Duduk Rumah, Beli dan Terima Aiskrim Nestle Dengan Senang Hati

by - 6/04/2020 08:00:00 AM

Assalamualaikum

Semenjak PKP dan PKPb ni banyak rutin harian tergendala kan. Nak pegi beli barang dapur pun satu hal. Agak renyah dan anak-anak pun tak dibenarkan masuk ( bawah 18 tahun ). Kita pun kena pergi beli sorang-sorang. Walaupun PKPb dah dilonggarkan boleh 2 orang tapi Marsha masih amalkan seorang sebab anak-anak kena dijaga. Biasanya kalau pergi beli barang dapur anak-anak mesti menyelit jajan dorang. Aiskrim terutamanya. Minat betul aiskrim. Bila nak kuar sensorang ni tak feel nak beli aiskrim sebab nanti kena balik terus atau beli hujung2 nak bali sebab ia cepat cair.

Baru-baru ni Marsha tengok perkongsian dari sahabat FB yang dia beli aiskrim Nestle satu karton untuk anak-anak dirumah secara cash on delivery. Bila bertanyakan sahabat FB rupanya Nestle ada buat kemudahan ini. Baru tau rupanya ada Nestle ice cream home delivery. Wah berbunga rasa hati bila tahu. Bila beli banyak, harga dia tidaklah jatuh pada harga pasaran. Jimat sedikit. Jadi Marsha dah order dan dapat dah pun 2 minggu lepas. Jadi jom baca perkongsian Marsha | Duduk Rumah, Beli dan Terima Aiskrim Nestle Dengan Senang Hati

Duduk Rumah, Beli dan Terima Aiskrim Nestle Dengan Senang Hati


'You stay at home, we deliver icy cool happiness to your doorstep'. Inilah yang di war-warkan oleh Nestle untuk pelanggan mereka. Cara order sangat senang sebenarnya. Ada beberapa kaedah untuk order samada melalui platform Lazada atau Shopee ( hanya untuk Lembah Klang sahaja ) atau melalui whatsapps dengan wakil jualan masing-masing di setiap negeri dan kawasan Nestle delivery.

Terma dan Syarat

Sebelum mula order aiskrim, korang perlu alert dengan Terma dan Syarat:

  1. Order mestilah secara langsung dari link yang disediakan berpandukan kawasan masing-masing. Kalau order kawasan lain punya tak diterima tau.
  2. Semua order berdasarkan karton/kotak ( tak boleh single )
  3. Cara Bayaran : COD (Cash on Delivery - Preferred) / Online Transfer upon request (limited distributors, please inquire for availability) 

Cara Order Aiskrim Nestle


Untuk order aiskrim Nestle ni korang boleh order dengan kaedah platform Lazada dan Shopee ( untuk Lembah Klang sahaja. Kemudian untuk negeri dan kawasan tertentu perlu order melalui wakil negeri dan kawasan yang disediakan melalui maklumat dibawah:

Ihsan: Nestle



KLANG VALLEY

3. Order directly from Nestlé Ice Cream authorized distributors in Klang Valley, click the order forms below based on your residential area:

Kuala Lumpur

Petaling Jaya

Puchong, Subang Jaya, Subang Airport

Kepong, Manjalara Kepong, Gombak, Sentul, Batu Caves, Segambut, Setapak

Shah Alam, Klang, Pulau Indah, Perlabuhan Klang

Klang, Kapar, Meru, Bukit Raja, Setia Alam, Shah Alam
· MKE Confectionery & Trading: https://bit.ly/NICKlangValleyMKE

Jenjarom, Banting, Olak Lempit, Telok Panglima Garang, Salak Tinggi, Dengkil, Sepang, Tanjung Sepat

Cyberjaya, Kajang, Putrajaya, Semenyih, Serdang, Seri Kembangan

Kuala Selangor, Sabak Bernam, Sungai Besar, Sekinchan, Tanjung Karang, Jeram
· PKT Marketing Agency: https://bit.ly/NICKlangValleyPKT


NORTHERN

1. Order directly from Nestlé Ice Cream authorized distributors in Northern region, click the order forms below based on your residential area:

