Antioksidan Bersama Juice Works

/
9 Comments

Antioksidan Bersama Juice Works

Assalamualaikum...


Bertemu kembali kita di entry Marsha yang terbaru.
Hari ni Marsha nak share sikit tentang ANTIOKSIDAN.
Mesti ramai yang pernah dengar kan?
Antioksidan ni sinonim dengan awet muda dan banyak lagi.
Tapi tau tak apa itu antioksidan? Jom kita tengok....💕💕


Apa Itu Antioksidan?


Antioksidant – anda mungkin pernah dengar istilah ini di sekitar kedai makanan kesihatan di bandar atau pun perbincagan mengenai topik kesihatan dan pencegahan penyakit.

Carian melalui Google menunjukkan penggunaan istilah ini telah berkembang pesat semenjak dua dekat yang lalu ini, selaras dengan peningkatkan minat dalam permakanan hidup yang lebih sihat. 
Tetapi tahukan anda apa itu antioksidan sebenarnya?

Merujuk kepada kamus, antioksidan merupakan bahan yang menghilangkan agen-agen pengoksida yang berpotensi merosakkan organisma hidup didalam badan. Pengoksidaan di dalam tubuh manusia adalah tindak balas kimia yang menghasilkan radikal bebas yang boleh menyebabkan tindak balas rantaian yang boleh merosakkan sel.

Malah process metabolisme atau pemprosessan oksigen yang kita ambil melalui pernafasan, atau penghasilan tenaga daripada sel-sel, boleh menghasilakan radikal bebas seperti itu.

Tubuh kita adalah penciptaan tuhan yang menakjubkan, kerana ia juga boleh menghasilkan antioksidan yang diperlukan untuk mengatasi kerosakkan ini. Walau bagaimanapun, kandungan radikal bebas ini jauh lebih banyak daripada antioksidan yang terdapat didalam tubuh kita, terutamanya di dalam dunia yang semaking tercemar ini.

Oleh itu, untuk membantu badan kita mengekalkan keseimbangan, bekalan antioksidan luar yang berterusan diperlukan untuk membantu meneutral dan menghilangkan radikal bebas.

Inilah sifat alam semulajadi yang menyediakan apa yang diperlukan oleh badan kita. Antioksidan boleh didapati di kebanyakkan makanan yang ber asaskan tumbuh-tumbuhan seperti buah-buahan dan sayur-sayuran. Ia juga boleh di dapati di dalam teh, wain dan coklat! Terdapat juga banyak jenis antioksidan yang lain, beberapa yang popular adalah vitamin (beta-Karoten), C, dan E. Andajuga mungkin pernah dengar mengenai flavanols – yang terdapat didalam coklat dan lycopene yang terdapat di dalam tomato.

Salah satu sebab disebalik kenaikkan minat terhadap jus buah-buahan an sayur-sayuran baru-baru ini – selain daripada kelazatannya adalah jumlah antioksidan yang banyak yang boleh diperolehi daripada mereka.

Ambil minuman Heartbeat daripada Juice Works, yang mengabungkan kebaikkan antioksidan yang kuat dari limau gendang, oren, lobak merah, epal dan timun.

Jus Heartbeat Yang Sedap dan Berkhasiat


Ia mempunyai hesperidin antioksidan daripada oren, dimana ia boleh membantu meningkatkan fungsi saluran darah dan menurunkan risiko penyakit jantung seseorang.

Selain daripada antioksidan alfa dan beta-karoten, yang bain untuk kuit, paru-paru, sistem imun dan kesihatan jantung, wortel mengandungi antioksidan lutein yang penting untuk kesihatan mata.

Di samping kaya dengan vitamn A dan C, limau gendang juga mempunyai antioksidan naringenin, yang telah didapati untuk membantu hati memecah lemak dan meningkatkan kepekaan sel tubuh terhadap insulin. Terdapat bukti menyatakan bahawa naringenin mungkin melindungi hati daripada kerosakkan.

