26/12/09.....
Dengan rezeki yg dikurniakan NYA...
Abah n ibu bercadang buat makan2 kat umah.
Majlis kecik2 je...ajak jiran2 n kwn2 serta sedara mara.
Menu just mihun goreng, agar2, gula2, sumi & my handmade cupcakes.
Lgpun kami mmg xpernah wat mkn2 lg kat cni....wat kesyukuran untuk anith.
Alhamdulillah...ramai jugak yg dtg. Ramai jugak yg xdapat dtg sbb balik kg.
Almaklum lah cuti lama...hehehehe
Masa tu baru la kami ramah berbual sedangkan jrg bertegur sapa sbb masing2 jarang kuar umh...
Best sgt rasa....tp gambar xamik plak....huhuhu
Gambar cupcakes je yg ada....(^_^)
K la, kat bwh gambar cupcake untuk anith...


# Special untuk anak ibu....mmuuuaaahhh..


28/12/09


Hari pertama Abah & Ibu rasmikan STREAMYX..
Best sbb laju sgt2....puas ati....
(^_____________^)

Salam...
Entry ni nak cerita ttg perabot plak...

Hr Sabtu lps, kami bertiga kuar ke pekan Kroh sbb nak cari almari dapur, rak buku kecik & almari pakaian anith.
Bila dah smpai kedai abah berkenan rak buku yg besar..bleh letak brg2 banyak sket..hehehe.
So kami beli 3 brg yg mmg amat kami perlukan untuk rumah.
Kalu x xtau brg nak simpan mana??

Hari ahad kami keluar ke pekan Baling plak sbb nak usha meja makan dgn sofa.
Kedai mula2 kami singgah brg dah ok cuma agak mahal.
So kami ke kedai lg 1, selepas negotiation between abah n tokey kedai kami beli sofa L-shape dengan meja makan untuk 4 org....percuma meja kopi dgn rak kasut.
Berbaloi kan???..hehehe

Alhamdulillah...skrg kelengkapan umah dah lengkap.
Org dtg umah dah xde duduk atas lantai dah...dah ade sofa...xpe asal ade.
Kami just beli yg kecik2 dulu sbb kami xkan stay lama kat cni...mybe...hehehe.
Tp amat happy sbb brg2 umah dah lengkap.
Gambar nt akan diupload ye....

p/s: Abg...thanks syg sbb belikan perabot untuk umah kita...syg abg...mmuuahhhh...
Salam..
Hi frens...dah lama 'ibu' x upload blog...Opps....ibu??
Em cm nak bahasakan diri sbg ibu dalam ni..bleh kan??..hehehe

Nak cerita ttg streamyx untuk entry kali ni...
Actly...skrg ni ibu masih guna celcom bband...tp xpuas hati sbb kat cni just support GPRS jek.
So...abah cdgkan untuk pakai STREAMYX..so ibu dengan pantas angguk tanda setuju...hehe.
Nak dijadikan cerita, rabu lps ibu, abah n anith ke Sg Petani.
Tujuan utama....daftar Streamyx....(^_^)
After daftar kami trus jenjalan then ke kedai elektrik untuk 'usha' oven n mixer.
Banyak kedai jgk pegi tp xde oven yg di aim'n....( Oven yg bleh panggang ayam trus)
So last kami ke kedai elektrik dekat Village Mall...
Alhamdulillah...jumpa apa yg dicari n trus beli....
Hati ini gembira x terkata sbb hubby yg belikan...syg abg....(^_^)
Nt bleh la ibu buat cupcake dengan adanya pembantu baru ni..
Suka sgt.....(^_______^)
Kat bwh ni gambar pembantu-pembantu baru ibu tu....:)

# Ade oven mesti ade mixer..hehehe


# Oven ni bleh panggang ayam skali...cdgn abah..(^_^)

Salam
Jom layan gambar2 terbaru Anith...
Let check it out....hehehehe



# Menung ape tu syg??

# Knp ibu ni???


# Ibu n Anith at WENDY'S


#Abah n Anith kat WENDY'S jgk..hehe


# Nak fries???


# Makan fries ngan abah

# Sronok main


# Weeee.........

#@ Mc Donald Genting Sempah


# Baca buku...heheheh

Salam...
Hi frens....moga kalian semua sihat disamping keluarga tersyg..
Actually I'm already at my house....at Pengkalan Hulu.
Rasa cm kelam kabut sket sbb banyak keje rumah yg nak kena setel.
Tp its ok...insyaallah I can handle it...cuma rasa kelam kabut sket.
Memandangkan anith pun dah pandai jalan n 'mengemas', so aku kene design ruang tamu cara lain plak...
Nampak gaya...brg kat bwh semua kene letak ats...bwh kene clear...hehehe.
Kalu x nt dia tanpa disuruh tlg 'kemas'...huhuhu
Ari ni lunch just msk simple jek sbb anith merengek bila aku ke dapur.
So, just dapat gr ayam kunyit n ikan masak kicap.
Tp sronok tgk hubby makan bertambah2....lama dah hubby xmakan mskan aku...huhuhu
So skrg aku dah jadi org Pengkalan hulu balik...
Bahagia rasa bila bersama hubby n anak di sisi...
To abg n anith....Ibu love both of u sooo...much....
Daaa....salam..

Salam....hi frens...
Harap semua sihat disamping yg tersayang

Entry ni saje nak bercerita ttg smlm.
Smlm aku ajak hubby ke BAKE WITH YEN sbb nak bli brg2 nak wat cupcakes.
Terutamanya krimwell...sbb kat tmpat aku konfom xde.
So after hubby balik dr progaram aku ajak hubby teman g sn.
Wahhh...mmg rambang mata la bila kat sn.
Rasa cm semua nak bli...tp sabar2....hehehe
Aku bli yg mana perlu jek....
After ke BAKE WITH YEN...kami ke IOI Mall.
Baru 1st time sampai...hehehehe
Kat sn kami just jenjalan then bli jajan untuk stok kudapan..hehehehe
Pastu kami makan WENDY'S....dah lama abg nak mkn.
Akhirnya dapat gak sbb ssh nak jumpa....makanannye sedap...nyummmyyy!!!
After mkn kami trus balik rehat kat hotel sbb hubby xberapa sihat.
Tp best dapat g jenjalan smlm....(^_^)


Salam...
Hai kwn2....sori sbb dah lame xupdate blog since last week.
Actually aku busy sket ngan workshop then balik kg.
Xsempat nak update..huhuhu
Skrg ni aku already kat Shah Alam.
Teman hubbyku kursus kat cni...kebetulan dia dapat blik sorg so bleh la ikut..hehehe
Ari ni hubby ade praktikal kat KLIA.
So, aku n anith lepak2 je la kat hotel.
Kpd kwn2 yg setia membaca blog ni...nak bgtau I had create new blog.
Untuk bisnes online....bisnes cupcake....its my passion now...hehehe
So, kalu kwn2 dr Perak khususnya bleh la nak order.
Insyaallah.....semua akan di baking n decorate dengan baik.
So...view at my cupcakes blog....

http://marshacupcakes.blogspot.com


Harap kwn2 sudi menjenguk blog baru ni....
See ya....salam..(^_^)



Salam...
Hai kwn2...mcmn raya kat kg masing2?
Meriah x?
Harap semua ok...
Em tp mmg raya haji xsemeriah raya puasa kan?
Tp still seronok....(^_^)
Aku sgt beruntung raya haji selama 2 taun berturut2..
Nak tau knp?? Sbb aku dapat beraya dgn My Family n My Mother In Law sekaligus..(^_^)
Taun lps My Mother In Law beraya kat Kelantan then taun ni My Family dtg beraya ke Kulim.
Syukur ke hadrat yg Maha Esa kerana kuniakan aku Ibu Mertua dan Ibubapa yg menyayangiku....amin..
Lg 1 aku amat hepi ari ni sbb dapat buat cupcake untuk aqiqah Anith.
Walaupun deconya agak simple tp aku puas hati.
Nt nak practice lagi...nak buat yg ssh sket plak..hehhe
Kata org. 'Practice Make Perfect'..betul x?
Nt aku uploadkan gambarnye ye...see ya..
Salam..



