Assalamualaikum...sekarang ni dah berada di Key Ell....kih kih....mcm poyo je kan?
Saje je folo ayat2 generasi Y...hihi.
Sebenarnya arini nak share tentang 1 park yg kami g semalam iaitu Angry Bird Park.
Lokasinya di Komtar, JB sebelah City Square. Tiket masuk ' boleh tahan' jugak. Dengan mykad/mykid serorang RM60. Tapi semalam kami bli family pass (2 adult, 2 children) = RM180. Kira lebih 1 tiket. Kalau bli satu2 sama jugak jd bli family pass. Tiket dia


Jadual dia....

Isnin - Khamis (1 hari)
Jumaat - Ahad ada 3 sesi
Sesi 1: 10pg - 1 tengahari
Sesi 2 : 2 ptg - 5 ptg
Sesi 3 : 6ptg - 10 malam

Tp kalau keluar dan tak buang wristband boleh masuk lagi untuk sesi seterusnya. Gap 1 jam utk cleaning dan pekerja rest.
Jadi sebab masa tu sampai kul 1 jadi kami masuk sesi ke 2. Banyak jugak permainan dan bestnya semua boleh join satu family. Jadi mmg family time...hihi. Jom layan gambar








Antara pic yang sempat di snap.
Biasalah budak2 bila dapat tempat main tak nak bergambar dah. Kitorg masuk ngam2 3 jam. Puas hati. Buat yg suka permainan boleh dtg sini tapi main betul2. Sayang tu tiket mahal jugak tu...hihi
Haaa....ingat lagi tak 1 tiket lebih tu?
Masa kuar daku bg kat 1 family ni...ada 4 org. Anak yg kecik free. Jadi kalau dia bli 3 tiket jatuh mahal kan. Tp dorg nak bli jgk dr daku...jadi amik separuh. Dalam masa yg sama kami sama2 jimat (win win situation). Alhamdulillah xde la tiket tu terbiar gtu je.

Ok jumpa lagiiiii.
Hari ni nak g MAHA kat Maeps.
Nt daku share k...see yaa!!!
Alhamdulillah sekarang ni di bumi Johor Bahru.
On the spot plan kerana tiket FREE expo Doraemon.
Alang-alang dah kat segamat kan.
Lagi 3 jam nak sampai JB.
Pas checkout dr Koptown hotel tu kami g lunch dulu dan tgh2 lunch tu suami try jawab kuiz Doraemon tu dari Line.
Alhamdulillah menang lagi 2 tiket
Memula plan nak tambah 1 tiket utk anak nanti kat expo tu tp Allah bag FREE tak perlu bayar...siap lebih tiket lagi satu. Dapat 2 space figurine.
Dalam kul 5 kami sampai ke JB dan trus check in Hotel Sentral kat JB.
Dalam kul 6 baru kami kuar g city square utk reedem tiket serta g expo.  Ni la tiketnya dan space figurine. Pada asalnya harga tiket:

RM25 Dewasa
RM15 Kanak-kanak

Jadi kami dapat tiket tu worth rm100.
Alhamdulillah.


Keseluruhan dalam tu ok. Kawasan luas sebab anak pun boleh berlari riang...hihi.
Org pun tak ramai sbb mybe expo ni dah start lama dah. Kat dalam tu dia tunjuk 100 alat2 magik doraemon. Pengenalan doraemon dr awal. Dulu Doraemon warna kuning dan ada telinga. Ada cerita di sebalik Doraemon yg warna biru dan tiada telinga.Layan pic k....















Kami dapat masuk kali kedua plak bila maskot Doraemon datang. Janji ada cop kat tangan mcm ni.



Dapatlah putri kesayangan bergambar dengan maskot. Maskot Doraemon serius comeyy!! Souvenir pun bli yg biasa2 je sbb agak pricey. Jadi bli untuk kenangan je.




