Pregnancy Massage di Dr Medispa & Wellness

/
20 Comments

Pregnancy Massage di Dr Medispa & Wellness


Assalamualaikum.....

Massage atau mengurut memang menjadi pilihan dari dulu lagi.
Yang biasa kita tahu ada pelbagai jenis urutan dari hujung kepala ke hujung kaki kan?
Urutan muka, urutan badan tu biasa kita dengar kan?
Urutan semasa mengandung atau pregnancy massage yang ni Marsha akui Marsha sendiri jarang dengar.
Biasa pun yang akan buat pregnancy massage ni bidan-bidan aje.
Yang memang berpengalaman dalam hal perbidanan.
Bukan calang-calang orang dan tak banyak buat secara moden lah.

Awal Julai, Marsha terima phone call dari owner Dr Medispa & Wellness, Dr Azirawaty yang menawarkan pakej urutan Pregnancy Massage.
Masa dengar offer dari Dr Azirawaty hati ini sangat teruja.
Serius di Ipoh memang ada Medispa, tapi tak ada yang ada pakej untuk mommy preggy.
Semua kena buat after bersalin dan lebih fokus kepada facial dan kecantikan.
So, ini adalah offer yang menarik dan pengalaman pertama bagi Marsha.

On 15 Julai lepas Marsha buat appointment dengan Dr Azirawaty untuk sesi pregnancy massage ini.
Bertolak dari Ipoh jam 1 tghr direct ke Dr Medispa & Wellness untuk appointment jam 530 petang.
Medispa ni terletak di Jalan Reko, Kajang.
Nt penghujung entry Marsha akan share full address bagi yang berminat untuk dapatkan massage dengan Dr Azirawaty...💗💗
Alhamdulillah perjalanan lancar direct sampai ke Dr Medispa & Wellness.




Baru sampai masa ni...bergambar dulu takut nanti dah gelap tak sempat nak bergambar.
Depan Dr Medispa & Wellnes


Kedatangan kami (Marsha ditemani suami & anak) disambut dengan senang hati oleh Dr Azirawaty dan juga staff.
Kami dilayan dengan baik dan di offer minum sementara menunggu.
Kemudian Marsha isi borang sebelum buat massage.
Borang perlu diisi untuk rekod pelanggan.


Kita isi borang dulu


Ok sesambil tu Marsha snap pakej-pakej yang ditawarkan di Dr Medispa & Wellness.
Selain dari pregnancy massage ada juga pakej untuk rawatan muka seperti facial dan juga khidmat semasa berpantang dengan harga yang berpatutan.
Jom kita tengok pakej-pakej yang ada di Dr Medispa & Wellness ini..


Pakej Pregnancy Massage & Khidmat Berpantang


Pakej Selain untuk pregnancy massage pun ada



Tak lama pun menunggu dan Marsha dipanggil ke dalam bilik rawatan untuk sesi massage.
Sesi massage ini mengambil masa 75 minit @ 1 jam 15 minit.
Jadi suami dan anak menunggu Marsha massage di dalam medispa yang banyak kemudahan semasa menunggu dan selesa sementara menunggu Marsha massage kat dalam...hihi
Pakej yang di tawarkan ni nama dia Luxurious 75 Min Belly In Love Pregnancy Massage with Foot Spa bernilai RM150 untuk satu sesi.

Dan Dr Azirawaty menggunakan massage oil yang organik yang dikenali sebagai Belly In Love Pregnancy Massage Oil.
Semua massage oil yang digunakan di Dr Medispa & Wellness ni adalah organik.
Jadi tak perlu risau yer....💗💗
Ada 4 pilihan yang kita boleh choose antaranya Macadamia Nut dan Coconut Oil.
Jadi Marsha pilih Macadamia Nut Oil untuk sesi massage hari tu.

Massage bermula dari bahagian kaki dan bahagian belakang badan.
Tapi jangan confuse ya.
Marsha tak duduk meniarap tau.
Urutan belakang tu buat sebelah-sebelah dan masa massage tu Marsha peluk bantal berbentuk U shape yang memang khas untuk preggy mom....selesa....mata kedip kedip ngantuk...hihi


Nampak tak bantal best tu??

Semasa massage tu kami banyak berbual dan Marsha banyak tanya tentang pregnancy memandangkan Dr Azirawaty adalah Doktor O&G.
Dr juga dapat rasa masa mengurut kepala baby berada dibawah dan Dr share cara nak berkomunikasi dengan baby.
Urutan demi urutan Dr Azirawaty dan staff buat sehinggalah waktu penamat.
Sangat selesa hingga tak rasa dah 75 minit buat massage...hihi

Actually since 3 bulan lepas Marsha sakit bahagian papan punggung belakang.
Bila baring melentang dia akan 'tarik' dari papan punggung hingga ke bahagian betis yang menyebabkan kejang.
Marsha juga baru lepas kekejangan kaki kiri 2 hari sebelum massage sehingga jalan pun hincut-hincut.
Tu adalah masalah biasa bagi mommy preggy macam Marsha ni tambah lagi semakin sarat.
Alhamdulillah lepas massage dapat terasa perubahan.
Semua kesakitan dah hilang.....alhamdulillah.
Personal touch dari Dr Azirawaty memang best.....terbaik...

