Assalamualaikum. ..sungguh lama rasanya ibu x updated blog ni kan. Br lps 'bersihkan' sawang2 yg bnyk. ..hihi.
Mulai hari ni ibu akan updated dr masa ke semasa k..:)
Sebenarnya hari ni ibu & family nk travel jauh...1st time keluar dari Malaysia. Iaitu ke Seoul, Korea. Skrg ni time WINTER. .juga first experience kami. Ni hasil dr kumpul duit BONUS shaklee yg ibu dpt tiap2 bulan...alhamdulillah.
Kelengkapan? ?
Alhamdulillah dah ready...sbb kami bli sikit2...dr bln 9 time tu tgh sale. Lps tu sambung bln 11...juga tgh year end sale. Apa kelengkapan yg kami bwk time winter ni??
× Winter Coat
x Long John
x Sweater
x Scarf
x Winter boot
x Penutup Telinga
x Stokin
x Glove
x Mask
serta brg2 kelengkapan yg basic harian.
Banyak tempat yg akan kami kunjungi nt. Nt ibu updated k....arini akan transit ke Jakarta then mlm ni br fly ke Seoul. Oh ya...ibu join agency tour yg ni. Sbb xberani nk backpackers lg...baru 1st time kn....hihi.
Oh ya...pasport wajib ada yer...hihi
Ok semua...sambung nt.
Nantikan updated terbaru dariku..hihi
Assalamualaikum.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Alhamdulillah esok 1 Ramadhan.
Maka esok juga kita mula bersahur.
Mlm ni kita bertarawih.
Alhamdulillah dipertemukan dengan Ramadhan sekali lg.
Selamat Menyambut Puasa kwn2.
Ampun maaf dr hujung rambut hingga ke hujung kaki jika ada salah & silap yg sengaja atau tidak.
Moga Ramadhan yg bakal tiba meninggalkan kenangan yg manis buat kita semua...amin.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Alhamdulillah. ..closing yg sgt2 manis & tenang.
Syukur YA ALLAH kerana mendengar doaku.
Kepada MU aku bermohon.
Moga jalanku dipermudahkan...amin.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Salam Tengahari. .
Apa menu lunch arini?
Ibu arini bli kedai jer.
Sbb ptg ni nk balik umah mil kat kulim.
Tp nk share menu bfast yang sedap & mudah serta sihat.
Apa daa...dah tghr baru nak share bfast.
Aak....kikiki
Ok jom tgk resepi bfast pagi tadi
Sesudu esp + sesudu mealshakes + 1 sachet Collagen Powder + biskut chipsmore 3 kpg + air 200ml.
Blend & minum.
Sedap, kenyang & healthy.
Org nk diet sgt2 sesuai.
Jom try....^_^

Published with Blogger-droid v2.0.10

Pic ni ibu diapit oleh 2 org Master dlm Shaklee.
Kak cery Presidential Master Shareeza & Master Nur izzati.
Aura kuat neh.
Pic masa dinner National Conference 2012/2013 8 june 2013 aritu.
Amin...^_^
Published with Blogger-droid v2.0.10

Alhamdulillah usai bersahur.
Xsahur berat pun.
Cukup dgn Mighty 3 Gem Set.
Apa yg ada dlm set tu?
1. ESP
2. MEALSHAKES
3. PERFORMANCE DRINK.
Tp tmbh telan Garlic Complex.
Buang angin dlm bdn.
Insyaallah semua urusan hari ni dipermudahkan. ..amin.
Nk try Set Mighty 3 Gem boleh contact ibu k.... 0139337697 [ Marsha ].
Harga TERGOLEK GOLEK. ..^_^

Published with Blogger-droid v2.0.10

Her name: Aamina
Muslimah Soft Doll yg ibu baru bli utk kakak study ttg pengetahuan ttg kerohanian.
Comel sgt...kakak pun suka.
^_^

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wah dgr cam best jer..
Kakak mmg dah besar.
Smlm br tindik telinga.
Comei jer...
Published with Blogger-droid v2.0.10
Alhamdulillah 14 hb hari harimau mengaum seluruh Malaysia.
Tapi buat yg bisnes Shaklee je...sbb 14 hb time pay out BONUS..hihi
Apa yang ibu buat dengan BONUS bulan ni??
Hanya REWARD diri sikit2 setelah bertungkus lumus.
Bulan ni ibu REWARD diri dengan set skin care Shaklee Enfuseele
Setelah di gugel sbb confuse nak amik NUTRIWHITE atau ENFUSELLE ibu pilih ENFUSELLE sebab kulit ibu jenis oily.
Ni la Cik ENFUSELLE ibu...BEST sangat guna.....^_^
 
