-pengguna iaitu Minyak Herba Asma Mujarab.

Sekarang ni banyak timbul Minyak Herba Asma Mujarab yang TIRUAN.
Bahaya kan bila keluar barang-barang TIRUAN ni.
Bukan pakaian atau tudung je.
Minyak pun ada yang TIRUAN dan ini adalah perbuatan yang sangat tidak bertanggungjawab oleh pihak-pihak tertentu.
Kesan nya mungkin kurang berkualiti dan mungkin akan memberikan kesan negatif pada pengguna.
Sangat-sangat bahaya kan...huhuhu
Jadi pagi ni Marsha nak kongsikan sikit Tips untuk mengenalpasti produk TIRUAN ni.

Antara ciri-ciri produk TIRUAN:

  • Jika ada yang mendakwa Minyak Herba Asma Mujarab ini di bawah keluaran syarikat SDN. BHD. Maka ianya adalah produk tiruan & bukan dari ramuan rahsia tradisional Pakcik!
  • Gunakan tanpa was-was , kandungan bahan-bahan yang halal dan selamat digunakan untuk semua peringkat usia.
  • Setiap botol produk yang Original mempunyai Hologram, QR Code & Nombor siri. Kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya anda mendapat produk yang tidak asli.
Ni lagi ciri-ciri untuk mengenalpasti produk ASLI atau TIRUAN berbentuk gambar dan mudah difahami.





Jadi harap tips yang Marsha kongsikan ini dapat membantu untuk mendapatkan Minyak Herba Asma Mujarab yang ASLI atau ORIGINAL.

sumber: FB Minyak Herba Asma Mujarab

 Sedikit info tentang Minyak Herba Asma Mujarab ini:



KEBAIKKAN MINYAK HERBA ASMA MUJARAB .
  • Mencairkan kahak yang terperangkap yang menyebabkan lelah.
  • Mengeluarkan kahak yang mengganggu sistem pernafasan.
  • Memberi kelegaan kepada sistem pernafasan.
  • Membantu mencegah gigitan serangga berbisa.
  • Mengatasi masalah sakit gigi.
  • Atasi masalah senggugut.
  • Masalah sakit urat.
  • Masalah luka.
  • Mengatasi kembung perut.
  • Mampu hilangkan stress.
InsyaAllah dengan izin Allah Minyak Herba Asma Mujarab ni membantu melegakan penyakit diatas.

Cara penggunaan Minyak Herba Asma Mujarab adalah seperti berikut :

- Batuk dan lelah 
: Sapu di tapak kaki,labu,betis,bawah pelipat,dada depan belakang menyeluruh,leher dan tengkuk serta bawah dagu.

- Selsema
: Sapu sedikit di dalam hidung,atas hidung hingga ke ubun ubun

- Demam
: Sapu seperti batuk tetapi turut sapu di dahi

- Sakit gigi
: Sapu pada gigi yang sakit dan juga pipi

- Kembung perut dan sembelit 
: Sapu di perut,pinggang serta tapak kaki dan labu betis

- Luka pembedahan
: Lap.kering bahagian luka dan sapu minyak di atasnya.

- Sengatan berbisa,benjol,lebam dan sakit urat 
: Sapu di tempat sepatutnya...

- Migrain:
: Sapu keliling dahi, tengkuk dan leher. 

- Bisul
: Sapu pada tempat bisul

- Sakit pinggang dan lenguh lenguh 
: Sapu ditempat yang lenguh dan sakit..

- Cirit birit
: Sapu di bahagian bawah perut.

- Senggugut
: Sapu ketika datang haid dan ketika sakit di bahagian bawah perut.
Bestkan? Dan Minyak ni memang dah digunakan oleh ramai pengguna.
Pengguna sangat-sangat berpuas hati.
jom kita tengok TESTIMONI dari pengguna Minyak Herba Asma Mujarab ni:


Okey Marsha rasa itu serba sedikit info-info penting  Minyak Herba Asma Mujarab.
Untuk yang berminat nak order atau ingin mengetahui keterangan yang lebih lanjut boleh RUJUK maklumat di bawah ye..