Oh ya....Dr Azirawaty juga buat urutan di bahagian abdomen itu kawasan usus untuk melancarkan proses pembuangan air besar dan mengelakkan sembelit.
Juga urutan breast untuk menggalakkan pengeluaran susu badan nanti.
Actually Dr Azirawaty mempunyai certified dari UK dalam bidang pregnancy masssage ni.

Menurut Dr Azirawaty, Dr Medispa & Wellness ni baru 3 bulan beroperasi dan lebih fokus kepada penggunaan bahan organik dan natural.
Dr Azirawaty juga ingin memperkenalkan dan memberi pendedahan tentang pregnancy massage dengan menggunakan bahan organik kepada mommy-mommy yang sedang preggy.
Jadi bagi Marsha tanpa sangsi lagi mahu pregnancy massage kerana Dr Azirawatiy mempunyai certified dari UK.


With Dr Azirawati owner Dr Medispa & Wellness


Sesi temuramah

Selepas selesai sesi massage Marsha dan family dijamu dengan minuman yang disediakan oleh staff Dr Medispa & Wellness.
Dan kemudian kami buat sedikit sesi fotografi serta sesi perkenalan.
Sebelum balik Dr Azirawaty berikan token spesel untuk Marsha kenangan balik Ipoh.


Organic Massage Oil bernilai RM90++ ada dijual di Dr Medispa & Wellness


Alhamdulillah moga murah rezeki Dr Azirawaty dalam bisnes beliau.
Secara keseluruhan sesi massage sangat best dan calming.
Hospitaliti yang sangat best!!
Suasana dalam Dr Medispa & Wellness sendiri pun amat selesa dan tenang semasa menunggu.


Tenang kan???

Dan layanan sangat-sangat polite dari Dr dan staff Dr sendiri.
Sangat puas hati.
Kalau Dr buka dekat Ipoh, Marsha akan menjadi pelanggan tetap....hihihi

Ok nak tau location Dr Medispa & Wellness korang boleh waze je Dr Medispa & Wellness.


Alamat:

Dr Medispa & WellnessNo 6-1, Jalan Reko Sentral 6,Reko Sentral,Kajang.


Waze: Dr Medispa & Wellness


Untuk maklumat lanjut atau booking boleh call direct atau ke FB Page:
No tel: 03-8733 1980


FB Dr Medispa & Wellness: https://www.facebook.com/drmedispawellness/
atau
FB Pregnancy Masssage: https://www.facebook.com/bellyinlovepregnancymassage/



Jadi buat yang berminat untuk dapatkan perkhidmatan Pregnancy Massage di Dr Wellness & Medispa boleh call & buat appointmen yer.
Untuk pakej lain pun sama.
Rate for Dr Medispa & Wellness??
10 bintang berganda Marsha bagi......yeayyyyy
Serius nt datang kajang mau massage lagi......bestttt 💃💃



Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018


You may also like

20 comments:

  1. Replies
    1. Masa bujang ni bleh wat pakej lain cik en....facial ka...ada jugak sana..:)

      Delete
  2. Medispa Ipoh baru bukak kan ? macam dengar2 orang sebut tapi tak sampai lagi hehe maybe tunggu Medispa call kite plak hahahak.. syioook r akak kena massage lega segala sendi2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah medispa ipoh tu dah setahun buka kot..hihi

      Delete
  3. best nya ada spa macam nih...terbaik lahh..huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rare kan spa gini...tak ramai buat servis untuk preggy mom

      Delete
  4. Bestnya..1st time dgr ada urut utk preggy mum..selalu utk facial & urut biasa je..bagus dr offer urut2 utk preggy mum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Fieza...marsha pun 1st time dengar & merasa....sgt tenang dan best badan rasa

      Delete
  5. Wah bestnya mengurut time peggy hilang sengal badan semua kan. Semoga dimudahkan bersalin nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Miza doakan....moga dipermudahkan proses bersalin nanti...Aaamin

      Delete
  6. Memang best kalau badan kita ni dibelai sesekali sekala.. Urutan melegakan mana yg lenguh kan.. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul cikla....rasa ringan badan lepas tu....hihi

      Delete
  7. Terus rasa nak preggy...best kalau dpt manja2 macam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak SA...best kan manja-manja gini...syokkk

      Delete
  8. kak suria.. zati kan selalu pergi sini.. zati selalu buat facial la.. hik3..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen. Moga dimurahkan rezeki semua. Tunggu saya terjah balik yer..:)