Alor Setar, Jitra, Kangar, Changlun, Arau, Pokok Sena, Pendang
· United Prima Frozen Food: https://bit.ly/NICPerlisKedahUPAS

Sungai Petani, Bedong, Gurun, Kota Kuala Muda

Langkawi

Kulim, Butterworth, Penaga, Kepala Batas, Tasek Gelugor, Permatang Pauh, Perai, Bukit Mertajam, Simpang Ampat, Sungai Jawi, Nibong Tebal, Kuang Semang
· United Prima Frozen Food: https://bit.ly/NICSeberangPeraiUPBM

Penang Island 

Ipoh City, Sungai Siput Utama, Ulu Kinta, Gopeng

Bota, Seri Manjung, Lumut, Sitiawan, Bandar Seri Iskandar, Ayer Tawar, Pantai Remis
· Abdul Rahman Pandak Ismail: https://bit.ly/NICManjungAR

Taiping, Kamunting, Kuala Kangsar, Parit Buntar, Bagan Serai
· Hualyeong Cremeries: https://bit.ly/NICTaipingHLC


SOUTHERN

1. Order directly from Nestlé Ice Cream authorized distributors in Southern region, click the order forms below based on your residential area:

Seremban, Senawang, Seremban Jaya, Temiang, Rasah, Rahang, Sikamat, Labu, Port Dickson, Lukut, Rantau, Sendayan, Nilai
· Hai Chua & Agro Aquatic: https://bit.ly/NICNSembilanHC

Port Dickson, Rantau, Linggi, Rembau, Kota, Tanjong Ipoh, Kuala Klawang, Kuala Pilah, Bahau, Batu Kikir, Tampin, Johol
· Agro Aquatic Products Supplier: https://bit.ly/NICNSembilanAGRO

Melaka
· Hublong Oil & Food:
- +6019-7175938 / Whatsapp: https://bit.ly/0197175938
- +6011-11320261 / Whatsapp: https://bit.ly/01111320261
- +016-6605231 / Whatsapp: https://bit.ly/0166605231

Muar, Bukit Gambir, Pagoh, Tangkak

Gemas, Segamat, Bekok, Labis, Chaah, Jementah, Batu Anam
· Siang Selatan: https://bit.ly/NICJohorSSS

Parit Sulong, Seri Gading, Seri Medan, Batu Pahat, Yong Peng, Ayer Hitam, Simpang Rengam, Senggarang, Pontian, Kluang, Parit Raja, Pekan Nenas, Kukup
· Siang Selatan: https://bit.ly/NICJohorSSBP

Mersing, Endau

Johor Bahru, Kulai
· Sum Hup: 
- +6012-7873369 / Whatsapp: https://bit.ly/0127873369


EAST COAST

1. Order directly from Nestlé Ice Cream authorized distributors in the East Coast region, click the order forms below based on your residential area:

Kuantan, Bukit Goh, Balok, Jaya Gading, Gambang, Pekan, Kuala Rompin 
· Yong Soon & Co: https://bit.ly/NICEastCoastYS

Mentakab, Temerloh, Raub, Bentong, Jerantut, Jengka, Karak, Genting Highlands

Kemaman
· Chop Lam Thye: +6013-9651282 / Whatsapp: https://bit.ly/0139651282

Kuala Terengganu
· Goodrich: +6019-9953003, Whatsapp: https://bit.ly/0199953003

Kelantan except Gua Musang, Dabong & Jeli
· Tan Tai Trading: https://bit.ly/NICEastCoastTTT


SABAH & LABUAN 

1. Order directly from Nestlé Ice Cream authorized distributors in Sabah & Labuan, click the order forms below based on your residential area: 

Kota Kinabalu, Penampang, Beverly, Tanjung Aru, Putatan
· Syarikat Agrobest Kota Kinabalu: https://bit.ly/NICKotaKinabaluSABKK

Bt 1- Bt 32, Beluran, Sapi Nangoh, Pekan Telupid, Kinabatangan, Sukau
· Megaridwan Cold Storage Sandakan: https://bit.ly/NICSabahMCSS

Sri Perdana, Bandar Lahad Datu, IPEAK, Dam Road, Jalan Segama, Silam
· Megaridwan Cold Storage Lahad Datu: https://bit.ly/NICSabahMCSL

