Tips Dekorasi Ruang Tamu di Hari Raya 2017

/
5 Comments

 Assalamualaikum....

Pejam celik pejam celik kita dah masuk 11 Ramadhan hari ni.
Ada lagi 18 hari lagi untuk kita menunaikan ibadah puasa yang hadir hanya setahun sekali.
Alahai dah mula rindukan RAMADHAN yang bakal meninggalkan kita sekali lagi 😢😢😢
Kali ni Allah beri rezeki pada Marsha untuk berpuasa disaat mengandung anak kedua.
Sangat bertuah....syukur alhamdulillah.

Ok hari ni Marsha nak share beberapa tips dekorasi ruang tamu bila Syawal menjelang nanti.
Sebenarnya tiap tahun Marsha sekeluarga akan beraya di kampung halaman.
Jadi hanya buat dekorasi yang simple dan kemas.
Janji sedap mata memandang....hihihi

Ok jom kita tegok tips-tips yang Marsha nak kongsikan okey...

1. Meminimumkan perabot


Actually Marsha adalah seorang yang sangat simple dan tak suka 'crowded'.
Jadi di ruang tamu Marsha hanya letak sofa saiz L, sofa 3 seater (sofa lama), televisyen, meja kopi dan permaidani yang simple ikut tema warna hitam-putih.

2. Hiasan Dinding


Hiasan dinding sangat perlu untuk menampakkan lagi ruang tamu kita nampak menarik dan tidak kosong sahaja. Jadi marsha letakkan beberapa hiasan dinding yang simple.
Jangan terlampau banyak nanti 'sakit' mata memandang....hihi

3. Penggunaan Cat atau WALLPAPER yang sesuai


Di zaman sekarang ni trend kan ramai yang memilih untuk menggunakan Wallpaper yang pelbagai corak dan warna yang menarik. Tak ada masalah cuma pemilihan mestilah sesuai dan menarik. Untuk dinding rumah, Marsha hanya stay dengan warna putih dan letak wall paper di beberapa bahagian sahaja.
Itupun pasang sendiri sikit-sikit...hihi.

Okey ni la serba sedikit dekorasi di rumah Marsha....



Namun seiring dengan sale dari Lazada Malaysia sehingga 80% sempena Ramadhan untuk barang-barang keperluan rumah yang menarik dan tertarik.




Marsha teringin nak tambah beberapa barang-barang keperluan rumah untuk Raya 2017 ni.
Lepas window shopping di web LAZADA MALAYSIA, Marsha berkenan dengan Air Purifier Samsung untuk keselesaan tetamu yang datang berhari raya nanti.


http://www.lazada.com.my/samsung-air-purifier-with-50-m-18429203.html?spm=a2o4k.sis-841.0.0.yhadis&ff=1&sc=GUkD&campaign=samsung-official-store&boost=1
Samsung Air Purifier with 50m2

Udara akan rasa lebih segar dan sihat dan paling penting tetamu yang bawa anak-anak kecil juga selesa.
Betul tak?..hihi



Sempena menyambut bulan Ramadhan yang mulia tahun 2017 ni Lazada malaysia telah buat promosi gempak iaitu Marhaban Ya Ramadhan dan Riang Ria Raya sale yang akan bermula dari 19 Mei 2017 sehingga 30 June 2017.
Jadi bila masuk jer website Lazada Malaysia uolss akan nampak banyak diskaun yang menarik untuk pelbagai barangan sehingga 90%.
Memang pening dibuatnya rasa macam semua nak..hihi... contohnya seperti Samsung Air Purifier ni... hingga 11% diskaun dan dapat lagi FREE Tesco Voucher RM200. Best kan??

http://www.lazada.com.my/blogger-contest/


Okey khas untuk kawan-kawan blogger pula, jom kita sama-sama join Ramadhan Raya Blogger Contest yang bermula dari 19 Mei 2017 hingga 23 Jun 2017.
Pelbagai hadiah menanti kawan-kawan bernilai sehingga RM10 000. Menarik kan? Mana tau rezeki menyusul nanti...😍😍

Nak tau detail tentang Ramadhan Raya Blogger Contest dan syarat-syarat boleh klik banner kat atas yea.
Good Luck semua!!!


Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018


You may also like

5 comments: