Dari Zero ke Hero Belajar Berenang Dengan SwimRush

by - 9/10/2019 10:32:00 AM

Assalamualaikum


Dari Zero ke Hero Belajar Berenang Dengan SwimRush  | Berenang ni adalah satu aktiviti yang best sebenarnya. Dalam masa yang sama kita boleh praktiskan kita punya kekuatan kardiovaskular kita. Kalau korang nak tahu, kekuatan kardiovaskular amat penting untuk elakkan kita dari serangan jantung ataupun strok. Dalam masa yang sama belajar berenang ni boleh memberi nilai tambah pada diri kita dan keluarga jika ada apa-apa berlaku yang melibatkan air. Malang tak berbau, betul tak? Jadi bagi Marsha, kami sekeluarga perlu tahu berenang sekurang-kurangnya basic. Encik suami dah pandai berenang sebab tu Marsha mencari tempat belajar berenang muslimah untuk Marsha dan anak-anak supaya senang dan selesa serta ia dijalankan pada weekend pada masa yang sesuai. Faham-faham lah kan weekend je la family time kitaorang. Akhirnya MISI BERJAYA bila Marsha google dan jumpa Swim Rush Swimming Academy yang menawarkan kelas belajar berenang atau swimming class for kids dan juga wanita (muslimah) dengan coach perempuan serta masa yang sesuai. Menarik!


Dari Zero ke Hero Belajar Berenang Dengan SwimRush


Marsha ni adalah seorang isteri dan ibu yang mempunyai kerjaya. Walaupun kata orang cikgu ni banyak masa dan sebagainya itu SALAH sama sekali. Marsha juga kerap kali atau boleh dikatakan hampir setiap hari balik sama waktu dengan pekerja bidang lain balik kerja sebab Marsha jenis yang tidak akan bawa balik kerja ke rumah. Bila balik, Marsha akan fokus untuk rumah, suami dan anak-anak pula. Jadi bila weekdays dah sibuk, weekend adalah masa kami sekeluarga meluangkan masa antara kami.

Kalau ikutkan banyak je swimming class yang ada menawarkan waktu weekend tetapi masa pula tidak sesuai. Mostly weekend tu waktu pagi dan juga tengahari. Biasanya waktu pagi hingga petang memang waktu family time Marsha sekeluarga jadi rasa kejap je masa kalau weekend pun kami sibuk dengan latihan berenang pula. Alhamdulillah perasaan sangat lega bila dapat tahu swimrush academy ni menawarkan swimming class for kids dan wanita muslimah waktu weekend selepas masa bekerja. Masa tu kitorang dah time for rest kat umah jadi memang amat sesuai.

Menarik Tentang Swim Rush Academy

Sebenarnya banyak sebab yang menarik minat Marsha kepada Swim Rush Academy ni. Antaranya ialah:

👉Kelas Belajar Berenang Masa Yang Sesuai

Swim Rush Academy menyediakan Kelas Kolam & Kelas Renang Kanak-Kanak (muslimah) pada hujung minggu selepas waktu bekerja.

- kerana mereka memahami, hujung minggu adalah masa untuk keluarga



👉Bermula dari awal

Kanak-kanak boleh mula menyertai swimming class dari usia 5yo,

👉Bukan Hanya Belajar Teknik Asas

Sukatan pelajaran Swimrush di samping mengajar teknik renang asas juga memberi penekanan kepada program keyakinan air dan kemahiran hidup kelangsungan hidup.

👉Belajar Secara Private di Rumah atau Dimana-mana Tempat Pilihan

Tiada masalah, Swim Rush Academy mempunyai kelas persendirian - HOME TO HOME BASIS di mana Jurulatih datang ke rumah anda untuk mengajar!

-Tiada cas bayaran pengangkutan coach

👉TAK TAHU MACAM MANA NAK MENYELAM DALAM AIR?

