Persiapan Menyambut Bayi Baru Lahir

/
24 Comments

Persiapan Menyambut Bayi Baru Lahir



Assalamualaikum...💗💗

Alhamdulillah minggu ni dah cukup 29 minggu adik baby menghuni rahim Marsha.
Rasa kicking, puching dan moving makin jelas.
Kadang rasa geli, senak & sakit bila adik baby aktif...hihi.
Tapi itu lah moment manis semasa mengandung.
Betul tak mama-mama??...hihihi
Serius tak sabar nak lihat adik baby lahir kedunia.
Tapi biar cukup minggu taw adik baby....hihihi
Sebab ibu nak bersama adik baby sejurus lepas bersalin.
Moga dipermudahkan segala urusan dan proses bersalin nanti.....Aaamin.

Ok arini Marsha nak share tentang persiapan menyambut bayi baru lahir version Marsha.
Kenapa version Marsha? Sebab persiapan tak semua sama kan?
Ada yang dah ada barang-barang yang boleh guna balik buat apa membazir kan??
Jadi version Marsha ni ala-ala baru preggy & masih ada barang kakaknya lagi.
Haa....gitu lah....faham-faham yer...hihihi
Actually kakak dah 9 years jadi gap dengan adik baby jauh.
Macam ibu dan abah, kakak pun tak sabar nak nantikan adik baby lahir.

Ok, apa keperluan yang Marsha sediakan?
Ok ni list nya:

1. Baju newborn
2. Barut baby
3. Bedung baby
4. Pampers (untuk emergency & wad sahaja)
5. Tuala Baby
6. Mitten & Booties
7. Topi baby
8. Lampin kain
9. Selimut
10. Sleepsuit Baby
11. Toileterries
12. Tungku Baby
13. Minyak Telon
14. Travel Mat
15. Tilam
16. Breastpump
17. Beg baby


Antara barang persiapan untuk baby yang sudah dibeli

Setakat ni ini je la dulu yang dalam list.
Harap tak tertinggal la...hihi
Beg dah nak kena standby dalam kereta ni takut baby nak kuar awal....hihi


Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018


You may also like

24 comments:

  1. Bagus ada check list macam ni. Ana masa syafi lahir bedung xde. Pakai lah tuala bedung dia masa dlm wad tu. Tp xmcm bedung sebab pendek. Heeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marsha pun xtau apa lagi yang tak ada dalam checklist...harap yang ni lengkap.
      Xpe ana pengalaman manis tu...yang penting masa dalam wad je kat umah xpe.

      Delete
  2. Semoga dipermudahkan, Persiapan untuk mak semasa berpantang pun perlu seiring.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu miza insyaAllah dua -dua pun ada list...hihi

      Delete
  3. Tahniah kita tak buat persiapan apa2 sebab tak ada bakal baby lagi wakakakaka..

    ReplyDelete
  4. wahhh... bagusnya ada list! tak sabarnya tunggu baby keluar. moga2 lancar dan dipermudahkan semuanya! Amin...

    ReplyDelete
  5. nice list on what to buy. There's also playpen which can let toddler stay in when he's older but beware he will know climb out when older.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Already have playpen from my 1st daughter 😘

      Delete
  6. bagus ada list macam ni...makin excited ya kak marsha

    semoga dipermudahkan segalanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq arz....makin excited setelah 9 tahun
      menunggu....hihi

      Delete
  7. Semoga dipermudahkan dan selamat semuanya... Buat list siap-siap, nanti tak kalut. Hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq su..betul kena buat list supaya tak tercicir..hihi

      Delete
  8. Semoga dipermudahkan urusan ketika bersalin nanti . Moga keduanya selamat

    ReplyDelete
  9. All the best, semoga semua urusan di permudahkan.. semoga baby and mummy sihat always amin! <3

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen. Moga dimurahkan rezeki semua. Tunggu saya terjah balik yer..:)