Kempen Terbaru Traveloka | Make 11.11 Fly

/
11 Comments

Make 11.11 Fly dengan Traveloka


Assalamualaikum uolsss


Dah masuk November rupanya kita kan. Pejam celik cepat masa berlalu.
Marsha nak tanya ni korang pernah fly tak? Mestilah naik flight aka kapal terbang kan?
Fly balik kampung ke, atas urusan kerja ke atau bercuti dikira sebagai travel la kan.
Tu dah dikira naik lah tak kan tunggu nak bercuti baru dikatakan fly tak?
Janji kita fly dengan kapalterbang....baru dinamakan fly betul tak??
Itu impian semua orang terutamanya kanak-kanak.
Marsha dulu dizaman kanak-kanak memang berimpian nak naik kapalterbang.
Alhamdulillah pernah la naik beberapa kali bercuti bersama keluarga.

Di saat ini Marsha tau ada yang masih belum berpeluang untuk naik kapalterbang.
Marsha pasti semua ingin merasa naik kapalterbang cuma belum berpeluang lagi.
Antara faktornya mungkin fobia atau gayat ditempat tinggi, sibuk dengan kerja harian dan yang paling ketara sekali ialah harga tiket flight yang agak tinggi.
Jadi ia membataskan impian untuk travel dengan kapalterbang di saat ekonomi pada saat ini.
Pilihan yang lebih murah seperti bas, keretapi menjadi pilihan berbanding kapalterbang walaupun ia menjimatkan masa tapi dari segi kos agak tinggi.
Sape nak jika kos seorang naik kapalterbang boleh cover 3 atau 4 tiket bas?
Mesti bas menjadi pilihan kan??
Marsha pun sama, jarang bercuti naik kapalterbang semenjak ekonomi tak berapa ok.
Sebab tiket flight agak tinggi dari biasa dan tukaran wang asing juga.

Rentetan dari itu, banyak planning Marsha pending. Korang pun mesti sama kan??
Last travel 2013 ke Turki dan sampai tahun ni 2017 tak fly lagi kemana-mana even dalam Malaysia pun.
Hanya travel dengan kereta ke beberapa tempat yang boleh dicapai seperti Langkawi dll.
Teringin nak pergi sabah,sarawak or brunei this year tapi Allah beri rezeki mengandung dan bersalin.
Jadi planning postponed next year....mungkin jauh sikit kot berjalan.
Australia ke kan?? Tapi masih dalam planning. Kena buat itineary dulu sebab kali ni plan nak sendiri.
Kena ada itineary lengkap baru smooth dan tidak membazir masa di tempat bercuti nanti.

Ok Marsha rasa November ni adalah peluang kita untuk grab tiket flight yang murah.
Sebab tak lama lagi 11.11 dan kebanyakkannya akan ada banyak sale tak kira produk, hotel dan juga tiket penerbangan.
Masa ni lah kita nak amik peluang untuk planning percutian kita. betul x?
Yang ada urusan kerja jauh-jauh yang kena naik flight pun sangat-sangat ok sebab time ni nak grab tiket murah dari biasa kan?
Dah tak lama dah ni tinggal beberapa hari je.

Ok lagi satu nak tanya, kat mana korang suka beli tiket penerbangan selain direct web Air Asia, MAS atau seangkatan dengannya?
Kan sekarang banyak platform online yang menawarkan tiket penerbangan murah.
Pilihan Marsha? Marsha biasa suka guna Traveloka.
Sebab harga dia tak ade hidden charge dan apps dia sangat-sangat friendly.
Marsha pun tempah hotel melalui Traveloka juga sebab puas hati dengan servis, harga yang murah dan tiada caj tersembunyi. Harga jujur orang kata....hihihi

Traveloka, Aplikasi Penempahan Tiket Penerbangan dan Hotel


Ok buat yang belum tahu, meh Marsha nak cerita sikit tentang Traveloka ni.
Traveloka ni adalah salah satu platform penempahan online yang memberi kemudahan kepada yang berminat bercuti untuk buat tempahan bilik hotel dan tiket penerbangan dengan harga mampu milik.
Penempahan tiket penerbangan dan hotel bagi destinasi domestik dan antarabangsa yang mudah melalui laman web atau aplikasi telefon bimbit.
Tak perlu pergi banyak banyak web atau aplikasi untuk tempahan tiket penerbangan dan hotel.
Kita boleh je rancang percutian serta perjalanan hanya dalam satu website atau satu aplikasi je.
Website atau aplikasi Traveloka mempunyai pelbagai pilihan syarikat penerbangan dan juga hotel.
Contoh syarikat penerbangan yang ada di website atau aplikasi Traveloka ni lebih dari 20 syarikat. Banyak kan?
Antaranya ialah Air Asia, Malaysia AIrlines, Malindo,Thai Lion Air, Lion Air, Garuda Indonesia, Jetstar, Thai AIrways, KLM, Emirates, Etihad AIrways, Bangkok Airways, Vietnam Airlines, Cathay Pacific, Air France dan banyak lagi.