Timun, mempunyai banyak antioksidan juga. Sekali lagi, selain vitamin C fan beta-karoten, ia mengandungi flavonoid seperti kaempferol, yang dapat membantu melawan kanser dan menurukan risiko penyakit kronik, termasuk penyakit jantung. Epal juga adalah kaya dengan flavonoid yang mempunyai antioksidan yang banyak. Saintis kini telah mengira kuasa antioksidan epal adalah bersamaan dengan lenih daripada 1,5000 miligram vitamn C.

Gabungan Mantap Resepi untuk Jus Heartbeat

Jadi apa yang anda tunggukan? Dapatkan secawan Heartbeat – atau mana-mana jus pilihan anda dari Juice Wroks hari ini - dan bantu badan anda melepaskan radikal bebas yang jahat!

P/s: Khusus yntuk bulan Oktober, Juice Works telah berkerjasama dengan Face – dahulu dikenali sebagai Groupon – unutk menawarkan RM 5 Diskaun untuk setiap pembelian di Juice Works. Hanya layari www.myfave.com atau muat turun aplikasi Fave dan dapatkan kod promo untuk mendapatkan diskaun anda!**

**Tawaran ini boleh ditebus dari Oct 1 sehingga Oct 31, 2017
**Ia tidah boleh digabungkan dengan diskaun/baucar yang lain

  
MENGENAI JUICE WORKS Malaysia


Juice Works Malaysia adalah perintis syarikat jus buah-buahan yang segar di negara di mana mereka dipercayai oleh beribu-ribu pelanggan-pelangang setia untuk kraf yang mengunnakan ramuan bahan-bahan semulajadi yang terbaik.

Diasaskan oleh Jason Choy dan Ling Mooi Li, pasangan berkenaan membuka kiosk pertama di pusat beli-belah Curve pada Disember 2004. Setelah tidak lama ia dibuka, kisok tunggal ini telah memenangi pujian daripada pelanggan-pelanggan untuk menu jus yang sihat dan smoothie yang sangat lazat.

Bermula daripada satu kiosk, Juice Works Malaysia telah berkembang sebagai syarikat pembekal jus buah-buahan dan smoothie segar premium di negara ini yang mengkhusus dalam menu hebat untuk lebih daripada 30 pilihan buatan tangan. Jenama ini terkenal dengan minuman sihat yang segar, dibuat selepas pesanan dan lazat menjamin pelangan akan kembali melawatnya lagi. Daripada eksekutif perniagaan yang sibuk kepada ibu bapa dan pengguna yang mementingkan kesihatan, Juice Works Malaysia mempunyai minuman yang sesuai dibuat segar untuk setiap keperluan individu.

Juice Works Malaysia kini boleh dijumpai di 29 lokasi di seluruh negara dengan banyak lagi akan di buka pada masa yang akan datang. Bagi memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk gaya hidup sihat, Juice Works Malaysia juga menawarkan peluang francais sebagai sebahagian daripada rancangan pengembangannya, serta kiosk mudah alih untuk menyampaikan minuman kepada pelanggan yang asyik bergerak.




Untuk maklumat dan imej, sila hubungi
Chan
GreatWorks Marketing
Mobile +6010 295 4802
e-mel chan@greatworksmarketing.com

 


Marsha 
Part Time Blogger 
Review Product & Place Blogger 
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018


You may also like

9 comments:

  1. Minuman antioksida boleh maintain awet muda kan.

    ReplyDelete
  2. sedapnya sedapnya.. juice semua sedap. Juice Work ke Boost ke semua sedap hahaha..

    ReplyDelete
  3. Terbaik la.. sudah la sedap.. menyihatkan pula tu ;)

    ReplyDelete
  4. I is suka minum jus. Lagi2 kalau tau jus utk kecantikkan... tp belah klang ada ke?

    ReplyDelete
  5. Bilalah dpt beli Juice Work ni dudududu

    ReplyDelete
  6. Memang feveret skrg air ada buah2 ni..Rasa fresh gitu...

    ReplyDelete
  7. Jus Heartbeat sangat sesuai untuk mereka yang susah nak makan sayur dan buah secara mentah ... menarik dan menyihatkan.

    ReplyDelete
  8. Apa apa pun kalau ada rasa oremange confirm sedap! 😍

    ReplyDelete