Frequently Ask Question (FAQ) Mikkae Goat Milk

by - 2/28/2018 08:00:00 AM

Assalamualaikum


2-3 hari lepas Marsha dah share tentang Mikkae Goat Milk di ENTRI ini. Jadi untuk entri kali ni Marsha nak share Frequently Ask Question (FAQ) untuk Mikkae Goat Milk ini. Jom baca| Frequently Ask Question (FAQ) Mikkae Goat Milk.

FAQ Mikkae Goat

Mikkae Goat Milk 250g


1)Berapa harga MIKKAE GOAT?
 - 1 canister 250g : RM29 (NP)
 - Promosi FEB
     
Promosi bermula 16 Feb onwards


2) Manakah negara asal MIKKAE GOAT?
 -  Holland

3) Siapakah yang sesuai minum MIKKAE GOAT?
 - Seawal bayi berumur 6 bulan & keatas
 - Kanak2 yg sedang membesar
 - Orang dewasa bagi memenuhi diet yang seimbang
 - Golongan yang telah berumur bagi membantu menguatkan tulang kerana gabungan kalsium dan fosforus yang membentuk calciumphosphate yang terdapat dalam komponen susu kambing penting untuk membentuk struktur dan kekuatan tulang serta beberapa fungsi tubuh yang lain.
 - Ibu mengandung bagi memenuhi keperluan kalsium ketika mengandung.

4)Apakah yang mengiktiraf produk MIKKAE GOAT?
 - Mendapat pengiktirafan COKZ  iaitu sebuah badan antarabangsa yg menilai kualiti sesuatu produk tenusu.
 - Juga mendapat pensijilan HALAL EROPAH(EU) yang turut diiktiraf JAKIM.

5) Dimanakah MIKKAE GOAT dipekkan?
 - Di kilang yang bertaraf GMP (Good Manufacturing Practice).
 - Merupakan produk keluaran Muslim.

6) Apakah antara kandungan nutrisi yang terdapat dalam MIKKAE GOAT?
 - Protein
 - Vitamin A D E C B1 B2 B3 B6 B12
 - Asid Folik
 - Kalsium
 - Zink besi
 - Zink
 - Magnesium
 - Fosforus

7) Apakah jenis baka kambing yang menghasilkan MIKKAE GOAT?
 - Kambing baka Saanen ini berasal dari Lembah Saanen,Switzerland.
 - Penghasilan susunya di antara 500 kg – 1200 kg dalam tempoh 250 hari (purata 800 kg)

8) Bagaimana cara pengambilan MIKKAE GOAT?
 - Dicadangkan 1 gelas pagi & 1 gelas malam
 - Dewasa: 2 scoop utk 1 gelas (±200ml)
 - Kanak2 : 1 scoop utk 150ml
 - Kalau nak campur ngan serbuk koko/pati kurma atau lain2, cukup hanya 1 scoop kerana MIKKAE sudah cukup pekat kerana ia melalui proses freeze drying (susu kambing dlm bentuk cecair dikeringkan sehingga menjadi bentuk serbuk)
 - Semua bancuhan hendaklah menggunakan AIR SUAM bukan air panas mendidih

9) Adakah MIKKAE GOAT boleh mengenyangkan?
 - Susu boleh membuatkan anda rasa kenyang kerana ia sangat kaya dengan protein. Susu dimakan dengan oatmeal atau bijirin kegemaran anda dan ia akan cukup membuatkan anda rasa kenyang dengan lebih lama.
 - Badan seseorang yang kurang vitamin D akan membuatkan badan akan jadi lebih gemuk. MIKKAE GOAT mempunyai vitamin D dan membantu menurunkan berat badan.

10) Adakah MIKKAE GOAT sesuai untuk pesakit diabetis?
 - SESUAI
 - Khasiat susu kambing untuk diabetis adalah kerana kandungan Beta casein dalam susu kambing adalah A-2. Ia membantu merembes hormon insulin dalam badan. Insulin bertanggungjawab membawa glukosa ke seluruh tubuh badan (pesakit diabetis kekurangan insulin didalam pankreas).

11) 1 canister MIKKAE GOAT boleh bertahan berapa lama?
 - Bergantung kepada cara pengambilan
 - Sekiranya ambil 1 gelas sehari - ± 15 hari

12) Kenapa susu kambing mahal?
 - kerana penghasilan susu kambing sangat terhad, ± 3 liter sehari berbanding ±16 liter bagi susu lembu.
 - MIKKAE GOAT masih dalam harga mampu milik (RM29/250g)

13) Berbaloi tak beli MIKKAE GOAT?
 - Sangat berbaloi
 - 1 gelas(2 scoop)= ± RM2.40     
       (1g=±RM0.12)

14) Bagaimanapun penyimpanan MIKKAE GOAT?
 - Disimpan di tempat yang kering

15) Bagaimana dengan charge COD MIKKAE GOAT?
DELIVERY CHARGE

5-10 km : RM5
11-16km : RM7
17-24km :  RM10
25km ke atas :  50sen setiap km
# Delivery menggunakan kereta.
# Jarak dikira menggunakan Google Maps.


16)Berapa caj pengeposan MIKKAE GOAT?

 1-2 canister : RM10
 3-4 canister : RM??
  ** caj pengeposan tertakluk pada perubahan


17) Bagaimana dengan cara pembayaran MIKKAE GOAT?

 - Melalui pindahan wang/transfer ke akaun Maybank 162143081988 (NOR MARSHALIZA SHAIDAN)
 - Reference : Mikkae


18) Boleh ker nak jadi ahli?

  - MIKKAE GOAT xde ahli tapi ada peluang menjadi premium dealer
 - paling mudah sekarang, hanya beli 6 canister akan menjadi premium dealer secara automatik di samping percuma shaker


Jadi kalau ada soalan-soalan lagi boleh tinggalkan jejak ye. InsyaAllah Marsha akan jawab sepantas mungkin. 

Marsha
Part Time Blogger
Niche Lifestyle, Parenting, Healthy, Beauty & Travel
Collaboration & Review Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

You May Also Like

10 sahabat ibu

  1. marsya, klu 250g tu tahan sebulan tak?

    ReplyDelete
  2. tak pernah lagi dengar pasal Mikkae goat milk ni..tapi khasiat susu kambing ni memang bagus

    ReplyDelete
  3. Kak Sue belum pernah lagi cuba minum susu kambing, tapi nanti nak cuba juga lah..

    ReplyDelete
  4. Sis pernah cuba minum susu kambing ni...tapi tu lah..tak boleh masuk tekak. Kalau makan daging kambing ok pulak..hehehe

    ReplyDelete
  5. Murah juga tu. Sebulan +- 2 canister = RM58 je. Sesuai utk seisi keluarga pula tu

    ReplyDelete
  6. Mudahnya..ada dalam bentuk refill..jimatla kan..teruja lak nak try

    ReplyDelete
  7. Lia nak try pulak Goat Milk ni mana tau dapat jadi minuman pengubat gastrik kan.

    ReplyDelete
  8. lama dah tak minum susu kambing ni sebab takut ada bau dia. tapi tgok ni macam convincing je utk try lagi sekali hehe

    ReplyDelete
  9. Macam menarik jer mikkae goat milk ni. Nak try bagi dekat anak.

    ReplyDelete
  10. Wah, menarik ni. Nanti boleh cuba...

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen. Moga dimurahkan rezeki semua. Tunggu saya terjah balik yer..:)