Kalau nak ke Expo ni cepat2 tau. Last 4 Dec 2014 ni...se yaaa!!
Alhamdulillah arini selesai juga misi JJCM area Segamat ni.
Gigih google tempat sedap dan tertarik ngan Murtabak ala Singapore kat Restoren Al Rizki, Cendol Segar Amat dan Nasi Ayam Gemas..kenyang...Alhamdulillah.

Restoren Al Rizki yang terkenal dengan murtabak yang sedap, besar serta berbaloi terletak di Taman Yayasan. Tempat ni daku jumpa hasil carian google then jumpa blog CCT.blogspot. CCT blogspot ni yang suggestkan murtabak kat cni...memang puas hati. Terima kasih tidak terhingga. Actually nak cari restoren ni senang je..cari SHELL Taman Yayasan. Restoren tu sebaris ngan Shell dan sebelah Maxis. Murtabaknya memang besar. Satu keping makan bertiga...full!! Kuah dia sediakan dua jenis - kari dan juga kuah sos yangdicampur dengan bawang dan timun.


Masa kami sampai tu kebetulan baru lepas hujan org tak ramai. Pastu tempat duduk FULL. Alhamdulillah ada rezeki. Kat bawah ni kedai dia:



Kemudian, hujung ke depan sikit ada nampak kedai Cendol Segar Amat ni. Pun dapat info dari CCT. Secara keseluruhan memang sedap cendolnya. Just nice. Memandangkan daku kurang manis punya orang...hihi. Daku beli bungkus je...hihi. Gambar kedai cendol pinjam dari blog CCT jugak sebab td hujan balik tak dan nak snap..TQ!!



Satu lagi kedai hunting petang tadi ialah Nasi Ayam Gemas. Juga di Taman Yayasan. Juga beli bungkus untuk makan malam. Almaklumlah perut penuh lagi dgn murtabak..kih...kih...
Alhamdulillah rasanya unik...lain dari nasi ayam yang biasa.Kedai dia satu baris dengan Mustafah Nasi Ayam Gemas di Taman Yayasan.


Rasa puas hati sangat dapat hunting harini.
Syukur tak terhingga sebab hubby pun join skali hunting memang happy.
Kenyang perut suka hati....ok esok tghr nak gerak g JB.
Macam nak jumpa anak cucu kat sana..hik...hik
Sambil2 g Doraemon punya Expo tu nak reedem tiket yg NI.
Alang2 dah jejak Johor kan?..hihi

See yaaa!!

Assalamualaikum
Seperti yang diketahui daku masih berada di bumi segamat.
Alhamdulillah dapat tempat bermalam yg ok...sebelah One Segamat.
Nama hotel adalah Koptown Hotel.
Alhamdulillah biliknya ok yang best sebelah shopping mall.


Jadi boleh la jalan2 tak perlu drive...hihi.
Ptg ni bila suami habis kerja ingat nak hunting makanan spesel kat cni.
Google kat blog jumpa Murtabak restoren Al Rizki di Taman Yayasan.
Ptg ni macam nak g cari murtabak sedap tu.
Harap jumpa...Aamin.
Kawan2 ada nak suggest tempat makan sedap kat segamat ni tinggalkan komen ya.
TQ in advance...☺☺
Assalamualaikum.
Masih dibumi segamat...hihi
Pagi ni nak share review cite wayang yg baru 2 minggu kuar iaitu BIG HERO 6.
Actually memang tengah tunggu cite ni launch.
Once bila TGV emel utk early booking tiket apa lagi terus booking...hihi



Kisahnya tentang seorang budak yang genius yang bernama HIRO berjuang bersama personal healthcarenya (Baymax) & 4 org kawan2 abangnya.
Nak tau citernya better g tgk sendiri.
Daku bagi 6 star.
Sangat best dan tak dan nak rasa boring.
Anak daku pun siap menangis lagi sbb ada part sedey.
More pada persahabatan dan kekeluargaan.
Citer yang sangat touching.
Bg yang belum tengok sila tengok.
Sangat recomended.
ok...jangan tak tgk ok...hihi

