Tuesday, December 13, 2011

Alhamdulillah..Impian menjadi nyata....^_^

Alhamdulillah..
Syukur pada NYA sebab arini abah & ibu dapat berita gembira.
Impian kami nak mempunyai sebuah rumah kini menjadi nyata.
Sebab loan perumahan yang abah apply dah LULUS. 
Arini baru tau...alhamdulillah
Dah lega sgt2 & gembira 
Rasa nak melompat2 je..hehehe
Tp tapak pun xde lg.
Dijangka siap tahun 2013 insyaAllah
Abah & ibu just amik umah teres 2 tingkat je.
Tu je yang termampu.
Banglo xmampu la..hehe
Nt ibu dah keje, dah confirm plan ingat nak amik teres setingkat utk buat sewa je...=)
Layan dulu ye bakal umah ibu...gambar je la..hehe


Monday, December 12, 2011

A Pair of OWL for Anith

Tarraaaaaaaaaaaaaa!!!
Hasil ibu malam ni....paten tu ibu just lukis sdri tgk contoh dalam tenet.
Agak2 je...hehehe
Tp yang nyata jahitan ibu masih bengkang bengkok lagi
Insyaallah ibu akan improvedkan dr hari ke hari
Kene lembutkan tangan ni...hehehe.
Layan pic ye....






Bila siap Anith plak tido...hehehe
Tp dia siap cakap PINK kakak punya. BIRU abah punya..hehehe
Ok sekian utk malam ni...jumpe esok...^_~

Sunday, December 11, 2011

FELT CRAFT.. Hobi baru...^_~

Semalam ibu xupdated blog.
Ibu kurang sihat sikit..huhu
Sekarang masih selsema & batuk
Semalam balik umah MIL & ni br sampai umah
Esok abah keje, so balik kejap je
Semalam sebelum gerak balik Kulim ibu dapat barang belian ibu
Nak tau ape??
Hobi baru ibu ni....hehehe
FELT CRAFT...^_~
Ni la brg yg ibu dpt.....


*Starter Kit Felt Craft dr SUS Product*


* Brg2 yg dapat kat dalam*

Kalau kwn2 berminat dengan FELT CRAFT ni bleh la try starter kit ni. Harga just RM65 per box.
Kwn2 bleh klik SUS Product nt akan terus ke web dia...^_^
Banyak lagi brg2 utk buat FELT CRAFT dlm blog SUS tu... ^_~
Malam semalam kat umah MIL ibu trus la try buat ikut tutorial yg diberi.
Hasilnya..........

*Butterfly utk Anith*

*HP Strap love buat abah tp dah jadi milik Anith..hehe*

Bolehla kan?
Bleh ibu buat sdri mainan anak ibu.
Buat huruf @ abjad utk anith belajar nt...insyaallah..^_^
Nt ibu upload lg hasil TANGAN KERAS ibu tau.
Kene banyak improved lg.
Tangan keras lg...hehehe

Friday, December 9, 2011

S.E.L.S.E.M.A

Arini ibu & abah selsema + batuk + sakit tekak
Musim kot skrg
Jangkit dari anith sama...huhu
Anith pun xlega lagi batuk dia
Dah makin kurang makan
Agaknya x lalu makan kot...huhu
Mcmn nak buat suh selera Anith mcm dulu...huwaaa!!!
Kwn2 doakan kami ber3 cepat sihat ye..
Sayang kamoo semua!!
^_^

Thursday, December 8, 2011

Wishlist...

Morning!!
Moga pagi ni semua kwn2 ibu sihat & ceria.....amin.
Alhamdulillah syukur kepada-NYA kerana arini ibu masih disini dpt mencoretkan blog ibu yg xseberapa ni.
Arini nak cite pasal wishlist
Setiap org mesti ada yg dia nak capai/nak beli kan?
Ibu pun ade
Kalau kwn2 tgk kat bwh skali blog ibu ade wishlist ibu...^_^
Kali ni nak cite pasal wishlist ibu yg nak beli DSLR sdri tu.
Pikir punya pikir last2 ibu ingat nak amik DSLR yg compact je.
Sebab ibu nak guna utk personal je.
So tukar la wishlist ibu dari NIKON ke CANON
Nak beli yg YUNA tu..hehehe
Comel & gambar dia cantik
Boleh la guna utk personal...hehehe
Ni la si Tuan Punya Badan


Gambar cilok dr en google

Wednesday, December 7, 2011

Nasi Kerabu...