# Close up..


# My cuppies...nyummy!!!






Salam...
Hi everyone!!!
Actly skrg ni aku tgh packing brg coz this evening kami nak bertolak balik ke Kroh a.k.a Pengkalan Hulu.
Saje rest jap sbb Anith pun dah mula 'membantu mengemas'..hehehe
Now my hubby sedang lena dibuai mimpi
Cian kt my hubby sbb subuh td br smpi KL
Rela hubbyku xcukup tido sbb nak dtg amik his QUEEN & PRINCESS nya...syg abg..mmmuuuaahh
So, skrg sesi meng 'qada' tido sbb nt abg nak drive balik plak..hehehe
Raya Haji ni kami sekeluarga akan sambut dekat umah my mom in law.
Sbb raya puasa dah belah aku so kami gilir2..
Lgpun taun ni nak wat AQIQAH untuk Anith..
So ptg ni kami akan bertolak balik.
Mybe ahad dtg KL balik coz my hubby ade course kat Shah Alam again...(^_^)
Doakan kami selamat sampai ye kwn2..
See ya in next entry...daaa. .MyEm0.Com.

Salam..
Salam...
Hi frens....hope all of u always fine...(^_^)
Last weekend so busy coz I have attended workshop again.
But last weekend is not the same workshop as last 2 week workshop.
The workshop called 'PUBLISHING WORKSHOP'.
After 2 days attended this workshop I realize that publishing is important.
So, must work hard to publish journal before my VIVA.
Insyaallah...amin.
So, I must see my lecturer to discuss about this.
Hope its ok...amin.
Pity to my hubby coz he must take care my daughter during my workshop.
But I know my hubby understand me....kan syg...(^_^)
So, after AIDILADHA I got 1 workshop more...."SPSS WORKSHOP"
But it held at weekdays at Faculty of Educational Studies.
Tuesday I will go back to Kroh then Wednesday we will go back to Kulim for Aidiladha celebration.
K...see ya next entry...bye..
Salam..
Salam
Hi frens....
Harap semua sihat...(^_^)

Dalam entry ni aku nak ucapkan TAHNIAH for my youngest sis sbb dapat 5A's in UPSR.
You deserved it!! Sbb Klong tau adik bertungkus lumus study selama ni.
Dah la adik x tuisyen mana2 pun..
So harap adik dapat tempat blaja yg terbaik dan study elok2 hingga ke peringkat yg lebih tinggi...amin.
Buat ABAH n MA,
Terima kasih xterhingga dari kami lima beradik sbb mendidik kami hingga kami berjaya mencapai matlamat kami.
So, tggu keputusan PMR la plak dr adik 3 taun lg.
Yg lain semua dah 18 ke atas dah.
So study smart ye....
Okla...see ya...
Salam.
# Ini la...my youngest sis, MAHIRAH with her niece (my daughter)

# Buat sendiri tau...hehehe


Hi frens....
Its is 2nd entry for today...
Xnak combined ngan workshop entry td...hehehe

For your info...I have attended cupcake class yesterday (Basic Cupcake)
Di sebabkan minat aku attend cupcake class smlm.
Nak tau kat mana?
Kat PUTRA HEIGHTS...jauhkan??
Tp bak kata celcom...BERBALOI - BALOI...hehehe
Mmg best blaja smlm...
To Kak Lea....credit to you sbb mengajar anak murid ni dengan baik..hehehe
Teknik yg Kak Lea ajar smlm semua dapat cuma kene berseni sket lg....hehehehe
Hope lps ni leh practice lg...
Bak kata org, "Practice make perfect"...(^_^)
Ok la...kat entry ni aku uploadkan my handmade cupcakes...
See ya...(^_^)