Kalau ada kwn2 teringin nak try boleh la contact ibu yer...HARGA BOLEH RUNDING..hihi

Marsha
013-9337697| babymamapapaestore@gmail.com
Amboiii....lambatnya nak updated....bengkel 20hb lg.
Arini dah 24 hb dah...hihi...tak sempat nak on lappy...kikiki.
Alhamdulillah now ibu 30% nutritionist tau.
Dapat sijil lagi...sijil sah yang diiktiraf oleh Shaklee sendiri.
Alhamdulillah...dapat attend dengan jayanya Bengkel Nutrisi seharian.
Banyak info2 lebih mendalam tentang produk2 Shaklee yang ibu dapat.
Meh layan gambar.....


Taraaaa.....ni la sijil ibu.....yeay!!!



Hari ni 19 April 2013 hari CUTI bagi negeri Perak.
Sempena HARI KEPUTERAAN SULTAN PERAK.
Jadi weekend minggu ni jadi 3 hari.
Hari ni balik umah mil kat Kulim.
Esok pagi ada workshop Shaklee kat Sunway Carnival Convention Centre.
Jadi malam ni kene study sikit2....prepare untuk esok.
Lg satu kene tido awal....^_^
Esok ibu updated ye tentang workshop....

Stop dulu...sayonara.....^_^
Morning all!!
Moga hari ni lebih baik dari semalam....amin.
Oh ye....pagi ni ibu try ber masker2 sebab rasa dah lama muka ni tak dimanjakan.
Just cuci muka....makan supplemen Shaklee....^_^
Ibu masker dengan ESP + yogurt....BEST!!
Rasa`gebu je kulit lps basuh muka....hhihihi
ESP selain minum boleh wat masker jgk....jaga kecantikan luaran & dalaman.
Layan pic yer.....^_^

Haaa......disini la ibu berpijak disaat ini....HOME SWEET HOME.
Tp bukan kat 'dalam' tau....KUARTERS HBUK.
Alhamdulillah selesa....kawasan yang menghijau memang SANGAT BEST!!
Hampir 2 bulan duduk masih dalam mode MENGEMAS....brg berkotak2...hihi.
Tak pe la....janji kemas bak kata pepatah... Sikit2 Lama2 Jadi Bukit....^_^
Tengah memikirkan IDEA untuk deko umah.
Rasa semangat bila dah dok bersama2....^____^
Rumah flat 3 bilik....dah lebih dari cukup untuk kami ber3.
Oh ya..2 hari lps misi 'TIDUR ASING'...asingkan kakak.
Biar kakak rasa berani sikit.
Tapi tak sangka misi BERJAYA!!
Tido dengan lena....alhamdulillah...senang rupanya anak ibu ni.
Meh kita tgk katil baru & cadar baru kakak.
Semangat sikit sebab dia suka...hihi



Haahhh...tajuk..tak agak2 dah...hihi
Tp mmg FREE pun shopping kat SEN HENG...wah rasa NIKMAT..main amik je..hihi.
Sebenarnya FREE sebab reedeem points Maybank CC..hihi
Tp tak banyak benda berkenan...so amik idaman hati...2 item je...