Alhamdulillah.....
Arini ibu puasa ganti
Seperti biasa abah temankan
TQ syg!! ^_^
Malam ni ada pasar malam
Dah request kat abah nak makan nasi kerabu nasi lebih....TAMAK tak??..hehehe
Kul 6.30 ptg td kami keluar g pasar malam beli nasi kerabu, sayur2 utk masak esok + coklat anith.
Jap je g pasar malam
Dah setel trus balik
Ngam2 ngan waktu berbuka...hehe
Alhamdulillah puas hati makan
Nasi kerabu pasar malam ni je yg jadi idaman hati
Yang lain xsedap...hehehe
Setiap hari Rabu je mmg makan Nasi Kerabu ni..hehe
Anith plak hepi tiap2 hari rabu dpt coklat edible image...2 minggu dapat angry bird
1 minggu lepas tu dapat spongebob
Mggu lepas dpt karakter burung comel yg selalu kene kejar kucing tu..ala lupe nama dia
Arini plak yg princess...hehehe
Layan pic coklat dia tp bukan pic arini tau
Pic arini xsempat amik dah selamat dalam perut..hehehe




Tuesday, December 6, 2011

Puasa sempena Hari Asyura

Arini 10 Muharam...
Abah & Ibu puasa hari kedua arini
Semalam start puasa
Tp semalam ibu sorg je puasa
Arini abah teman ibu puasa
Anith puasa jgk...puasa yang yok tghr bukak periok..hehe
Semalam rasa bertenaga
Arini rasa lemah sikit
Mybe sebab xsahur kot
Terlepas sahur...huhuhu
Arini utk berbuka ibu masak Ayam Padprik, Sayur Goreng, Telur Asin + Terubuk Masin Goreng.
Tggu masa nak berbuka jadi ibu updated & 'kemas' blog ibu yg agak2 bersawang ni..hehe
Kepada kwn2 yg berpuasa hari ni Selamat Berbuka ye.
^_^

Monday, December 5, 2011

Weekend di rumah..

Weekend ni abah & ibu bercadang nak relax kat umah je kemas2 rumah
Baju2 basuhan yg dah kering dah menggunung tinggi
Almari pulak dah penuh sebab baju lama2 yg xpakai banyak sgt
Mggu ni kami nak proses semuanya
Yg xpakai nak masuk kotak
Senang nak pindah nt..hehe

Hari sabtu kami xkemana2...just lepak2 kat umah je
Ibu buat nasi lemak ayam goreng utk lunch dibantu abah sebagai assistant chef...hehehe
Buat utk bleh makan waktu lunch & dinner
Alhamdulillah abah & anith sgt suker
Sampai licin nasi lemak dlm rice cooker...hehehe
Ptg kami ke pekan Baling...ada pasar malam
Kat pasar malam ibu beli ikan + buah lai je..pastu beli kentang grg yg putar2 tu utk anith.^_^
Malam plak lewat malam kami layan burger plak..banyak makan..hehe

Ahad...
Masih lepak2 kat umah
Abah & ibu memang xkemana2 weekend ni
Ongkos pun kureng..hehe.
Lunch....ibu buat ikan bakar + ikan masam manis
Lama tul xmakan ikan masakn sdri....kikiki
Kul 3.30 kami kuar g main boling kat pekan Pengkalan Hulu.
Ha....hulu2 kami pun ade boling tau..hehe
Baru 1st time tergerak nak g selepas 3-4 bulan dibuka.
RM2 satu game, RM1 sewa kasut boling
Td kami main 2 game total RM10..okla..hehe
Anith pun nmpak teruja..baru 1st time ibu bwk Anith ke tempat boling.
Yg pasti abah dah kalahkan ibu...tp ibu still strike!!..hehehe
Pas main kami g makan mee plak ilangkan penat main boling
Pastu g pejabat abah amik brg then balik
Malam plak kemas pakaian yg xpakai masuk kotak
Mak ai....4 kotak termasuk baju2 masa Anith baby dulu..hehehehe.
Dinner & rehat..^_^

Yg pasti... I had a great weekend with my family!!! Syg kamooo!!!!





Saturday, December 3, 2011

Ombak Rindu Mode....



Hahahaha....tajuk post xleh blah....kikiki
Tp betul...skrg semua org tgh dalam mode demam Ombak Rindu
Ibu pun sama
Tp hasrat nak tgk wayang tu terkubur kot
Why???
La...xkan la nak bwk Anith plak g layan cte jiwang?
Kang boring plak die xfaham cte..lain la kartun...hehehe
Novel ibu dah khatam dah
Terisak2 ibu layan novel...hehehe
Novel memang meruntun jiwa
Sebab tu mcm xsabar nak tgk movie dia plak
Tggu astro first la (harap2 ada la..huhu)
Ni tgh layan Masterchef Malaysia ni sambil2
Tiba2 teringat kat ombak rindu..hehe
K...bye!!!

Friday, December 2, 2011

Tentang Nurul Iman Anith

Chewaahhhhhhhhhh........tajuk mcm drama bersiri Tentang Dhia je kan?? kikikiki
Ni lain tuan empunya
Ni tentang Nurul Iman Anith
Mcm2 perkembangan anak ibu skrg:


Suka menyanyi
Suka mewarna
Sgt kreatif ( Suka rosakkan mainan dia...hehehe)
Suka membaca
Baca doa makan dah bleh dah 30% (akan diimproved lg)
Dah bahasakan diri KAKAK tp masih sasul adik jgk..^_~
Sgt syg abah & ibu... ^_^


Syg ini budak.....



Rentetan dari Interview SPP

Alhamdulillah syukur kepada-NYA ibu masih lagi bernafas di dunia ini.
Kwn2 sihat? Ibu harap semua kwn2 ibu sihat sejahtera hendaknya.
Dah agak lama blog ibu ni bersawang..mcm xde semangat nak blogging..huhu...T_T
Berkisarkan tentang interview tempoh hari..... Ibu di interview pada 22/11/11 jam 9.30 pg di Hotel Heritage Ipoh. Namun ibu g awal sbb takut kelam kelibut....hehehe. Sampai kat sn kosmate ibu, Ghazi dah lama menunggu sebab dia turn 7.30...tp kul 8 masih belum di interview. So boleh la ibu double cek balik dokumen2 yg perlu ada dgn kosmate ibu. Alhamdulillah semua completed....lega..^_^. Ok ni adalah ringkasan sesi interview ibu...:


Panel: Datuk Normah


Participant: 1 group (4 org)


Soalan:
1. Apa cara yg kita buat utk kawalan bilik darjah (bg pendapat masing2)
2. Apa yg perlu dibuat utk pastikan p&p menarik & murid tidak bosan?
3. Apakah yg menjadi tarikan di negeri Perak?
4. Siapakah Menteri Perlancongan?
5. Nama Sultan Perak.


Alhamdulillah..sesi interview group ibu xde yg fakta & x stress sgt. Lega sgt.