Area Bandar - Fajar / Sabindo/ Ice Box, Jalan Dunlop - Jalan Mawar, Area Apas Bt 1 - Bt 4, Area Sin On, Area Kuhara, Taman Gaya - Taman Semarak
· Syarikat Agrobest Tawau: https://bit.ly/NICTawauSABTW

Tuaran, Tamparuli
· Billion Everrich: https://bit.ly/NICSabahBE

Kota Kinabalu, Inanam, Menggatal, Telipok, Sepanggar, Likas, Luyang/ Tuaran (sebelum hospital Tuaran)
· Len Ong Sdn Bhd Kota Kinabalu: +6013-8592226 / Whatsapp: https://bit.ly/0138592226

Labuan: Kg Batu Arang, Kg Cina, Kg Gerisik, Kg Lajau, Kg Membijal, Kg Parit, Kg Pohon Batu, Kg Sewagan, Kg Seguking, Layang-Layang, Ranca-Ranca, Sugai Miri, Area Bandar, Financial Park
· Len Ong Enterprise: https://bit.ly/NICLabuanLOE


SARAWAK

1. Order directly from Nestlé Ice Cream authorized distributors in Sarawak, click the order forms below based on your residential area: 
Kuching
· Mecola Sdn Bhd: https://bit.ly/NICKuchingMEC

Sibu

Sarikei
· Chop Liang Huat: https://bit.ly/NICSarikeiCLH

Miri
· Syarikat THK Maju: https://bit.ly/NICMiriTHK

Bintulu

-- Stay Home, Eat Ice Cream --

2 minggu lepas Marsha order aiskrim Kit Kat Stick ( 24 stick) dan Aiskrim Sundae ( 20 cup ). Seronok tengok anak-anak makan. Nanti dah habis nanti nak order perasa lain pula. Oh ya kalau nak tahu  perisa aiskrim Nestle yang available korang kena tanya wakil kawasan korang tau. Deal je terus dengan dia. Macam Marsha aritu ada aiskrim Nestle 6 liter ( biasa & La Cremeria Vanilla, La Cremeria Coklat dan pelbagai perisa) , Nestle ice cream mickey, Nestle ice cream Kit Kat, Nestle ice cream sundae dan banyak lagi.



Jadi korang boleh lah order melalui wakil kawasan masing-masing ya. Selamat buat order dan makan aiskrim dirumah..hihi

Ihsan: Google


Marsha 
Part Time Blogger 
Niche Lifestyle, Parenting, Healthy, Beauty & Travel 
Collaboration & Review Blogger

You May Also Like

11 sahabat ibu

  1. Wahhh.... Kawasan rumah kita ada laaa dalam list. Yeayyy nanti nak order!

    ReplyDelete
  2. wah semuanya mudah kat hujungh jari yer sekarang, even nak ice cream pun

    ReplyDelete
  3. Ya Allah kak! Sedapnya aiskrim! Cx pon dah order haritu. Beli besar terus aiskrim coklat. Ahahah

    ReplyDelete
  4. Senangnye nak dapatkan ais krim Nestle sekarang.online je

    ReplyDelete
  5. Bestnua dpt beli aiskrim byk2. Buat stok pun cun jugak ni

    ReplyDelete
  6. bagus Nestle. dalam kesukaran ada kemudahan.
    Sedapnya tgk KitKat Stick tu. baru tgk gambar, belum dpt yg betul-betul lg :D

    ReplyDelete
  7. sedapnya ais krim.. makin senang nk dpt ais krim duk rumah je..

    ReplyDelete
  8. Musim PKP nie..letak ape pun mst habis...tgk ank2 makan senang hati sgtt..👍👍

    ReplyDelete
  9. wah banyak yer borong ice cream, peti ais kecik xleh nak borong banyak2. hee

    ReplyDelete
  10. Ice cream kit kat stick tu jadi berapa rm sis?

    ReplyDelete
  11. Senang ni nak beli aiskrim lepas ni.. Suka2

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen. Moga dimurahkan rezeki semua. Tunggu saya terjah balik yer..:)