NO TELEFON: HQ EN. HAFIS 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran ) & 
PUAN NURUL 017 623 9935 ( Produk Owner)

Boleh juga berhubung dengan pengedar Minyak Herba Asma Mujarab dan boleh dapatkankan malumat pengedar dari HQ Minyak Herba Asma Mujarab sendiri.

 
Marsha Part Time Blogger 
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018
Assalamualaikum & selamat pagi buat semua readers
Moga semua sentiasa sihat dan ceria bersama keluarga masing-masing ye
Yang masih mood holiday teruskan dengan mood holiday anda
Yang mula bekerja jom berkerja sekueknyo kito....hihihi

Okey harini Marsha nak review satu lagi produk iaitu Minyak Tenang Anakanda by Ning Salmah.
Pernah dengar tak?
Mesti pernah kan?
Produk ni membantu masalah kembung perut bayi yang membuatkan bayi meragam setiap malam terutamanya.
Kalau belum meh Marsha ceritakan serba sedikit tentang Minyak Tenang Anakanda by Ning Salmah ni.


Minyak Tenang Anakanda dirumus khas dengan pati herba tradisional yang telah digunakan selama 5 generasi.
Campuran bahan ini disediakan khusus untuk kegunaan bayi baru lahir, sehinggalah kanak-kanak yang sudah besar.
Malah, minyak ini boleh dikongsi untuk seisi keluarga, terutamanya untuk sesiapa sahaja yang tidak gemar menggunakan minyak herba yang panas atau berangin.
Minyak Tenang Anakanda by Ning Salmah ni dihasilkan dengan menggunakan herba-herba yang semulajadi tau.
Herba-herba semulajadi yang digunakan adalah seperti berikut:
  • Minyak Kayu Putih (Eucalyptus Oil)  - Membantu dengan kahak dan selsema dan mempunyai ciri-ciri antiseptik
  • Minyak Buah Pala (Nutmeg Oil) - Melancarkan pencernaan dan mengurangkan angin/kembung
  • Minyak Cengkih (Clove Oil) - Membantu sirkulasi darah dan masalah kulit
  • Minyak Daun Pudina (Peppermint Oil) - Mempunyai bau yang menenangkan dan mempunyai ciri-ciri antibakterial. Juga bagus untuk angin dan kembung.
Gabungan herba-herba terpilih ini juga mampu mengatasi masalah-masalah lazim yang dialami oleh bayi baru lahir seperti kembung perut,batuk,selsema dan masalah kahak.
Minyak Tenang Anakanda juga harus menjadi minyak pilihan anda kerana perbezaan yang amat ketara dengan minyak bayi yang lain. 
Perbezaannya ialah:
  • Minyak Tenang Anakanda tidak panas serta sesuai untuk kulit bayi dan kanak-kanak
  • Minyak Tenang Anakanda mudah meresap bila disapu berbanding minyak telon yang lain
  • Sesuai untuk semua jenis kulit bayi dan kanak-kanak . Boleh juga disapu kpd bayi jika terkena gigitan nyamuk dan serangga yg boleh yg keselesaan.
  • Minyak Tenang Anakanda ini hanya mengandungi bahan-bahan herba tropika yang suci serta tiada unsur alkohol atau seumpamanya
  • Harganya juga mampu milik dan dibotolkan dalam kuantiti 100 ml, boleh bertahan 2-3 bulan
Ok dah tau kan tentang Minyak Tenang Anakanda by Ning Salmah ni?
Meh kita tengok beberapa testimoni dari pengguna pula:





Untuk mendapatkan Minyak Tenang Anakanda by Ning Salmah ni boleh lah order di blog 
Juga boleh layari Facebook Page   
untuk melihat testimoni dan order melalui FB Page.
Untuk reply yang lebih pantas untuk order boleh hubungi terus ke nombor 
012-699 2604 
untuk sebarang pertanyaan dan order.

Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018
Assalamualaikum buat semua readers yang setia membaca tak lupa juga yang baru singgah.
Marsha doakan semua sihat dan dirahmati Allah 😍😍😍😍😍

Pernah dengar tak kolik atau dalam BI 'Colic'?
Sejenis peyakit kembung perut yang dialami oleh baby.
Biasanya kalau baby tu menangis tetiba tak nak susu or pampers baru tukar
Kemungkinan baby tersebut kembung kata orang-orang tua.


Berdasarkan fakta yang Marsha jumpa dari ihsan Encik Google,

"Umumnya kolik terjadi pada beberapa minggu awal setelah bayi lahir dan akan berhenti setelah bayi berusia 4 bulan. Biasanya bayi menangis di waktu petang dan sulit diredakan hingga beberapa jam. Bayi yang mengalami kolik biasanya menangis lebih dari 3 jam sehari selama setidaknya 3 hari berturut"

Hmmm....Marsha kalau Anith dulu memang cuak bila dia diserang kolik ni.
Tak tau nak buat apa dan akhirnya selesai dengan penggunaan Minyak Yu Yee Cap Limau.
Diproses khas untuk kulit baby dan melegakan kolik baby dengan baik.
Jadi lepas mandi, kita siap-siap sapukan Minyak Yu Yee Cap Limau ni ke perut baby.
Untuk elakkan dari serangan kolik ni. 
Sebab kalau dah kembung kesian baby nak hadap semua ni.
Dah la baby kecik comey ja....huhuhu



Jadi kita boleh senantiasa lihat baby kita ceria tanpa gangguan kolik ☺☺



Sebab tu sampai sekarang Minyak Yu Yee masih menjadi pilihan walaupun Anith dah bersekolah.
Bau nya wangi dan legakan kembung perut dengan baik.
Bukan legakan kembung je.
Selsema pun elok dengan Minyak Yu Yee ni.
Kami sekeluarga pun guna...we loves Minyak Yu Yee 💓💓💓
Nak tau tak bahan-bahan yang ada dalam Minyak Yu Yee ni?
Jom kita tengok....

Minyak Yu Yee Ingredients:

Peppermint Oil (36.0% w/v)
Clove Oil (2.6% w/v)
Nutmeg Oil (0.6% w/v)
Menthol (1.6% w/v)
Borneol Cortex Cinnamoni (1.0% w/v)
Resina Calamus Draco (1.0% w/v)
Light Liquid Paraffin (1.0%% w/v)
(sumber : facebook Minyak Yu Yee Cap Limau)


Haa....lupa pulak...
Buat mommies yang tengah preggy tu.
Kalau mabuk atau alahan nak muntah boleh bau Minyak Yu Yee yang wangi ni.
InsyaAllah ok....hihihi

Untuk pengetahuan semua...
Minyak Yu Yee Cap Limau boleh didapati di farmasi dan juga kedai-kedai yang sedia ada di pasaran.
Seperti Mart atau kedai runcit. Kat Guardian & Watson pun ada.
Minyak ini dipasarkan dalam kandungan botol bersaiz 10ml, 22ml dan 48ml. 
Jadi boleh buat pilihan masing-masing ye...😍😍

p/s: Info: Minyak Yu Yee Cap Limau diperkenalkan pada tahun 1860 dan sudah berada di pasaran selama 153 tahun dari generasi ke generasi dan dijamin Halal oleh JAKIM.