PERCUMA untuk belajar menyelam (menyelam) dalam 1.2-1.8 meter  air

✔ sesuai untuk mereka yang berminat nak belajar perjalanan menyelam / suka


Kepakaran Swim Rush Academy

💐ONLY Lady Coach mengajar Kelas Wanita

💐EMPHASIS PADA ANTI-DROWN - Jurulatih adalah bekas Penyelamat sehingga dapat menjalankan Teknik Survival Air dan meningkatkan Keyakinan Air

💐Mengajar Teknik Asas: Breastroke, Freestyle, Backstroke, Butterfly



💐Unik: Menyediakan kelas eksklusif untuk lelaki - hanya di Cawangan Batu Caves

💐Pengalaman mengajar pelajar airphobik

💐Menyediakan CLASS REPLACEMENT

💐Topi Renang PERCUMA

💐 Berubah dari perenang ZERO ke HERO




View this post on Instagram

| Nak Belajar Berenang Tapi Susah Nak Keluar? Suruh je Coach Datang Umah. @swim.rush Boleh Bantu Tanpa Extra Charge —| Menarik bunyi nya kan? Opkos la bukan indah khabar dari rupa. . . @swim.rush benar-benar menawarkan perkhidmatan HOME TO HOME BASIS dimana coach datang rumah untuk sesi belajar berenang tanpa extra charge transport. . . Jimat masa dan tak perlu tambah extra charge. Tapi kalau korang tak de masalah nak keluar, koranb boleh pergi ke branch @swim.rush ni. . . @swim.rush ni ada 4 branch iaitu di 👉🏻Batu Caves : Kompleks Renang Sri Siantan ( Available kelas untuk lelaki, wanita muslimah & kanak-kanak) 👉🏻Bangsar : Jalan Turi Bukit Bandaraya (Pool persendirian: Kelas kanak-kanak sahaja) 👉🏻 Cheras : Kompleks Sukan Desa Tasik ( Available untuk kelas wanita dan kanak-kanak) 👉🏻 Shah Alam Seksyen 14 (Pool Persendirian: Hanya untuk kelas wanita) . . Jadi memang sesuai sangat ni nak join skali bersama anak anak sebab Marsha pun boleh join skali untuk muslimah. Korang kalau nak hantar anak-anak atau diri sendiri nak belajar jom @swim.rush memang sesuai sangat. Dari ZERO to HERO! . #swimrush #surecanswimwan #kelasrenang #kelasrenangmuslimah #swimrushkl #gengkotakhitam #rm #rushmedia
A post shared by Blogger & Media Influencer (@marshalizadotcom) on

Cawangan Swim Rush Academy

Swim Rush Academy mempunyai 4 cawangan:

⚜ Batu Caves: Kompleks Renang Seri Siantan

- Kanak-kanak yang disediakan, Kelas Renang Wanita dan Lelaki

⚜ Bangsar: Jalan Turi Bukit Bandaraya

- Kolam Renang Persendirian - Kelas Kolam Kanak-kanak

⚜ Cheras: Komples Sukan Desa Tasik

- boleh didapati untuk Kelas Renang Wanita dan Kanak-kanak

⚜ Shah Alam Seksyen 14

- Kolam Renang Persendirian; hanya Kelas Renang Wanita

Jadi kepada yang mencari kelas renang kl ataupun kelas renang shah alam memang Swim Rush Academy adalah pakar untuk korang join kursus renang ni.




Maklumat Lanjut

Alamat:
KOMPLEKS RENANG SERI SIANTAN, 
BATU CAVES



No Tel: 
+6017 5732807
+6013 3654711

Email
myswimrush@gmail.com


Website | Facebook | Instagram






Marsha
Part Time Blogger
Niche Lifestyle, Parenting, Healthy, Beauty & Travel
Collaboration & Review Blogger

You May Also Like

26 sahabat ibu

  1. jom lq kite pakat berenang ye..

    ReplyDelete
  2. seronok bila belajar berenang.selain dr bersukan ketika berenang, dpt bljr cara nk survive bila di air dlm dan boleh atasi rs takut pd air dalam.

    ReplyDelete
  3. teringin nak belajar berenang. tapi usia dah lanjut ni. tak pandai-pandai berenang. kalau travel ke pulau mesti macam kurang feel sebab x pandai berenang dan menyelam.

    ReplyDelete
  4. Jauh pulak dengan area rumah tapi nak try tanya la kot dia boleh datang mengajar anak-anak sebab dekat area rumah ade pool. Tq sis share info !!