P/s: To my cupcake classmate...Kak Zai...nice to know u..
Nt kalau akak view marsha punya blog akak tgglkan no fon tau.
Thanks belanja mkn smlm.....(^_^)
Salam...
Hi frens....how are u getting on?
Hope all of u is fine always...(^_^)

Waaa.....last weekend is very bz weekend for me.MyEm0.Com
Why???...
I have attended THE VIVA WORKSHOP.
2 days full from 8.30 am - 5 pm.
A little bit tired but so satisfied coz now I know how to prepare myself for VIVA sesion.
I attended this workshop with my labmates of course my close frens..
Uderr, Dayah n Laila...best dtg workshop ngan korang...(^_^)
MyEm0.Com

Last friday, I attended the GUIDE TO THE THESIS WRITING WORKSHOP.
All of this workshop is important for Master student like me..
This weekend I must attend one more workshop..
PUBLISHING WORKSHOP will be held at Faculty of Medicine.
So, I can prepare myself going through the VIVA sesion n Thesis Writing.
Hope...I can finishing my Master well...Insyaallah...
Salam..
Salam...
Hi there!!!!
Harap semua kwn2 sihat disamping yg tersyg...amin.
MyEm0.Com
Actually today I have a workshop...GUIDE TO THESIS WORKSHOP.
Held on 9am to 12 pm
Kira dah habis workshop la ni...
After that g lunch at RASA (Food Court Alamanda)
Pastu trus balik lab....
End weekend ni & next weekend I'm very busy coz I have 2 days workshop...THE VIVA WORKSHOP and the next weekend...PUBLISHING WORKSHOP.
Dulu kenapa la aku x perasan sangat workshop2 ni..
Untung ikut workshop ni sbb tau ape yg nak di prepare masa Viva n nak Publish artikel nt.
Free je pun.....bukan bayar.
Kalu bayar mesti mahal....MyEm0.Com
Alhamdulillah sempat gak ikut workshop before habiskan masterku...hehehe.
K la...see ya...
Salam..
Salam....
Haluuu there!!!!MyEm0.Com
Hope everyone ok n happy always...
Now i'm got little feeling sad coz my hubby away againMyEm0.Com
It's hard to live separate like thisMyEm0.Com
Can't wait for this Disember...coz I will back to Kroh n live happily n lovely with my beloved hubby n daughter...yeay!!!!...MyEm0.Com
Opps....sori....forgot the new entry..
I non stop mumbling...hehehe..MyEm0.Com
Ok, yesterday I, my hubby n anith went out to UPM for my thumb in.
After that we want went to Proton Service Centre but it cancel coz the booking place is full.
So, we went to PUTRA HEIGHTS...Why???
I want survey the Lea Oven Bakery coz next monday I will attend cupcakes class here.
Thanks to abg sebab support untuk duit yuran...luv u...MyEm0.Com
I got the place from my frens blog...Suen
Thanks Suen!!!!...MyEm0.Com
The place is nice...n the owner, Kak Lea nice too....
Can't wait for next monday....hehehehe
Hope 1 get benefit when attend this class
Wish want to make cupcakes myself for anith n my hubby buffday
My target now....want make cupcakes for sell...hope it's true...
So, after went to Lea Oven Bakery we stop at Putra Heights Giant
My hubby treat me "SECRET RECIPE"...Thanks syg!!!!MyEm0.Com
At there, I ate grilled chicken with blackpepper sauce....best sgt!!!
Then, we went to Mines Shopping Fair cause want go to TOMEI to repair my anklet.
After that, otw back home, we stop at Mc Donald Bandar Tun Hussien Onn..makan again!!!..hehehe
Then we went home.
To abg, thanks a lot layan ayang yg suka majuk ni...love u syg..mmuuuaahhhh...
K, see ya...@ the next entry...
Daaaa.....salam.
Salam...
Hi Friends....
MyEm0.Com
Harap semua sihat walafiat di samping yg tersayang
Em...sungguh indah pagi di bandar Ipoh ni
Time ni org dah kuar mencari rezeki
Hubbyku tgh study sbb kul 0930 am nt dia akan menduduki exam PTK
1st time...n hope he success....amin..
Anith sedang lena dibuai mimpi lagi
Penat main agaknya smlm...hehehe MyEm0.Com
Sebenarnya fikiran ku ni masih berserabut bak akar serabut...huhuhu
Terfikir2 ttg SPSS ni...ssh gak kalu nak handle program yg kita xtau ni...huhuhu
MyEm0.Com
But I'm feel better sbb smlm chatting with Kak As
Kak as want help me to teach the SPSS
Alhamdulillah.....finally ade gak org yg mmg terer SPSS help me...syukur...
Kitaorg jnji next Friday jumpa kat lab
Hope semua berjalan lancar...amin.
Isnin depan aku ade klas cupcakes
Hope semua ok..
Doakan aku ye kwn2....see ya....
MyEm0.Com
salam...
Hi everybody!!!
MyEm0.Com
Hope all of u getting well always...(^_^)
Actually i'm at Ipoh City now...
Arrived at 3 pm today...
Tomorrow my hubby will take PTK Exam
Hope he will success answer all of the question tomorrow...amin..
Now i'm at Grand View Hotel n my hubby is studying for his exam tomorrow.
My daughter???
She's playing around this room herself..baru dapat kaki katakan..hehehe
Me??? Still worried about my data...hope someone can help me..amin.
Kene keje lebih kuat nampaknye...MyEm0.Com
Hope I can submit my thesis notice during end of this month or early of next month.
I want finishing my master ASAP....huhuhu
MyEm0.Com
Friends....pray for me...plsss....
Ok, see u soon...bye..salam.
Salam...
Hai semua!!! Sihat ke?
Harap semua kwn2 sihat...amin..
Entry ni aku nak cerita about my adorable daughter.