 ** Philips Steamer Iron**


** Sharp Air Purifier**

**ehsan pic en google**

Yang steamer iron tu memang dah lama AIM...tp tgk hega ms dulu biar dulu...bila dah amik FREE ni terus amik yg elok....alhamdulillah. Kami amik yang mana keperluan je....balance point reedeem nanti plak k..^_^
Assalamualaikum...
Harap rakan2 blogger sihat walafiat pada penghulu segala hari ini.
Tgk tajuk pun dah tau kan???
Ye ibu dapat tukar ke ipoh....alhamdulillah syukur sgt2.
Sgt kelam kabut tp sgt2 bersyukur.
Bayangkan 28hb feb dpt surat tukar...1hb mac kene lapor diri.
Seminggu sebelum tu ibu br lps demam denggi...alhamdulillah sihat skrg.
Masih sayang sek lama...syg kwn2 kat sn tp keluarga lg den syg..hihi.
Jasa kwn2 kat SMK Pengkalan Hulu tak kan dilupakan.
Alkisahnya 1 hb Mac 2013 g lapor diri lps tu buat penangguhan seminggu.
Sebab nk setelkan semua kerja2 yg tertangguh.
11 hb Mac ibu officially jadi warga pendidik di sek mana??
SMK ULU KINTA, IPOH, PERAK.
Skrg dah 2 minggu kat sekolah baru...tgh menyesuaikan diri sbb dpt sesi ptg.
Jom layan sekolah baru....^_^



Wah....sudah jarang...jarang ibu mencoret tinta dlm blog ibu ni...
Waduh2......bikin malas ni...biasalah Vit M nye bamyak sgt...hihi
SMK Pengkalan Hulu in Memories???
Adakah???? Cer teka...cer teka.....
Sambung nt eh.....teka dulu...hihi

p/s: Ibu adalah pengedar sah Shaklee.. no ID 889191. Jika anda seorg yg mementingkan kesihatan & kecantikan semulajadi pastinya anda memilih jenama Shaklee. Contact me at 013-9337697 jika anda perlukan vitamin utk penyusuan, kehamilan, kesihatan optimum, kesuburan, kecantikan, gout, sakit sendi, masalah mata, migrain, gastrik, immune booster, kurangkan berat badan, naikkan berat badan, kesihatan wanita & banyak lg..sy sedia membantu dengan konsultasi khas dari ibu...^_^
Kwn2 ada yang tgh mencari Supplemen??
Nak try Produk Shaklee??
Boleh tgk2 kat blog biz ibu ni ye....

BABY, Mama & Papa E-Store

atau

Page FB ibu: Baby, Mama & Papa E-Store

Pelbagai supplemen ada..
Untuk kecantikan, penyusuan, kehamilan, kesuburan, legakan sakit sendi, legakan gastrik, supplemen untuk kanak-kanak, kesihatan optimum dan banyak lg.....jemput datang ye....^_^

"Ibu adalah pengedar sah Shaklee.. no ID 889191 area Gerik, Pengkalan Hulu, Perak & Baling, Kedah serta online seluruh Semenanjung & Sabah/Sarawak. Jika anda seorg yg mementingkan kesihatan & kecantikan semulajadi pastinya anda memilih jenama Shaklee. Contact me at 013-9337697 jika anda perlukan vitamin utk penyusuan, kehamilan, kesihatan optimum, kesuburan, kecantikan, gout, sakit sendi, masalah mata, migrain, gastrik, immune booster, kurangkan berat badan, naikkan berat badan, kesihatan wanita & banyak lg..sy sedia membantu dengan konsultasi khas dari ibu...^_^"
Arini balik lambat lg...
Ada program Penyerahan Bantuan Persolahan RM100 kat semua pelajar & ibu bapa.
Mcm2 ada..kelam kabut...seram sejuk....semua ada...main dgn duit tu..hihi
Alhamdulillah semua berjalan lancar.
Balik trus amik kakak then rehat.
Ce tgk sampul....comel kan??
Ok mata dah ngantuk..
Malam ni Malam Tahajjud Cinta....
Nak bgn awal esok....take cr...^_^




























As salam semua!!
Sori dah lama sangat blog tak berupdated...ekoran terlampau bz..hihi
Dah masuk 22 Januari 2013.
Harap belum terlambat untuk ucap Happy New Year to all of u...(xkira wpun dah terlambat..hihi)
Updated untuk tahun 2013:
  • Kakak dah masuk sekolah.
  • Ibu makin banyak tugasan di sekolah...standard dah pengang mcm2 jawatan sebab mmg disekolah semua guru perlu ada jawatan...juga tetap dengan titile Guru Kelas...hihi.
  • Masih berjauhan dengan abah...xpe bln 4 nt try lg....hehe 
  • Ibu aktif on9 biz dirumah....^_^
Ok tu je setakat ni updated terkini. AZAM BARU?? Ada....harap tahun ni semua AZAM BARU tercapai...amin. Ok ibu stop dulu....nak g siap2 ke sek dah....bye...^_^