Ellvita Orgalac | Rahsia Kecergasan Seharian

by - 3/09/2018 11:16:00 PM

Ellvita Orgalac | Rahsia Kecergasan Seharian

Assalamualaikum

Hai korang!! Hari ni Marsha nak share tentang satu produk minuman Susu Kambing keluaran Ellvita iaitu Orgalac. Actually, Marsha ialah penggemar susu terutamanya susu kambing. Sebelum-sebelum ini, Marsha kerap beli susu kambing fresh yang difrozenkan dan panaskan bila nak minum.  Ianya bagus sebab pure tapi Marsha menghadapi masalah bila nak travel dan bila nak minum di office. Rasa leceh pula dan Marsha mula mencari susu kambing yang senang dibawa travel dan menjimatkan ruang.  Akhirnya Marsha menjumpai Ellvita Orgalac (perisa Asli) dan ia menepati citarasa Marsha. Sape suka minum susu kambing kita geng!!...hihi. Jom baca| EllVita Orgalac|Rahsia Kecergasan Harian


Susu Kambing EllVita Orgalac


Menarik Dengan Susu Kambing EllVita Orgalac?

Sebelum Marsha kongsikan pengalaman Marsha mengambil Orgalac ini, Marsha nak kongsikan dulu tentang Orgalac Susu Kambing ini.  Sebenarnya, Ellvita Susu Kambing ini telah di buat penjenamaan semula. Kalau ikutkan dulu adalah jenama i-Sihat. Tapi sekarang telah direbranding ke nama Ellvita namun khasiat dan rasanya dan juga khasiat lebih menyengat macam dulu kerana ianya diperbaharui. Jadi tak perlu ragu-ragu ya. Apa yang menarik tentang Susu Kambing Ellvita ye? Susu Kambing EllVita ini diformulasikan oleh Dr Perubatan. Ianya sesuai dari seawal kanak-kanak hingga warga emas.

Sesuai untuk seisi keluarga


Susu kambing ini didatangkan dengan tiga perisa iaitu Asli, Vanila dan juga Coklat (Vachoc). Jadi korang boleh pilih yang cuba perisa apa. Semua sedap. Marsha dah rasa ketiga-tiga perisa. Ia juga di pek kan dalam 2 cara iaitu:
  • Pek besar 500g (scoop disediakan didalam)
  • Dipekkan dalam pek kecil (sachet) sebanyak 20 sachet. Setiap sachet berat 25g juga berat total ialah 500g.
Marsha pilih yang dipekkan secara sachet. Senang nak bawa travel.

Jadi boleh pilih yang mana senang. Kalau nak bawa travel pilih yang sachet, betul tak?..hihi


Kandungan Ellvita Orgalac 

EllVita Orgalac adalah 100% susu kambing organik yang dirumus khas untuk kesihatan dan kecantikan yang menyeluruh. Bila badan sihat automatik kulit juga cantik. Yang paling menarik, EllVita Orgalac ini Tanpa Gula tiruan dan juga Tanpa Bau Hamis. EllVita Orgalac juga diperbaharui dengan:
  • Colostrum (ibu susu) - baik untuk tumbesaran kanak2 dan meningkatkan imunisasi
  • Bonepep - nutrisi yang tinggi Kalsium baik untuk Tulang.
  • MULTIVITAMIN - Nutrisi penting untuk memenuhi keperluan badan. 

Individu yang Sesuai Ambil EllVita Orgalac

  1. Kanak-kanak
  2. Pelajar 
  3. Dewasa dan Warga Emas
  4. Wanita Mengandung
  5. Ibu Menyusu
  6. Pasangan Ikhtiar Hamil
  7. Seisi Keluarga
  8. Mereka yang cintakan kesihatan

Sebab Perlu Memilih Susu Kambing EllVita Orgalac

  • Menambahkan tenaga dan stamina tubuh badan
  • Meningkatkan imunisasi badan.
  • Baik untuk sistem penghadaman dan usus
  • Meningkatkan daya ingatan, kepekaan dan kecerdasan minda (IQ-EQ)
  • Milk Booster.
  • Kesuburan.
  • Membantu Penyerapan Kolestrol 
  • Sumber kalsium.
  • Membantu mengurangkan masalah sembelit.
Antara 5 sebab

Cara Penyediaan EllVita Orgalac 

Cara penyediaan EllVita Orgalac senang sahaja. Jom ikut cara seperti dibawah:
  1. Sediakan air suam sebanyak 150 ml-200 ml. **Jangan gunakan air panas kerana ia akan merosakkan protin susu.
  2. Masukkan 1 sachet EllVita Orgalac kedalam gelas/mug.
  3. Kacau dengan sudu hingga sebati.
  4. Minum sehari 2x untuk kesan yang optimum.
Jom layan video cara penyediaan Susu Kambing EllVita Orgalac ni:


Marsha dan Susu Kambing Ellvita Orgalac

Pertama kali Marsha mencuba Susu Kambing EllVita Orgalac ini dihati rasa risau juga takut ada bau hamis. Bila dah cuba memang ternyata tak bau hamis langsung. Rasanya sedap dan paling best ia kurang manis sebab Marsha ni memang jenis yang tak suka manis. Ternyata ia tidak mengandungi gula tiruan. 