Skrg ibu menunggu result interview.
Kwn2 doakan moga ibu success ye....^_^

Monday, October 31, 2011

Interview SPP~~Mode~~GEmBiRa tetapi KeCuT PeRuT



Adoyai...pelik kan tajuk entry???hohohohoho
Ni la perasaan ibu skrg ni....~~GEmBiRa tetapi KeCuT PeRuT...T_T
Nape ek?? Nak tau nape?? Ibu dpt interview utk SPP.
Kiranya nt posting masuk dengan DG41 & bukan DC41 lagi...alhamdulillah...=)
Sah utk lantikan tetap....memang gembira sebab ade progress yg KPM buat utk posting kami warga2 DPLI ambilan Julai 2010.
Mode KeCuT PeRuT plak bila pikirkan interview yg bakal menjelma nt....haru....T_T
Moga tiba harinya nt ibu dapat buat dengan baik & berjaya lulus...amin.
Kwn2 doakan ibu tau....
Skrg ni ade masa 21 hari utk ready.
Kene panaskan otak yg dah beku...hehehehe.
Chaiyokk!!!!

Sunday, October 23, 2011

3rd Convocation in my LiFe

As salam.....hye all!!
Sori sebab ibu dah lama senyap...xsempat nak hapdate blog ibu yg dah bersawang mawang ni..huhu.
Sibuk dengan karenah puteri tersyg....hehe..family 1st...^_^.
Puteri ibu dah makin besar & dah jadi big girl...dah mau nak buat semua sendiri...kikiki...pening ibunya...hehe.
Nt ibu upload gambar2 terbaru anith k...^_^
Ok nak crita....19 Oct 2011 aritu ibu n family ke UPM terchenta utk konvo ibu kali ke 3.
Konvo kali ni amat bermakna bg ibu sebab ibu dtg bersama hubby & puteri ibu...sgt2 best...^_^
Xterkata bestnyer rasa.....^_^.
Ada jugak dugaan time2 nak masuk dewan....tapak kasut ibu hancur luluh....waa.....nak nanges time tu.
Nasib baik ada member bwk kasut lebih..high heel pun high heel la....layan kan je....huhuhu.
Hubby ibu dah riso dah kot2 ibu 'terbolah' atas pentas....tp alhamdulillah semua berjalan lancar....^_^
Oh ya...konvo kali ni bukan Master tau...ibu konvo utk DPLI....hood warna putih belang biru...^_^
Tema baju kami pada hari konvo ni OREN...hehe
Ok, ibu xnak sembang banyak....layan pic tau.....layanzzzzzzzzzzzz...................








Monday, August 8, 2011

Salam Ramadhan Al-Mubarak

As salam....SALAM RAMADHAN ibu ucapkan kepada semua rakan2 blogger ibu.
Moga dibulan mulia ini kita akan dpt menambahkan amalan berlipat kali ganda...amin.
Harap ibu masih xterlewat utk ucapkan Salam Ramadhan buat semua...^_^
Hari ni dah hari ke 8 kita puasa...dah masuk minggu ke 2 berpuasa.

Alhamdulillah....setakat ini berjalan lancar...^_^.
8 hari berpuasa ni br skali ibu makan kat luar.

Sebab dah xtau nak makan ape?
Last2 msk je kat umah...kikiki.
Okla..nt ibu updated lg tau.
Semenjak dua menjak ni Encik M dtg bertandang...kikiki.
See u soon!!..Daa.............Wslm..^_^

Thursday, July 21, 2011

Puasa Ganti

Hari ni hari terakhir ibu puasa ganti....kikiki...malu....^_^.
Harap arini semua berjalan dengan lancar...amin.
Hari ni hari yang ke 25 ibu menggantikan puasa.
Bukan sebab ibu berpantang pada bulan puasa taun lps tp cik P dtg 3 kali nak bermanja.
Dugaan untuk ibu....alhamdulillah ibu hampir berjaya menggantikannya....belum berjaya sebab arini last..hehe.
Esok insyaallah dah boleh RAYA!!..hehe
Dah 3 malam ibu kurang sihat.
Angin dlm badan...dah la ibu susah kuarkan angin mcm sendawa etc.
Harap ibu kuat menempuhi cabaran hari ini.
Hari ni plak abah ade audit kat Hutan Melintang, Perak.
Tinggal ibu & Anith je....go Marsha go.....hehehe.
Harap semua kwn2 dah hbs ganti puasa ye.
Jangan tiru mcm ibu....hehehe.
K, see u in next post....daaaaaaaaaa............
Layan gambar ye............