Anith dah pandai jalan dah tp still cm robot lg.
Before g Cameron dia dah dapat jalan setapak dua tp xnak jalan sbb takut jatuh.
So, bila kat Cameron anith mempunyai keyakinan untuk berjalan.
Xpe..nt anith leh improve kan syg?
Buat tatapan kwn2 ku yg setia membaca blog ni..
Adqhe,Yati, Asna, Mas, Bee....and kwn2 yg lain...
Ni la video anith ye....miss u ollsss.....(^_^)


video
Salam...
Hai everybody!!!
Harap semua sihat disamping yg tersayang...
Wah....dah hampir 1 week aku xupdate blog...
I'm in vacation....hehehe
Firstly, Thanks a lot for my lovely hubby sbb bwk g jenjalan n sambut buffday kat Cameron.
Saaayyyyyyaaaaaaaannng abg....mmmmuuuaahhh......(^_^)
Okeh...entry ni mybe a little bit panjang sbb aku nak ceritakan 1 week holiday...(^_^).

Isnin (26/10/09)
Bertolak dr KL ke Cameron kul 12 tghr..
Naik Cameron ikut Simpang Pulai...agak mabuk gak sbb jalan bengkang bengkok...huhu
Sampai Cameron around 5.15 pm....ujan renyai2....sjuk...
Check in at Rainbow Hotel...kat pekan Brinchang...rehat...
Kuar jenjalan kat pekan brinchang...beli topi kait untuk anith...
Malam..dinner n rehat..hubby g dengar lecture untuk pgram...tido...zzzz

