Air Susu Kurma Simple

/
4 Comments
 Assalamualaikum.....

Semua orang ada makanan atau minuman kegemaran aka favorite pada bulan puasa kan?
Sama lah juga Marsha...hihihi
Hari ni nak share resepi minuman favorite Marsha.
Ni memang wajib pekena setiap kali sahur dan masa Iftar.
Masa sahur kita buat suam.
Masa Iftar kita letak ais.....BESTTT...:)
Haa....memang betul favorite kan??..hihihi

Hari ni Marsha nak share resepi AIR SUSU KURMA
Selain dari enak air susu kurma ni memberikan tenaga seharian berpuasa dan segar waktu bertarawikh.
Terutamanya buat Marsha yang sedang preggy ni
Sebab kurma ni banyak khasiat taw...hihi

RESEPI AIR SUSU KURMA


Bahan-bahan


10 biji kurma (dibuang biji)
500 ml air masak
500 ml Susu Segar

Cara membuat:


1. Rendam kurma bersama air masak semalaman (untuk sahur dan Iftar)
2. Blendkan air rendaman kurma sekali dengan kurma dengan susu segar.
3. Siap dan boleh diminum.
Kurma Direndam semalam dalam air masak



Dah siappp!!!

Kalau minum waktu sahur insyaAllah tahan puasa seharian.
Tak caye cuba tau...anak Marsha yang 9 tahun pun alhamdulillah bertenaga.

Untuk bahan-bahan nak buat AIR SUSU KURMA ni boleh uolsss dapatkan di LAZADA.
Klik je gambar-gambar tu akan bawak uolss ke page direct untuk shopping terus...hihi

Kurma

http://www.lazada.com.my/kurma-yusuf-taiyoob-mariami-prima-dates-26814620.html?spm=a2o4k.brand-56306.0.0.2F0BO2&ff=1&sc=MfLb&rb=56306&boost=1
Yusuf Taiyoob Mariami Prima Dates


Susu Segar

http://www.lazada.com.my/nestle-just-milk-full-cream-milk-1l-em-20314858.html?spm=a2o4k.category-140000000000.0.0.3OPhde&ff=1&sc=EagO&boost=1
Nestle Just Milk Full Cream Milk

Pastu nak blend kan kurma dan susu boleh guna juicer Shake N take ni...cepat je siap....

Juicer

Shake N Take 3 Juicer
Shake N Take 3 Juicer


Paling ohsem lagi sempena bulan mulia ni LAZADA menawarkan harga-harga istimewa potongan yang terlajak bagus sehingga 90%
bermula 19 Mei 2017 - 30 Jun 2017
nak tengok harga-harga yang ohsem boleh klik link bawah nie
untuk buat persiapan dengan hari raya yang bakal tiba
nak cari apa?s Sebut dan klik aje macam-macam ada
Bukan setakat persalinan raya malah barang-barang dapur, peralatan dapur pun ada.
Ibarat Ramadhan Bazar Online
di LAZADA

Jom kita sama-sama join contest Lazada ni...KLIK je banner kat bawah okey....๐Ÿ’•๐Ÿ’•

https://www.lazada.com.my/blogger-contest/?offer_id=493&affiliate_id=5003&offer_name=MY+-+PB+Data-feed&affiliate_name=Involve+Asia+Technologies+Sdn+Bhd&transaction_id=102d9064d0515fc904bb68aa179d2f&aff_source=9756

Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018


You may also like

4 comments: