Friday, May 19, 2017

Menang GA Sempena Hari Guru 2017


Assalamualaikum.....

Masih dalam mood Hari Guru...hihi
Tak bleh nak move on lagi..
InsyaAllah next week dah bleh move on dah....kekekeke..

Sebenarnya nak share ngan korang semua.
Masa hari guru hari tu tergerak hati nak join GA kat fb anjuran Muslimat Handmade.
So join tanpa mengharapkan apa apa sebab takut kuciwa.
Makyong kalau kuciwa bahaya tau...hahaha

So bila malam menjelma pun lupa nak buka FB.
Sebab tak mengharap kan?
Seronok-seronok nak join sebab dah lamaaaaa sangat tak join GA.

Esoknya bukan FB tgk-tgk nama Marsha ditag.
Bila baca post tu....
Alhamdulillah rezeki makyong terpilih.
Nak tgk bakal hadiahnya tak?
Ni haa.....


Dah lama impikan nak mencuba Argan Oil ni.
Rupanya ada insan nak bagi.
Syukur alhamdulillah...TQ Allah.
TQ Ain 😊😊😊 anjurkan GA haritu.


Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Wednesday, May 17, 2017

Selamat Hari Guru 2017!!!!

Assalamualaikum..

16 Mei setiap tahun adalah 'Hari Istimewa' bagi seorang pendidik.
Tak kira lah cikgu sekolah ke, lecturer ke hatta cikgu tadika sekalipun malah mentor adalah seorang guru
Ibu bapa kita jangan dilupa.
Mereka adalah GURU PERTAMA bagi kita dan Marsha pasti Ibu Bapa juga adalah guru selamanya bagi kita...betul tak??

Alhamdulillah tahun 2017 ni adalah tahun ke 5 Marsha menyambut Hari Guru sebagai seorang pendidik.
Seronok, terharu, sedih semua ada.
Sebab tak sangka akhirnya bergelar pendidik jua walaupun posting pada umur yang agak lewat.
Tapi rezeki tak kan tersalah alamat betul tak?

Untuk tahun ni KGKT sekolah telah menetapkan tema Arabic untuk guru-guru berpakaian semasa hari guru.
Wow semuanya sporting belaka tak kira guru guru lelaki dan peempuan juga guru guru lama dan baru.
Semua teruja dengan sambutan Hari Guru tahun ini dengan tema 'Guru Pembina Negara bangsa'
Moga kami semua lebih istiqamah dalam menjalankan tanggungjawab untuk mendidik anak bangsa.
InsyaAllah.

Kemeriahan Hari Guru ni juga dirasai oleh anak sulung Marsha iaitu Anith.
Bukan main seronok dia ceritakan sambutan Hari Guru di SJKC Poi Lam dan seronok memberikan guru-guru yang mengajar dia hadiah hari guru.
Tahun ni hadiah Anith untuk guru dia simple tapi special tempah.
Ni dia.............jute beg untuk kegunaan guru-guru Anith.





Sebenarnya guru tak mengharapkan apa-apa pemberian pun.
Tapi sebagai ibu bapa hanya time ni la kita nak meraikan guru-guru anak kita...kan??
Kita pun tumpang happy tgk anak kita, cikgu anak kita happy ❤❤❤

Ok jom layan beberapa gambar semasa sambutan Hari Guru di sekolah Marsha ye.
Penuh orang-orang arab....hihihi





Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Saturday, May 13, 2017

Anith dengan Ukulele

Assalamualaikum semua....

Semoga semua sihat hendaknya...
Sorryyyy sangat sebab little bit busy sekarang sebab student tengah exam pertengahan tahun.
Hari ni meh Marsha hiburkan korang dengan petikan ukulele Anith.
Masih amatur...hihihi






Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Friday, May 12, 2017

KELAINAN CITA RASA ENAK DENGAN SELERA ASIA DENGAN RANGKAIAN SOS ASIAN TWIST

Rangkaian sos Asian Twist oleh Lee Kum Kee menjanjikan tarikan yang berlainan kepada selera anda dan menjadikan juadah lebih lazat dengan perisa enak dari Vietnam, Jepun dan Thailand!

Vietnamese Style Lemon Dressing memberikan sentuhan segar kepada hidangan dengan perahan buah lemon yang membuka selera dan madu manakala Japanese Style Dressing pula menambah keenakan perisa umami yang unik dalam setiap hidangan bersama campuran cuka beras, kicap, bijan dan sos lada masin. Menjadi kegemaran sejati bagi rakyat Malaysia yang sukakan rasa yang berbeza, Thai Sweet & Sour Dressing bakal menjadi pilihan utama dengan perisa dari cuka beras serta sos ikan.





Tanpa MSG tambahan, rangkaian Asian Twist oleh Lee Kum Kee adalah sos yang boleh digunakan sebagai kuah salad atau pun pencicah. Tidak kira sama ada anda mahukan sos bagi menjadi gandingan dalam hidangan salad rangup, celupan enak untuk popia dan gyoza, atau ingin menyediakan sandwic lebih lazat untuk bekal makan tengah hari anak anda, Asian Twist oleh Lee Kum Kee mampu menambahkan perisa menarik kepada sebarang hidangan Asia atau pun Barat.

Semua orang tahu bahawa sos adalah rahsia sebenar yang menjadikan hidangan itu lebih lazat, tetapi tidak semua orang mempunyai masa atau kemahiran menyediakan juadah yang lazat dan memuaskan hati dari bahan asas. Sos Asian Twist oleh Lee Kum Kee menawarkan penyelesaian mudah yang serba boleh kepada pengguna bagi menyediakan hidangan snek sihat yang sedap rasanya.


"Tidak mudah untuk mendapatkan keseimbangan, antara penyediaan yang senang dengan pemakanan yang sihat terutamanya pada harga yang berpatutan, tetapi kini dengan sos Asian Twist oleh Lee Kum Kee, pengguna boleh menyajikan salad lazat dan menyediakan snek di rumah atau di tempat kerja dalam masa yang singkat. Rangkaian baru sos ini sesuai untuk mereka yang sentiasa sibuk serta mahukan penyelesaian juadah segera tanpa mengetepikan faktor pemakanan sihat,” kata Encik Vincent Chui, Pengarah Pemasaran Serantau Lee Kum Kee Malaysia.

Rangkaian sos Asian Twist oleh Lee Kum Kee dijual pada harga runcit RM8.90 setiap satu dan boleh didapati di semua AEON, Ben’s Independent Grocer (BIG) dan Village Grocer.
Jadi apa tunggu lagi jom kita terjah dan mencuba sos yang istimewa ini ❤❤



Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...