    ReplyDelete
  5. Memang bagus ikuti kelas berenang ni, sekurangnya kita ada asas berenang bila ada apa2 terjadi

    ReplyDelete
  6. Kelas renang ni best. Kalau la zaza ni dekat boleh masuk. Yg ada anak2 bagus jgk htr mereka dari kecil utk belajar.

    ReplyDelete
  7. Bagus ada kelas renang macam nie.. sekeluarga boleh belajar..

    ReplyDelete
  8. wahhh.. bestnya.. Dilah dah lama teringin nak belajar berenang.. tp bila dah jadi ibu ni macam mana la ada masa nak belajar kan.. baik anak2 je yg belajar berenang.. tp kalau Swim Rush Academy ni ada kat JB boleh la join dengan anak2.. hehe

    ReplyDelete
  9. nampak best sangat. kalau ada kat kelantan agak agak boleh join ni. swimming boleh hilangkan stress kerja dan stress rutin harian.

    ReplyDelete
  10. bagus jugak buat weekend ehhh...dekat dah Cheras tu dengan Sally

    ReplyDelete
  11. Bagusnya boleh ajar dari asas..lepas tu ada privasi. Kadang-kadang segan nal belajar ramai-ramai.

    ReplyDelete
  12. wah menarik sgt kelas berenang..mmg ciktom dgn suami plan nak hntr anak belajar berenang dr kecik.

    ReplyDelete
  13. Kena asah skill balik sebab dah lama tak berenang nih.. Nak bernafaa pon lupa. Baguslah pakej swimm rush tapi jauh pula lokasi nak pergi.. Kalau hr bekerja

    ReplyDelete
  14. akak kalau boleh nak dua2 anak tau berenang sebab ibu diaorang ni tak reti berenang. Memang tau susah nya bila tak reti berenang ni sebab jenis takut kalau nak mandi laut ke , kolam renang ke.. asyik main sepak2 air je mampu.hahah

    ReplyDelete
  15. Rasa nak belajar berenang lah. berenang basic kat tempat cetek tu berani lah. kalau dah kolam dalam melebihi ketinggian sendiri, memang tak berani hahaha. bagus kanak-kanak awal lagi dah diajar berenang.

    ReplyDelete
  16. Bagus belajar berenang ni..sekurang kurangnya kita tahu nak buat macam mana kalau ada emergency dilautan atau pool.

    ReplyDelete
  17. Saya rasa kena hantar anak pi belajar berenang. Dengan mak ayah kalau belajar kemain manja dia. Hahaha.

    ReplyDelete
  18. Kalau ada peluang untuk bagi anak belajar berenang ni, memang terbaik la kan..
    Bukan apa, untuk kesenangan dan persediaan dia dimasa hadapan.

    ReplyDelete
  19. Bestnye dapat blaja swimming. Dapat topi renang percuma plak tu

    ReplyDelete
  20. Marilah kita berenang2 di Shah Alam sebab kita2 perempuan je. Tak perlu segan2 hehe. Dia punya timing pun nice sebab dari pagi sampai malam tak lah rushing susah2 nak susun jadual nak go.

    ReplyDelete
  21. Sunnah nabi lagipun kan. Mesti ada kepentingan setiap sunnah nabi. Nur sgt suka swim walaupun baru pandai sikit je. Tapi area sini susah nak cari coach perempuan & class yg khas utk muslimah. Tahniah marsha dah hidup kan sunnah & buat aktiviti yg sgt2 bermanfaat utk diri & anak2

    ReplyDelete
  22. Senang boleh dtg rumah.. Nt nk contact depa buat kelas kt rmah kami je

    ReplyDelete
  23. Terima kasih atas perkongsian ya. Bolehlah belajar berenang lepas ni. Saya ni berenang mmg fail. Sbb tu jarang manndi di kolam atau laut.

    ReplyDelete
  24. Bagus belajar renang ni utk kita semua. Dgn service terbaik mcm ni nak ushar lah juga.

    ReplyDelete
  25. Lepas ni mesti ibubapa lebih berani tuk beri anak anak belajar berenang kan.
    Sebab belajar dengan mereka yang profesional.

    ReplyDelete
  26. pernah belajar dengan swinrush memang bagus...diorang ajar dengan sungguh2...paling selesa sebab perempuan...so takder alasan tak pandai nak berenang lepas nih....

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen. Moga dimurahkan rezeki semua. Tunggu saya terjah balik yer..:)