Marsha 
Part Time Blogger 
Review Product & Place Blogger 
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Assalamualaikum semua...sihat ke?
Harap semua readers blog Sporting Mummy sentiasa dalam rahmat-NYA..Aaminm.
Ok last 2 weeks Marsha ada terima parcel dari brand Syahirah.
Rata-rata kat sini mesti kenal brand Syahirah ni kan.
Okey Marsha terima produk baru dari Syahirah iaitu Syahirah Vitalis Eau De Cologne.
Bila Eau De Cologne ni mestilah wangian kan?..hihi
Marsha menerima 4 sampel wangian Syahirah Vitalis Eau De Cologne ni.
Jom kita baca info tentang Syahirah Vitalis Eau De Cologne ni...







Baru-baru ini, Syahirah telah melancarkan koleksi wangian terbarunya di Malaysia – Syahirah Vitalis Eau De Cologne. Haruman yang memiliki keunikan tersendiri ini pasti membuatkan orang di sekeliling menoleh kepada anda, terpana sekaligus mencipta memori manis mengenai anda. Syahirah Vitalis Eau De Cologne merupakan haruman yang menjadikan anda wanita yang memiliki haruman tersendiri dan menyerlah berbanding wanita lain. Syahirah Vitalis Eau De Cologne disempurnakan dengan segala ciri-ciri hebat bagi memenuhi keperibadian wanita yang berkaliber, elegan dan glamor, menepati imejnya. Selepas diperkenalkan di Indonesia, ia telah berjaya menjadi haruman pilihan nombor satu yang mana kesemua haruman terpilih berdasarkan trend terkini daripada wangian berjenama antarabangsa. Sentuhan elegan dan glamornya juga bakal mendominasi pasaran di Malaysia.

Rangkaian Syahirah Vitalis Eau De Cologne mempunyai aroma tersendiri yang akan merangsang aura positif diri anda seperti esen sitrus, ia akan member kesegaran dan kecergasan agar anda sentiasa bersedia untuk menjalani aktiviti-aktiviti harian. Semestinya haruman ini akan membina keyakinan dan menyerlahkan daya penarik diri anda. Erti kata lain, wangian yang tepat menyempurnakan aura dalaman dan karakter seseorang wanita disamping meningkatkan keyakinan mereka untuk berinteraksi dengan orang di sekeliling serta mendorong orang lain untuk lebih mengenali mereka. Kesimpulannya, Syahirah Vitalis Eau De Cologne membantu melancarkan perjalanan kearah kejayaan dan hubungan sesame individu menerusi kuasa harumannya.

Hanya semburkan sedikit haruman Syahirah Vitalis Eau De Cologne pilihan anda daripada botolnya yang elegan bagi meraih keyakinan dan daya penarik untuk kekal menyerlah. Syahirah Vitalis Eau De Cologne juga diperakui Halal oleh Majelis Ulama Indonesia (MUI), menjadikan ia selamat untuk digunakan pengguna beragama Islam. Rangkaian Syahirah Vitalis Eau De Cologne diolah dengan warna-warna berani dan terang bagi membezakannya mengikut karakter tersendiri. Setiap semburan pasti membuatkan anda mampu untuk “serlahkan pesona muraih bintangmu”. Koleksi wangian terbaru ini hadir dalam empat haruman yang tersendiri serta mengikut karakternya iaitu:


1. Haute Couture
Percaya pada diri bersandarkan keyakinan tinggi merupakan asas pertama dalam mendepani cabaran harian bagi meraih kejayaan. Kombinasi haruman bunga-bungaan, kayuan dan dedaunan kehijauan di dalam Haute Couture menyerlahkan kesegaran dan kecantikan dalaman yang membantu menggandakan keyakinan diri bagi mencapai kejayaan dalam hidup.



2. Femme Chic
Kombinasi haruman buah-buahan dan bunga-bungaan eksotik meliputi kemanisan nektar, mangga dan strawberi bersama jambangan bunga menawan serta adunan kesturi vanila yang sensual pasti meninggalkan haruman yang berpanjangan. Ia melambangkan nilai elegan, tidak hanya dinilai berdasarkan busana mewah yang disarungkan, malah turut diserlahkan menerusi kecantikan aura dalaman diri anda.