Marsha ceria dengan Susu Kambing EllVita Orgalac

Kesihatan Marsha lately makin baik kerana walaupun tak cukup tidur dan rehat, Marsha masih cergas dan bertenaga. Tambahan pula bila tak sempat nak lunch, Marsha akan ambil segelas Susu Kambing EllVita Orgalac dan ternyata kenyang hingga ke waktu makan malam. Waktu makan malam Marsha ialah jam 6-7 petang. Haa...bagi yang nak diet tu dipersilakan....hihihi.

Marsha juga mengalami masalah sembelit atau tidak lawas. Selepas mencuba Susu Kambing EllVita Orgalac ini masalah tidak lawas dapat diatasi. Badan pun lebih firm rasa. Anak Marsha, kakak Anith juga amalkan Susu Kambing EllVita Orgalac ini. Dia pun sangat suka. Kanak-kanak tulus kan? Suka benar dia minum.

Kakak Anith dan Susu Kambing EllVita Orgalac


Apa Kata Pengguna Susu Kambing EllVita?

Testimoni EllVita

Testimoni EllVita

Testimoni EllVita

Testimoni EllVita


Testimoni EllVita


Bagaimana Nak Dapatkan Susu Kambing EllVita Orgalac?


Untuk dapatkan Susu Kambing EllVita Orgalac ini boleh rujuk maklumat dibawah:


👉🏻Hotline: 019-2020 911
👉🏻Website: EllVita
👉🏻FB: EllVita HQ

👉🏻IG: ellvita HQ 

Sesuai sangat denganTagline ellVita: 
🌸ellVita: Tasty, Tested, Trusted
🌸ellVita: House of Nature
🌸ellVita: Hadiah terbaik buat dirimu
🌸ellVita: Revolusi baru produk berkualiti



Marsha
Part Time Blogger
Niche Lifestyle, Parenting, Healthy, Beauty & Travel
Collaboration & Review Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

You May Also Like

21 sahabat ibu

  1. Bagus susu kambing ni. Nk sediakan pun senang.

    ReplyDelete
  2. Sedapkan susu kambing Ellvita nie kan Marsha, yang penting 100% organik kan..

    ReplyDelete
  3. Bonde dah cuba SUSU KAMBING ELLVITA VACHOC memang sedap! nanti nak try yang inilah macam sedap jer Marsha minum, dan banyak juga kelebihannya...

    ReplyDelete
  4. susu kambing ternyata banyak khasiatnya.
    Janji Kita

    ReplyDelete
  5. sedapnya susu kambing. Saya suka sangat susu kambing

    ReplyDelete
  6. Produk Ellvita ni semua best2 kan. Produk dijamin halal, sedap diminum dan selamat digunakan.

    www.liahasty.com

    ReplyDelete
  7. wah thanks berkongsi
    banyak faedah ellvita nih

    ReplyDelete
  8. Ellvita susu kambing memang sedap. Nak habis dah kat rumah tu.

    ReplyDelete
  9. Bagus sebenarnya minum susu kambing ni..liez bila mengandung mmg dr minggu keempat sampai bersalin duk minum susu kambing.

    ReplyDelete
  10. Dok nk minum susu kambing ni.. Tak minum lagi ni

    ReplyDelete
  11. actually susunni elok lah untuk semua lapisan umur. yang dah kawin dan yang blm kawin. bagi yg tak kawin mcm uzu ni sesuai lah minum untuk tenaga berkerja kan

    ReplyDelete
  12. I do really love to try goat milk and this looks really good and tasty. I will definitely check this out

    ReplyDelete
  13. Thanks for sharing another new product review. Glad your kids like it as well.

    ReplyDelete
  14. It seem like new brand? Never seen this previously.

    ReplyDelete
  15. So many good and benefit testimonial for this milk! Definitely wanted to try as everyday nutrients =)

    ReplyDelete
  16. This milk powder sounds promising! Will ask my cousin sis to check out.

    ReplyDelete
  17. Milk is healthy but too bad I can't tahan the smell of it.

    ReplyDelete
  18. Been looking for a susu kambing that is convenient to prepare and not the fresh type delivered to home. This looks like a good solution. Plan to give it a try. Need the boost!

    ReplyDelete
  19. never hear this brand before and should give it a try. the review sounds promising and i believe this could be really good.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen. Moga dimurahkan rezeki semua. Tunggu saya terjah balik yer..:)