As salam...^_^

Friday, July 8, 2011

How I Train Anith in Potty Training??

Hi everyone!!
Wish all of u always fine....^_^
In this post, I want to share with u on how I trained Anith in Potty Training.
Now my daughter almost success in her day trained. Night too...but need more training...hehe.
Ok...for 1st 2 weeks, I trained Anith just wear her with a training pant / CD & always ask her if her wanna pee/poo. For starter, she always accidentally & pee on the floor....hehe. If she wear CD that time...she pee in the CD. In training session, we must strong & not give up. Most important not to make our kid stress in potty training process. Give them naturally potty training process....^_^


Other 2 weeks....I used one more technic....as usual...wear her with the training pants and told her if her want to pee / poo & she must told me. Firstly, she accident too....but day to days...she always told me if she wanna pee / poo plus I always ask her...hehe. Before sleep at night, I make sure she must pee 1st...so she will not pee when sleeping time. At 6 am...I wake up her to pee again....hehe.


I already trained my daughter about 2 months. Today, she just wear training pants & not wear CD at home anymore. She still wear CD when outing because toilet problem. But, if we near the public toilet I brought her to public toilet...^_^.

Tuesday, June 28, 2011

Review: Preston Pants

Preston Pants is  handmade by succesfull mommy from US & she used the Preston Pants brand name based to name of her son.....PRESTON. Her goal is making your little babies happy, dry, and CUTER THAN EVER...^_^.  How a Prestons Pants was born?? You can read more the story here: How Preston Pants was born??


About Preston Pants Diaper: ( My diaper)


  1. Is a custom made diaper
  2. Diaper covers made from US Cotton with hidden PUL (front) and Minky Fabric (Back) with a cute embroidery. It has a quality microfleece as the inner layer.
  3. Insert - No because I just order for diaper cover pocket pants only....hehe.
I reviewing for: 1 PP Pocket Pants OS ( One Size) w/o insert blue owl print - My favorite print..hehe


I'm using a proper rating system from Cloth Diaper Malaysia. Each category/factor below have a score from 1 to 5 (1 being the worst, and 5 being the best). Comments follow each category.


Design & Appearance – My Score: 5 out of 5


# Is it cute??..^_^
  • The cloth diaper cutiing is fit for my toddler. Not so trim but not bulky even put bamboolite hybrid insert in the pocket diapers. Mybe for small baby, is not so suit because the cutting is big & not to trim. For my daughter....I like....^_^
  • I love the microfleece inner...so fluffy & not so thin...^_^
  • The owl embroidery is super cute (for me)
  • The workmanship is great!! Dont have any minor defect to my PP diaper.
Ease of Use – My Score: 4 out of 5
  • The system of this diaper is pocket pants. For me..its easy but AI2 its better easy than the pocket pants. But, not issue for me because most of my diaper stash is pocket system. If the AI2 system, it will be more easier & the AI2 style dont have change all of the diaper set when baby pee or poo (if pee/poo not touch the diaper cover)...^_^
Functionality & Fit- My Score: 5 out of 5!


# Fit for my 14kg's daughter


# Not so bulky for toddler
  • The cutting is fit with my daughter. Now she is 14 kg's & fit with large setting & the waist button still fit...not over snap...I think, PP can fit till 20 kg's or more....^_^
Performance - My Score: 5 out of 5
  • The microfleece inner performance is the best because it has great absorbancy even I just pre-wash it once....^_^
  • Cannot review for insert because I just order pocket pants only...hehe
Quality - My Score: 5 out of 5
# The embroidery
  • I dont have any comment for this category because the quality is great...like the colour of button, the fabric was used to make this diaper is quality...I not regret to saving my money for this PP....^_^
  • One more..the embroidery is cute!!!
OVERALL RATING - My Score: 5 out of 5
  • PROS: The workmanship is superb and the fabrics from quality fabrics with colourful buttons. The cutting is fit for chubby baby & toodler. For longterm used...^_^
  • CONS: The cutting is not fit for new born/petite baby because the cutting is not to trim.