Airline Partners dengan Traveloka

Paling menarik, harga yang dinyatakan adalah yang terbaik dan kompetetif untuk tiket penerbangan di Asia Tenggara.
Jadi tak perlu nak buka banyak-banyak website untuk bandingkan harga dan merancang perjalanan.
Menjimatkan masa kan??
Jadi sempena November ni pada 11.11 ni Traveloka akan launch kempen terbaru tau!! Jom tengok!!

Kempen Make 11.11 Fly 


Traveloka Campaign is back!!!! Yipee!!!
Happy betul bila tau Traveloka akan buat kempen terbaru khas sempena 11.11 ni.
Kali ni kempen mengenai penerbangan sebab tu nama kempen Make 11.11 Fly.
Actually 11.11 adalah tarikh keramat dimana semua syarikat akan buat SALE tak kira online atau offline. Semua dah tau kan 11.11 adalah tarikh SALE.
Traveloka juga grab peluang ni untuk launch SALE yang tak mampu korang nak tolak. Best tak?
Make 11.11 Fly adalah kempen SALE yang sangat-sangat dinantikan oleh individu yang suka travel macam Marsha.
For me travel make me release.....chewahhhhh!!!..hihi
Kempen kali ini fokus pada tiket penerbangan buat traveller yang menantikan saat tiket tambang murah untuk travel kemana sahaja destinasi yang dipilih.
Harga yang terbaik dan kompetetif mestilah wajib grab betul tak??

Paling best Kempen Make 11.11 Fly ni menawarkan tiket penerbangan kemana-mana sahaja destinasi yang kita suka atau nak.
Ye...kemana-mana sahaja tak terhad ke beberapa destinasi.
Wah syok kan bila bebas nak memilih destinasi pilihan.
Tempahan tiket penerbangan pula, minimum 2 orang pergi-balik.
Jadi buat yang nak travel sorang tu bawak lah rakan skali untuk dapatkan kempen yang best ni.
Buat yang nak travel ramai sudah tentu ia sangat berbaloi. Kan??
Jadi dari sekarang boleh la buat itineary dan perancangan untuk bercuti dimana sahaja destinasi pilihan.
Bak kata pepatah 'Jauh Perjalanan Luas Pengalaman' dan berbaloi dengan Traveloka. Yeayy!!!!

Tarikh Kempen Make 11.11 Fly??

Haa....jangan risau ada tarikh untuk korang grab tiket penerbangan yang berbaloi dengan Traveloka.
Kempen ini akan berjalan selama 3 hari iaitu :

10.11.2017 hingga 12.11.2017.

Jadi jangan lepaskan peluang grab tiket penerbangan yang berbaloi dari Traveloka ni.

Buat yang belum tahu macam mana nak buat tempahan tiket penerbangan ni boleh daftar dulu di website TRAVELOKA atau install aplikasi Traveloka di telefon pintar korang dan sign in atau register.

Tempah Tiket Penerbangan dengan Traveloka


Kemudian boleh lah mula buat tempahan pada tarikh Kempen Make 11.11 Fly.
Senang je kan?
Boleh pilih syarikat penerbangan pilihan dengan harga yang terbaik tanpa 'hidden charge'.
Sign in atau register siap-siap, buat perancangan dan kemudian tunggu je tarikh kempen terus grab.
Lambat lambat nanti gigit jari.....hihihi
Marsha pun nak get ready grab ni....hahahaha
Bila dah mula kempen terus je pergi ke web atau apps Traveloka atau terus ke Kempen Make 11.11 Fly direct terus untuk tempahan.

Okey jom kita nantikan suprise dari Traveloka dengan Kempen Make 11.11 Fly ni.
Tak sabar rasanya!!!!

Untuk detail lebih lanjut tentang Traveloka boleh ke website Traveloka.

TRAVELOKA

Jommm buat planning jom!!!



Marsha 
Part Time Blogger 
Review Product & Place, Lifestyle, Parenting, Travel, Health & Beauty Blogger 
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018


You may also like

11 comments:

  1. Bestttt ngan Traveloka nie.. Murah dan mudah.. Jom travel sempena dengan kempen Make 11.11 Fly

    ReplyDelete
  2. Jom jom simpan duit beli tiket flight..hihi

    ReplyDelete
  3. Jom lah kita bercuti dengan Traveloka!

    ReplyDelete
  4. Bercadang nak pergi bercuti hujung tahun ni. Boleh lah check harga tiket dengan traveloka ni.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen. Moga dimurahkan rezeki semua. Tunggu saya terjah balik yer..:)