Selasa (27/10/09)
Wake up...solat n bfast at pekan brinchang...nasi lemak...
After that kuar g Cameron Valley tgk ladang teh....beli souvenir for my mom in law, my mom n my aunt...
Best sgt waktu pg kat ladang teh Bharat Plantation tu...rasa nak tiap2 ari g sn..hehe
X bfast kat ctu sbb dah kenyang....amik gambar then balik hotel..
Tghr...lunch kat hotel then rehat kat bilik
Hubby jadi penceramah dr 2pm-5pm...so layan fesbuk...hehehe
After hubby balik, kuar g Kea Farm...makan jagung bakar n jenjalan
Beli Strawberi n coklat strawberi untuk makan dlm bilik nt..
Balik....Dinner n rehat....
# Anak ibu dah pandai "bye-bye"


# Anith dah bgn...


# Us...Anith tido..


Rabu (28/10/09)
My Birthday!!!!!!....weee...............(^_^)
Wake up...solat n siap untuk ke Cameron Valley once again..
But now bfast kat sn....best sgt!!!!
Abg treat me "SPICY TEA" , Chocolate Moist Cake & Strawberry Cheese Cake..nyummy!!!
Puas hati....abg layan cam puteri...thanks syg....mmmuuaaahhh
...


# Romance moment...hehe


# The sweetest bfast...(^_^)

After that ke Ladang Lebah....beli coklat madu
Then ke BOH Valley...jalan mencabar tp berjaya gak sampai atas
So beautiful!!!!....(^_^)
Masuk kilang teh....n beli baju BOH TEA..
Then...ke Tanah Rata....buy some clothes for my cousin and of course for us too!!!..:)
Lunch at Tanah Rata....Straight to Big Red Farm...tgk ladang strawberry n sayur..


# Abg n anith...syok tgk strawberry...hehe

Then ke Kea Farm again....buy chocolate again for souvenir..
Malam...Dinner at Rosa De Passadena Hotel....Steamboat...kenyang...hehehe
Supper...special burger....hehehehe
Tido..........zzzzzzzzzzzzz

Khamis (29/10/09)
Wake up...solat n packing barang2...
Kul 10 am...check out n stop at Kea Farm...buy vegetable n fresh strawberry
Kul 12 sharp bertolak balik Kelantan ikut Gua Musang..
Around 5 pm smpai kelantan...(^_^)

Jumaat (30/10/09)- Ahad (1/11/09)
At Kelantan....

Isnin (2/11/09)
Balik KL....bertolak kul 8 am sharp
Sampai KL 4 pm sharp....best sgt............weeeeeeee......(^_^)
Nt gambar akan diupload kemudian...tggu......hehehe

# We...orange theme color..


Salam Hai frens.....sihat? Harap semua sihat ceria...(^_^)
Actually aku skrg kat tanah tinggi....Cameron Highland.

Follow my hubby ade ceram
ah kat cni..so alang2 ikut la...hehehe.
Lgpun dah lama xdtg cni..since 2003..lamakan?
Hmm...sbnrnya aku xnak crita lg ttg Cameron...so...kita hold dulu k...(^_^)


Entry kali n
i aku nak share ngan kwn2 ttg aku n hubby spend time for weekend went to ZOO NEGARA...saje bwk Anith tgk binatang yg dia xpenah tgk..
Lg 1 nak dedahkan dunia luar kat Anith...
Best sgt2 weekend ni...leh release tension skali..(^_^)
4 jam kami dok dlm zoo...letih tp best Anith siap lunch kat dalam zoo lg....makan nestum...hehehe
Mmg rasa bahagia sgt kan bila dap
at spend time dgn our own family??
Bahagia xterhingga....(^_^)
K..stkt ni dulu..kat cni aku uploadkan gambar buat tatapan kwn2 diluar sn..
See u soon....daa....salam..



# Abah n anith with butterfly..


# Ibu with butterfly...


# Baru sampai zoo...


# Abah n anith nak masuk zoo


# Abah n anith with elephant..

# Ibu n anith with girrafe..


# Tgk ape tu???


# Anith tgk deer...