Saturday, June 25, 2011

Sabun yang saya guna untuk basuh CD

Hola!!
Harap semua kwn2 ibu sihat....^_^
Arini ibu nak kongsi ngan kwn2 jenis sabun @ detergent yang ibu guna untuk basuh CD2 Anith.
Mula2 ibu ber 'CD' kan Anith..ibu guna sabun serbuk murah je....DAIA yg RM1 kotak kecik tu.
Tahanlah sebulan sebab amount sekali basuh 1/3 sudu je.
Ni rupa sabunnya....
Ni la DAIA RM1 tu...ibu guna yg pink tu
Lama jgk ibu guna....baunya fresh sgt.
Sabun serbuk biasa mcm FAB pun bleh guna...^_^
Kemudian, ibu bertukar ke PUREEN HAD yg liquid.
Sabun ni mmg recomended utk basuh CD...PUREEN ABD x sesuai tau kwn2 sebab ia ada enzim.
Jadi PUREEN HAD yang serbuk atau liquid dua2 bleh guna.

# Ihsan dari GOOGLE
Kemudian, al kisah PUREEN HAD ni susah nak dapatkan sebab xsemua supermarket jual detergent ni.
Ibu tukar lagi sabun.....pakai sabun KIDDIE WASH COSWAY...bleh beli kat stokis cosway terdekat.
So sampai sekarang ibu masih guna KIDDIE WASH COSWAY untuk basuh CD Anith..harga pun x semahal PUREEN HAD....hehe.

# Ihsan dari GOGGLE
So kwn2 boleh la gunakan jenis sabun2 yang ibu gunakan utk basuh CD anak.
Ada lagi detergent yang sesuai seperti Sabun Lunatots & Autumz Detergent..mmg diformulasikan utk basuh CD. Tp ibu belum try....hehehe.
Tp banyak2 detergent yang ibu suka ialah................

# Juga ihsan dari encik GOGGLE..hehe


Rockin' Green Detergent!!!
Sangat puas hati dengan performance..insert kene air karat pun bleh ilang.
Insert keras bleh jadi gebu balik...amat gumbiranya hati ini...^_^
Ibu try guna RGD ni lps ibu beli ms event GCDC...RGD ni from US.
Dengan adanya sabun ni ibu xrisau nak buat STRIPWASH lg....dah xyah pakai sunlight segala..hehe.
Oleh sebab sabun ni agak mahal..utk jimat ibu guna utk STRIPWASH je...tp mahal pun amount guna sket je...so masih jimat. 1 sampel pack tu ibu dapat basuh 5 kali CD. 1 kali dalam 10 pcs CD. Jimat kan??...hehe
Untuk basuh biasa ibu pakai KIDDIEWASH COSWAY....^_^
So skrg CD2 Anith dah segar & gebu....sangat suka.....hehe...


I ROCK WHEN I WASH MY CD's...^_^



Wednesday, June 22, 2011

Alhamdulillah....got 2nd prize in TheHoneybunch GA...^_^

Mode: Happy
Sebab : Ibu adalah  salah seorang winner TheHoneybunch GA from Puan Hanz Jamaludin...2nd prize..Thanks dear..^_^. My post kat SINI.
Ibu dapat tau result dari last week lg.
Baru skrg ibu berkesempatan nak updated blog.
Sambil2 tggu hadiah sampai...hehehe & hadiah dah selamat sampai semalam....alhamdulillah.
Hadiah?? Ibu ngan Anith berkongsi sebab ada yang untuk ibu dan ada untuk Anith.
So, fair la kan utk ibu ngan Anith....^_^
So, kita layan gambar....