3.Celebrite
Haruman dengan esen bunga-bungaan dan buah-buahan ini akan membuatkan anda menjadi tumpuan orang di sekeliling dengan aromanya yang unik sekaligus membolehkan anda mengejar impian dalam menjadi persona hebat ketika melangkah di karpet merah dan menjadi bintang popular. Karakter anda sebagai wanita popular akan menyerlah dalam setiap semburan, membebaskan sisi dalaman anda sebagai seorang bintang kepada dunia.



4.Glam Star
Haruman yang melambangkan nilai glamor, ceria dan pesona yang menyenangkan apabila menjadi tumpuan ramai atau individu yang menghidupkan kerancakan sesebuah parti. Terdiri daripada esen-esen bunga-bungaan dan buah-buahan hijau segar, wangian ini akan menjadikan anda tumpuan ramai dan kelihatan glamor di mana-mana acara social ataupun ke mana sahaja anda melangkah dalam kehidupan seharian.



Jadi mengapa perlu meninggalkan ‘posyen ajaib’ anda di rumah apabila ia boleh dibawa ke mana sahaja di dalam beg tangan sebagai perangsang keyakinan yang berpanjangan dalam setiap semburan haruman Syahirah Vitalis Eau De Cologne pilihan anda. Malah, ia juga membolehkan anda menikmati hidup sebagai wanita penuh glamor di setiap detik tanpa perlu dibatasihanya untuk acara-acara istimewa.

Syahirah Vitalis Eau De Cologne dijual pada harga RM19.90 untuk botol bersaiz 100ml dan boleh didapati di semua pasar raya besar, pasar raya dan farmasi utama. Dapatkan segera untuk “serlahkan pesonamu, raih bintangmu”.


Memang wangi sangat bau keempat-empat jenis wangian rangkaian Syahirah Vitalis Eau De Cologne ni.
Marsha punya favorite????
Marsha kaut semuanya sebab semua Marsha suka..tamak kan??...hihi
Harga mampu milik, wangi dan datang dengan botol yang eksklusif.
Itulah Syahirah Vitalis Eau De Cologne 😍😍😍😍😍😍


Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Assalamualaikum buat readers cum kawan-kawan bloggers semua.
Ada yang masih belum tahu yang Marsha ada ahli keluarga baru.
Dah masuk 2 bulan kot....alhamdulillah.
Dah membesar dengan jayanya pun....hihihi
Asalnya gelandangan tanpa ibu dan diselamatkan oleh cikgu tuisyen Anith
Then offer kami untuk mejaga mereka.
Maka nama yang dipili setelah 3-4 memikirkan ialah Atam & Amoi.
Sepasang jantan betina dan opkos adik beradik...hihihi
Ok nanti kita share lagi gambar deme okey.....hihi

Okey macam manusia jugak kucing pun ada medical checkup untuk memastikan si manja kita sihat.
Beberapa minggu lepas Marsha dapat tau dari kawan blogger pasal FREE medical checkup ni.
Sebab masih baru sangat dalam membela haiwan kesayangan ni demi anak kesayangan ambe...hihi
Free Medical Checkup ni hasil kolaborasi Royal Canin, syarikat yang menghasilkan makanan haiwan kesayangan dengan 200 buah klinik seluruh Malaysia.
Jadi setiap negeri mesti ada sekurangnya 1 kilinik veterinar yang join program ni dengan Royal Canin.
Ok ni Marsha nak share macamana nak dapatkan FREE Medical Checkup macam Atam & Amoi dapat.
Ok boleh klik LINK di SINI atau layari http://mycat2vet.royalcanin.my/ dan kemudian register.
Ok ni step-stepnya






Kemudian sudah selesai register kita akan dapat satu emel yang mengandungi ID khas untuk kucing yang kita daftarkan.