Assalamualaikum..
Nak share kegembiraan dengan aplikasi LINE lagi..hihi
Semalam Allah bagi rezeki menang 2 tiket FREE ke DORAEMON Malaysia Secret Gadget Expo di Johor Bahru & Space Figure.
Siap dapat Space Figure FREE lagi...alhamdulillah.
Macam Chatime jugak tapi yang Doraemon ni kena jawab soalan.
Ni iklan dia..

Kat bawah ni kupon yg dapat untuk reedem nt.



Sekarang kat Segamat...kalau ada rezeki nt lajak ke JB reedem tiket ni.
Okla kan....syukur rezeki dari Allah...alhamdulillah.

Assalamualaikum....alhamdulillah jam 6 petang td selamat sampai ke bumi Segamat.
1st time sampai...dengan dugaan yang dihadapi alhamdulillah Allah permudahkan.
Syukur alhamdulillah.

Malam ni nak share 1 entry 'HUTANG' tentang review satu Teater yang daku tengok 2 minggu selepas tengok Teater SEDAR.
Bezanya Teater malam ni ialah Teater Muzikal.
Tajuknya sahaja kita dah tau ia mengenai sejarah negeri PERAK.

Sedikit cerita tentang Teater ni
' KADUK seorang berketurunan Raja sangat suka berlaga ayam dan dia dibuang negeri kerana gadaikan harta. Kemudian dia merantau hinggalah ke satu kampung yang bernama Lambor Kiri. Dia bermastautin disana dan berkahwin. Kaduk sangat rajin dan berazam tidak mahu berlaga ayam lagi. Pada suatu malam, ada seekor ular tinggalkan sebiji telur di dean rumah Kaduk. Kaduk bela telur tersebut hingga menetas seekor anak ayam dan seterusnya jadi ayam laga yang gagah. Bermula lah kegilaan Kaduk dengan aktiviti melaga ayam hinggalah dia ter gadaikan harta serta isterinya kepada Raja di negeri tersebut. Disaat bersedih dengan malang yang menimpanya dia bertemu seekor ikan Tapah yang dalam perut mengandungi banyak emas. Kaduk gunakan emas itu untuk tebus balik isterinya dan juga hartanya. Kemudian Kaduk tidak lagi melaga ayam. Dia sudah insaf dan hidup bahagia disamping isterinya'

Haa.....gitulah sinopsisnya
Jom layan gambar....








Assalamualaikum...tengah melawan M yang bersarang.
Moga dapat nyah kan secepat mungkin...kih.kih
Nak cerita pasal aplikasi LINE.
Guna je aplikasi ni dapat voucher Chatime FREE
Ala.....Chatime yang minuman tu...hihi
Sebenarnya start 1 NOV Chatime join venture ngan LINE untuk buat contest.
Contest senang je just taip 'I LOVE CHATIME' setiap hari.
Yang lucky akan terpilih.
Chatime sediakan 100,000 voucher untuk semua.


LINE ni ku guna ngan hubby je pun.
Jarang sangat ngan orang lain.
Setakat hari ni hubby dapat 4 kupon
Daku? 1 je....alhamdulillah syukur.

Last 2 week dah reedem 1.
Semalam reedem lagi 2.
Ada lagi 2 lagi lom reedem sbb tarikh lambat lagi.
Kalau ada yg nak join masih sempat.
Contest ni sampai 30 NOV 2014.
Jommm!!!

Lambat benor updatenya...hihi
Tp alhamdulillah...tak sangka pun dapat.
Isnin lepas dapat hadiah pengguna library terbanyak
Penghargaan dari pusat sumber sekolah.
TQ!! Seronok..hihi.
Nak tgk hadiah apa dapat?
Ni dia....serius suka......best!!