Hangatkan Kesejukan Bayi dengan Minyak Yu Yee Cap Limau

/
4 Comments
Assalamualaikum


Moga kawan-kawan semua sihat yer dalam keadaan sejuk dan hujan ni.
Bagi kawan-kawan yang tengah berpantang dan ada bayi lingkungan 12 bulan kebawah kena lebih extra care sewaktu cuaca macam ni.
Kita yang dewasa pun menggigil sejuk apatah lagi anak-anak yang masih kecil kan?


Cuaca sejuk boleh menyebabkan beberapa masalah kepada anak-anak kita terutamanya bayi.
Sesetengah bayi baru lahir tak selesa dalam keadaan yang sejuk di musim hujan ni.
Bayi baru lahir perlukan sedikit kehangatan.
Tak perlu terlalu sejuk atau terlalu panas.
Sedang-sedang sudah selesa bagi bayi...😉😉

Jika kita perasan bayi kita menangis kerana kesejukan, cara pantas yang boleh di cuba ialah menyapu minyak di tapak kaki dan perut bayi.
Minyak yang sangat sesuai untuk bayi tentulah Minyak Yu Yee Cap Limau yang sangat-sangat menjadi buah mulut ibu-ibu selama berpuluh tahun.
Ia memberikan kehangatan yang diperlukan bayi kita.
Bayi akan selesa dan terlena selepas disapukan Minyak Yu Yee Cap Limau ni.



Dalam masa yang sama ibu-ibu boleh monitor suhu di bilik bayi supaya berada dalam lingkungan 24-25 darjah celcius.
Jadi bayi akan merasa keselesaan yang diperlukan.
Bayi happy mama pun happy betul tak???...heeeee

Jadi boleh dapatkan Minyak Yu Yee Cap Limau ni di kedai-kedai yang berdekatan.
Simpan di rumah dan dalam beg bayi anda.
Bayi kita akan merasa selesa dengan kehangatan dari Minyak Yu Yee Cap Limau dan baunya yang lembut.


Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018


You may also like

4 comments:

  1. Minyak telon pun dorang kata okey. Hee. I belom ada baby lagi. :P

    ReplyDelete
  2. arz pun guna untuk cik puteri dari kecil....

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen. Moga dimurahkan rezeki semua. Tunggu saya terjah balik yer..:)