Jumlah kucing yang kita nak bawa??
Boleh lebih dari seekor kucing.
Ni tengok ni no of jumlah kucing sampai 9 tau...hihi


Ok kemudian kita akan dapat emel seperti yang Marsha dapat ni dengan link klinik yang bekerjasama.


Kita boleh cek ikut negeri dan boleh cari klinik yang terdekat dengan kita.
Alhamdulillah Marsha jumpa klinik memang sangat-sangat dekat dengan rumah.
Dalam 500 meter so tak ada masalah untuk bawa anak bulus ni checkup.
Klebang Veterinar Klinik nama klinik tersebut sebelah Econsave Klebang.
Meh layan gelagat dorang....


Setelah selesai one by one checkup
Doc bgtau Atam & Amoi sihat cuma ada telur kutu dan Marsha disuggest untuk beli spray sesuai untuk lice.
Dan marsha bagi dorang makan ubat cacing juga sebab takut ada cacing.
Yang lain alhamdulillah sihat semuanya....syukur....😁
Dan Atam & AMoi dapat goodies bag FREE dari Royal Canin....ni dia....




Doc bagi yang weaning punya sebab dorang ni xdapat zat dalam susu ibu.
Jadi Weaning ni sesuai untuk dorang.
Tq Doc &  Royal Canin....😍😍😍😍😍😍

Oh ya korang jangan ralit tau sebab program FREE Medical Checkup ni berlangsung dari 1 Dec 2016 - 31 Dec 2016.
Jadi jangan lambat-lambat okey....😊😊😊
Okey satu lagi Royal Canin pun ada buat satu contest dan ada hadiah tau...hihi
Hadiah dia 31 hari bekalan makanan untuk 31 ekor kucing.
Mana tau bertuah kan??...hihi
Ni step-step nya....(nampak ada pic kawan blogger kita Cik En)...hihi



So jom register dan dapatkan FREE Medical Checkup di klinik veterinar berhampiran.
Jangan lupa juga LIKE gambar ATAM & AMOI di instagram Marsha ye
Ni link instagram Marsha https://www.instagram.com/marsha_jutawan/
Mana tau ada rezeki menang untuk mereka.
Apa tunggu lagi....jommm....


Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2017
Assalamualaikum....
Salam hari khamis buat semua pembaca.
Harap semua sihat ye....☺

Ok nak share ni antara tempat femes dekat Muar kalau nak makan
Opkoslah Mee Bandung Muar Ori...hihi

Semasa perjalanan pulang JB-KL
Encik suami tanya nak makan Mee Bandung Muar tak?
Marsha ni kalau bab makan ni jangan tanya
Dah memang food hunter kan...hihi
Lagipun memang dah lama teringin
Tiap kali g JB memang bersungut
Tapi kekadang tu dah lepas Muar baru teringat...hihihi

So kami exit Muar then menuju ke destinasi.
Cari location dalam google & blog rakan-rakan blogger lain
Pastu kita waze....hihihi
Waze je Dataran Tanjung Emas insyaAllah sampai.
Kedainya dalam medan selera ni


Sampai dalam petang terus menuju ke gerai yang dimaksudkan iaitu gerai No 9 Abu Bakar B Hanifah.


Bila tengok menu terus order Mee Bandung Ayam.
Ni la Mee Bandung Muar yang meniti dibibir semua orang...hihi
Jom makan.....



