Lego NinjaGo The Ride & Lego Star Wars Miniland Tarikan Baru Di Legoland

Assalamualaikum....
Happy wiken semua 😙😙
Mesti ramai balik kampung, kenduri dan juga santai-santai di rumah.
Sampai isnin kan cuti bersempena Maulidur Rasul.

Ok nak share terobek ke Johor Bahru pada awal cuti sekolah lepas
Bertolak ke Selatan pada hari Ahad 28hb Nov lepas dan bermalam dirumah adik di Krubong, Melaka
Pagi-pagi isnin gerak ke JB terus menghala ke Nusajaya dimana terletaknya LEGOLAND.
Kali kedua kami nak abadikan family time

Sampai ngam-ngam jam 10 so boleh terus masuk & start main pelbagai game yang disediakan di theme park.
Kebanyakan game yang sama dan ada 2 yang baru iaitu NinjaGo dan Lego Star Wars Miniland.

Lego NinjaGo The Ride adalah satu game yang serang penjahat NinjaGo
Kita naik atas satu kenderaan yang boleh memuatkan 4 orang
Kemudian kita mula menembak sasaran hanya dengan menggunakan hayunan tangan
Memang lenguh sangat-sangat tangan tapi memang FUN...hihi
Pic ni credit dari web LEGOLAND sendiri sebab Marsha tak sempat pun nak amik gambar area sini.


Lego Star Wars Miniland pula lebih kepada muzium Star Wars
Ia mempamerkan pelbagai karakter Star Wars mengikut filem yang telah ditayangkan
Dan karakter tersebut dibina dari LEGO.
Boleh bergerak-gerak lagi....hihi




So buat yang belum cuba 2 tarikan baru ni jangan lupa cuba ye
Rugi kalau tak cuba 😀😀😀

Alhamdulillah kami dapat main semua game dalam tu
Ada game tu sempat naik lebih dari skali
Ada yg naik skali je
Dan best dapat makan chicken grill kat restoren yang sama kami makan masa 1st time masuk LEGOLAND
Lebih murah dan sedap....hihi

Bila waktu operasi LEGOLAND sudah berakhir baru kami keluar
Alhandulillah sebab pihak LEGOLAND menyediakan surau di sebelah dalam theme park.
Jadi tak ada masalah bagi kami untuk solat.

Ok sebelum melabuhkan tirai
Meh layan gambau-gambau yg lain yer




Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2017


You may also like

4 comments:

  1. bestnya, blum berkesempatan nk g sna lgi ni hah..
    teringt zaman kecik2 dlu main lego jer memnjng..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sempat lagi timm nak g nt....lepas ni mesti banyak lagi game yang dorg buat

      Delete
  2. bestnya ke legoland. brapa kos yang dibelanjakan ada masa kongsilah disini ya....untuk kemudahan orang lain sebagai rujukan budget

    ReplyDelete