Serlahkan Keyakinan Diri Berhijab Dengan Syampu Hijab dari Natural Elixirs

/
8 Comments

Serlahkan Keyakinan Diri Berhijab Dengan Syampu Hijab dari Natural Elixirs


Assalamualaikum...


Masalah rambut ?? Mostly ramai dari kita yang mempunyai masalah rambut terutama yang berhijab aka bertudung.
Sebab rambut kita asik terperap dalam tudung dan memerlukan extra care.
Bila rambut terperuk kat dalam hijab, rambut tak boleh nak bernafas.
Sebab tu ada masalah seperti kelemumur, rambut gugur dan berminyak.

Marsha akui Marsha mempunyai beberapa masalah rambut terutamanya rambut gugur.
Kalau sikat rambut atau semasa mandi tengok lah segumpal rambut akan gugur.
Seminggu kat rumah penuh dengan rambut Marsha yang gugur.
Sangat risau sebab boleh jadi botak....huhuhu
Actually rambut pun dah makin nipis.....😓😓😓

Akhirnya ada satu company, Natural Elixirs telah contact Marsha untuk mencuba produk baru mereka iaitu Syampu Hijab.
Wah...pucuk dicita ulam mendatang.
Sebab Marsha dah cuba pelbagai brand khas untuk wanita berhijab tapi tiada perubahan.
Rambut masih gugur 😓😓😓
Jadi syampu yang dinantikan dah sampai then Marsha akan amik masa 5 hari ke 1 week untuk melihat perubahan.

Bila sampai, 1st thing yang Marsha try ialah bau dia......wangiiiiii!!
Sangat suka bau dia dan bersemangat nak cuba.
Actually shampoo ni made in Turkey rupanya.....jauh datang....hihi
Satu lagi yang best ia adalah syampu 2 dalam 1. Syampu dan perapi skali.
Dari observation secara zahirnya Marsha boleh tengok masa memula terima ialah baunya yang wangi dan kepekatan shampoo tu sendiri tak macam syampu lain. Ini kerana ia organik.
Tak berapa pekat tapi berbuih....😍😍


Syampu Favorite Marsha Sekarang :)


Syampu Hijab ini menggabungkan bahan-bahan organik iaitu:


Minyak Nettle
Ekstrak Bunga Cammomile dan juga
Minyak Tea Tree

Yang kita tau bahan-bahan ini mempunyai khasiat untuk menguatkan, melindungi dan mencegah keguguran rambut. 
Ini kerana rambut memerlukan pendedahan udara dan cahaya yang cukup untuk lebih sihat dan kuat. Bila rambut sentiasa tertutup, kulit kepala tak boleh bernafas dengan baik, menyebabkan sebum mengeluarkan minyak yang berlebihan menyebabkan rambut lembap dan berminyak.
Liang rambut juga akan tersumbat dan akan menyebabkan kulit kepala yang tidak sihat, kelemumur, rambut gugur dan rambut tidak bermaya.

Jom kita tengok satu persatu kelebihan bahan-bahan organik yang terkandung dalam syampu hijab ni.

Minyak Neetle

  1. Kaya dengan Vitamin B
  2. Sumber terbaik zat besi, pottasium, mangan, kalsium, magnesium, fosforus, silika, iodin, sodium dan sulfur.
  3. Mengandungi protin dan asid amino yang tinggi.
Minyak Neetle ni membantu dalam pertumbuhan rambut yang baru kerana daun Neetle kaya dengan silica dan sulfur yang mana bertindak untuk menguatkan akar rambut, folikel, kulit kepala dan memjadikan rambut lebih sihat dan bersinar. 
Bukan hanya mengurangkan keguguran rambut malah mengekalkan warna asal rambut serta sangat efektif dalam merawat kelemumur.

Ekstrak Bunga Cammomile

  1. Anti Radang
  2. Anti Kerengsaan
  3. Anti- microbial
Membantu dalam pertumbuhan rambut dan memelihara kulit kepala supaya lebih kuat dan lebih bermaya.


Minyak Tea Tree

  1. Anti-radang
  2. Anti-kerengsaan
  3. Anti-microbial
  4. Anti-fungal
  5. Anti-bakteria
  6. Antiseptik
  7. Anti-viral


 1.      Mengurangkan kelemumur secara semulajadi dan mencegah beberapa masalah rambut yang biasa iaitu keguguran rambut, rambut botak, psoriasis dan juga masalah kutu rambut. Ia mengurangkan keguguran rambut dan dalam masa yang sama menggalakan pertumbuhan rambut baru. 

2.       Minyak Tea Tree menyingkirkan sel mati, folikel rambut yang tersumbat, dan meningkatkan sistem imun dimana melawan jangkitan yang menyebabkan rambut gugur serta mengelakkan dari kutu rambut dan kelemumur.

Perubahan Yang Dialami

Setelah seminggu observation, Marsha perasan di lantai tile rumah yang berwarna putih suci ini sudah tiada helaian rambut.
Bila mandi pun dah tak ada rambut gugur bila Marsha gosokkan tangan pada rambut.
Yang lebih obviousnya bila sikat rambut yang melekat disikat banyak seperti sebelum ni sudah tiada.
Lagi satu perubahan ialah rambut Marsha juga tidak berminyak dah.
Kalau tak lepas shampu then pakai tudung balik kerja rambut masih dalam keadaan yang lembap kerana rambut tertutup dengan hijab.
Ini kerana kulit kepala Marsha tak boleh bernafas dan menyebabkan pengeluaran sebum yang berlebihan. Sebab tu la rambut jadi lembap dan berminyak.
Kali ni rambut lembut dan tak lembap pun....sangat seronok bila tengok perubahan ni.

Formulasi Unik Syampu Hijab ni ialah:

  • Membersih dan melembapkan rambut dan kulit kepala
  • Mengawal pengelupasan semulajadi kulit kepala, menjadikan ia segar semula.
  • Menyeimbangkan pengeluaran sebum dan mengurangkan minyak yang berlebihan
  • Sifat antioksidan yang melindungi rambut daripada kerosakan dan penuaan awal.
  • Memberi tenaga dan menyegarkan semula akar rambut untuk rambut yang berkilat dan sihat.
  • Mencegah keguguran rambut dan kelemumur.
Best kan??
Yang paling best lagi ia disahkan HALAL oleh Turkish Certification Body.
Alhamdulillah boleh guna tanpa was-was.

Macamana nak dapatkan Syampu Hijab ni?

>> KLIK SINI<<


Boleh hubungi melalui maklumat di bawah tau...


Facebook

Twitter

Pinterest
Natural Elixirs Sdn Bhd

Instagram
Natural Elixirs Sdn Bhd naturalelixirssdn

Google +
Natural Elixirs Sdn Bhd

Youtube
Natural Elixirs Sdn Bhd




Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018


You may also like

8 comments:

  1. Macam best je syampu ni..bolehlah cuba nt

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom cuba...boleh dapatkan di link kat dalam post

      Delete
  2. Selama ni dok pakai safi shayla je. Boleh cuba yg ni plak la kot hehe

    ReplyDelete
  3. Mcm best sbb ingredient dri bahan organik...saya suka saya suka

    ReplyDelete
  4. If you are interested in purchasing your own Hijab Shampoo, you can get it here!
    http://www.lazada.com.my/hijab-shampoo-75845235.html?ff=1

    ReplyDelete
  5. bau wangi, fungsi pun ok. mmg best ni

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen. Moga dimurahkan rezeki semua. Tunggu saya terjah balik yer..:)