Harganya boleh tahan rm5 sepinggan
Memang ok harga dengan kuantiti
Sedap & pekat.
Buat yang menggemari makanan laut memang best ni ☺☺☺
Jadi buat yg nak cuba jom cuba ye ☺☺


Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2017


Assalamualaikum semua pembaca setia blog Sporting Mummy ni.
Harap uolss semua sihat dengan ceria bersama family masing-masing ye…☺
Marsha nak Tanya ni….
Sape interested or hobi dia mengumpul GADGET terkini?
Haa…..meh angkat tangan nak tegok siapa yang kena….hihihi
Tak ada kena apa pun…gurau saja….hihihi

Sebenarnya hari ni Marsha nak share dengan uolsss salah satu gadget teknologi yang terkini.
Sesuai untuk yang mementingkan kesihatan.
Untuk abang-abang sado kita atau kawan-kawan yang mementingkan kesihatan dan stamina juga yang nak menurunkan badan juga..
Apa gerangan gadget yang Marsha maksudkan tu??
Nak tau meh kita tengok…..jeng..jeng..jeng….hihihi










Zaman sekarang, kalau tak cukup update dengan teknologi, amat susah untuk kita menyesuaikan diri dalam kehidupan.
Maklumlah, semuanya bergantung dengan alat berkaitan teknologi contoh paling senang, yang kita selalu pegang dan tak lepaskan sampai waktu tidur iaitu handphone.
Macam Marsha juga banyak juga update blog Sporting Mummy ni menggunakan handphone. Tapi, kalau nak lebih ke hadapan lagi, mari kita kenali apa itu [Fitbit tracker]  yang makin digilai orang ramai.
Selaris dengan zaman berteknologi tinggi, aksesori ini sememangnya trendy.
Malah ia akan jadi trend anak-anak muda sekarang dan juga golongan yg dewasa pun sama. Pasti…hihi






Oleh kerana fungsi Fitbit ini sangat berguna kepada mereka yang amat mementingkan kesihatan ataupun baru sahaja mulai berjinak dengan menjaga kesihatan diri, tak hairan Fitbit semakin laris di pasaran.
Korang mahu mula diet? Atau mahu mulakan program di gym tapi kurang keyakinan?
Dengan Fitbit, semuanya dipermudahkan untuk korang.
Pada asasnya, setiap Fitbit mempunyai fungsi lengkap seperti kiraan jumlah tidur, pengiraan kalori makanan dan kadar degupan jantung.
Menarik kan?
Alahai rasa berminat pula nak memiliki FitBit ni.
Sape rasa macam Marsha??
Angkat tangan please…..hihihi
Kita GENG…..hihihihi







Tambah lagi, Fitbit ini juga mempunyai kebolehan untuk dipasangkan dengan telefon pintar anda.
Apabila kedua-duanya telah dipadankan, notifikasi emel, panggilan dan mesej akan dapat diterima oleh Fitbit kepunyaan kita.
Bukan sahaja fitness tracker tapi juga merupakan jam pintar atau smartwatch.
Sangat berbaloi untuk dibelikan sebagai hadiah atau dijadikan sebagai ganjaran untuk diri anda kerana Fitbit juga amat sesuai untuk digayakan bersama apa-apa sahaja jenis pakaian dari style kasual, formal dan atletik.

Kalau macam ni boleh la buat hadiah Anniversary atau Birthday untuk yang tersayang.
Betul tak?
Nampak cun bagi yang wanita dan maskulin bagi yang lelaki.
Yang penting Nampak cool dan trendy….fuyoo….hihihi
Tau dah kana pa niat Marsha??
Kalau lah dapat present ni best ni…hihihi




Bagi yang mahu mencuba atau mempunyai azam untuk lebih sihat tahun depan, korang disyorkan untuk membeli Fitbit yang trendy ni.
Kenapa?
Sebab Fitbit juga dilengkapi dengan built-in workout training yang bermaksud, ia dapat menjadi jurulatih korang.
Jadi, tak perlu susahkan diri untuk mencari latihan apa yang sesuai untuk korang kerana sudah tersedia dalm Fitbit untuk kemudahan semasa korang memerlukan.
Jika berminat nak memiliki semasa berenang, korang kena beli Fitbit Flex 2 yang kalis air dan mempunyai spesifikasi tertinggi antara semua model Fitbit yang lain.
Jadi tunggu apa lagi?
Jom sihat dan bergaya dengan Fitbit!
 


Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2017