Hadiah yang ibu dapat bukan 1 tau tp 4 brg.
1 jenis brg (3pc utk ibu) dan lg 3 barang utk Anith.
Ni senarai hadiah yang ibu dapat: 


* 1 pc Cotton Pantiliner + 1 Medium Cloth pad + 1 Heavy Cotton Pad (worth RM43) proudly sponsored by BluCotton
* 1 Denim Diaper Cover proudly sponsored by Chago Mago
* 1 Campbell (Lion) Cloth Book proudly sponsored by Muhammad's Playtime
* 1 pc Cloth Wipes proudly sponsored by Maybel's Closet 

Thanks to all sponsored....^_^

Alhamdulillah sgt2 sebab Anith dpt kumpul koleksi denim diaper cover & cloth wipes....bleh guna utk travel nt..^_^.
Ibu plak bleh tambah koleksi CP sebab ibu mmg dah xpakai DP..hehe.
Cloth Book plak mmg sesuai ngan Anith sebab Anith suka baca buku...alhamdulillah sgt2.
So, kwn2 bleh terjah blog baru Puan Hanz Jamaludin iaitu Honeybunch Natural Parenting Love & Honeybunch Homeschool sebab Puan Hanz buat GA ni sempena penghijrahan beliau ke blog baru. Rugi kalau xterjah sebab banyak pengetahuan ttg parenting di sana...^_^. Jom kita terjah sama2.....yeay!!!

Saturday, June 4, 2011

THEHONEYBUNCH FINAL GIVEAWAY - Naturally Motherhood Giveaway

# STICKY MODE TILL 3RD jUNE!!


Now is GA time!!...hehehe.
GA yang ibu nak join skrg adalah dari rakan ibu iaitu Hanz dan ibu pernah bertentang mata 1st time masa event GCDC (Great Cloth Diaper Change) aritu.
Skrg Hanz nak buat GA ni untuk mommies yang selama ini yang follow blog yang lama kerana Hanz nak berhijrah ke blog yang baru iaitu 
Ibu pun dah follow kedua2 blog baru Hanz sebagai syarat dan juga sebagai panduan ibu dalam natural parenting kerana ibu telah melangkahkan kaki ke natural parenting ini..
GA ini di sponsored oleh:


Jadi...hadiahnya mmg UMPPHHH!!!..hehehe.

Syarat last, ibu kene fill in ayat yang Hanz bg iaitu
"Dunia ibu buat diriku...."

jadi.......
Inilah..................from ibu...

"Dunia ibu buat diriku amat mengasyikkan dan ia adalah anugerah yang tidak ternilai dari-NYA, memberikan daku peluang merasai dunia yang penuh kasih sayang dan kecintaan serta menjadi seorang ibu yang penyayang dan betanggungjawab."


( 29 words)
-
-
-
-
-
-
Indah...seindahnya melihat 1 nyawa melihat dunia....


 Dihiburkan dengan pelbagai aksi, tangisan, rengekan, senyuman dan juga gelak tawamu




Apabila dikau mengucup daku dengan kasih sayang



Tanpamu syg...ibu dah abah akan kesunyian kerana dikaulah anakku dunia ibu amat bermakna.....^_^


Jom.....join GA Hanz bersama ibu.
Klik kat SINI utk ke GA  dan nak tgk hadiahnye ye..^_^
Tarikh tutup?? 3 June 2011 sebelum 6 pm
Sempat lagi tu..JOM!!..^_^

Friday, June 3, 2011

Our Journey to Kuching, Sarawak...^_^ (Day 2)

