Makanan Arab BEST sempena Ulangtahun Suami

/
6 Comments

Assalamualaikum..

Dah lama tak berceloteh merapu meraban kan?..heeeeee.........
Kekangan dengan kerja hakiki dan juga sampingan.
Tapi insyaAllah minat berceloteh di blog sendiri tak kan hilang...hihi

Okey nak share kisah 'lempar belakang'...hihi
Sabtu lepas sempena Birthday Suami ke XX.
Kami pergi lunch kat Taiping.
Jauh kan semata nak pergi makan?
Tapi sebab nak belanja suami yang spesel so Marsha minta suami bawa ke restoren Arab kat Taiping ni.
Namanya Taiping Oasis Arabic Yemeni Cuisine.

Sebelum kami ke sana kami layan wayang dulu kat AEON Klebang.
Citer Monster Truck - 5 star bagi....hihi
Okey berbalik ke lunch spesel kitorang ni.
Sanggup tahan perut nak makan kat sini...hihihi
Kami kesana guna WAZE je.
Taip je Taiping Oasis Arabic Yemeni Cuisine mesti jumpa...hihihi

Sesampai je kan....wah terpegun
Sebab ingat dia macam kedai makan biasa
Rupanya konsepnya macam sebuah rumah.
Banyak bilik dan setiap ruang bilik tu ada meja dan juga ada ruang yang boleh makan bersila.
Jadi kami pilih ruang yang boleh bersila.
Nak makan dengan selesa katakan....hihihihi

Untuk makan tengahari ni kami amik 3 hidangan je.
2-Aqdah Lamb, 1-Kebab Daging (lupa nama dia) & 1-Lamb Soup sebab memang nak makan kambing je rasa kali ni.
BTW sebelum ni kalau makan nasi Arab pun tak pernah ambil lamb.
Biasa makan chicken je. Beef pun jarang.
So kali ni kita pulun lamb...hihihi
Air pula Marsha try air Delima & Milo Blended.






Jangkamasa ambil order 3-5 minit.
Jangkamasa menunggu adalah dalam 5-10 minit untuk hidangan sampai lepas order dibuat.
Bila dah sampai hidangan yang di order fulamakkk....terkejut dengan portion yang agak banyak bagi Marsha.
Harga yang berbaloi.
Aqdah Lamb - RM16
Beef  Kebab - RM14
Lamb Soup - RM7
Air Delima - RM4
Milo Blended - RM4

Murah kan? Lamb soup tu kami makan bertiga puas hati...hihihi
Secara overall nya hidangan kat sana rasa fresh dan owesome sedap.
Setakat ni Nasi Arab terbaik yang Marsha pernah rasa selama ni.
Lamb Soup dia buat Marsha teringat-ingat sampai sekarang.
Lamb Soup dia penuh dengan daging tau.
Musim hujan ni fuh sedap kalau pekena....hihihi

Jadi kalau nak ke sana boleh WAZE je atau tgk pic kat bawah ni sebagai rujukan okey..
Buka Selasa- Ahad ( Isnin tutup) dari jam 12tghr - 11 malam.




Last but not least....

HAPPY BIRTHDAY MY DEAR HUBBY
MOGA ABG SENANTIASA DIMURAHKAN REZEKI
DAN SENTIASA RASA BAHAGIA BERSAMA AYG & ANAK.
LOVE YOU SO MUCH SYG..πŸ’“

Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018


You may also like

6 comments:

Terima kasih sudi tinggalkan komen. Moga dimurahkan rezeki semua. Tunggu saya terjah balik yer..:)