Hari kedua....
Pagi2 lagi Abah, ibu & Anith keluar breakfast kat KAFE BUNDA.
Abah makan nasi goreng spesel & Ibu makan Mi Kolok....sedap...^_^
Baru 1st time ibu try mi kolok...mi dia ala2 mcm megi tp bukan megi...hehe.
Selepas perut dah kenyang, kami bertolak ke destinasi 1st iaitu Jong's Crocodile Farm.
Sampai dalam kul 10 pagi....mmg best sgt2 kat sana.
Dapat tgk buaya dr pelbagai spesis dengan dekat.
Bukan ibu xpernah tgk buaya...tp kat sni lain sket.
Kebetulan masa ibu pegi tu bleh dgr buaya menderam & dapat tgk buaya makan.
Fuhhh.............buaya2 kat ctu mmg besar punya...takut pun ada..hehe.
Ada skali ibu ke breeding area....wah rasa mcm dekat betul buaya punya life...gerun tp kagum...^_^.
Dalam kul 12.30 kami keluar...cari makan tp xjumpe kedai.
Jadi ibu beli makanan (Jajan ngan pulut udang) kat petronas.
Lps tu kami ke Org Utan Rehabilitation Centre kat Semenggoh.
Lepak2 dulu sementara tggu kul 3...sebab kul 3 baru org utan muncul....time makan..hehe.
Sementara tggu sampai kul 3 kami alas perut ngan makanan dibeli td..hehe.
Dlm kul 2.30 abah, ibu & Anith turun ke tempat guide utk diguide ke dalam kwsn yg berhutan sket utk lihat org utan makan.
Walaupun ujan renyai2 tp alhamdulillah dpt jgk tgk real org utan yang wild.
Kalau kat zoo kita tgk yg jinak je kan?..hehe.
Dalam kul 5 baru kami ber3 keluar & trus ke Kuching Waterfront.
Kat Kuching Waterfront ni kami jalan2 n naik bot tambang ke seberang sungai...nak g usha kedai Kek Lapis terkenal.............Dayang Salhah Kek Lapis.
Memula naik bot, cuak jgk tp anith suke..hehehe.
Kami ke seberang just usha2 je kedai & makan...just beli Kek Lapis Choc & Cheese je buat rasa kat hotel.
Kemudian, dah puas berjalan kat seberang kami naik bot tambang lg...hehehe.
Kami jalan2 kat waterfront.....g parkson draw duit pastu balik hotel.
Biasa la sampai hotel...mandi & tido sebab penat...hehe
Jom layan gambar...zassss!!!!


# Mula2 masuk...posing dulu...hehe



# Anith dengan replika buaya

# PEACE!!

# Ralit tgk 'totodile'

# With abah

# Rabbit pun ade...hehe

# Senyum...tgh tggu pertunjukan

# Tiket saya...hehe

# Inilah pertunjukkannya

# 3 of us

# With abah again!!

# We again!!












Monday, May 30, 2011

Our Journey to Kuching, Sarawak...^_^ (Day 1)

As salam......harap kwn2 ibu sihat semuanya...amin.
Ibu kat Proton Servis Juru skrg.
Teman abah servis kete.....lama...dr kul 9 pg td lg.
Skrg dah 2.30pm....estimated siap katanya kul 4 pm.
Walaweh...muntah darah ktiorg tggu....nasib baik tempat nak makan, tandas & tempat solat dekat.
Alhamdulillah....tadi Anith dah poo 2 kali....nasib baik bwk bekal insert lebih.
Pakai diaper cover ni mmg sesuai untuk travel....marvellous!!..hehehe.
Ehh....melalut plak ibu....sebenarnya ibu nak share journey kami ke Kuching pada 12 Mei - 16 Mei 2011 aritu.
Ibu cite part by part ye....hehehehe.
Kami tiga beranak bertolak ke Kuching naik belon kul 5.25 pm kat airport Penang.
Flight delay kejap je & smpi ke airport Kuching kul 8 malam.
Masa nak amik bagasi.....ada peristiwa yang xbest.....bagasi kami pecah!!..huhu.
Nasib baik xterkeluar brg2 sensored..huhuhu.
So kami trus buat report kat AirAsia....nasib baik la amik insuran..huhu.
Kat airport, kwn ibu...Mc Na dah setia menunggu & bawa kami ke Arif Hotel (Tempat kami bermalam semasa di Kuching nt)
Sampai hotel, check in...rehat & makan.
Dlm kul 10 pm, kwn ibu dtg anta kereta dia utk kemudahan kami kat Kuching nt.
Alhamdulillah sgt2....^_^.
Lps tu kami zzzzzzzzzzzzzzz...xingat dunia..hehehe.
Layan gambar utk 1st day ye......................sambung lagi nt...........................zassss!!!














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...